![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Kazak Türkleri, Kürtlere Saldırdı!
Kazakistan'daki Çimkent'e bağlı Dolebi ilçesinde Kazaklarla Kürtler arasında çıkan kavga bir anda tüm kentte yayıldı. Kürtlere ait işyerlerine saldırı düzenlenirken, 7 Kürt köyü ablukaya alındı.
Bir anda tüm Kazakistan'da gündem olan olay şöyle gelişti: 28 ekim günü bir Kürt gencinin Kazak çocuğa tecavüz girişiminde bulunması üzerine başlayan olaylar Kürtlere yönelik linç girişimine dönüştü. Mayatos köyünde 40 kişilik bir Kazak grubunun Kürtlere ait iki ev ve bir arabayı yakmasıyla büyüdüğünü ve çevre köylere yayıldığını bildirildi. Olayın büyümesi üzerine Budenovka 2, Pervomayevski de 4, Mixaylovka da 3 olmak üzere Kürtlere ait 9 ev ve 5 araba yakıldı. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Helal olsun kandaşlarıma! Bize de böyle bir kıvılcım gerek...
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Yav bu enikler heryere sıçramış.Aynı kanser,virüs gibiler.Kazakistanlı kandaşlarımız umarım bizim düştüğümüz gaflete düşmez ve onlara hakettikleri muameleyi gösterir...
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bu çapulcu sürüsü nereye gitse kendilerinden bezdirmeyi hedef bellemisler basları ezildigindede binbir türlü duygu sömürüsü,dogaları bu...helal olsun ırktaslarıma Türk ün sabrı zorlanmaz...ama tek korkum Türkiye den gittikleri icin bizlerle baglantılı olduklarını sanmamaları. Ayrıca Kazakistan da bile 7 tane k.rt köyü olması beni cok sasırttı..ama medyadan haberleri <Kazaklar yine vatandaslarımıza saldırdılar> seklinde duyarsam hic sasırmicam
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Arkadaşlar, haber için kaynak verirmisiniz? Bu habere çok sevindim. Helal olsun soydaşlara..
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk, Türkçü, Atatürkçü!
|
Keşke yaktıkları ev ve arabaların içine kırolarıda koyup öyle yaksalardı, Helal olsun kandaşlarıma
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ben Kazakistan'da yım Buada yerel kürtlerde var ve her iğrenç işin içindeler ancak böylebir haber duymadım.. Ayrıca Çimkent'tede bulundum Onlar en milliyetçi Kazaklardır Fakat buradakı Kazaklar kendilerini bizden Ayrı görüyorlar haberiniz ola...
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bilgi icin sagolasın...ama orda bile yeresık k.rt lerin olucagı hic aklıma gelemezdi buna üzüldüm umarım ordaki ırktaslarımın tutumu bizden farklıdır capulcuya yüz vermezler ki linc girisimide bunu gösteriyor
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bir cogunuz gibi bende saskinlik icerisindeyim. Kirolar oralara kadar yayilmis ve köyler kurmus. Bunlarin 100 yila kalmaz ciddi bir cogunluga ulasmasi buyuk bir ihtimaldir. Simdiden bu yilanlarin baslari ezilmeli. Ikinci husus ise isim geregi oldukca sik yurt disi seyahatleri yapiyorum. Degsik miletlerden insanlarla tanisiyorum. Türk Irkinin üstünlügünü bu seyahatlarimde ezici bir sekilde hissettiriyorum. Irkdasim HanTengri´nin dedigi gibi Kazak Türkleri bizlerden cok cok farkli düsünüyor. O bölgelerde ciddi calismalar yapilmali. Turan icin bu sart.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Esenlikler...Burda da sokağa çıktığımızda birçok kişinin bilinçsiz olup Kazakistanlıların Türk olduğunu bilmediklerini yada onları kabullenmediklerini görüyoruz.Bu yüzden alışık olduğumuz bir durum.Önemli olan orda az veya çok sayıda Türkçü-Turancı düşünceye sahip,bilinçli Kazakistan Türkleri olup olmadığı...Bu konuda bir bilginiz,araştırmanız var mı?
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Orta asya
Aslında bu bölgedeki insanları yadırgamamak lazım henüz bir çok şeyin farkında değiller. Yıllarca rusların denetimnde yaşamışlar. 10 yıl önce buralarda şehir hayatı tamamen Rus'ların elindeydi. Yeni yeni Kazaklar Şehir hayatı yaşamaya başlıyorlar. Petrol ve yer altı diğer zenginlikleri vasıtası ile bir anda parayla tanıştılar ancak para hayatlarına Kültürden önce girdi buda ciddi bir yozlaşmaya yol açtı. Kazaklar hiçbir zaman Türküz demezler zamanında kurulmuş Türk birliğinin içinde yer aldıkları için dil birliği olduğunu ancak soy olarak farklı bir millet olduğu iddiasındalar. Gerçi Kültürel olarak çok zayıf olmaların etkileri devam ediyor. Kırgızistan'da da bulundum Kırgızlar kazakla oranla daha uyumlu daha anlayışlılar, Özbek'ler ise Bize ençok benzeyenler diyebilirim. Ama Buradaki Ahızka Türkleri Karakoyun Türkleri ile neredeyse bir yapıdayız ve onlar kendilerini Öz Türk olarak lanse eder ve bununla guru duyarlar. Bu bölgede altıncı yılım ve Orta Asya da yasayan Tüm milletlerle istişare ettim gerçek hayatın Kitaplardakinden biraz farklı olduğunu itiraf etmeliyim.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
güzel bir haber ama kazak ırkdaşlarımız bunu o kişiler kürt olduğu için yapmıyor daha da ötesi bu hayvanları Türk sanıyor ve Türkiye Türklerinden soğuyorlar. Aslında biz de burada Kazak ırkdaşlarımız diyerek onlara samimiyet ve yakınlık gösteriyoruz ama oradaki birçok insan Türklüğünü en azından bilinç olarak kaybetmiş, Türk olmayı sanki bir aşağılama unsuru gibi görüyorlarmış ve hep Rusça konuşmayı tercih ediyorlarmış. Bunları ben uydurmuyorum birkaç ay önce vatandaşlık almak için Kazakistan'a giden ve yaklaşık 2 ay kalan bir Kazak dostum söyledi ve kendisi de bir Türkçü olduğu için Kazakistan'da aradığı sıcaklığı, kardeşliği bulamadığını belirtti. Aslında o insanlara da kızmamak lazım nihayetinde sözde bağımsız ve kendi ayakları üzerinde duran Türkiyemiz de ne kadar insan Türklüğün bilincindeki. Anadolu Türk'ünün araplaşması gibi maalesef asyalı soydaşlarımızda ruslaşma yolunda....
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bu enikler dünyanın neresinde olursa olsun kanlarının gereğini yerine getiriyorlar.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Orta Asya'daki ırkdaşlar bu işi biliyorlar yahu. Bir kaç yıl önce de hatırlarsanız inşaat işçiliği yapan kürtlere saldırmışlar, yakaladıklarını inşaat demirlerine asmışlardı.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|