![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KEMAL SUNAL
Zamane sanatçıları(!) gibi televizyon dizisiyle bir gecede şöhrete kavuşmamış; yıllarca tiyatro sahnelerinin tozunu yuttuktan ve Yeşilçam'da küçük rollerle başladıktan sonra alnının teriyle zirveye ulaşmış; sansasyonel olaylarla değil sadece sanatıyla anılmış büyük bir yetenektir.
Kimileri tarafından "Şaban" diye küçümsenip ciddiye alınmasa bile, çevirdiği filmlerde topluma mesajlar vermeye çalışan değerli bir oyuncudur. Mesela 1970'li yıllarda Şener Şen ile beraber çektiği filmlerin içeriğinde sosyal taşlama denilen olay vardır, güneydoğudaki feodal sistem (yani kürtlerin hayat tarzı) ile inceden dalga geçilir. Kemal Sunal usta bir sinemacı olduğu kadar, ağırbaşlı ve yol yordam bilen sağlam karakterli bir kişiydi. Ankara'daki eski Gençlik Parkı'nın içindeki içkili lokantalarda uzun yıllar garsonluk yapan yaşlı bir amcanın bana bizzat anlattığı bir olayı aktarmak isterim. 1980'lerin başında bir gün Kemal Sunal Gençlik Parkı'ndaki içkili lokantalardan birine tek başına gelip oturmuş ve bir büyük şişe rakı, yanında da biraz meze söylemiş. Çevresiyle pek ilgilenmeden, sakin ve sessiz bir şekilde rakısını içip bitirdikten sonra garsonu (bizim yaşlı amcayı) çağırıp bir tane de ufak şişe rakı söylemiş ve onu da içtikten sonra hesap istemiş. Bizim yaşlı amca "Kemal Abi bir büyük bir de ufak içtin, istersen ben de seninle beraber gelip gideceğin yere kadar götüreyim" deyince Kemal Sunal hafifçe gülümsemiş ve "İçki içmek herkesin harcı değildir, kendini bozup zor durumlara düşeceksen hiç içmeyeceksin" demiş ve en ufak bir sarhoşluk belirtisi bile göstermeden dümdüz bir şekilde yürüyüp gitmiş... Yılların emektâr garsonu Kemal Sunal'dan bahsederken "Gördüğüm en sağlam rakıcı idi" der hep... Ruhu şad olsun... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Onu çok ama çok özlüyorum....
Ruhu şad olsun... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kemal Sunal yıllarca çalışıp didinip sadece işini yaparak gündeme gelen bir kişiydi.
Saygıdeğer bir aktör dü.Magazinle işi olmazdı. Ruhu Şad olsun. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bana solun propagandasını yapıyor gibi geliyordu.
Ruhu şad olsun. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
ihaneti sagcilar mi solcular mi yapmis?Özal sagci degilmiydi?Tayyip sagci degil mi? Bunlar sagci ise biz degiliz kardesim...Ülkeye ve Türklüge zarar veren, laik düzene karsi cikan ve Atatürk devrimlerini yikmak isteyen kac tane solcu gördün, söyle bakalim... Solcuymus...Evet Kemal Sunal bir solcuydu ama yurtsever ve kürtcü olmayan bir sol anlayisi destekliyordu.O da kendini yobaz ve ümmetci görmedigi icin, irtica'nin karsisinda gördügü icin solculugu secmistir. |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sana kim tayyipi özalı savundu birader.Paranoyak mısın nesin?Ben sadece sol propagandası yapıyor gibi geliyor dedim düşüncelerimi yazmak içinde senden müsade alacak değilim.Sende Kemal Sunalın solculuğunu benimse o zaman.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Sol da imkan bulabilirse bu ülkeye en az sağ kadar zarar verecektir buna emin ol. Şu an alternatif olmadığı için ve kötünün içinde en iyisi C.H.P. olduğu için sadece çaresizlikten onlara oy vermiş olabiliriz lakin bu onların övülecek insanlar olduğunu göstermez veya övülecek bir ideoloji. Sağ'ın ümmetçilik görüşünüe karşılık solun da sosyalist tabanlı halkların kardeşliği masalı vardır. İkisi de Türk ırkçılığına aykırıdır. Biz ona karşı şu veya bu yerine ikisinin de eksikliklerine değinmeliyiz. Kürtçülük ideolojisi de tabandan sol bir ideoloji dir bu arada. Bilgilendirmek ve hatırlatmakta fayda var. |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yazınızı düzeltmeniz için iletiyi bir süre daha tutacağım. |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk Genc haklı, mazide kalmış olan ve şimdi olmayan hayali bir tehlikeyi bırakın da sağcı köpekleri görün.
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Konuyu farklı mecralara çektiğin, aptal ve sığ olduğun için üyeliğin iptal edilmiştir.
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Solcu ne diyor?Tam bagimsiz Türkiye diyor. Kahrolsun ABD emperyalizmi diyor.Yasasin laik Atatürk Türkiye'si diyor. Türban'a ve seriat düzenine hayir diyor. Ben bugünün vatansever solcularina neden düsman olayim?Bir Türkcü olarak dincilik yapan MHP'ye mi yakin duracagim?Kapitalist amerikancilik mi oynayacagim? Madem solculugu cok iyi biliyorsun ve zararli oldugunu söylüyorsun, anlat o zaman diyalektik materyalizmi.Felsefeyi okudun mu?Düsman oldugun fikir hakkinda neler biliyorsun?Burada sana bu kitaplar ile ilgili soru sorsam cevap veremezsin.Ama capulcu cahil reislerin eline silahi verip seni sokaga salsalar "Kahrolsun komünizm" diye bagirmayi bilirsin. Sol süper harika muhtesem demiyoruz.Onlarin da bize göre ters olan yönleri var ama Türkcülere, Türklüge ve laik Türkiye Cumhuriyetine en büyük zarari sagcilar vermistir ve vermeye de devam ediyor.Benim asagilik bir ülkücü ile ne gibi bir ortak düsüncem var? Baykal ve CHP'yi elestiriyorsun da, Baykal'in CHP'den kürtleri ve kürt olan alevileri bile temizledigini söylemiyorsun.Baykal giderse kim gelecek?Kürt Mustafa Sarigül mü? |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ülkede sol denilince akla bağımsızlık isteyen azınlık milliyetçileri kürtler getiriliyor öncelikle, ardından da hümanistler ve komünistler.İşte tüm sorun burada
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk Genci
Beni ne kadar tanıyorsun da bilgimi sorguluyorsun. Diyaliktik Materyalizmi bilip bilmediğimi test etmek senin ne haddine şereflikoçhisarlıyım yazmışsın memleketine bir gün izne gelirsen anlaırım sana diyaliktik materyalizmi de kendimi de. Çağatay ağabey in verdiği sınırlar ölçüsünde sana cevap vermeye çalışıyorum haddini aşma sınırlarını zorlama istersen. Sen kimsin de bana ülkücü reislerinle kahrolsun kominizm narası atarsın diyorsun. Aklını başına al.Tanımadığın insanlara atıp tutma. Söyleyecek sözün varsa gelince Türkiye'ye yüzüme söyle sanal kahramanlık yapma bana. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kemal Sunal alevidir. Çocuklarına verdiği Ali ve Ezo adlarına alevilerde sıkça rastlanır zaten. Sünni mezhepçisi ümmetçi şeriatçı yobazların baskıları yüzünden laik alevilerin büyük bir kısmının sol fraksiyonlara kaydıkları bilinmeyen birşey değildir. Suçu senin mürteci abilerinde aramak lazım.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Y.n= Sen de daha fazla uzatma. Altar arkaşımız da gerçek hayattan tanıdığımız; adı sanı, yeri yurdu, soykütüğü belli ve yüreği sağlam olan Türkçü bir kardeşimdir. Ankara'da düzenlediğimiz her buluşmaya ve toplantıya katılmıştır. Seni ne kadar seviyorsak onu da o kadar seviyoruz. Bir daha birbirinize sataşmayın.
Gök Yeleli |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|