![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
KEMALİZM
SELAMLAR IRKDAŞLARIM.
BİR TÜRKÇÜ KEMALİZM DEN NE ALGILAMALI. VE NASIL DEĞERLENDİRMELİDİR. FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTERİM. BİRAZ KAFAM KARIŞIKTA. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kafan hangi konuda karışık?
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kemalizmin tarihsel sürecinde kafam karışık.
Uluönder in ilkelerinde veya inkılaplarında değil. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Türkçü olan Aynı zamanda da Kemalist olmalıdır.Bu düşün yapısı bizlere Yüce Başbuğ Atatürk ten kalan mirastır.Kemalizm, Türk ün düşmanını açıktan gösterdiği için Kemalist Türkçüleriz...
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu konuya daha önce vermiş olduğum yanıt:
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ASIL SORUM ŞU:
KEMALİZM ATATÜRKÇÜLÜK'MÜDÜR |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BUYDU |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kemalizm bir ideoloji değildir.Bugün çevremdekiler bunu yanlış kullanıyor.(Komünizm,kapitalizm,emperyalizm,libera lizm) şeylerle karıştırılmamalıdır.Sonuna gelen (-izm) eki bunu bir ideoloji gibi göstermektedir.Bu yanlıştır.En doğrusu "Atatürkçülük" demektir.
Atatürkçülük nedir? -Atatürkçülük;Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını benimsemektir.Bunlar nedir? -Devletçilik(Karma ekonominin uygulanması) -Laiklik(Din ve Devlet işlerinin ayrılması) -Cumhuriyetçilik(Ülkenin Cumhuriyetle yönetilmesi) -Halkçılık(Milletin kendi geleceğine sahip olması) -Milliyetçilik(TC 'de yaşayan herkesin Türk olması) -İnkılapçılık(Medeni bir toplum düzenine ulaşılmaya çalışılması) Şimdi bakalım kendisini Atatürkçü diye adlandıran Deniz Gezmiş'e... -Devletçilik:Kendisi has komünisttir.Özel teşebbüsle alakası yoktur. -Laiklik:Ona kalsa herkesi ateist yapar. -Cumhuriyetçilik:Ülke onun eline geçerse,elini öptüğü Sovyetlerin boyunduruğuna girer.("Enternasyonalizm" adı altında) -Milliyetçilik:İşte burası kendisinin gerçekten kullanabileceği bir noktadır.(Halkların kardeşliği adı altında) -İnkılapçılık:Ülkenin ne olduğu umrunda bile olmaz,"tüm insanların kardeşliği" ayağına bizi bi 1000 yıl gerilere bile sürükler. Şimdi bu kişiye bakarsak.Atatürkçü olduğunu söyleyemeyiz.Kısacası Atatürkçülük,Atatürk'ün koyduğu ilkelerin HEPSİNİ benimsemek ve bunları amaç olarak kabul etmektir.Atatürkçülük bir ideoloji değil "düşünme biçimidir".Bunu Marksizm,Leninizm gibi saçmalıklarla aynı kefeye koymak dalalettir.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Terörisbaşı bile ben Kemalistim dedi güler misin ağlarmısın. Soysuzların niyetleri belli, bu milleti Atasından soğutmak.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Atatürkçülüğün modernist, pozitivist ve laik fikirsel altyapısı ise TÜRK ırkının tarihi boyunca belki de en büyük kazanımlarıdır.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Onlarin milliyetcilik anlayislarini saptiran ise, serefsizin en onde gidenidir. Bu soyledigin, Ataturk milliyetciligi taniminin, kaynagi nedir? Sanirim, Ataturkculugu kullanan, sentezci ve devsirmecilerin yaptigi tanima dikkat cekmek istedin. Eger oyleyse, bunu daha acik yazman gerekirdi.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
''MANEVİ MİRASIM AKIL VE BİLİMDİR!''
''Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.'' Mustafa Kemal ATATÜRK kaynak: Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip'in sorusuna ulu önder ATATÜRK'ün yanıtı. kaynak: İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeoloji, İÜ. yayınları Başkalarının iddia ettiği gibi Kemalizm diye bir şey yoktur. Yaşamı boyunca yapmış olduğu icraatları vardır. onu iyi tanıyıp yaşamını iyi bilip örnek almak vardır. komünistler, sözde milliyetçiler hariçten gazel atıyor. yaşamış olsaydı onların dediği gibi onlardan olmayı bırak. taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmazdı bunlarda. komünistlerin iddia ettiği gibi olmuş olsaydı bir milleti esaretten kurtarmış, hilafeti kaldırmış, koskoca osmanlı imparatorluğunu lağvetmiş birisi için bu ülkeye komünizm düzen getiremezmiydi. kim karşı çıkabilirdi..? ---------- '' Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.'' Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
http://www.atsizcilar.com/forum/atat...FCrk+%FDrkc%FD Eger Ataturk´un irkci oldugunu kabul etmiyorsan, yanlis yerdesin demektir, ancak kabul ediyorsan, Ataturk milliyetciliginde defo araman yanlistir. Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|