Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.09.2007, 03:41   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
KEMALİZM

SELAMLAR IRKDAŞLARIM.
BİR TÜRKÇÜ KEMALİZM DEN NE ALGILAMALI.
VE NASIL DEĞERLENDİRMELİDİR.
FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTERİM.
BİRAZ KAFAM KARIŞIKTA.
URUMÇİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 03:56   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,350
Kafan hangi konuda karışık?
Alt 07.09.2007, 04:01   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Kemalizmin tarihsel sürecinde kafam karışık.
Uluönder in ilkelerinde veya inkılaplarında değil.
Alt 07.09.2007, 04:04   #4 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 89
Türkçü olan Aynı zamanda da Kemalist olmalıdır.Bu düşün yapısı bizlere Yüce Başbuğ Atatürk ten kalan mirastır.Kemalizm, Türk ün düşmanını açıktan gösterdiği için Kemalist Türkçüleriz...
baba erenler Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.09.2007, 04:05   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,346
Bu konuya daha önce vermiş olduğum yanıt:

Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Milliyetsiz ve töresiz Komünistler, Türk'ün kutsalı olan Atatürk'ü istismar yoluna gidererek, Komünizm'i yani Türk'e ihanet ideolojisini aklamaya ve Türk insanının indinde yasallaştırmaya çalışmışlardır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk'ün tarafında olan kişilere düşman güçlerin yakıştırdığı "Kemalist" kavramı, Komünizm denen ayaktakımının ve kötülükler rejiminin ülkemizde tehlike arz etmeye başlamasıyla birlikte de, tıpkı sağcıların dini istismar etmeleri gibi Komünistler tarafından istismar edilmeye başlanmıştır. Biz Türkçüler, "ist" ve "izm" uzantılı özenti kavramları reddettiğimiz için, "Kemalizm" kavramı yerine, içinde "Türk" ve "Ata" sözcüklerinin geçtiği "Atatürkçülük" kavramını benimseriz. Kemalizm, sınırları dar bir kavramdır. Çünkü Kemalizm kavramı, sadece Türkiye'nin bağımsızlığı konusunda hassas olmayı ifade eder. Oysa Atatürkçülük, Türkiye'nin bağımsızlığının yanında Türk Birliği'nin kurulmasını ve Türk'e dair ne varsa korumayı ve yüceltmeyi emreder.

Günümüzün kızıl hainleri, Deniz Gezmiş denen eşkıya ve terörist için "Kemalist" demektedirler. Oysa Komünistleri deşifre etmek gayesiyle Komünist Parti'yi kurdurtan ve köstebekleri toprağın üstüne çıkarttıktan sonra da onları tek tek avlayan ve "Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir" diyen Komünizm ve Komünist düşmanı Başbuğ Atatürk 1968'li yıllarda yaşamış olsaydı, bırakın çapulcu Rus emperyalisti Deniz Gezmiş teröristini, Komünizm'le ilgili kim ve ne varsa toptan ve kökten tarumar ederdi. Türkçü-Turancı Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ile Türkleri katleden, Türklerin dillerini, kültürlerini yok eden insanlık düşmanları, Rus emperyalistleri Lenin ve Stalin'nin piçlerinin adlarının bir arada anılması akla ve mantığa uyar mı?
Alt 07.09.2007, 04:05   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ASIL SORUM ŞU:
KEMALİZM ATATÜRKÇÜLÜK'MÜDÜR
Alt 07.09.2007, 04:07   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Milliyetsiz ve töresiz Komünistler, Türk'ün kutsalı olan Atatürk'ü istismar yoluna gidererek, Komünizm'i yani Türk'e ihanet ideolojisini aklamaya ve Türk insanının indinde yasallaştırmaya çalışmışlardır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk'ün tarafında olan kişilere düşman güçlerin yakıştırdığı "Kemalist" kavramı, Komünizm denen ayaktakımının ve kötülükler rejiminin ülkemizde tehlike arz etmeye başlamasıyla birlikte de, tıpkı sağcıların dini istismar etmeleri gibi Komünistler tarafından istismar edilmeye başlanmıştır. Biz Türkçüler, "ist" ve "izm" uzantılı özenti kavramları reddettiğimiz için, "Kemalizm" kavramı yerine, içinde "Türk" ve "Ata" sözcüklerinin geçtiği "Atatürkçülük" kavramını benimseriz. Kemalizm, sınırları dar bir kavramdır. Çünkü Kemalizm kavramı, sadece Türkiye'nin bağımsızlığı konusunda hassas olmayı ifade eder. Oysa Atatürkçülük, Türkiye'nin bağımsızlığının yanında Türk Birliği'nin kurulmasını ve Türk'e dair ne varsa korumayı ve yüceltmeyi emreder.

Günümüzün kızıl hainleri, Deniz Gezmiş denen eşkıya ve terörist için "Kemalist" demektedirler. Oysa Komünistleri deşifre etmek gayesiyle Komünist Parti'yi kurdurtan ve köstebekleri toprağın üstüne çıkarttıktan sonra da onları tek tek avlayan ve "Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir" diyen Komünizm ve Komünist düşmanı Başbuğ Atatürk 1968'li yıllarda yaşamış olsaydı, bırakın çapulcu Rus emperyalisti Deniz Gezmiş teröristini, Komünizm'le ilgili kim ve ne varsa toptan ve kökten tarumar ederdi. Türkçü-Turancı Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ile Türkleri katleden, Türklerin dillerini, kültürlerini yok eden insanlık düşmanları, Rus emperyalistleri Lenin ve Stalin'nin piçlerinin adlarının bir arada anılması akla ve mantığa uyar mı?
TEŞEKKÜRLER GÖKYELELİ BOZKURT SORUMUN YANITINI ALDIM.
ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BUYDU
Alt 07.09.2007, 11:19   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Yağmur Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 8
Kemalizm bir ideoloji değildir.Bugün çevremdekiler bunu yanlış kullanıyor.(Komünizm,kapitalizm,emperyalizm,libera lizm) şeylerle karıştırılmamalıdır.Sonuna gelen (-izm) eki bunu bir ideoloji gibi göstermektedir.Bu yanlıştır.En doğrusu "Atatürkçülük" demektir.

Atatürkçülük nedir?
-Atatürkçülük;Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını benimsemektir.Bunlar nedir?
-Devletçilik(Karma ekonominin uygulanması)
-Laiklik(Din ve Devlet işlerinin ayrılması)
-Cumhuriyetçilik(Ülkenin Cumhuriyetle yönetilmesi)
-Halkçılık(Milletin kendi geleceğine sahip olması)
-Milliyetçilik(TC 'de yaşayan herkesin Türk olması)
-İnkılapçılık(Medeni bir toplum düzenine ulaşılmaya çalışılması)

Şimdi bakalım kendisini Atatürkçü diye adlandıran Deniz Gezmiş'e...
-Devletçilik:Kendisi has komünisttir.Özel teşebbüsle alakası yoktur.
-Laiklik:Ona kalsa herkesi ateist yapar.
-Cumhuriyetçilik:Ülke onun eline geçerse,elini öptüğü Sovyetlerin boyunduruğuna girer.("Enternasyonalizm" adı altında)
-Milliyetçilik:İşte burası kendisinin gerçekten kullanabileceği bir noktadır.(Halkların kardeşliği adı altında)
-İnkılapçılık:Ülkenin ne olduğu umrunda bile olmaz,"tüm insanların kardeşliği" ayağına bizi bi 1000 yıl gerilere bile sürükler.

Şimdi bu kişiye bakarsak.Atatürkçü olduğunu söyleyemeyiz.Kısacası Atatürkçülük,Atatürk'ün koyduğu ilkelerin HEPSİNİ benimsemek ve bunları amaç olarak kabul etmektir.Atatürkçülük bir ideoloji değil "düşünme biçimidir".Bunu Marksizm,Leninizm gibi saçmalıklarla aynı kefeye koymak dalalettir.
Alt 07.09.2007, 11:39   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tuna adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 73
Terörisbaşı bile ben Kemalistim dedi güler misin ağlarmısın. Soysuzların niyetleri belli, bu milleti Atasından soğutmak.
Alt 08.09.2007, 15:23   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

TÜRKÇÜ DEVRİM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Atatürkçülüğün modernist, pozitivist ve laik fikirsel altyapısı ise TÜRK ırkının tarihi boyunca belki de en büyük kazanımlarıdır.
TÜRKÇÜ DEVRİM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 15:49   #11 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 215
Alıntı:
TÜRKÇÜ DEVRİM adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Hem kemalizmin hemde Atatürkçülüğün defosu milliyetçilik anlayışında yatmaktadır.
Ataturkculuk kavraminda defo falan yoktur. Oyle olsaydi, bizler Ataturkcu olmazdik. Yukarida, yonetici soydaslarimiz, defonun Ataturkculuk kavraminda degil de, Kemalizm kavraminda oldugunu acik bir sekilde dile getirmisler. Boyle oldugu halde, neden hala Ataturkculuk kavraminda defo ariyorsun?
Alıntı:
Atatürk milliyetçiliği tanımı sentezcilerin milliyetçilik tanımlarıyla hemen hemen aynıdır ve TÜRK ırkının malum etnik grupla melezleşme sürecinin önüne geçilemeyişinin hukuksal temelidir.
Basbug Ataturk´un de Mahmut Esat Bozkurt´un da milleyetcilik anlayislari bellidir.

Onlarin milliyetcilik anlayislarini saptiran ise, serefsizin en onde gidenidir. Bu soyledigin, Ataturk milliyetciligi taniminin, kaynagi nedir?

Sanirim, Ataturkculugu kullanan, sentezci ve devsirmecilerin yaptigi tanima dikkat cekmek istedin. Eger oyleyse, bunu daha acik yazman gerekirdi.
Alt 08.09.2007, 16:30   #12 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 190
''MANEVİ MİRASIM AKIL VE BİLİMDİR!''

''Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.''
Mustafa Kemal ATATÜRK
kaynak: Milli Eğitim Bakanı Dr. Reşit Galip'in sorusuna ulu önder ATATÜRK'ün yanıtı. kaynak: İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeoloji, İÜ. yayınları

Başkalarının iddia ettiği gibi Kemalizm diye bir şey yoktur. Yaşamı boyunca yapmış olduğu icraatları vardır. onu iyi tanıyıp yaşamını iyi bilip örnek almak vardır. komünistler, sözde milliyetçiler hariçten gazel atıyor. yaşamış olsaydı onların dediği gibi onlardan olmayı bırak. taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmazdı bunlarda. komünistlerin iddia ettiği gibi olmuş olsaydı bir milleti esaretten kurtarmış, hilafeti kaldırmış, koskoca osmanlı imparatorluğunu lağvetmiş birisi için bu ülkeye komünizm düzen getiremezmiydi. kim karşı çıkabilirdi..?

----------
'' Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.'' Mustafa Kemal ATATÜRK
DeliErsegün Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 16:34   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

TÜRKÇÜ DEVRİM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Alıntı:
Buğra Kun adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ataturkculuk kavraminda defo falan yoktur. Oyle olsaydi, bizler Ataturkcu olmazdik. Yukarida, yonetici soydaslarimiz, defonun Ataturkculuk kavraminda degil de, Kemalizm kavraminda oldugunu acik bir sekilde dile getirmisler. Boyle oldugu halde, neden hala Ataturkculuk kavraminda defo ariyorsun? Basbug Ataturk´un de Mahmut Esat Bozkurt´un da milleyetcilik anlayislari bellidir.

Onlarin milliyetcilik anlayislarini saptiran ise, serefsizin en onde gidenidir. Bu soyledigin, Ataturk milliyetciligi taniminin, kaynagi nedir?

Sanirim, Ataturkculugu kullanan, sentezci ve devsirmecilerin yaptigi tanima dikkat cekmek istedin. Eger oyleyse, bunu daha acik yazman gerekirdi.
Otağ yöneticimiz Çağatay beğin Atatürkçü olmasına benim bir lafım olmadı olamazda ancak Çağatay beğ de sanırım başbuğumuzun ilkelerinde milliyetçilik ilkesi hakkında benim gibi düşünmektedir. Ayrıca ben Atatürkçülük derken Çağatay beğin Atatürkçülük tanımını değil ADD gibi ÇYDD gibi sivil toplum örgütlerinin Atatürkçülük tanımını tenkit ettim. Yoksa ATAMIZIN yolundan giden bizler gerçek manada ATATÜRKÇÜYÜZ kanun yasa ilke Atatürkçüleri değil. Yanlışımı düzeltiyorum ki ben sosyalist kardeşlikçilerin fikirlerini Atatürkçülük olarak tanımlayarak büyük bir yanlış yaptım bu yüzden tüm ırkdaşlarımdan özür diliyorum.
TÜRKÇÜ DEVRİM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 17:19   #14 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 215
Alıntı:
Atatürk başbuğumdur ve sadece milliyetçilik ilkesi hariç tüm ilkeleri optimum doğruluktadır.
Bizler Ataturk'un, irkci olduguna inaniyoruz. Yani bize gore, Ataturk´un milliyetcilik anlayisi, sentezcilik veya devsirmecilik degil, irkcilik uzerine kuruludur. Asagidaki basliktan Ataturk´un nasil bir milliyetcilik anlayisina sahip oldugunu gorebilirsin.

http://www.atsizcilar.com/forum/atat...FCrk+%FDrkc%FD

Eger Ataturk´un irkci oldugunu kabul etmiyorsan, yanlis yerdesin demektir, ancak kabul ediyorsan, Ataturk milliyetciliginde defo araman yanlistir.
Alıntı:
O ilkenin de başbumuzca konulmak zorunda kalındığı için konulduğuna inanıyorum.
Basbug, istedigi herseyi tam olarak gerceklestiremeden, vefat etmistir. Sonuc olarak sentezci veya devsirmeci degil, irkcidir.
Alıntı:
Otağ yöneticimiz Çağatay beğin Atatürkçü olmasına benim bir lafım olmadı olamazda ancak Çağatay beğ de sanırım başbuğumuzun ilkelerinde milliyetçilik ilkesi hakkında benim gibi düşünmektedir.
Cagatay Agabey, sana gereken cevabi verecektir.
Alıntı:
Ayrıca ben Atatürkçülük derken Çağatay beğin Atatürkçülük tanımını değil ADD gibi ÇYDD gibi sivil toplum örgütlerinin Atatürkçülük tanımını tenkit ettim.
Ben de basinda oyle dusunmustum, ancak sonradan soylediklerine bakarsak, sadece onlarin degil, Ataturk´un kendi milliyetcilik anlayisini da sentezcilik veya devsirmecilik gibi gostermeye calistigin, ortaya cikiyor.
Alt 08.09.2007, 18:10   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,350
Alıntı:
Hem kemalizmin hemde Atatürkçülüğün defosu milliyetçilik anlayışında yatmaktadır. Atatürk milliyetçiliği tanımı sentezcilerin milliyetçilik tanımlarıyla hemen hemen aynıdır ve TÜRK ırkının malum etnik grupla melezleşme sürecinin önüne geçilemeyişinin hukuksal temelidir. Atatürkçülüğün modernist, pozitivist ve laik fikirsel altyapısı ise TÜRK ırkının tarihi boyunca belki de en büyük kazanımlarıdır.
Sen Atatürk'ü saptıran ve istismar eden kızıl köpeklere bakarak Ata'dan ve Atatürkçülükten soğuyacak kadar ahmaksan bu otağda ne işin var?

Etiketler
kemalİzm

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler