![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
KENDİ ŞİİRİMDİR HATAM VARSA UYARIN LÜTFEN!
BEN TÜRKÜM!
TENGRİ DAĞLARINDA KIMIZ İÇMİŞİM, BEŞ KITADA BUĞDAY BİÇMİŞİM ÇİN SEDDİNDE OK ATMIŞIM DİLEDİĞİM DİYARI ALMIŞIM TEK TE OLSAM, DÜNYAYA KAFA TUTMUŞUM..... DOSTLUK YAPMIŞIM, KALLEŞLİK BULMUŞUM YERYÜZÜNDE TEK KALMIŞIM.... İÇİMDEDİR CESARET BİLMEZ ASLIM ESARET ERGENEKONDAN ÇIKMIŞIM KOCA ROMAYI YIKMIŞIM... ZANNETMEYİN GERİ KALMIŞIM SOYSUZLAR UYURKEN, BEN HEP YOL ALMIŞIM YAZILAN TARİH İSE EĞER, ONU DA TEK BAŞIMA YAZMIŞIM.... ASLIM TÜRK VAR MI SANDIN ÖTESİ KARDEŞ DEDİĞİN SOYSUZUN HEPSİ BİR AVUÇ İT ÇETESİ UNUTMA SAKIN CAHİL! KANDIR BUNUN REÇETESİ..... DÜNYA BİR OLMUŞ GELİR ÜSTÜME HEPSİ YEMİN EDER KİTAP ÜSTÜNE BİRİ BEŞİ BİLMEZ,TANIMAZ BENİ KILIÇ SALLARIM DİRİNİZİN BÜSTÜNE... TÜRKÜN OĞLU TÜRK KENDİNE GEL İRKİL ÖZÜN DOĞRUDUR SENİN AT TOPRAĞI ÜSTÜNDEN YETER ARTIK SİRKİL..... ÇALMIŞIM DÜNYAYA TURANIN MAYASINI ATAM BİLGE KAĞANDAN ALMIŞIM HAYASINI..... TÖREMLE BİNYILLARDAN GÜNE GELMİŞİM BEN;TÜRKÜ TÜRKE TEK DOST BİLMİŞİM..... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sirkilmek ne demektir, ilk defa duydum, TDK sözlüğünde de yok böyle bir kelime. :)
Anlam olarak güzel, fakat şiir olarak derseniz, üzerinde çalışılması gerekir, zaten Atsız Ata'mızın dediği gibi hece ölçüsü olmadan yazılan şiir olsa olsa düzenli nesir olur. Türk şiirinin özelliği hece ölçüsüdür. Çalışmlarınızın devamını dilerim. Türklük Ruhunuzu kaybetmeyin.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
TO GET RID OF THE COBWEBS : Örümcekten kurtulmak.Sirkilmek,kendine gelmek
http://www.metu.edu.tr/~kilickay/usefullex.htm |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sirkilmek değil de silkinmek doğrusu.
AT TOPRAĞI ÜSTÜNDEN YETER ARTIK SİRKİL..... Burda sirkil kelimesinin vermek istediği anlam Tdk nin sitesinde anlamını verdiği "silkinmek" sözcüğü karşılıyor. silkinmek (nsz) 1 . Üstünü silkmek. 2 . Ani bir hareketle, korkuyla vücudu sarsılmak, silkelenmek: "Yanımda bir dal çıtırtısı duydum. Silkindim."- S. F. Abasıyanık. 3 . (-den), mecaz Bir şeyi üstünden atmak, ondan kurtulmak: "Tembellikten silkinmek."- . Atasözü, deyim ve birleşik fiiller silkinip sıyrılmak |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Edebi açıdan bazı eksikleri var fakat içerik açısından gayet güzel bir çalışma.Eline,kalemine sağlık....
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Anlatmak istediklerin güzel fakat bir ölçüyle yazsan edebi olarakta güzel olur ..
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaş bir şiir yazmış bir eleştiriniz varsa düzgün bir üslup kullanarak söyleyin.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Töles
|
"TEK TE OLSAM"; "de" ilgi eki olduğundan sertleşmez, doğrusu "TEK DE OLSAM"
"sirkilmek" de "silkinmek" olacak. Çok güzel bir şiir, yüreğine sağlık.
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
GÜZEL BİR ŞİİR IRKDAŞIM ELLERİNE SAĞLIK BİR DE 11'Lİ HECE ÖLÇÜSÜYLE YAZILSAYDI SÜPER OLURDU
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|