![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nihat YÜCEL Şiirleri
ANADOLU ÜSTÜNE II
Siz bir köyün özlemini duyarsınız yaz günleri Onlar hasret yalılarda sürdüğünüz rahatlığa Kırk bin köy kör bir kandildir geceleri Kim kavuşturacak onları altın ışığa Kırk bin köyün kırk bin derdi bitmeden Zannetmeyin memleket kavuşacak huzura Dün atımızın nallarını öpen yabanlar Bu gün egemen oldular yıldıza-aya Biz hala bir çift öküzün peşinde koşarız Sesimiz bir türlü ulaşmaz Ankara'ya Bir avuntudur Tanrı yazgısı ecel gelmesi deriz Körpe gelinleri-kızları-gömünce toprağa Biz razıyız bunca derde sıkıntıya ama yarın Çocuklarımız kavuşsun diye mutluluğa-aydınlığa eylül/1976 |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! DEYERI NYUCEL SOYDASIM, BU GOZEL SIIRLERINIZI BIZLERLE PAYLASDIGIN ICIN, SONSIZ TESEKKURLER, BIN YASAAAAAAAAAAAAAA VAR OL SOYDASIM.
NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nihat YÜCEL Şiirleri
DİLİM TÜRKÇE KONUŞUR
İlk sözü anamdam öğrendim Anam öğretti karayı-akı Anam öğretti bana Yurdumu-budunumu sevmeyi Bayrağımı belletti Anam al-al Anamın ak sütü gibi helal Ana dilim DİLİM TÜRKÇE KONUŞUR Geçmişim ordularımla Bir fırtına gibi Demir kapıdan- Horasandan Bir sel gibi Akmışım Anadolu'ya Dağ-taş çadır olmuş Dağ-taş at Dağ-taş çeri Bütün zorluklara göğüs germişim Dönmemişim geri Otağlar kurulmuş Konar-göçer çadırlar kurulmuş Adımı vermişim kanımı vermişim canımı vermişim Yurt edinmişim Bastığm toprağı Demişim yeni yurduma Türkelim TÜRKELİM TÜRKÇE KONUŞUR Adımı vermişim çiçeklere Kardelenim demişim Yedi verenim demişim Dağlara-taşlara-ağaçlara Çiçeklere-otllara Nehirlere-çaylara Adımı vermişim Sevdiğime-yavukluma Demişim gülüm GÜL'ÜM TÜRKÇE KONUŞUR Ben bir Dede Korkutum Yunus'um-Karacaoğlanım Gün olmuş Ocaklarda yanmışım Gün olmuş Buz tutmuş her yanım Ben saz demişim Bağlama demişim O demiş kopuz Ozanların her vuruşunda İnlemiş telim TEL'İM TÜRKÇE KONUŞUR Bir Abdalanı Rum olmuşum Yarı belime kadar çıplak En önde ben çarpışmışım Azap Çerileri demişler adıma Saçlarımı kazıtmışım Elimde tahtadan kılıç Hacı Bektaşi Veliden El almışım-yol almışım Dolaşmışım Baştan başa Türkelini Bu yurdu ben yurt yapmışım Ben bir dervişim-bir deliyim DEL'İM TÜRKÇE KONUŞUR Ben kağanlar yetiştirmişim Acuna düzeni ben vermişim Bir uçarsu olmuşum Dağlardanovalara Akmış bir selim SEL'İM TÜRKÇE KONUŞUR kASIM/2004 Şelalenin türkçesi: Uçarsu |
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nihat YÜCEL Şiirleri
BEN ÖLDÜKÇE DİRİLİRİM
Bir sonsuza açılırım Beni maviler karşılar Işık olur saçılırım Kapanır penbe çarşılar Gök çiçeğim derilirim Ben öldükçe dirilirim Her sınırı ben zorladım Karşıma çıktı tabular Kurtuluşu hazırladım Doğruldu soğuk namlular Kurban olur verilirim Ben öldükçe dirilirim Yayından fırlamış okum Dönemem artık geriye Hem bir kişiyim hem çokum Varırım en ileriye Ben her yerde görülürüm Ben öldükçe dirilirim Engel tanımaz ülkümüz Bu sonsuza doğru akış Cihanı sarsar türkümüz Tezgahlarda nakış-nakış Kilimlere örülürüm Ben öldükçe dirilirim Ak toprağım ey ak ülkem Ant içtim bayrak üstüne Yağı bastırmam Türkiye'm Bu kutlu toprak üstüne Sınırlarda gerilirim Ben öldükçe dirilirim 1971 |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nihat YÜCEL Şiirleri
DAVET
Toprak ana besledi bir kez tohum çatladı Ve parlayan namlular yeni bir gün muştuladı Yüreğimdeki en çılgın ihtilal türküleri Dudaklarımda bir bir sıralanmaya başladı Yıkılacak bu düzen şimdiden görüyorum Bu düzenin çarkları iyice yavaşladı Uzaklarda bir gecekonduda çaresiz Çocuklar ekmek diye ağladı Ölen kim öldüren kim belli değil Kim kimin peşinde kim kimi koıvaladı Bu ulusun iliğini sömürenler Daha çok çıkar sağladı Şimdi bir işarettir beklenen zaptetmek kolay değil Kanımızda dolu dizgin koşmaya hazırlanan atları Savaşmak için doğan erler ant içtiler birer birer Sonra her er pusatını temizledi yağladı BU ŞİİRİM YÜZMİLYON TÜRK'E SESLENİŞTİR VE BU ŞİİRİMİN 'İSYANA DAVET' TİR ADI Aralık/71 |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
RUBAİ ATATÜRK
GÖRKEMLİ BÜYÜK KOSKOCA DAĞDIR ATATÜRK HİÇ GEVŞEMEYEN SIMSIKI BAĞDIR ATATÜRK DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİDİR TÜRK ULUSU HALA YAŞIYOR ÖLMEDİ SAĞDIR ATATÜRK 02/07 |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Saygıdeğer Nihat Yücel Beğ,
Bu güzel şiirlerinizi genç kuşak Türkçülerle paylaştığınız için size teşekkür ediyoruz. Otağımızda, şiir sever Türkçüler ve konuklarımız için güzel bir şiir arşivi oluşmaktadır. Güzel ve anlamlı şiirlerinizin devamını bekliyoruz. Esenlikler..
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
MAVİYLE UYANDIM BİR SABAH
Maviyle uyandım bir sabah Maviyle kalktım Kalem elimde silah Maviyle uyandım bir sabah Maviyle kalktım Çifte su verilmiş Gök çeliğin En özüyle bilendi Gücümüz-bilincimiz Biz de varız dedik artık Çıktık ortaya Delikanlım Kaleminde mürekkep Yüreğinde bir kıvılcım Kitabında bir satır Olsun diye yazdım bu dizeleri Delikanlım Yumruğunda güç Beyninde bir ışık Gönlünde öbek-öbek sevgi Olsun diye yazdım bu dizeleri Delikanlım Önünde sonsuz gelecek Budunun ve yurdun için Vereceğin emek Olsun diye yazdım bu dizeleri Maviyle uyandım bir sabah Maviyle kalktım Kalem elimde silah Maviyle uyandım bir sabah Maviyle kalktım Şubat.99 |
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
O ATLAR Kİ
Doyumsuz atlar koşar Bilinç altımda Düşler görürüm - her gece Düşlerimde atlar görürüm Hazzın en doruğunda Uyanırım her gece Her gece düşünürüm atları Atların böğründe Yiğitlerimin asılı Durur pusatları O atlar ki Dörtnala koşarlar Sanki gökyüzüne Açılmış kanatları O atlar ki bizimle birlikte Geçmişimizi yaşayan atlar Geçmişimizi geleceğe Taşıyan atlar O atlar ki Kan-ter içinde Köpük - köpük ağızları Burun delikleri Birer kocaman dehliz Kim demiş İz bırakmadılar diye İşte bu yurttur bize Atların nallarından Kalan iz O atlar ki Dörtnala koşmaktan yorulmamış Nerde başlamış koşmaya Nerde bitirmiş koşmayı bellisiz O atlar ki Ceylan bakışlı Kurt yeleli Çavlan akışlı Bastığı yeri Yurt eden atlar O atlar ki Üç ayağı şekili atlar Gözlerine Tanrı'dan Sürme çekili atlar O atlar ki Şaha kalktığında Sarsılırdı yer O atlar ki Ağızlarında gümüş gem Sırtlarında gümüş eyer O atlar ki Alnı akıtmalı atlar Al-doru-kır Kaz boyunlu yağız atlar Atların döşünde gümüş savatlar Atların böğründe Asılı durur pusatlar MAYIS/99 |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|