![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Şehit ve Ana
- Şehit ve Ana -<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p> “Yirmi bir yaşımda, bıraktım seni<o:p></o:p> Doymadım yaşıma, kıydılar bana.<o:p></o:p> Ellerim al kına, gözlerimde kan<o:p></o:p> Vurdular oğlunu, vurdular Ana.”<o:p></o:p> Yirmi bir yaşında, ana kuzusu Doymadı yaşına, yiğit Memedim. Elleri al kına, gözlerinde kan Sana nasıl kıydılar, Aslan Memedim. <o:p></o:p> <o:p></o:p> “Ben senin vatana, bir armağanın<o:p></o:p> Vuruldum, bedenim bulandı kana.<o:p></o:p> Gelirken tezkere, biten şafağın<o:p></o:p> Sabahı dolmadan vurdular Ana.”<o:p></o:p> Sen benim vatana bir armağanım Vuruldun, yüreğim bulandı kana Gelirken tezkeren, biten şafağın Sabahı dolmadan, kıydılar sana.<o:p></o:p> <o:p></o:p> “Tabutum üstünde, al bayrağımla<o:p></o:p> Helal et hakkını, sütünü; Ana. <o:p></o:p> Bedeni bırakıp, aziz vatana<o:p></o:p> Bir güzel diyara, gidiyom Ana.”<o:p></o:p> Tabutun üstünde al bayrağına Sütüm de, hakkım da; helaldir oğul. Bedenin emanet, aziz vatana Gittiğin diyarda, mutlu ol oğul.<o:p></o:p> Aşık Deniz - Eylül 2005/Darıca Gebze’de şehit olan çocuk ve anası için…<o:p></o:p>
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ellerin dert görmesin andam
|
|
|
|