Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.08.2007, 17:55   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 96
Turkuaz Rss Beslemesi
Kendini kürt zanneden türkler (Aksamdan mühtis ülkücü propaganda!)

Irkdaslar, bi önce bu kadinin sifatina ve tipine iyice bakin:

100% kürde benzemiyor mu? Hem kafatas olarak hem tip olarak? Ve simdi Aksamin rezalet yazisini okuyun (asagda). Yeni moda: Alevi kürtleri her yerde ülkücüler tarafindan türk olarak göstermek isteniyor. Bu alevi kürtlerin türklerle karismasini acayip hizlaticak ve irkimiza büyük zarar vericek.

Alıntı:
Kendini Kürt zanneden Türkler
Güler Kömürcü-Akşam

[...]

Şimdi, gündemin bir başka cephesine geçelim. Değerli bir okurumdan gelen e-postayı paylaşmak istiyorum, PKK kamplarından cezaevine oradan da Meclis’e giren Sabahat TUNCEL vakasına dair önemli bir analiz göndermiş okurum, aktarıyorum;

“Seçimler öncesinde yine Aleviler Türkiye’nin gündemini meşgul ettiler. Her siyasi parti kendi vitrinini güçlendirmek için Alevi kesimin önde gelen şahıslarını seçimlerde aday gösterdi. Kazananlar arasında çok ilginç bir portre var. Bu şahıs; İstanbul 3. Bölge’den seçilen Sabahat Tuncel! Sabahat Tuncel’in seçilmesi Türkiye’deki Alevilerin nasıl çeşitli amaçlar için kullanılıp kandırıldığını gösteren ilginç bir olaydır. Peki, Sabahat Tuncel kimdir?

Sabahat Tuncel’in, Bağcılar’da 5 Kasım 2006 tarihinde PKK örgüt militanları ile toplantı halinde iken yakalandığı basına yansıdı. Bu kişi, 2004 yılında K.Irak’a da geçip PKK toplantılarına katılıyor. Yani, kendisini sıkı bir Kürt milliyetçisi olarak görüyor. Babasının açıklamalarından da bu ailenin kendilerini Alevi Kürdü saydıkları anlaşılıyor. Sabahat; Kürtlük’ten de öteye gidip Kürt ırkçılığı yapan PKK’ya katılıp Türk askerlerini vuranlara destek veriyor. Seçimlerde Sabahat’i aday gösteriyorlar ve seçiyorlar. O zaman, ‘Alevi Kürdü’ ne demektir?

Rıza Zelyut’un 8 Ağustos 2007 tarihli yazısında Alevi Kürtleri hakkında tarihi temellere dayali ilginç (bir o kadar doğru) bilgiler vermektedir: ‘Alevilik üzerine bizim ve diğer araştırmacıların yaptığı çalışmalar gösteriyor ki Anadolu’daki Alevi kimliğini; Türk kültürü şekillendirmiştir. Alevi olup da kendisini Kürt sananlar; daha sonradan Kürt baskısı ile asimile olmuş topluluklardır.

Hemen hatırlatalım: 1240 yılındaki Alevi Türkmen ayaklanması olan Babalilar ayaklanmasının bastırılmasında, Frank ve Gürcü askerleri gibi Kürtler de kullanılmıştır. 1514 yılındaki Çaldıran Savaşı’nda, Kürt aşiret ağaları, Alevi Türkmen Şah İsmail’in değil Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in yanında yer almışlardır. Bu hizmetleri yüzünden Selim, Kürt beylerine özerklik vermiş; Doğu Anadolu da miri toprak olmaktan çıkartılmıştır. Bölgeye egemen olan Kürt aşiretleri, Osmanlı’ya dayanarak Alevi aşiretleri ezmişlerdir. Bu baskı sonucunda Alevi Türkmenler, dillerini yer yer yitirerek Kürtçe konuşmaya başlamışlar. 1891 yılında Padişah Abdülhamit, Hamidiye Alayları adında Kürt aşiret reislerine askeri birlikler kurdurttu. Bu alaylar, bölgedeki Alevileri yeniden ezdiler. Bu silahlı baskı karşısında bazı Alevi aşiretler, Kürt beylerinin sığıntısı haline geldiler. Doğu Anadolu’da 1514’ten 1909’a kadar süren baskı sonucunda birçok Alevi Türk boyu Kürtleşti.

İşte Sabahat Tuncel de Kürt aşiretlerinin baskısı sonucu kimliğini unutmuş, yitirmiş en öz Türk boylarından birinin çocuğudur. Sabahat Tuncel’in ailesi, Balaban Aşireti’nden. Balabanlar, büyük bir aşiret olan Begdili Aşireti’ne bağlıdır. 13. Yüzyıl’da yaşayan büyük tarihçi Residuddin, Begdili Türkmenlerini, padişah çıkaran Oğuz boylarından birisi olarak kabul etmektedir.

Kanuni Sultan Süleyman zamanında, Begdili Aşireti’ne bağlı olan boylar içinde Balabanlılar’dan 100 evin vergiye bağlandığı gösteriliyor. Ben yazmıyorum, tarih yazıyor. Yani Balabanlı Aşireti’nden olan Sabahat Tuncel, Kürt değil, en has Türk’tür.

Fakat; Kürt aşiret baskısı sonucu onun aşireti dilini yitirince, bunlar kendilerinin Kürt olduğunu sanmaya başlamışlardır. Türkiye’de kökü Alevi olanların Kürt olma ihtimali çok çok zayıftır. Bunu, Doğu Anadolu’yu iyi tanıyan araştırmacı Cemal Şener’in anlatımıyla formüle edersek şöyle deriz: Türkiye’de Alevi isen Türksün... Biliyorum ki Sabahat, bunu kabul etmeyecek. Fakat kendisi, Anadolu’da Alevilerin neden çoğunluktan azınlığa düştüğünü gösteren asimilasyon (Kürt aşiretleri tarafından eritme) politikasının en canlı örneği olarak önümüzde duruyor.”

Kürt aşiretleri tarafından, baskıyla asimile edilen, kendisini KÜRT zannettirilen gerçekte öz be öz Türk olan acaba Meclis’te başka kim-kimler var? Örtüleri kaldırmanın zamanı gelmedi mi? Geldi.
Yine diyorum: Dedelerinin dedelerinin dedelerinin dedeleri türkmenlere karismis diye, bu onlari türk yapmaz! Türk olsalardi türke benzerlerdi (Kürt ve Zaza alevileri).
Turkuaz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2007, 20:17   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 165
Ötükenden Rss Beslemesi
Öncelikle hepinize saygılar ve sevgiler ben nihalatsiz.org sitesinin öğrencisyim.Sitemiz kapandığı günden beri sitenizi takip etmekteyim kandaşlarım.

Arkadaşımızın iletisine cevap vereyim.O kendine Kürt Alevisiyim diyenler yalan söylüyorlar çünkü böyle bir terim olmaz olamaz.Bu insan ben Aleviyim dedi diye Alevi mi oldu?Alevilik yani Kızılbaşlık saltanat gibidir.Alevilikte pirlik dedelik vb. kavramlar vardır bu insanların piri kim dedesi kim?Önce Aleviliği biraz araştır sonra yorum yap.Benim çevremde de çok var bu şekilde ben Kürt Alevisiyim diyen.Bu lafı diyen ne yazıkki bazen bizim kanı bozulmuş gerçekten Alevi Türkler.Diğerleride mâlum Kürt enikleri.

Türk olduğu hâlde Kürt'üm diyenlerin kanı bozuktur.

Şu anda Pkk'nın izlemiş olduğu bir politika var; Alevileri yanına çekmek.Biz yaşlılarımıza sorduğumuzda bize Türkmeniz Horasandan geldik derler.Eğerki bizlerde Kürt Alevisi var der isek gençlerin beynini bulandırırız.Lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Kürt ile Alevi kelimelerinin aynı cümle içinde kullanılması bile yalnıştır.Ben kendimi bildim bileli ailem beni ve kardeşlerimi Kürtten uzak tuttu.Kürtler Alevileri Alevilerde Kürtleri sevmezler...

Saygılarımla...
Ötükenden adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2007, 20:33   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 813
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Ötükenden´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Öncelikle hepinize saygılar ve sevgiler ben nihalatsiz.org sitesinin öğrencisyim.Sitemiz kapandığı günden beri sitenizi takip etmekteyim kandaşlarım.

Arkadaşımızın iletisine cevap vereyim.O kendine Kürt Alevisiyim diyenler yalan söylüyorlar çünkü böyle bir terim olmaz olamaz.Bu insan ben Aleviyim dedi diye Alevi mi oldu?Alevilik yani Kızılbaşlık saltanat gibidir.Alevilikte pirlik dedelik vb. kavramlar vardır bu insanların piri kim dedesi kim?Önce Aleviliği biraz araştır sonra yorum yap.Benim çevremde de çok var bu şekilde ben Kürt Alevisiyim diyen.Bu lafı diyen ne yazıkki bazen bizim kanı bozulmuş gerçekten Alevi Türkler.Diğerleride mâlum Kürt enikleri.

Türk olduğu hâlde Kürt'üm diyenlerin kanı bozuktur.

Şu anda Pkk'nın izlemiş olduğu bir politika var; Alevileri yanına çekmek.Biz yaşlılarımıza sorduğumuzda bize Türkmeniz Horasandan geldik derler.Eğerki bizlerde Kürt Alevisi var der isek gençlerin beynini bulandırırız.Lütfen biraz daha dikkatli olalım.

Kürt ile Alevi kelimelerinin aynı cümle içinde kullanılması bile yalnıştır.Ben kendimi bildim bileli ailem beni ve kardeşlerimi Kürtten uzak tuttu.Kürtler Alevileri Alevilerde Kürtleri sevmezler...

Saygılarımla...
Nasıl sünni ümmetçiler Türk'le kürdü kardeş olarak görüyorsa , alevici kesim de kürt-zaza alevilerini kardeş görür hatta kızılbaşlıkla alakası olmayan nusayrileri bile kardeş görüp kız alıp verenler var o kesimde . Bu ülkemizin gerçeği . Kızını Alevi Türkmene vermeyip sünni çerkeze kürde verenler varsa kızını sünni Türkmene değil araba kürde zazaya veren var. Her iki kesimde de Türklüğe ters düşen eğilimler gösterenler vardır.
Alt 17.08.2007, 21:03   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 719
Turak Rss Beslemesi
Bütün Aleviler etnik olarak Türkmen'dir. Dil Babadan ogula geçen bir gen
degildir aynen siyasi fikir gibi sonradan ögrenilir. Benim anlatmak istedigim
bu dis güçlerin eline gecebilecek kozalar vermeyelim bir adama üç defa deli
dersen deli olur. Elalemin Almani Rusu bunlari Zaza Kürt yapiyor diye bizde
öyle yapmak zorunda degiliz. Biraz daha bilgili olalim lütfen...

Zaza sünni yerleşik bır halktır Dersımlı kendıne Zaza demez bunu kullanan yenı yetme bır kac ıltıcacı Dersımlıdir bahsettıgım gıbı almanlarla çalısan bır kac satılmıs sıgıntıdir. Yaslı bır Dersımlı Alevıye sen Zazasın veya kürtsun dersen hakaret kabul eder ve sana kufreder.

Alman antropolog Felix Von Luscan 1911 yılında yayınladıgı "The early
inhabitants of westen asia" Journal of Royal Anthropoloical Institute, 41
sayfa : 221-224 de Anadolu'da yaptıgı kafatası ve külturel incelemeler
sonuda su tespıtte bulunmus.

Anadolu'da ki tüm sekter Alevi-Bektaşi grupların (likya'nın Tahtacı ve
Bektasları, iç Anadolu'nun, Kızılbaşları ve Dogu Anadoluda'ki Alevılerın kahta
-erzıncan-dıyarbakır-Tunceli-Elazıg-bölgelerındeki) kafataslarını
inceledıgınde bölgede ki arap ve kürtlerın kafatasları ile karşılastırıp su
sonuca varmıs :

Tüm bu Alevi-Bektaşi-Kızılbaş gruplar kısa kafalı (brachycephalic)
Arap ve Kürt gruplar ise uzun kafalı (dolichocephalic)
"Dinlerını korumus (Alevilikten bahsedıyor) bu yüzden yabancılarla dış
evlilikten kaçınmış, böylece eskı karakteristik özelliklerini korumuş olan,
eski homejen bir nüfusun arada kalanlarını temsil ettigını söyleyerek bitirir.
Von luscan 1911 sayfa 232.

Von luscan burda neyın tespıtını yapmıs ? Dersım bölgesınde kı Alevilerinde
kafa yapısı olarak (brakisefal) fızıkı ve kültürel olarak Anadolu'nun herhangı
bır yerındeki Türkmen'den farklı olmadıgını ve Arap ve Kürten farklı bır
yapıya sahıp oldukarıdır.

Alevilik-bektaşilik : Türkmen-Oguzların Islamıyetı algılama ve uygulama
biçimidir ve eski Türk dinleri olan samanızmın manhaızmın izlerını tasır yanı
Alevılıgı sadece Islama acıklayamazsın şamanizmin üstune Islamıyetın
gıydırılmesıdır.

Kısaca bu topraklarda hiç bir Kürt Alevilige geçmemiştir Kürtce ve dımilli
(dersım bölgesı lısanı) kullanan Alevıler baskı ile can korkusuyla, yan yana
aynı cografyada yasamaları sonucu bu dıllerı ögrenmıslerıdir.

Pir Ahmet Dikme işte bu tarihsel alt yapıyı bilerek kalkıp şöyle yazabiliyor: "Munzur dediği dağın güney yakasında bir tek Kürt yoktur. Orada yaşayan seyhhasan aşireti tamamen Horasan kökenli Türkmenler’dir. Daha doğuya, Pülümür'e doğru gelindiğinde ise, Areli, Lolanlı, Sahvelanlı, Kemanlı, Çerekanlı ve daha bir çok aşiret oturmaktadır Bu aşiretlerden hiç biri Kürt değildir. Tamamı Türk kökenli aşiretlerdir. Ben bu konuyu her platformda tartışmaya hazırım." diyor 1937 doğumlu bugün 63 yaşında olan Pir Ahmet Dikme Dede.

Bruinessen; Bingöl, Muş, Varto da yaşayan çoğu Hormek, Lolan ve Balaban aşiretine mensup Aleviler için "Kendilerini Kürt addetmeye daha az meyillidirler." dedikten sonra geleneksel düşmanları, ulkuculer, hem Sünni Kürt nitelikli seyh Sait isyanında yer aldıkları zaman bu aşiretler, özellikle Hormek ve Lolan, Kürtlere karşı çıkarak Kemalist hükümetle kaderlerini birleştirdiler. (Fırat 1570-1945)" Bu aşiretlerin önde gelenlerinin kendilerini tanımlama biçimi için ise; "Bu aşiretlerin egemen seçkinlerinin bir kısmı, en azından 1930'lardan bu yana kesin olarak kendilerini Türk olarak tanımladılar" diyor.

Bruinessen; raporda şu bilgilerin yer aldığını yazıyor: "Zaza Aleviler’e gelince: Bunlarda mezhep ve ibadet dili Türkçe'dir. Ayinlere iştirak edenler Türkçe konuşmak mecburiyetindedir. Bu mecburiyettir ki Alevi Zazalık asırlardan beri ihmal edildiği halde Türklükten pek de uzaklaşmamış Dersim Alevileri arasında cevap istememek şartı ile Türkçe meram anlatmak mümkündür." dendikten sonra raporda 20- 30 yaşlarından yukarı olanlarla Türkçe ile anlaşmak mümkün iken 10 yaşından küçük çocuklarla Türkçe konuşmak imkanı ortadan kalkmak üzeredir dendiği yazıyor. Raporun sonlarına doğru ise; "Bu netice Dersim Alevi Türkleri'nin de benliklerini kaybetmeye başladıklarına ve ihmal edilirse günün birinde Türk dili ile konuşana tesadüf edilemiyeceğine delildir." diye yazıyor.

<!-- / message --><!-- sig --> Bruınessen'in yazdıklarından ve raporundan çıkan sonuç; Türkçe'nin unutulduğu onun yerine Zazaca veya Kurmanci'nin hakimiyet kurduğudur. Demekki; Aleviler önce Türkçe biliyorlar. Türkçe'nin yerini zamanla Kürtçe ya da Zazaca alıyor. Bu durum, Türk Tarihi, Osmanlı Alevi ilişkileri, Osmanlı Kürt ilişkileri ile de koşut sayılır. Osmanlı’da kuruluş yıllarında Türkmen ağırlığı vardı. Bu Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar devam etti. Dönme Devşirme geleneği Osmanlı'da hakim oldukça Türkmen düşmanlığına koşut olarak Alevi düşmanlığı da arttı. Türkmen’in önünde iki yol vardı. Ya Sünnileşip ümmetleşecekti veya "katli vacip"ti. işte Osmanlı'ya karşı bitip tükenmeyen Celali ayaklanmaları böyle başladı. Merkezi otoritenin güçleri karşısında yenilen Türkmen'in canını kurtarmak için önünde tek yol kalmıştı. Kuş uçmaz kervan geçmez dağ köylerine yerleşmek, Türkçeyi derhal unutup Kürtçe ya da Zazacayı öğrenip canını kurtarmak. Işte Horasan Türklerinin Kürtleşme macerası böyle başlıyor.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.08.2007, 21:14   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 165
Ötükenden Rss Beslemesi
Balbal kandaşım haklısınız ben Alevilerin çok iyi Türkçü olduklarını söylemedim.Aramızda kanı bozuklarda var.Beş parmağın beşide bir değildir.Ama şu da var Aleviler yüzyıllarca dışa kapalı kültür yaşadılar yani ırkının safiyetini koruyamamış insan azdır o toplumda.

Bizde Zazaca biliyoruz.Büyüklerimize soruyorum neden bizler bu dili biliyoruz diye onlarda her zaman "Bizler Horasan'dan geldik Yavuz'un katliamı yüzünden mecburen öğrendik.".
Ötükenden adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.08.2007, 19:29   #6 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 96
Turkuaz Rss Beslemesi
Irkdaslar, Tunceli Zaza-Kekolari Osmanlidan beri Türklüge zarar verdiler, nasil safkan türk ola bilirler, okadar türk düsmanlarilarsa? Belki bi kac safkan türk Tuncelide buluna bilinir, ama cogu Tunceliler öz be öz kirodur.

Alıntı:
Ne mutlu Türk'üm diyene...!
Ne mutlu türk olana!
Turkuaz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.08.2007, 09:09   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 630
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
Alıntı:
Turkuaz´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaslar, Tunceli Zaza-Kekolari Osmanlidan beri Türklüge zarar verdiler, nasil safkan türk ola bilirler, okadar türk düsmanlarilarsa? Belki bi kac safkan türk Tuncelide buluna bilinir, ama cogu Tunceliler öz be öz kirodur.

Ne mutlu türk olana!
Başbuğumuzun sözünü değiştirmeye gerek yok!
zaten onun anlamı bellidir...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
KARAMANOĞLU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler