![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Kendini kürt zanneden türkler (Aksamdan mühtis ülkücü propaganda!)
Irkdaslar, bi önce bu kadinin sifatina ve tipine iyice bakin:
![]() 100% kürde benzemiyor mu? Hem kafatas olarak hem tip olarak? Ve simdi Aksamin rezalet yazisini okuyun (asagda). Yeni moda: Alevi kürtleri her yerde ülkücüler tarafindan türk olarak göstermek isteniyor. Bu alevi kürtlerin türklerle karismasini acayip hizlaticak ve irkimiza büyük zarar vericek. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Öncelikle hepinize saygılar ve sevgiler ben nihalatsiz.org sitesinin öğrencisyim.Sitemiz kapandığı günden beri sitenizi takip etmekteyim kandaşlarım.
Arkadaşımızın iletisine cevap vereyim.O kendine Kürt Alevisiyim diyenler yalan söylüyorlar çünkü böyle bir terim olmaz olamaz.Bu insan ben Aleviyim dedi diye Alevi mi oldu?Alevilik yani Kızılbaşlık saltanat gibidir.Alevilikte pirlik dedelik vb. kavramlar vardır bu insanların piri kim dedesi kim?Önce Aleviliği biraz araştır sonra yorum yap.Benim çevremde de çok var bu şekilde ben Kürt Alevisiyim diyen.Bu lafı diyen ne yazıkki bazen bizim kanı bozulmuş gerçekten Alevi Türkler.Diğerleride mâlum Kürt enikleri. Türk olduğu hâlde Kürt'üm diyenlerin kanı bozuktur. Şu anda Pkk'nın izlemiş olduğu bir politika var; Alevileri yanına çekmek.Biz yaşlılarımıza sorduğumuzda bize Türkmeniz Horasandan geldik derler.Eğerki bizlerde Kürt Alevisi var der isek gençlerin beynini bulandırırız.Lütfen biraz daha dikkatli olalım. Kürt ile Alevi kelimelerinin aynı cümle içinde kullanılması bile yalnıştır.Ben kendimi bildim bileli ailem beni ve kardeşlerimi Kürtten uzak tuttu.Kürtler Alevileri Alevilerde Kürtleri sevmezler... Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bütün Aleviler etnik olarak Türkmen'dir. Dil Babadan ogula geçen bir gen
degildir aynen siyasi fikir gibi sonradan ögrenilir. Benim anlatmak istedigim bu dis güçlerin eline gecebilecek kozalar vermeyelim bir adama üç defa deli dersen deli olur. Elalemin Almani Rusu bunlari Zaza Kürt yapiyor diye bizde öyle yapmak zorunda degiliz. Biraz daha bilgili olalim lütfen... Zaza sünni yerleşik bır halktır Dersımlı kendıne Zaza demez bunu kullanan yenı yetme bır kac ıltıcacı Dersımlıdir bahsettıgım gıbı almanlarla çalısan bır kac satılmıs sıgıntıdir. Yaslı bır Dersımlı Alevıye sen Zazasın veya kürtsun dersen hakaret kabul eder ve sana kufreder. Alman antropolog Felix Von Luscan 1911 yılında yayınladıgı "The early inhabitants of westen asia" Journal of Royal Anthropoloical Institute, 41 sayfa : 221-224 de Anadolu'da yaptıgı kafatası ve külturel incelemeler sonuda su tespıtte bulunmus. Anadolu'da ki tüm sekter Alevi-Bektaşi grupların (likya'nın Tahtacı ve Bektasları, iç Anadolu'nun, Kızılbaşları ve Dogu Anadoluda'ki Alevılerın kahta -erzıncan-dıyarbakır-Tunceli-Elazıg-bölgelerındeki) kafataslarını inceledıgınde bölgede ki arap ve kürtlerın kafatasları ile karşılastırıp su sonuca varmıs : Tüm bu Alevi-Bektaşi-Kızılbaş gruplar kısa kafalı (brachycephalic) Arap ve Kürt gruplar ise uzun kafalı (dolichocephalic) "Dinlerını korumus (Alevilikten bahsedıyor) bu yüzden yabancılarla dış evlilikten kaçınmış, böylece eskı karakteristik özelliklerini korumuş olan, eski homejen bir nüfusun arada kalanlarını temsil ettigını söyleyerek bitirir. Von luscan 1911 sayfa 232. Von luscan burda neyın tespıtını yapmıs ? Dersım bölgesınde kı Alevilerinde kafa yapısı olarak (brakisefal) fızıkı ve kültürel olarak Anadolu'nun herhangı bır yerındeki Türkmen'den farklı olmadıgını ve Arap ve Kürten farklı bır yapıya sahıp oldukarıdır. Alevilik-bektaşilik : Türkmen-Oguzların Islamıyetı algılama ve uygulama biçimidir ve eski Türk dinleri olan samanızmın manhaızmın izlerını tasır yanı Alevılıgı sadece Islama acıklayamazsın şamanizmin üstune Islamıyetın gıydırılmesıdır. Kısaca bu topraklarda hiç bir Kürt Alevilige geçmemiştir Kürtce ve dımilli (dersım bölgesı lısanı) kullanan Alevıler baskı ile can korkusuyla, yan yana aynı cografyada yasamaları sonucu bu dıllerı ögrenmıslerıdir. Pir Ahmet Dikme işte bu tarihsel alt yapıyı bilerek kalkıp şöyle yazabiliyor: "Munzur dediği dağın güney yakasında bir tek Kürt yoktur. Orada yaşayan seyhhasan aşireti tamamen Horasan kökenli Türkmenler’dir. Daha doğuya, Pülümür'e doğru gelindiğinde ise, Areli, Lolanlı, Sahvelanlı, Kemanlı, Çerekanlı ve daha bir çok aşiret oturmaktadır Bu aşiretlerden hiç biri Kürt değildir. Tamamı Türk kökenli aşiretlerdir. Ben bu konuyu her platformda tartışmaya hazırım." diyor 1937 doğumlu bugün 63 yaşında olan Pir Ahmet Dikme Dede. Bruinessen; Bingöl, Muş, Varto da yaşayan çoğu Hormek, Lolan ve Balaban aşiretine mensup Aleviler için "Kendilerini Kürt addetmeye daha az meyillidirler." dedikten sonra geleneksel düşmanları, ulkuculer, hem Sünni Kürt nitelikli seyh Sait isyanında yer aldıkları zaman bu aşiretler, özellikle Hormek ve Lolan, Kürtlere karşı çıkarak Kemalist hükümetle kaderlerini birleştirdiler. (Fırat 1570-1945)" Bu aşiretlerin önde gelenlerinin kendilerini tanımlama biçimi için ise; "Bu aşiretlerin egemen seçkinlerinin bir kısmı, en azından 1930'lardan bu yana kesin olarak kendilerini Türk olarak tanımladılar" diyor. Bruinessen; raporda şu bilgilerin yer aldığını yazıyor: "Zaza Aleviler’e gelince: Bunlarda mezhep ve ibadet dili Türkçe'dir. Ayinlere iştirak edenler Türkçe konuşmak mecburiyetindedir. Bu mecburiyettir ki Alevi Zazalık asırlardan beri ihmal edildiği halde Türklükten pek de uzaklaşmamış Dersim Alevileri arasında cevap istememek şartı ile Türkçe meram anlatmak mümkündür." dendikten sonra raporda 20- 30 yaşlarından yukarı olanlarla Türkçe ile anlaşmak mümkün iken 10 yaşından küçük çocuklarla Türkçe konuşmak imkanı ortadan kalkmak üzeredir dendiği yazıyor. Raporun sonlarına doğru ise; "Bu netice Dersim Alevi Türkleri'nin de benliklerini kaybetmeye başladıklarına ve ihmal edilirse günün birinde Türk dili ile konuşana tesadüf edilemiyeceğine delildir." diye yazıyor. <!-- / message --><!-- sig --> Bruınessen'in yazdıklarından ve raporundan çıkan sonuç; Türkçe'nin unutulduğu onun yerine Zazaca veya Kurmanci'nin hakimiyet kurduğudur. Demekki; Aleviler önce Türkçe biliyorlar. Türkçe'nin yerini zamanla Kürtçe ya da Zazaca alıyor. Bu durum, Türk Tarihi, Osmanlı Alevi ilişkileri, Osmanlı Kürt ilişkileri ile de koşut sayılır. Osmanlı’da kuruluş yıllarında Türkmen ağırlığı vardı. Bu Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar devam etti. Dönme Devşirme geleneği Osmanlı'da hakim oldukça Türkmen düşmanlığına koşut olarak Alevi düşmanlığı da arttı. Türkmen’in önünde iki yol vardı. Ya Sünnileşip ümmetleşecekti veya "katli vacip"ti. işte Osmanlı'ya karşı bitip tükenmeyen Celali ayaklanmaları böyle başladı. Merkezi otoritenin güçleri karşısında yenilen Türkmen'in canını kurtarmak için önünde tek yol kalmıştı. Kuş uçmaz kervan geçmez dağ köylerine yerleşmek, Türkçeyi derhal unutup Kürtçe ya da Zazacayı öğrenip canını kurtarmak. Işte Horasan Türklerinin Kürtleşme macerası böyle başlıyor.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Balbal kandaşım haklısınız ben Alevilerin çok iyi Türkçü olduklarını söylemedim.Aramızda kanı bozuklarda var.Beş parmağın beşide bir değildir.Ama şu da var Aleviler yüzyıllarca dışa kapalı kültür yaşadılar yani ırkının safiyetini koruyamamış insan azdır o toplumda.
Bizde Zazaca biliyoruz.Büyüklerimize soruyorum neden bizler bu dili biliyoruz diye onlarda her zaman "Bizler Horasan'dan geldik Yavuz'un katliamı yüzünden mecburen öğrendik.". |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Irkdaslar, Tunceli Zaza-Kekolari Osmanlidan beri Türklüge zarar verdiler, nasil safkan türk ola bilirler, okadar türk düsmanlarilarsa? Belki bi kac safkan türk Tuncelide buluna bilinir, ama cogu Tunceliler öz be öz kirodur.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|