![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkçü Turancu bilinç'i aşılamakta bence çok geç kalındı ve artık Azad olan diğer Türk devletleri'de Türkiye'yi ağabey rolünde görmüyor.
İmajımız eskisi gibi değil. Özellikle Kazakistan'da güzel girişimciler var Turancılık adına. Kazak Televizyonlarında Turancı programlar çıkıyor hemen hergün.Yazılı basındada Turancı gazeteler var. Hatta Kerkük için 120000 kişilik bir dev yürüyüş yapıldı. Türkiye'de Kerkük için yürüyüş yaptı ama çok gülünç bir rakamla sadece 5000 kişi vardı. Bazı artılarımızı teker teker kaybediyoruz ancak farkında değiliz. |
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Elbette Türk yurtları Türkiye'yi ağabey pozikyonunda görmez. Türkiye'nin ne büyüklüğünü görüyorlar ki. Türkiye'de Türklere ne ayrıcalık verilmiş? Ya da Türk düşmanlarına ne tür bir yaptırım uygulanıyor? Kocaman bir hiç. O hâlde Türk yurtları elbette bizi ağabeyleri olarak görmez. Biz, kendimizi lider konumuna getirebiliriz ancak ama o da bu şekilde, bu izlenen politika ile olmaz.
Gerek ekonomik alanda, gerekse kültürel alanda ortak çalışılırsa, özellikle Türk kültürü ve Türk tarihi alanlarında bilgilendirici sempozyumlar düzenlenirse, en önemlisi de uluslararası ilişkilerde, Türk devletlerinin içinde geçtiği her konuya taraf olup onları savunmamız gerekiyor. Bunu yaparsak, onlar da bize güvenirler ve her zaman büyükleri, ağabeyleri olarak görürler. Ama bu şekilde asla bir birlik sağlanamaz. Korkak, suskun, çekingen ve pısırık adama kimse güvenmez ve arkasından gitmez. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu gun bir haber okudum. Kipr (Kıbrız) parlamentosunun basina marios qaroyan adlı bir ermeni gelmis. Haber cok büyük diyildi, o yüzden fazla bilgi alamadım. Doğrumudur?
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
rum kesimi başkanı marios karoyandır.Aldığınız bilgi doğrudur.
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Akrabalarım arasında Kıbrıs'lı bir damat var. Ondan dinlediklerim kadarıyla Kıbrıs hakkında bilgi sahibiyim.
Kıbrıs'ta 'rum kırması' falan yok arkadaşlar. Türkler ve rumlar ayrı dinlerden oldukları için aralarında evlilikler geçmişte ve günümüzde yok denecek kadar az. Fakat, maalesef bolca arap kırmaları var. Kıbrıs uzun yıllar Osmanlı toprağı idi. Arap coğrafyasına olan yakınlıkları nedeniyle asırlar boyunca araplar Kıbrısa ticaret için geldiler ve bir kısmı yerleşip dindaşı oldukları Türkler ile karıştılar. Bu yüzden ermer tenli, kıvırcık saçlı Kıbrıslı Türk görürseniz; bilin ki kanında arap kanı mevcuttur. Bir de 1974 sonrası Türkiye'den göç eden kürtler ile yapılan evliliklerden doğan az sayıda kürt melezi de mevcutmuş. Bazı Kıbrıslıların , Türkiye'yi ve Türkiye'den gelenleri sevmemesi durumu hakkında şu yorumu yapabiliriz. Türkiye'yi sevmemeleri nankörlüktür, sebebi İngiliz hayranlığı olabilir. Türkiye'den gelenleri sevmemelerinde yerden göğe kadar haklıdırlar. Ben Kıbrıslı olsam bende Türkiye'den gelenleri sevmezdim. Çünkü Türkiye'den Kıbrısa göç edenlerin çoğu kürt ve arap. Orada Türkiye'yi nasıl temsil ettiklerini sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur. |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bir yakınınızdan dinlediğiniz havada olan konuları burada çok biliyormuş gibi masa başından ahkam kesmeyiniz.İyice araştırınız,öğreniniz gerçek somut bilgilerle geliniz.Sizin söylediklerinizi çürütecek elimde yüzlerce belge var sen söylediklerini adam gibi ispatla,biz karşı tezimizi sunalım. Masabaşından bilmediğiniz halde gerçekleri yanlış gibi göstermeyin.
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
KKTC Türkiye sınırları içine katılsın ordaki türkmenlerde sürülsün ordan görsünler sonra
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
2003 yılında ellerine pankartlarla ''Ne Türk'üz, ne Rum'uz, biz Kıbrıslıyız'' şeklindeki böğürmelerini halâ unutmadık.Soyca Türk olsa da şuuren Türk olmayan bu mankurtlardan bir hayır gelmez. Sormak lazım onlara Türk askeri nenenizi rumun altından almakla hata mı etti?
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Değerli soydaşlarım;
Babamın işleri gereği birçok kez Kıbrıs`a gitme fırsatım oldu.Bende üzülerek belirtmek isterim ki ada halkının büyük bir bölümü,gururumuz Tsk yı işgalci bir ordu konumunda görmektedir.Ülkemizden ve milletimizden ise Türkler tabiriyle söz etmektedir.Kıbrıs halkının böyle bir hitap kullanmasında zamanla adaya göç eden kürtlerin ve arapların yaptığı hırsızlık,kapkaç,çete işleri gibi durumlar söz konusudur.Yapılan sohbetlerde ve tartışmalarda bu farklılığı ayırt etmeleri için üzerinde önemle durdum.Bu kadar olumsuzluğa rağmen adada gerçeği gören insanlarda vardır.Ülkemiz olmadıkça orda yaşayamayacaklarını yavaş yavaş anlıyorlar.Size bir anımı anlatmak isterim.Kıbrıstan bize ailece görüştüğümüz insanlar misafir gelmişti.Çarşıda alışveris yaparken bir dükkanda misafirimizin çantasından farketmediğimiz üzere cüzdanı çalınmıştı.Bunun farkedilmesi üzere miasafirimiz:``Hep bu Türkler lanet olsun `` gibi bir söz kullandı.Bunun üzerine annem devreye girerek siz de Türk değilseniz ne siniz diyerek karşılık verdi.Yaptığı hatayı anlayarak ne kadar özür dilese büyük milletimzin engin hoşgörü,kültür ve insanlık anlayışı çerçevesinde bir kırgınlık göstermedik.Çünkü misafir ağırlamak milletimizin en büyük özelliklerinden birisidir.Başka bir ayrıntıda Beş parmak dağlarının lefkoşaya bakan yamacında KKTC ve TÜRKİYE bayrakları yanyana durur.Her sene KKTC bayrağı beyaz şekilde boyandığı halde bizim bayrağımız o asil kırmızı rengiyle boyanmaz.Annan planına evet demekten çekinmeyen rum ve ingiliz özentisi bu toplumdan boyle asil bir davranış beklemekte doğru olmaz diye düşünüyorum.Saygılar esenlikler |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrının Askeri
|
Kıbrıstaki soydaşlarımızın bir kısmı yozlaşmış, avrupai hava edinmiş ve soyları Türk olmasına rağmen bir kısmı ciddi anlamda Türklük bilincini yitirmiştir. Gerçek bir bozkurt olan Denktaş olmasaydı daha da kötü olurdu zamanında. Bundan sonrası için de Ulu Tengri Oradaki Türk Irkını Kollasın. Bazen haberlerde izledikçe öfkeleniyorum "Ben Kıbrıslıyım" diyen, Türk olduğunu söylemekten utanan o rezillere. Zehirlenmiş zihinler nasıl temizlenmelidir ?
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nefretin Nedeni
Kutsal Askerlik görevimin 13 aylık bölümünü yaptığım Yavru Vatan Kıbrıs'da,
Türk askeri sevilmiyor savına katılmıyorum. Evet sevmeyen bir bölüm var onlar da; Girne amerikanlarda okuyan yeni nesil gençler, çifte vatandaş olan rumlar, Adada bulunan istilacı sivil ingilizler, Ve oraya sonradan çalışmak üzere gidipde Türkiyede yarattıkları huzursuzluk ve ne kadar pis yapmışlarsa aynını oradada yapan kürtler ve araplardır. Gözlemlerim orada ne kadar esnaf varsa ( özellikle Gazi Mağusa ve Lefkoşa) çoğu öncelikle arap, sonrasında kürtlerdir. Esnaflık yapan Kıbrıs Türk'ü çok azdır. Sevgisizliğin diğer nedenlerinden biri de; Bir zamanlar Kıbrıslı Soydaşlarımız evlerinin kapılarına kilit vurmadan rahatlıkla dışarıya adım atabilirken, Bugün (hakikattir) hırsızlık gibi adi durumlara maruz kalıyorlar. +++++++++++++++++++++++++++++++++++ Buna istinaden bir anımı paylaşmak istiyorum;Askeri tesisden yine her onbeş günde çıktığımız gibi,Çarşı iznimizi kullanmak üzre, Girne'ye gittik. Bizimde alışveriş yaptığımız bir kırtasiye vardı. Yine önünden geçerken kepenginin kapalı olduğunu, camlarının kırılmış olduğunu,içerisinin yağma derecesinde dağıldığına şahit olduk. Bir ay gibi zaman sonra, Bir emirle bütün askeri birliklere cereyen eden bu tatsız olay sabah içtimasın da bildirilmiştir. Bildirinin içeriğinde; iki askerin çarşı izinlerini kullandığı sırada bir esnaf dükkanındaki çalışan kızlara sarkıntılık ve tacizde bulundukları, reddedilince de,dükkanı dağıtmaya başladıkları ve bu sırada çevredeki esnafında olaya müdahale etmeleri sonucun da bu kişilerin hırpalandıktan sonra inzibata teslim edildikleri bildiriliyor ve bu tür olaylara karışanların cezalarının oldukça ağır olacağı açıklanmıştı. Günlece Kıbrıs basınında yer alan bu olaydaki kişilerin, isimleri,resimleri vs. bilgileri verilmiyordu ama Türk askerine çamur atmalar da kesilmiyordu. Şüphesiz bu ve benzeri olayları yaratacak,kişiler her zaman bize zarar veren kürtlerdir bu garantidir. Özellikle Kıbrıs'da askerlik yapan bu zevatlar, buranın havası ve denizi çok hoşuna gitmiş olacak ki! sarhoşluğundan hayvanlar gibi debinip çevreye her zaman ki gibi zarar veriyorlar.Tatsız olaylar yaratarak Kıbrıs Türkünü Türk Askerinden soğutuyorlar. Tabii Maraşı,Barbarlar müzesini,Karaoğlanoğlu şehitliğini belki de bir kez olsun gidip gezmemiş Kıbrıs Türkü gençlerin Türk Askerinin kıymetini,ne için adada olduğunu bilmesini ve sevmesini bekleyemeyiz. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu Ada bizim için çok önemlidir.” ''Başbuğ Atatürk'' Konu TONYUKUK34 tarafından (18.06.2008 Saat 18:34 ) değiştirilmiştir.. Sebep: anlatım hatası |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir ülkeye saldıracaksanız, işgal edeceksiniz veya zarar verecekseniz, askeri hücumdan önce psikolojik savaş başlatacaksınız. Bu psikolojik savaş ile herkesin kafasına "bu adamlar suçlu" düşüncesini empoze edeceksiniz. Büyük devletler, her zaman işe böyle başlarlar. Siz inanıyor musunuz ki 11 Eylül'de Amerika'daki ikiz kuleleri El Kaide (bu örgütün varlığı da tartışılır ya) vurmuş olsun. Bu olay, Amerika'nın saldırmayı planladığı Irak'ı ve Irak'lıları potansiyel birer terörist ve zararlı insanlar olarak göstermek amacıyla düzenlediği bir psikolojik harp şeklidir.
Ya da Irak işgali boyunca bizim basının bile ısrarla Saddam'ın acımasız bir katil olduğu yönünde yaptığı haberler nedir? Bu zamana kadar kimsenin değip tokanmadığı Saddam, nasıl oldu da birden kan içici bir zalim oldu? Elbette bu da, Amerika'nın düşmanı Saddam'ı, dünya kamuoyuna yok edilmesi gereken bir zalim olarak gösterme çabasıdır. Saddam ve Irak'ta yaşayan kürtlerle araplar beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Sadece örnek için anlattım bunu. İşte biz, Kıbrıs çıkartmasında bu psikolojik harbi gerektiği şekilde yapamadığımızdan, soysuz rumlar bizim yerimize yaptı ve Türk askerini Kıbrıs'ta işgalci gösterdi. Ve maalesef orada yaşayan bazı Türkler de buna inanıyor. Kısacası burada yapılması gereken şey psikolojik harptir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|