Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 22.01.2006, 07:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 522
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kıymetini bilenlere...

Tam 188 ülkenin milli marşını ezbere okuyan İsviçreli Michael Sauser, Almanya´nın rating şampiyonu ‘‘Wetten Dass’’ adlı şov ve yarışma programında, jest olması için Türk milli marşını çaldırıp söyledi.

Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF´nin rating şampiyonu şov ve eğlence programı ‘‘Wetten Dass’’da (İddiaya Girer misin) Türk milli marşı ayakta dinlendi. Michael Sauser, yarışmaya 188 ülkenin milli marşlarını ezbere bildiği iddiasıyla katıldı. Frankfurt Fuar Salonu´nda yaklaşık 2 bin seyircinin izlediği yarışmayı Thomas Gotschalk sundu. Program hayli eğlenceli geçti. Sahneye 188 ülkenin bayşrakları getirildi. Milli marşları çalması için Alman Ordusu´nun bandosu davet edildi. 188 bayrak arasından 5 bayrak seçildi. Yarışmacıdan ilk 4´ü bilmesi halinde yarışmayı kazanacağı bildirildi. Sauser, sırayla Bosna Hersek, Tayand, Mısır ve Çin milli marşlarını söyledi. Marşların doğruluğunu belirlemek için bando ekibi marşları çaldı. Modern Talking grubunun seçtiği 5. bayrak Türk bayrağı idi.

Sauser, yarışmayı kazanmasına rağmen, kendini tebrik eden Gottschalk´a, ‘‘Yayın saati aşıldı biliyorum. Ama Almanya´da 2 milyonun üzerinde Türk yaşıyor. Bayrakları da seçilmiş, okumazsam bu insanları üzerim. Ben Türk milli marşını mutlaka okumak istiyorum. İzin verirseniz, Almanya ve diğer ülkelerde bizi izleyen Türk dostlarımız için bu marşı okuyayım’’ dedi. Ünlü sunucu Gottschalk, bu isteği kırmadı ve ‘‘Tabii ki, onca Türk dostumuz için mutlaka marşlarını okuyalım’’ diyerek masada duran Türk bayrağını aldı.

HERKES AYAKTA

Sahnede hazır olan bando ekibinden, Sauser´e eşlik etmesi istendi. Bando yerini aldı. Gottschalk, bir jest daha yaparak ‘‘Lütfen tüm milli marşlar ayakta dinlenir. Sizden Türk milli marşı okunurken ayağa kalkmanızı rica ediyorum’’ dedi. Programdaki ünlülerle salondaki yaklaşık 2 bin seyirci ayağa kalkarak saygı duruşuna geçtiler. Sauser, bando eşliğinde Türk Milli Marşı´nın okudu. İsviçreli genç, sseyircilerin telefonla verdikleri oylarla gecenin ‘‘iddia kralı’’ oldu.
YALINSAK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.01.2006, 19:02   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 504
AH KANDAŞIM BİR DE TÜRK KANI TAŞIDIĞI HALDE AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMEYEN SATILMIŞLARA NE DEMELİ?BUGÜN ÜLKEMİZDE HANGİ OKULDA İSTİKLAL MARŞI ÇALINIP SÖYLENİYOR?
LİG KARŞILAŞMALARINDA MİLLİ MARŞ OKUNMASINI ELEŞTİRİYORLAR.VAY EFENDİM MİLLİ MAÇLARDA OKUNURMUŞ MİLLİ MARŞ.
BU GERİZEKALILAR BİNBİR MİLLETTEN OLUŞAN "AMERİKAN MİLLETİ"NİN,HER NBA BASKETBOL KARŞILAŞMASINDAN ÖNCE KENDİ MİLLİ MARŞLARINI OKUDUKLARINI BİLSELER ACABA NE DÜŞÜNÜRLER?
BU ARADA ABD'DE BİR NBA SEZONUNDA 1000'İN ÜZERİNDE MAÇ YAPILIYOR..
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 18:16   #3 (İleti Bağlantısı)
Töles

İletiler: 62
Alt 10.08.2007, 19:21   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Malazgirt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Diyecek söz bulamıyorum, kelimeler yetersiz. Milli marşımızda uyukluyanlara, yanlış söyleyenlere ders olsun.

Malazgirt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 19:54   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TanrıKut adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Elin gavuru Türk'üm diye geçinen akepelilerden daha duyarlı.Arabın ilahisini mevlüdünü bilirler Türk'ün bağımsızlığının göstergesi olan İstiklal Marşı'nı okuyamazlar
(Aslında bu durum Türklük şuurundaki eksikliklerinden kaynaklanıyor olabilir).Tüm Türk ırkı bayrağına ve diğer kutsal değerlerine bundan daha çok değer verdiği gün dikeceğiz Turan'a Kurt başlı sancağı...!
Alt 11.08.2007, 03:01   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

SARI_ZEYBEK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 11
Irkdaşlarım ben Almanyada yaşıyorum ve bu yayını o akşam canlı olarak izlemiştim! Kaç yıl geçti aradan tam olarak hatırlamıyorum ama yaşım oldukça küçüktü! Ailece izlemiştik ve çok gurur duymuştuk bu tablodan! Her yarışmacıya özel bir telefon numarası ayrılıyordu ve Yarışma son bulmadan önce izleyiciler istedikleri yarışmacının numarasını tuşlayıp kazanmasına katkıda bulunuyordu. Bizlerde bu gururu verici tablodan sonra telefonla oyumuzu kullanmıştık! ve diğer ırkdaşlarımızda oy kullanmış olmalıki, İstiklal Marşımızı okuyan isviçreli birinci oldu!

Saygılar
SARI_ZEYBEK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.08.2007, 11:01   #7 (İleti Bağlantısı)
Kutlu yolda bir TÜRK

AltayKan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 175

Birde Türkiye Cumhuriyeti'nde milletvekii olan,olmaya çalışan şu yobaz,malesef TÜRK ve gayri Türklere bakın.Şanlı İstiklal Marşımızı nerdeyse ilahi gibi okuyacaklar,tabi sözleri ezberleyebilirlerse...

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler