Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Kapatılmıştır

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 06.07.2007, 02:37   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 82
serdar Rss Beslemesi
Kızılderililer ve Türkler

Kızılderililer ve Türkler

2-4 Temmuz 1999 tarihleri arasında Denizli’de yapılan “Yedinci Türk Dünyası Dostluk Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı”na katılan Onayda Kızılderili kabilesi reisi ve Amerika Yerlileri Sosyal İşler Daire Başkanı M. Franklin Keel’in konuşması kurultaya katılan delegeler üzerinde derin tesirler bıraktı. Kızılderililer hakkında geniş bilgi veren Keel, Kızılderililerin (atalarının) Baykal Gölü ve Yenisey-Tuva bölgelerinden Amerika kıtasına, Alaska üzerinden göç ettiklerini ifade etti. Kızılderililer ile Türklerin DNA testlerinin aynı olduğunu ve ayrıca “Y” kromozomunun sadece yeryüzünde Türkler ile Kızılderililerde bulunduğunu söyledi. Kızılderililerin konuştukları dillerdeki kelime benzerlikleri gibi, halı, kilim ve el işlerindeki desenlerin aynı olduğunu, örf, âdet ve geleneklerde de çok büyük benzerlik olduğunu ifade etmiştir.

Kızılderililerin aslının nereden geldiğine dair 40 yıl araştırma yapan Ethel Steawert, belgelerle Kızılderililerin Türk soyundan geldiğini ispatlamıştır.

Avrupalılar Amerika kıtasına göç etmeden önce Kızılderililerin nüfusu, Avrupa kıtasının nüfusundan fazla idi.

En az 50 milyon Kızılderilinin soykırım neticesinde katledildiği kesindir. Bazı ABD’li tarihçilere göre ise, bu miktar 100 milyona yakındır.

Şu anda Kızılderililerin nüfusu 2.5 milyon olup, bu sayıyla bir nevi müzeliktirler ve soylarını koruma mücadelesi vermektedirler.

Kızılderililerin büyük bir çoğunluğu ise Uygur ve Nayman Türkleri ile diğer Türk kabileleridir.

M. Franklin Keel kurultayda yaptığı konuşmada:
“DNA testlerinde Kızılderililerin Türk asıllı olduklarının anlaşıldığını, ben Türk kurultayına katılarak ve Türkiye’de bulunmak suretiyle daha iyi hissettim. Biz Kızılderililer Türk olmaktan çok mutluyuz... Amerika’da bir çok bölgede yer isimleri Türkçe olduğuna dair bazı bilgiler vardır. Ama bu konu, derinlemesine araştırılmadı... Türk Dünyası kurultayına katılmaktan çok mutluyum. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Türkler, bu kurultayda toplanmışlardır. Kurultayı çok güzel buldum. Burada çok değişik topluluklar temsil ediliyor. Kültür alışverişinde bulunuyorlar. Kültür çok önemli bir faktör. Türk insanında tespit ettiğim en büyük hazinenin, kalblerinin zenginliği olduğunu gördüm. Dostlukların samimiyeti ve derinliği, bu samimiyet ve derinlik biz Kızılderililerde de aynen böyledir. Yakut Türkleri ile tanışma fırsatım oldu. Çok nazik ve kibar insanlardı. Tıpkı benim kuzenlerim gibi gözüküyorlardı. Benzerlikler çok fazla... Bozkurt, biz Kızılderililerde de semboldür. Hatta Kızılderililerde Bozkurt isimli kabile vardır. Eğer buraya Amerika’daki Kızılderililerden daha çok getirmek kısmet olsaydı, onlar da sizinle görüşmekten çok çok mutlu olacaklardı, tıpkı benim gibi. Gidince Türk asıllı insanlarda gördüğüm, bizimle aynı olan özellikleri kabileme anlatacağım...”

Amerika’da diğer bir Türk nüfusu da Kamçatka Yarımadası’ndan Alaska’ya göçen Saka Türkleridir. M.Ö. 1500 yıllarında Göktürk alfabesi ile yazılmış Saka Beyinin hikâyesini anlatan taş, bunu ispat etmektedir. 7. Türk kurultayına katılan delegeler Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan devletleri ile özerk ve federe Türk cumhuriyetleri olan Altay, Başkırdistan, Cuvaşistan, Dağıstan, Gagauz, Hakas, Balkar, Kırım, Saka, Tataristan, Tuva, Nahçıvan, Doğu Türkistan, Karaçay’dır. Ayrıca kurultaya Kafkasya, Balkanlar, Avrupa, Amerika (Meluncan ve Kızılderili) İdil-Ural, Sibirya, Ortadoğu, Afganistan’da yaşayan Türk topluluklarından temsilciler katıldı.

Suriye’de 3 milyon, Irak’ta 3 milyon ve İran’da 20 milyon Türk vardır. Kurultaya Sibirya’nın Aktulga bölgesindeki Türklerin temsilcileri de geldi.

New York Times’ın (Bilim) ekinde Amerika’ya ilk ayak basanlar haritasında, ilk gelenlerin Türkler olduğu gösterilmektedir.
Fransız dil bilimcisi Dumesnil, Kızılderili dilinde 320 Türkçe kelime tespit etmiştir.
ALINTIDIR doğruluk payı varmı bilmiyorum
serdar adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 06.07.2007, 05:25   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 22
YAMAN Rss Beslemesi
Iyi de benim anlamadigim, Kizilderililer beyaz irka mi mensup...adi üstünde Kizilderili... onlara isimlerini veren renkleri acaba genetik bir özellik mi bilmiyorum. bunun haricince denilenlere katiliyorum, onlarla bir çok ortak yanimiz var ama bildigim kadariyla bu mesele tam olarak kesinlige kavusmamis.
YAMAN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 06.07.2007, 06:46   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 716
Turak Rss Beslemesi
kizilderililer Mogullara benziyorlar aynen meksikalilar gibi,su anda meksikanin cogu kizilderili gibi,kisa boylu cekik gozluler.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 06.07.2007, 10:26   #4 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 198
Buğra Kun Rss Beslemesi
Alıntı:
Turak´adlı üyeden Alıntı
meksikanin cogu kizilderili gibi,kisa boylu cekik gozluler.
Zaten Meksika, Arjantin, Venezuella veya Sili gibi ulkelerde yasayanlarin cogu Kizilderili kokenlidir. Ornegin bizim ulkemizde de top oynamis olan Ariel Ortega Arjantinli bir Kizil derilidir.

Kizil derililer yani Amerikan yerlileri bulunduklari enleme gore fiziksel degisime ugramislardir. Kiminin teni daha kizilken kiminin teni daha beyazdir.
Alt 06.07.2007, 10:56   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 781
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Kun´adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Turak´adlı üyeden Alıntı
meksikanin cogu kizilderili gibi,kisa boylu cekik gozluler.
Zaten Meksika, Arjantin, Venezuella veya Sili gibi ulkelerde yasayanlarin cogu Kizilderili kokenlidir. Ornegin bizim ulkemizde de top oynamis olan Ariel Ortega Arjantinli bir Kizil derilidir.

Kizil derililer yani Amerikan yerlileri bulunduklari enleme gore fiziksel degisime ugramislardir. Kiminin teni daha kizilken kiminin teni daha beyazdir.
Güney Amerika'ya ilk giden Ispanyol ve Portekizli misyonerler yanlarına eşlerini almamışlardır. Dolayısıyla gittikleri ülkedeki Amerikan yerlileriyle evlenmişlerdir. Tabi daha sonra afrikalı,arap ( genelde Lübnan ve Endülüs'den ) , bask,fransız ve birçok etnik grup bu kıtaya göç etmiştir. İspanyolca ve portekizce konuşan halkın %99'u melezdir. Melezleşmemiş kızılderililer vardır ancak bunlar hükümetler tarafından belli kırsal yerlerde yaşama izni verilmiştir. Şehirlerde pek göremezsiniz. Çoğu ispanyolca ve portekizce bilmez. Genetik olarak da Beyaz ırk dan çok Armend ırkının özelliklerini taşırlar.
Alt 06.07.2007, 11:34   #6 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 198
Buğra Kun Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı
İspanyolca ve portekizce konuşan halkın %99'u melezdir. Melezleşmemiş kızılderililer vardır ancak bunlar hükümetler tarafından belli kırsal yerlerde yaşama izni verilmiştir. Şehirlerde pek göremezsiniz. Çoğu ispanyolca ve portekizce bilmez. Genetik olarak da Beyaz ırk dan çok Armend ırkının özelliklerini taşırlar.
Ben aslinda yazdiklarimin cogunu Silili bir Kizilderiliden ogrendim. Anlattigina gore melezlesme varmis, ancak Ispanyol, Portekiz veya diger Avrupa memleketinden gelenlerle Kizilderiler mumkun oldugunca az karisiyorlarmis.

Ustelik Kizilderililerin de Ispanyolcayi artik anadilleri olarak kabul ettiklerini dusunursek, kulturel olarak cok yakinlastiklari hatta tamemn melezlestikleri dusuncesine kapilabiliriz, ancak gercekte durum oyle degilmis.

Tabi zenci nufusun oldukca yuksek oldugu Brezilya veya Kolombiya gibi ulkelerdeki durumun daha farkli oldugu da bir gercektir.
Alt 06.07.2007, 11:43   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 781
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Ben aslinda yazdiklarimin cogunu Silili bir Kizilderiliden ogrendim. Anlattigina gore melezlesme varmis, ancak Ispanyol, Portekiz veya diger Avrupa memleketinden gelenlerle Kizilderiler mumkun oldugunca az karisiyorlarmis.
Bu durum Peru'dakiler için geçerli . Halkın büyük bir bölümü melezleşmeden direk krallarının hristiyan olmasıyla birlikte hristiyan olmuş . Inka dili 400 sene önce tamamen yokedildi. Ancak kültür katolikleşmiş olarak devam ediyor.

Bugün Amerika kıtasında yüzlerce değişik kızılderili dili konuşuluyor. Bunun sebebi Amerika'ya yalnız Türklerin değil Okyanusya ve Asya kıtasından bir çok etnik grubun da göçetmiş olmasıdır. Türkçeye en yakın olanlar Aztek,Maya ve ABD-Kanada'da yaşayan bazı kızılderili toplulukların dilleridir.
Alt 06.07.2007, 15:14   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BİLGEKURT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 121
BİLGEKURT Rss Beslemesi
Bu günkü Amerika'nın, beyaz Amerikalıların dedeleri, hatta babaları zencileri 'maymun' (!) varsaymış, Kızılderilileri yabani, yarı insani saymış ve bu temelde onları bir soykırım politikasıyla düzenli olarak yok etmişlerdir. Ama bu gün gelinen noktada siyah insanın ve Kızılderililerin başarısı, beyaz batının, batılının beyinlerindeki kıvrımların ne kadarda düz olduğunu ispatlamıştır.

Sözde beyaz Amerikalılar teknik üstünlükleriyle, Kızılderililerin oklarına karşı makineli tüfek ve toplarla Kızılderilileri katlettiler. Ama yenemediler. Onları köle yapamadılar. Bırakınız onları köle yapmayı onlara boyun bile eğdiremediler. İşte bugün beyaz batılı gençliği Kızılderili gibi giyinmeye özenip, onun gibi davranmayı en soylu davranış sayarken aslında, Kızılderililerin yenilen değil, tarihsel anlamda yenenler olduklarını itiraf etmiştir.

Kızılderililer özgürlüğü karakterleri olmuş bir başka TÜRK boyudurlar.
Senin İl'ini, Töreni
Kim bozabilir....?
BİLGE KAĞAN
BİLGEKURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 06.07.2007, 19:01   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 125
manas Rss Beslemesi
TURAK IRKTAŞIM DEDİKLERİNE BİR EKLENTİ YAPMAK İSTİYORUM.TRT DE İZLEDİGİM BİR YAYINDA,BASBUGUMUZ ATATÜRK KURTULUS SAVASI SONRASI CUMHURIYET KURULDUKTAN SONRA MEKSİKA YA ADINI HATIRLAYAMADIGIM BİR DEVLET GÖREVLİSİNİ DİL BENZERLİĞİ OLDUGUNDAN DOLAYI ARASTIRMASINI EMRETMISTIR VE MEKSIKA YA GONDERMISTIR DENILIYORDU.
manas adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 14.10.2007, 15:51   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 4
ulutürkler Rss Beslemesi
Alıntı:
YAMAN´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Iyi de benim anlamadigim, Kizilderililer beyaz irka mi mensup...adi üstünde Kizilderili... onlara isimlerini veren renkleri acaba genetik bir özellik mi bilmiyorum. bunun haricince denilenlere katiliyorum, onlarla bir çok ortak yanimiz var ama bildigim kadariyla bu mesele tam olarak kesinlige kavusmamis.
Kızılderililerin beyaz ırka mensup olmaması TÜRK olmadıklarını göstermez.Almanya ya giden işçi TÜRK lerin çocuklarının Alman çocuklara benzemesi gibi bir durum söz konusudur.Bir dergide çocukların doğduğu yerin havasından yemeklerine kadar herşeyden etkilendikleri yazıyordu.
ulutürkler adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 14.10.2007, 16:14   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 517
YALINSAK Rss Beslemesi
Alıntı:
ulutürkler´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Almanya ya giden işçi TÜRK lerin çocuklarının Alman çocuklara benzemesi gibi bir durum söz konusudur.Bir dergide çocukların doğduğu yerin havasından yemeklerine kadar herşeyden etkilendikleri yazıyordu.
Hangi akla mantığa sığdırıp, bu saçmalıklara inanıp kişileri yanıltmaya çalışıyorsun? Sana gören ben almanya da yetiştiğim için almanlara benzemem söz konusudur.
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 14.10.2007, 17:26   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Asena01 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 509
Asena01 Rss Beslemesi
Alıntı:
manas´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
TURAK IRKTAŞIM DEDİKLERİNE BİR EKLENTİ YAPMAK İSTİYORUM.TRT DE İZLEDİGİM BİR YAYINDA,BASBUGUMUZ ATATÜRK KURTULUS SAVASI SONRASI CUMHURIYET KURULDUKTAN SONRA MEKSİKA YA ADINI HATIRLAYAMADIGIM BİR DEVLET GÖREVLİSİNİ DİL BENZERLİĞİ OLDUGUNDAN DOLAYI ARASTIRMASINI EMRETMISTIR VE MEKSIKA YA GONDERMISTIR DENILIYORDU.
BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK 1930 yılında TAHSİN MAYAPETEK'İ Meksika'ya elçi göndermiştir. Burada amaç TÜRK ve mayalar arasında ki benzerlikleri araştırmaktı. Hatta elçinin soyadı da bu nedenle 'MAYAPETEK' oldu.Araştırma asıl olarak TÜRK' lerin mu kıtasından gelme fikrinden başlamıştır. Maya'ların TÜRK olma durumu araştırılarak bu varsayım desteklenebilirdi. Maya'larla birçok ortak TÜRKÇE sözcük ve kültürel benzerlik saptanmıştır.
Alt 14.10.2007, 17:36   #13 (İleti Bağlantısı)
Ulumil

İletiler: n/a
Ulumil Rss Beslemesi
Yuce Basbug Ataturk, Meksika Buyukelcisi olarak sayin Tahsin Ozpek i Mu kitasini arastirmasi icin gondermisti.Mu kitasi cesitli arastirmacilara gore 25.000 yil once batmis buyuk bir kita.Hatta soylenene gore cok buyuk bir uygarlik olduguna inaniliyor. Atlantis kitasininda Mu kitasinin kolonisi oldugu soyleniyor. Butun bunlarin arastirmasi ne yazikki Yuce Basbugumuz öldükten sonra rafa kaldırılmıstır.

Alt 14.10.2007, 18:24   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
TrakyaTürkçü Rss Beslemesi
Bazı Kuzey Amerika Kızılderilileri ile Türkler arasında akrabalık vardır. Çünkü bazı Doğu Sibirya Türkler'i Kuzey zamanında Amerika'ya göçetmişlerdir. Bu nedenle az da olsa Anadolu Türkleri ve Kuzey Amerika kızılderilileri arasında bazı benzerlikler bulunabilir, ama bunların tesadüf olup olmadığı tartışılır. Birde buraya bir bakın: :)))http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...ber_56977.aspx
TrakyaTürkçü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 14.10.2007, 18:25   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
Bir konu hakkında fikir yellenmeden önce zahmet edip otağı araştırın, eğer aradığınız konu yoksa sorunuzu ilgili bölümlerde sorun diye defalarca söyledik ama boşuna!

Mu kıtasıyla ilgili açıklamalar Başbuğ Atatürk ile ilgili olan bölümde yapıldı. Başbuğ'un gönderdiği kişi Tahsin Mayatepek'tir, Tahsin Ozpek değil!

Burnunuzun dibinde Musul ve Kerkük dururken, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımız katledilirken; kendi öz vatanımızda bize azınlık muamelesi yapılırken Kızılderililerle ilgili düşler kurmak ancak ve ancak gerizekalılıkla açıklanabilir.

Size ne kızılderililerden? Reha Oğuz gibi içinizde Kızılderiliye aşık olan birisi mi var? Vatanından onbinlerce km uzaktaki bir avuç Kızılderiliye özlem duyacağına yanıbaşındaki Türkmenler için vakit harca.

Kızılderili konusu artık kabak tadı bile vermiyor. Bu konudaki sorular ve açılan başlıklar bundan sonra art niyet olarak algılanacaktır.

Bu konu bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler