Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 06.06.2008, 21:24   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Turkcu_20 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 38
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Köpek yetiştirmek istiyorum ancak kafama takılanlar var

Öncelikle bu hafta OKS'ye gireceğim, OKS'den sonra yavru köpek almak istiyorum. İstediğim köpek türü gerektiğinde saldıracak, tuttuğunu öldürmekten beter yapıcak. Fakat köpek savunma amaçlı dövüşecek. Ayrıca benim dostum olacak, onunla yuvarlanma gibi oyunlar oynayabileceğim bir köpek istiyorum. Nasıl bir tür köpek almalıyım ? İlk köpek yetiştirişim olacağı için önerilerinize de açığım.
Turkcu_20 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2008, 21:31   #2 (İleti Bağlantısı)
Karabudun'dan Bir Bozkurt

OGEDAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 192
Tabiki öncelikle bütcene uygun olan bir köpek cinsi seçmelisin.
Yok eğer para sorun değil dersen ve yakaladımı öldürmekten beter etmesini istiyorsan benim favorim Dogo Argentino'dur.
Tabi bu köpeği nasıl ve nerede besleyebiliceğinde önemli.Oturduğun yerde köpek tercihine uygun olmalıdır benim kanımca...

GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN!
OGEDAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2008, 22:27   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Türkçe adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 22
Yöneticilerimizden, ''Irkçı'' takma adlı ağabeyimiz gerekli bilgiyi sna sağlayacaktır. Herkesin fikrini alsanda, bu ağabeyimizin fikrini de ayrıca almanı tavsiye ederim. Aradığını bulman dileğiyle... Esen kalınız...
Türkçe Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2008, 22:32   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Tuttuğunu öldürmekten beter yapacak köpek başına iş açmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu yüzden bunu asla taviye etmiyorum. Söylediğinize göre size doberman ırkını tavsiye edebilirim. Kolay eğitilebilir, sahibiyle zaman geçirmeyi seven ve gerektiğinde cesur bir savunucu olan bir ırktır doberman.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 11:08   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Teşekkür ederim Buğra Şad Beğ. Tam istediğim bir köpek türü. Zırt pırt kavga etmeyecek uslu duracak, yeri geldiğinde saldıracak..
Alt 07.06.2008, 13:55   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 846
17 yaşındasın ve daha önce hiç köpek beslememişsin, köpek eğitiminden anlamıyorsun. Senin durumundaki bir kişinin Dogo Argentino gibi bir köpeği beslemesi, ehliyet kursundan yeni çıkmış acemi bir şöförün 500 beygirlik turbo motorlu bir ralli arabasını kullanmaya kalkışmasına benzer, yani sonu facia olur. O köpeği kontrol altında tutamazsın; büyüyüp yetişkin hâle geldiğinde birisine saldırıp parçalar. Bu işler şimdi sana basit geliyor, "Tuttuğunu öldürmekten beter yapacak bir köpek istiyorum" diyorsun ama köpek bir insana zarar verirse hem senin, hem de ailenin başına ciddi belalar açılır, karakollarda ve mahkemelerde sürünürsünüz; köpeği de şırıngayla öldürürler... Ayrıca, gerektiği şekilde eğitemediğin ve kontrol edemediğin bir Dogo sana da saldırabilir.

Bence bir Alman çobanı veya Doberman al... Bu köpekler sert karakterli değildirler ama gerektiğinde sahiplerini korurlar.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 17:47   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
IRKÇI adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
17 yaşındasın ve daha önce hiç köpek beslememişsin, köpek eğitiminden anlamıyorsun. Senin durumundaki bir kişinin Dogo Argentino gibi bir köpeği beslemesi, ehliyet kursundan yeni çıkmış acemi bir şöförün 500 beygirlik turbo motorlu bir ralli arabasını kullanmaya kalkışmasına benzer, yani sonu facia olur. O köpeği kontrol altında tutamazsın; büyüyüp yetişkin hâle geldiğinde birisine saldırıp parçalar. Bu işler şimdi sana basit geliyor, "Tuttuğunu öldürmekten beter yapacak bir köpek istiyorum" diyorsun ama köpek bir insana zarar verirse hem senin, hem de ailenin başına ciddi belalar açılır, karakollarda ve mahkemelerde sürünürsünüz; köpeği de şırıngayla öldürürler... Ayrıca, gerektiği şekilde eğitemediğin ve kontrol edemediğin bir Dogo sana da saldırabilir.

Bence bir Alman çobanı veya Doberman al... Bu köpekler sert karakterli değildirler ama gerektiğinde sahiplerini korurlar.
Bu hesabı ilk abim açmıştı. Ben 14 yaşındayım.

Köpek insana saldırsın istemiyorum. Gerektiğinde ona saldıran bir köpeği yere yıksın istiyorum. Şahıslara karşı bir saldırıda bulundurtmayacağım.

Önerilerini dikkate alıcam.
Alt 07.06.2008, 19:42   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Turkcu_20 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Köpek insana saldırsın istemiyorum. Gerektiğinde ona saldıran bir köpeği yere yıksın istiyorum. Şahıslara karşı bir saldırıda bulundurtmayacağım.
Anladığım kadarıyla yaşın dolayısıyla da köpek dövüşüne biraz meraklısın ve "hiç bir köpeğin yenemeyeceği bir köpeğim olsun" diyorsun. Dövüş, bambaşka bir olaydır. Bazı ırklar, sadece dövüşmek için yaratılmış gibidirler. Fakat koruma köpekleri iyi dövüşemez. Daha doğrusu dövüş köpeklerinin karşısında pek şansları yoktur.

Seni başkalarından koruyacak köpek ırklarından Rottweiler, Doberman, Napoliten ve Pitbull'u tavsiye edebilirim. Bu köpekler, sahiplerini her zaman ve her şartta koruyorlar. Fakat bunlar, 14 yaşında bir kişinin yalnız başına besleyebileceği türden köpekler değildir. Hele Rottweiler'i yetişkin bir kişi bile köpek beslemekten anlamadan besliyorsa, büyük bir risk alıyor demektir.

Bence sen sana uygun küçük boy bir köpek al. Yok illaki dövüşken ya da koruma köpeği istiyorum diyorsan, senden büyük birinin gözetiminde besle köpeği.
Alt 07.06.2008, 19:59   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Yani istediğim köpek, sadece ona saldıranlara savunma amaçlı dövüşecek. Benim sadece amacım bir köpek yetiştirmek.
Alt 07.06.2008, 20:02   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Peki o zaman, Kemal Abi'nin de söylediği gibi senin için uygun tercih alman kurdu (alman çoban köpeği) olacaktır.
Alt 22.07.2008, 15:25   #11 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Sana yaşın itibariyle golden retriewer(yazılışı böylemi tam bilmiyorum) öneririm senle dost olur ama çok uysaldır tuttuğunu yere yıkamaz yani;)

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler