![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Meşhur Kangal mı Pitbull mu muhabbeti?
Esenlikler andalarım,
Köpeklerle ilgilenen gençlerin çoğunun ilgisini çeken konu Kangal&Pitbull dövüşlerinin sonucudur. Ben Türk Çoban İti olan Kangal'ı her zaman içgüdüsel olarak savunmuşumdur.Bu konuda bile milliyetçi olmuşumdur.ancak çoğu kişi bana pitbull un boyutuna aldanmamamı çenelerinin çok kuvvetli olduğunu kangalın dövüş özelliği olmadığını söylemişti.bu sözlerin üzerine birkaç dövüş videosunu izledim. ve sonucu gördüm. Sonuç umduğum gibiydi Türk Çoban Köpeği, sahiplerinin asaletine yakışır şekilde dövüş sonunda zorla pitbullun ağzından alınmasına sebep olacak kadar baskın oluyordu.acak hala bu duruma inanmayan arkadaşlar olabilir. Bu sebeple yöneticilerimizin izniyle birkaç dövüş görüntüsünün köprülerini ekliyorum Kangal Çoban Köpeği ve Pitbull http://www.tasdelen.org/video/kangal-pitbull-dovusu/ Akbaş Türk Çoban Köpeği ve Pitbull http://www.akilli.tv/video/37808/Kangal-vs-Pitbull.aspx Bir başka Kangal Çoban Köpeği ve Pitbull TrTube - Kangal-Pitbull Video izlesene - Türkçe YouTube Türkiye Video Paylaşım Sitesi - Amatör Video Sevgi Video Aşk Video Bedava Video Son olarak 1-2 aydır ezik ve melez k.rdolar TÜRK çoban köpeği videolarını aynen kopyalayıp k.rdish dog adını vererek yayınlamaya başladılar.bunlara karşı boş durmamamız gerekli. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kangal yakaladami birakmiyor bir daha.Akilli bir sekilde hareket edip dovusun sonuna kadar yakaladagi boyun bolgesini felclestiriyor.Bitbull da iyi direniyor ama ne nafile Kangal bu, vurdumu oturtan cinsten.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu konuya daha önce defalarca değindik; zahmet buyurup ararsanız ilgili yazıları bulabilirsiniz.
Eklediğiniz videolardaki görüntüler profesyonel bir köpek dövüşü değildir; "sokakta it kapıştırma" diye tabir edilebilecek basit bir olaydır. Dövüşçü olarak eğitilmemiş, dövüş tecrübesi olmayan, antremansız, zayıf cüsseli ve çok genç bir Pitbull iri yarı bir Kangal'ın önüne konulursa elbette dayak yer. Fakat profesyonel köpek dövüşleri böyle yapılmıyor, profesyonel dövüşçü Pitbullar da eklediğiniz videolardaki bakımsız hayvanlara hiç benzemiyorlar. Dövüşçü bir Pitbull bir Kangal'ı birkaç dakika içerisinde öldürür. Siz köpek dövüşünü sadece internette izlemişsinizdir, ama ben yıllar boyunca bu işle bizzat uğraştım. Kangal da dahil olmak üzere birçok farklı köpek cinsiyle dövüşmesine rağmen bir kez bile yenilmeyen emekli dövüş Pitbull'um Afsız şu anda ayaklarımın dibinde oyuncağını kemirmekle meşgûl; dövüştüğü Kangallar'ın kemikleri ise çoktan çürüyüp gitmiştir. Hülâsa, internetteki videolara değil, gerçek hayatta gördüklerime, yaşadıklarıma ve tecrübeme dayanarak beyanda bulunuyorum. Ben bu işleri bıraktım, Afsız da artık yaşlandı. Fakat Pitbull dövüştüren arkadaşlarım var. İsterseniz bir Kangal getirin, ben de bir Pitbull getireyim ve ortaya para koyup dövüştürelim. Sonucu hep birlikte görürüz. Uyar mı? |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK
|
Alıntı:
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ankara'da da köpek dövüşleri oluyor ama hep aynı kişiler katıldığı ve herkes birbirini iyi bildiği için pek zevki kalmadı. |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir Doberman'ın böyle bir dövüşten sağ çıkacağına pek inanamıyorum. Mesela benim Doberman, ne kadar eğitilirse eğitilsin bu kadar sert mizaça sahip olacağını sanmıyorum? Peki o zaman Doberman neden iyi bir koruma köpeğidir? Yahut aslında koruma köpeği ile dövüş köpeğini karıştırmamalı mıyız? Örneğin hiç alman kurduda görmedim dövüştüren.
Bununla birlikte bu videoları izledikten sonra birkez daha karar verdim ki, ister yufka yüreklilik ister saflık deyin ben bunu kesinlikle canlı seyretmem, dünyanın en üstün köpeği bende olsa dövüştürmem. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bekçi köpeği belli bir alanı (evi veya bahçeyi) koruyan köpektir. Bu işi sadece havlayarak da yapabilir çünkü çoğu insan havlayan bir köpeğin olduğu bahçeye girmeye korkar. Yakın koruma köpeği sahibini diğer insanlara karşı koruyan köpektir. Sahibine zarar vermeye çalışan insanı etkisiz hâle getirir. Dövüş köpeğinin işi ise diğer köpeklerle dövüşmektir. Doberman bekçi köpeği veya yakın koruma köpeği olarak kullanılabilir çünkü her iki durumda da sadece insanlarla muhattap olacaktır. Bir insan (bordo bereli komando veya kung fu ustası falan değilse ya da elinde bir silah yoksa) yetişkin bir Doberman'dan daha zayıf ve daha güçsüz bir varlıktır. Doberman'ın keskin dişlerine karşı koyabilmesi mümkün değildir. Fakat Doberman'dan dövüş köpeği olmaz çünkü dünya genelinde dövüş köpeği olarak kullanılan köpek cinslerini yenebilecek güce sahip değildir. Doberman narin yapılı bir köpektir, o narin yapısıyla bir insanı alt edebilir ama çenesini 3 tonluk basınçla kilitleyen ve acıyı hissetmeme özelliğine sahip olan sağlam kaslı dövüş köpekleriyle başa çıkabilmesi imkânsızdır. Dövüş köpeklerine "Molloser ırkı köpekler" denir. Bunlar genetik açıdan birbirinin akrabasıdır, çapraz genleme yöntemiyle insanlar tarafından üretilmişlerdir. Mesela İngiliz Bulldog ile Bull Terrier'in birleşmesinden Pitbull elde edilmiştir; Pitbull ile Napoliten Mastiff'in birleşmesinden Cane Corso elde edilmiştir; vs. hep böyle zincirleme gitmiştir. Molloser ırkının atası ise Tibet Mastiff'tir, tüm dövüş köpeklerinin soyu ona dayanır. Bu köpeklerin ortak özellikleri çeneleri ile vücut kaslarının çok güçlü olması ve dövüşürken asla korkuya kapılmamaları, pes etmemeleri ve acıya karşı duyarsız oluşlardır. Doberman'da veya Alman kurdunda bu özellikler yoktur. Ayrıca tüm dövüş köpeklerinin kafa ile çene yapısı yuvarlak ve geniştir, Doberman gibi ince-uzun değildir. Geniş çene daha güçlüdür, ince çene daha zayıftır. |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir belgesel yayınında, ismini hatırlayamadığım bir ülke de, köpeklerle ayılar dövüştürülüyordu. Bir ayı karşısında iki köpek çıkartılıyor ve dövüş hiç kesilmiyordu. Ayı karşısına çıkartılan köpekler daima pittbulllar'dan seçiliyordu. Ayı karşısında, pittbullar her daim kaybetmesine karşın, ayı'da ciddi yaralar bırakıyormuş.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İlginç, Türk profesyonel köpek dövüştürücülerinin başka bir yer bulması lazım. Abhaz ve çeçenlerin ayağına gidip onların ününü artırmak gerçekten ilginç. Ayrıca milli simgemiz kurt'u ve Türk çoban köpeği kangal'ı gayriTürk kişilerin,amerika-arjantin kökenli itleri de Türklerin seçmesi daha da ilginç. Yutup ta kangalımıza sahip çıkan kürtlerden sonra sırada çeçen ve abhazlar var demekki. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Afganistan olması gerek, Hemen her köyde,şehirde yapılır. Ancak dövüştürülen itler pitbull değil çoğunlukla orta asya sürü köpekleridir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Uzakdoğu ülkelerinden biriydi yanılmıyorsam ya Tayland yada kamboçya idi. Ayı karşısına çıkartılan köpekler pittbull'du.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
En son (3. sıradaki) bağlantıda yer alan dövüş, gerçekten çok haksız bir karşılaşma olmuş. Bir kere herşeyden önce pitbullun yaşı gerçekten çok küçük. O yaştaki bir köpek, bırakın kangalla dövüşmeyi, daha ciddi anlamda saldırmayı bile bilmez. Ne zihinsel ne de fiziksel yapısı olgunluğa ulaşmadığından dövüşemez.
Ama sahibine şaştım doğrusu, zavallı hayvan ölecek duruma geldiği hâlde hâlâ dövüşün aralanmamasını istiyor ve köpeğinin toparlayacağını iddia ediyor. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Diğer konuya gelince... Çeçenin biri "Kurt benim de millî simgemdir, millî marşım 'Gece kurt yavrularken çıktık dünyaya' dizesiyle başlar, ama sen elin arnavutunun yazdığı millî marşı kabullenmişsin ve resmî alanda kurdun adını anamıyorsun" derse, verecek cevabın var mı?.. Çeçenleri hiç sevmem fakat yiğidi öldür hakkını yeme misali düşünecek olursak, adamlar kurdu millî marşlarına bile koymuşlar. Biz koyabildik mi?.. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
![]() ![]() |