Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.07.2008, 22:58   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 4
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Rottweiler Hakkında Yardım..

Esenlikler...ben IRKÇI beye bır kaç soru sormak ıstıyorum...

Ben yavru bır rot almak istıyorum.

Ben köpegimi tasmalı dolaştırmak ıstemıyorum onun için arastırdım kımısı rott kesınlıkle tasmalı dolastırılmalı dıyor kımısı tasmasızda olabılır dıyor ben bır de sıze soruyorum rott yavrusu alıp egitime yollasam tasmasız guvenlı bır şekılde dolaştırabılır mıyım?

Ve rott haşlanmış etle beslersem hangı bır sorun cıkar mı?
burak60 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2008, 13:11   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 844
Rott'u insanların ve araçların bulunmadığı tenha bir yerde tasmasız dolaştırabilirsiniz. Fakat işlek bir sokakta, caddede, vb. tasmasız dolaştırabilmek için çok usta bir köpek eğiticisi olmak gerekir. Başkaları tarafından eğitilmiş köpekten hayır gelmez; köpeğin tam anlamıyla kontrol altında tutulabilmesi için bizzat kendi sahibi tarafından eğitilmiş olması şarttır. (Diğer başlıkların altına eklediğim cevaplarda köpek eğitimi konusuna ayrıntılı bir şekilde değinmiştim.)

Ayrıca; hangi cins olursa olsun, bir köpeği sokakta tasmasız dolaştırabilmek için köpeğin gençlik çağını geride bırakmış ve iyice olgunlaşıp ağırbaşlı hâle gelmiş olması lâzımdır. Çünkü genç köpek (3-4 yaşından küçük köpek) heyecanlı ve meraklı olduğu için yoldan geçen insanlara, köpeklere, kedilere ve araçlara belli bir derecede ilgi gösterecektir. Bu ilgi karşı kaldırımda gördüğü bir kediyi kovalamak, başka bir köpeğe saldırmak, yanından geçen insanları koklamak, araçların (özellikle de bisikletlerin ve motorsikletlerin) peşinden koşmak şeklinde olur. Koklamak amacıyla yaklaştığı insan el kol hareketleri yaparak tepki verirse, ani bir savunma refleksinin etkisiyle o insanın üzerine atlayıp dişlerini geçirebilir; karakollarda ve mahkemelerde sürünürsünüz. Veya çocuğuyla birlikte yürüyen bir kadın tasmasız bir köpeğin kendilerine doğru geldiğini görünce paniğe kapılıp çığlık atabilir ve çevredeki diğer insanların da olaya karışmaları sonucu maraza çıkabilir. Ya da caddeye fırlayıp arabaların altında kalabilir. Hülâsa, herşey olabilir. Olabileceklerin en kötüsü köpeğinizin bir araç tarafından çiğnenmesi veya bir insana saldırıp yaralamasıdır. Bu olayların geri dönüşü yoktur.

Bizim toplumumuzda hayvan sevgisi maalesef çok az... İnsanların büyük bir kısmı köpek gördüklerinde tuhaf tepkiler veriyorlar. Mesela Rottweiler ve Pitbull cinsi köpeklerimi sokağa çıkardığımda, sokakta oynayan çocuklar bağırarak ve hatta köpek gibi havlamaya çalışarak peşimizden koşuyorlar. Yakın koruma köpeği olan Rottweiler garip davranışlarda bulunan o çocukları sahibi için bir tehlike unsuru olarak algılar ve direk saldırır. Bu yüzden, iyi eğitilmiş bir Rott'u bile tasmasız gezdirmek risklidir. Rott çocuğu parçalarsa, hayatınız bir daha asla eskisi gibi olmaz.

Bazı kişilerin "Rott tasmasız dolaştırılabilir" dediklerini belirtmişsiniz. Emin olunuz ki bunları hiçbiri Rott beslememiştir. Rott besleyen kişi köpeğin huyunu suyunu bildiği için kimseye böyle bir tavsiyede bulunmaz.

Diğer konuya gelince... Rott'u Eukanuba, Hills ve Purina Pro-Plan marka profesyonel kuru mamalarla beslerseniz, çok iyi gelişir. Doğal yiyeceklerden alamayacağı vitaminleri ve mineralleri bu mamalardan alacaktır. Fakat sadece adını saydığım mamaları yedirin, başka bir marka vermeyin. Ayrıca köpek 1 yaşına gelene kadar hergün yarım tablet Centrum (amerikan malı insan vitamini, büyük eczanelerde satılır) içirin. Dediklerimi yaparsanız köpek yetişkin hâle geldiğinde bayağı iri cüsseli ve güçlü kuvvetli olur.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2008, 17:43   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Peki Ben İstanbuLda Oturuyorum Ve Sanırımki Siz Ankaradasınız sizin gibi köpek egitimi hakkında bilgisi ve tecrubesı olan veya içinde barındıran egitim merkezi tavsıye edebılır mısınız?

ve pıyasada çok rastlanıyor köpeklerınız kendı yerınde egitilir dıyorlar sız bunlar hakkında dusuncelerınız nelerdır ?

siz kendınız egitin dersenız benım sızın kadar bır bılgı bırıkımın ve tecrubem yok ondan dolayı soruyorum
Alt 17.07.2008, 20:02   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Alıntı:
burak60 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Peki Ben İstanbuLda Oturuyorum Ve Sanırımki Siz Ankaradasınız sizin gibi köpek egitimi hakkında bilgisi ve tecrubesı olan veya içinde barındıran egitim merkezi tavsıye edebılır mısınız?

ve pıyasada çok rastlanıyor köpeklerınız kendı yerınde egitilir dıyorlar sız bunlar hakkında dusuncelerınız nelerdır ?

siz kendınız egitin dersenız benım sızın kadar bır bılgı bırıkımın ve tecrubem yok ondan dolayı soruyorum
Ben de İstanbul'da yaşıyorum. Bu yüzden bu sorunuza ben cevap vereyim;

İstanbul'da, Yedikule Hayvan Barınağı vardır. Burada yaklaşık 2000 tane köpek var. Her cinsten, ırktan, yaştan ve boydan köpek bulabilirsiniz. Haftanın yedi günü açıktır. Saat 10.00 ile 15.00 arasında ziyarete gidebilirsiniz. Ben her haftasonu gidiyorum, gerçekten çok güzel bir yer.

Kalitesiz köpekler olduğu gibi cins köpekler de var. Eğer bir köpeği sahiplenmek isterseniz, ilgili evrakları getirip biraz da barınağa bağış yapıyorsunuz, köpeği sahipleniyorsunuz. Köpek almasanız bile bir gidip görmenizi öneririm. Bir köpeksever için muhteşem bir yer.
Alt 17.07.2008, 23:27   #5 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Alıntı:

Kardeşim internetten araştırabilirsiniz kitaplardan falan köpek eğitimi hakkında baya bilgi sahibi olursunuz.....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 21:24   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88
Alıntı:
Kaşkır adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kardeşim internetten araştırabilirsiniz kitaplardan falan köpek eğitimi hakkında baya bilgi sahibi olursunuz.....
İnternetten veya kitaplardan araştırarak resim yapmayı öğrenebilirmisin? Öğrenemezsin çünkü ressamlık doğuştan kabiliyet ister. Köpek eğitimide aynı şekildedir. Bir köpeğe otur yat falan gibi basit komutları herkes öğretebilir ama ileri derecede eğitmek kabiliyet işidir.
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.07.2008, 01:14   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ee o zaman ne yapıcaz??
Alt 19.07.2008, 01:33   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

AdemTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Alıntı:
ee o zaman ne yapıcaz??
Bir rottun olursa sende herkes gibi tasmayla gezdireceksin. yapacağın şey bundan ibaret.
AdemTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.07.2008, 02:19   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 827
Alıntı:
ee o zaman ne yapıcaz??
Her şeyden önce yardım isteğin üzerine sana yardım eden insanlara hesap sorar gibi bir üslupla cevap vermeyeceksin, çünkü burası Türkçü bir otağ ve Türk töresine göre hareket edilir.

A R S L A N Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2008, 17:09   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Yıllık iznimin belli bir kısmını geçirmek üzere Eskişehir'de bulunuyorum. Adalar semtinde herkes akşamları kendi köpeklerini gezdirir. Adalar yani şehrin en işlek semtinde rottlar öylece tasmasız gezdiriliyor, devriye gezen ekipler de seyrediyor.

Ben burada saldırı olayına hiç rastlamadım, köpek kendi halinde yolda yürüyor, sağdan soldan geçen diğer boksör, golden cinsi köpeklere de havlamadan burnunu dikip öylece bakıyor. Ancak rottun ne yapacağı belli olmaz, diğer köpekler gibi sinirlendiği pek belli olmuyor, tasmasız gezdirilecek bir köpek değil yani...
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.07.2008, 02:30   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
A R S L A N adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Her şeyden önce yardım isteğin üzerine sana yardım eden insanlara hesap sorar gibi bir üslupla cevap vermeyeceksin, çünkü burası Türkçü bir otağ ve Türk töresine göre hareket edilir.
bu senın okuma ses tonuna kalmiş bir şeçenektır..ama yine kusura bakmayın!

Y.N.: Biz senin okuma ses tonunu otağımıza uygun bulmadık, sen bizim kusurumuza bakma!
Alt 22.07.2008, 15:47   #12 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Alıntı:
Dulkadiroğlu Hakan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
İnternetten veya kitaplardan araştırarak resim yapmayı öğrenebilirmisin? Öğrenemezsin çünkü ressamlık doğuştan kabiliyet ister. Köpek eğitimide aynı şekildedir. Bir köpeğe otur yat falan gibi basit komutları herkes öğretebilir ama ileri derecede eğitmek kabiliyet işidir.
O zaman köpek yetiştirmek için doğuştan nasıl yapacağımızı bilmeliyiz galiba malesef ben bilmiyorum o zaman köpek almayayım eğitemem,benim demek istediğim internet ve kitaplardanda faydalan dedim oradaki kaynaklar boşuna yazılmamışdır heralde ve köpek yetiştirmek için doğuştan bir kabiliyete gerek olduğunu düşünmüyorum...

Alt 24.07.2008, 02:38   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
O zaman köpek yetiştirmek için doğuştan nasıl yapacağımızı bilmeliyiz galiba malesef ben bilmiyorum o zaman köpek almayayım eğitemem,benim demek istediğim internet ve kitaplardanda faydalan dedim oradaki kaynaklar boşuna yazılmamışdır heralde ve köpek yetiştirmek için doğuştan bir kabiliyete gerek olduğunu düşünmüyorum...
Peki sana bir soru:

Köpeğe "yakala" komutunu verdiğinde adamın üstüne atlayıp yere yıkacak ve üstüne çıkıp dişlerini boğazına geçirerek bekleyecek. Fakat boğazını ısırıp parçalamayacak, sadece dişlerinin arasında tutacak. Yani adamı esir alacak ve "bırak" komutunu verene kadar da asla bırakmayacak.

Bir köpeği bu işi yapması için nasıl eğitirsin?.. İnternetten veya kitaplardan bulup yazıver hele şuraya...
Alt 24.07.2008, 02:58   #14 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Ben mesajımda oralardanda faydalan demek istedim sadece oralardan bak demedim galiba yanlış anlaşıldım.Sorduğunuz konu ile ilgili aşağıdakini buldum nasıl yapılacağını anlatmıyor ama ne olduğunu anlatmakta,sizin sorduğunuz soruyu internetten ve kitaplardan bulmak zor veya imkansız....

MAN STOPPER(ADAM DURDURUCU)
Bu eğitimde köpek temel,ileri itaat,tüm koruma eğitimlerini,tüm beslenme ve antrenman programlarını alarak ve dünyanın en iyi koruma köpeklerinden birisi olması sağlanır.Eğitim sonucunda 200 kiloluk bir insanın durdurulması konusunda bile sahibinin endişesi olmayacaktır. Ayrıca bu eğitimi alan köpek insan vücudundaki tüm uzuvları tek tek tutmayı silah sopa veher türlü kesici alete karşı kendisini korumayı öğrenir. Örnek olarak komut ile sol bacağın diz altı bölgesinden tutularak yere düşürülmesi ve bacak bırakılarak ense kol yada boğuşma esnasında gerekli yer neresi ise orayı tutması öğretilir.

Alt 24.07.2008, 16:29   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Ben mesajımda oralardanda faydalan demek istedim sadece oralardan bak demedim galiba yanlış anlaşıldım.Sorduğunuz konu ile ilgili aşağıdakini buldum nasıl yapılacağını anlatmıyor ama ne olduğunu anlatmakta,sizin sorduğunuz soruyu internetten ve kitaplardan bulmak zor veya imkansız....
Hakan'ın da dediği gibi köpek eğitmek, daha doğrusu genel anlamda hayvan eğitmek bir kabiliyet işidir. Mesela dünyanın en büyük ve en ünlü sirklerindeki arslan kaplan terbiyecilerinin tümü İranlıdır çünkü İranlıların vahşi hayvan eğitimi konusunda doğuştan yetenekleri vardır. Karadenizliler ve Kazaklar-Moğollar alıcı kuş eğitme yeteneğine sahiptir, Türkmenler iyi at eğitir, kızılderililerin kurtları evcilleştirebildiği bilinir, Hintliler kobra yılanlarını dans ettirir ve fillere yük taşıtır, Afganlar boz ayılara güreş öğretir, araplar develerle iyi anlaşır, vs... Yani bu işler kabiliyet işidir; kitaplardan, internetten öğrenilerek yapılamaz.

Köpeği bir dereceye kadar eğitebilirsin; vakti ve sabrı olan herkes eğitebilir. Ama profesyonel eğitim (yakın koruma, saldırı, rehin alma, arama-kurtarma, uyuşturucu ve mayın bulma, avlanma, vs. eğitimi) veremezsin, o ayrı bir iştir. Gerçi evde beslenecek köpeğin profesyonel eğitime ihtiyacı yoktur; basit bir temel itaat eğitimi kâfi gelir. Bu tip eğitimi kitaplardan öğrenip uygulayabilirsin elbette, ama daha fazlası için kabiliyet gerek, köpeğin dilinden anlamak ve onunla bütünleşebilmek gerek.
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler