Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.04.2008, 19:38   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
TİMUR adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende bulgaristan hasköyde izlemişdim böyle bir dövüş gerçekten ilgi çekici köpekler var .Dövüşleri tasvip etmiyorum ama orda sektör haline gelmiş kazanan köpeğin sahibi 500 euro alıyordu.Bull terier cinsi bir köpek vardı onlar benim çok hoşuma gitmişdi.
Ne cins köpekler dövüşüyor orada? Pitbull mu?
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.05.2008, 23:20   #17 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Zerenze adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 27
Sayın IRKÇI , Bulgaristan'daki köpeklerin resimlerini gördüm , pek beğenmedim. Çelimsiz ve zayıf görünüyorlar. İnternette araştırdım , sağlam hayvan göremedim. Tavsiye edeceğiniz biryer varsa çok memnun olurum...
Zerenze Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.05.2008, 01:28   #18 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 853
Alıntı:
Zerenze adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın IRKÇI , Bulgaristan'daki köpeklerin resimlerini gördüm , pek beğenmedim. Çelimsiz ve zayıf görünüyorlar. İnternette araştırdım , sağlam hayvan göremedim. Tavsiye edeceğiniz biryer varsa çok memnun olurum...
Daha önce de belirttiğim gibi, Antalya'da Dogo üretip satan bir arkadaş var. Adı Altan İyin; google arama motoruna adını girerseniz kendisi ve köpekleri hakkında detalı bilgi bulabilirsiniz. Sitesinin adresi: http://www.argentindogo.com/forum .. Bu siteye üye olmak suretiyle kendisiyle temas kurabilirsiniz. Kulakları kesilmiş ve ilk aşıları yapılmış bir yavruyu Türkiye'nin her yerine gönderebilir. Herhangi bir şekilde kazık yemezsiniz, güvenilir bir kişidir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.05.2008, 02:09   #19 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Adına bakılırsa Türk. Tabiki güvenilir olacak :) . Öğrenciyim ben bu yaz çalışıp, arkadaş almak istiyorum. Bilgiler için teşekkürler.
Alt 02.05.2008, 18:36   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88
Dogo argentino bakımı zor bir köpektir. Cildi hassas olduğu için sıkça cilt enfeksiyonu çıkar. Kasları güçlüdür ama bağışıklık sistemi zayıftır habire hastalanır. Tamamen beyaz olan kedi ve köpeklerde genetik bozukluktan kaynaklanan sağırlık olabilir mesela van kedileri sağırdır dogolardada sağırlık olabiliyor. Beyaz olduğu için sokağa çıktığında hemen kirlenir devamlı yıkamanız gerekir ama buda tüylerine zarar verir. Dikbaşlı bir köpektir eğitimi zordur. Fiyatıda pahallıdır birsürü para isterler. Bence dogoya heves etmeyip bir rottweiler alın. karakter ve davranış olarak rottweiler ile dogo birbirlerine çok benzer ama rottweiler daha sorunsuz ve ucuzdur.
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 00:27   #21 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Altan Bey'le konuştum biraz. Yavrular 1000 dolardan başlıyor. Bana öğrenci olarak biraz fazla geldi. Köpeğe değer ama bana ağır geldi. İlgilenenlere duyurulur :)
Alt 06.05.2008, 09:01   #22 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Altan Bey'le konuştum biraz. Yavrular 1000 dolardan başlıyor. Bana öğrenci olarak biraz fazla geldi. Köpeğe değer ama bana ağır geldi. İlgilenenlere duyurulur :)
Dogo'nun pahallı bir köpek olduğunu söylemiştim. Piyasada az bulunduğu için yüksek fiyat istiyorlar. 1000 dolar gene iyiymiş, 1000 euro isteyenler de var. FCI secereli olursa fiyatı 2500 euroya kadar çıkabiliyor.

Dulkadiroğlu Hakan'ın da belirttiği gibi, Rottweiler senin için daha uygundur. Pet shoplarda 700-800 dolara satılıyor ama sahibinden veya köpek çiftliğinden 400 dolara alabilirsin. Dogo'nun gücü ve koruma-saldırganlık özellikleri Rott'da da var, üstelik bünyesi Dogo'ya nazaran çok daha kuvvetlidir. Rott'un Dogo'dan tek farkı dağ aslanı öldürememesidir, e sen de dağ aslanı avına gidecek değilsin herhâlde...
Alt 07.05.2008, 01:27   #23 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Babamla beraber domuz avına götürmeyi düşünüyordum. Kangalımız vardı , bugun Bulgaristan'a gitti,koyunları gözetleyecek. Rottta olabilir dediğiniz gibi. Ama ben köpeği gezdirmeye çıkarmadığım zamanlarda ev içinde beslemeyi düşünüyordum. Rott iri olduğu için bu biraz zor olabilir.
Alt 07.05.2008, 10:13   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Babamla beraber domuz avına götürmeyi düşünüyordum. Kangalımız vardı , bugun Bulgaristan'a gitti,koyunları gözetleyecek. Rottta olabilir dediğiniz gibi. Ama ben köpeği gezdirmeye çıkarmadığım zamanlarda ev içinde beslemeyi düşünüyordum. Rott iri olduğu için bu biraz zor olabilir.
Dogo Rott'tan daha küçük değil ki. Hatta boyu Rott'tan daha yüksektir. Bazı erkek Dogolar 70 santim göğüs yüksekliğine ve 80 kilo ağırlığa ulaşıyorlar.

Benim Rott'um var, evin içinde besliyorum; hiçbir sorun çıkmıyor. Köpeğin cüssesinin önemi yok; hergün 2 saat yürüterek enerjisini boşaltmasını sağlarsan Saint Bernard, Danua gibi dev cüsseli köpekleri bile evin içinde besleyebilirsin.
Alt 07.05.2008, 10:52   #25 (İleti Bağlantısı)
Yüce Türk Ordusu Mensubu

İletiler: 222
Kemal Beğ, köpekler hakkında bilgilendirici yazılarınızı okuyorum. Dogo ırkı köpeklerin üstün özellikleri beni epey meraklanmıştı. Tavsiyeniz üzerine biraz önce ben de Altan Beğ ile iletişim kurdum. Dogo yavruları için Temmuz ayında teslim etmek üzere 1000 veya 1400 euro gibi bir rakam telaffuz etti. Açıkçası bu fiyatlar benim malî bütçeme de uygun değil. Bir Dogo yerine sizin söylediğiniz gibi hem fiyat olarak daha uygun, hem de özellik olarak Dogo kadar üstün olan bir Rottweiler almaya karar verdim. Başka bir başlıkta yine sizin önerdiğiniz Ankara'da Rottweiler satışı yapan yeri aradım fakat şu an ellerinde yavru yokmuş. Gazetelerin seri ilânlar kısmını tâkip etmeye çalışıyorum. İnternette birkaç sitede yavru Rott buldum ama ırk sâfiyeti konusunda bilgili olmadığım için yanılmak istemiyorum. Bulduğum yavruların resimlerinden bir fikir vermeniz mümkün olur mu?
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 11:53   #26 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Kür Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kemal Beğ, köpekler hakkında bilgilendirici yazılarınızı okuyorum. Dogo ırkı köpeklerin üstün özellikleri beni epey meraklanmıştı. Tavsiyeniz üzerine biraz önce ben de Altan Beğ ile iletişim kurdum. Dogo yavruları için Temmuz ayında teslim etmek üzere 1000 veya 1400 euro gibi bir rakam telaffuz etti. Açıkçası bu fiyatlar benim malî bütçeme de uygun değil. Bir Dogo yerine sizin söylediğiniz gibi hem fiyat olarak daha uygun, hem de özellik olarak Dogo kadar üstün olan bir Rottweiler almaya karar verdim. Başka bir başlıkta yine sizin önerdiğiniz Ankara'da Rottweiler satışı yapan yeri aradım fakat şu an ellerinde yavru yokmuş. Gazetelerin seri ilânlar kısmını tâkip etmeye çalışıyorum. İnternette birkaç sitede yavru Rott buldum ama ırk sâfiyeti konusunda bilgili olmadığım için yanılmak istemiyorum. Bulduğum yavruların resimlerinden bir fikir vermeniz mümkün olur mu?
Cins köpekler Türkiye'ye 1990'lı yılların başlarında (eski doğu bloku ülkelerinde komünist rejimin çökmesinden ve dışa açılımın gerçekleşmesinden sonra) Rusya, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkelerden gelmeye başladı. O yıllarda her köpek pahallı idi. Bir Husky yavrusuna 1500 dolar, Doberman yavrusuna 1000 dolar, Rott yavrusuna 2000 dolar isteniyordu. Fakat zaman içerisinde Türkiye'de cins köpekler çoğalıp üremeye başladığı için fiyatlar doğal olarak düştü.

Dogo Türkiye'ye yeni girmiş bir köpektir ve şu anda Altan Beğ'den başka üreticisi yoktur; bu yüzden fiyatı yüksek... Yani Rott'un ucuz, Dogo'nun pahallı olması Dogo'nun Rott'tan daha iyi bir köpek olduğu anlamına gelmiyor; Rott piyasada bol miktarda bulunduğu için fiyatı ucuz...

Yukarıda da belirttiğim gibi, Rott ile Dogo'nun huyu suyu birbirine çok benzer; yakın koruma ve saldırı özellikleri birebir aynıdır. Aralarında sadece iki fark vardır; birincisi Dogo yaban domuzu ve dağ aslanı avına gider ama Rott avcı değildir; ikincisi Dogo'nun bağışıklık sistemi hayli zayıf olduğu için kolayca hastalanır fakat Rott'un bağışıklık sistemi güçlüdür. Yani Dogo almak isteyen kişinin veteriner masrafını da göz önünde bulundurması gerekir.

Kısaca özetleyecek olursak; domuz ve aslan avıyla uğraşmayacak bir kişinin Rott alması daha mantıklıdır.

Yavruların resimlerini veya sayfa adreslerini buraya eklerseniz, safkan olup olmadıkları hakkında yorumda bulunabilirim.
Alt 07.05.2008, 14:38   #27 (İleti Bağlantısı)
Yüce Türk Ordusu Mensubu

İletiler: 222
İlginiz için teşekkür ederim. Resim eklemeyi pek beceremediğim için internette bulduğum birkaç yavrunun bağlantı sayfaları veriyorum...

Rotweiler Yavru - 1

Rotweiler Yavru - 2

Rotweiler Yavru - 3
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 21:18   #28 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 766

Ovtcharka nin boyutuna bir bakin,koskocaman.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
Turak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 23:28   #29 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Ben dogo almaya karar verdim. Altan Beğ'le anlaştık. Çok iyi birisi gibi. Ama gidip daha yakından tanımak istiyorum öncelikle.
Alt 08.05.2008, 00:11   #30 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 65
Alıntı:
Turak adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Ovtcharka nin boyutuna bir bakin,koskocaman.
İkisi'de çok güzel. Herhalde oyun oynuyorlar? Gerçek bir dövüş'e benzemiyor.
Köpekleri ailemin çoğunluğunun aksine çok severim. Dayıma çekmişim bu konuda galiba. Hayalim bir Kangal köpeği sahibi olmaktır, ama ne tecrübem var, nede evde bir köpek beslemeye imkanım. Ancak başkalarına imrenerek bakıyorum. Keşke ailemizde hayvan sevgisi fazlaca olsaydı..
Belki ilerde bir köpek besleyebilirim.
Gökdeniz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler