Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 31.10.2007, 19:34   #31 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GöktürkSelimPUSAT adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Adalar Denizi'nden Altaylar'ın daha ötesine kadar Türk'ün yaşadığı heryer!!!
İletiler: 102
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Hevesinizi kırmak istemem ama ben bu zamana kadar daha hiç bir kurt besleyen bir kişiye rastlamadım. Duyduğuma göre çok küçükken, orman hayatını alınırsa evcilleştirilebiliyormuş ama sadece alıştığı kişiye yakınlık gösteriyormuş. Yani böyle bir kurt alıp evcilleştirseniz bile (ki bu sağlıklı değildir), eşiniz dostunuz yine tehdit altında demektir.

Ben besleyeni gördüm ama evcilleştiremediği için tel kafesten çıkaramıyordu.
Kısacası hayvana eziyet...
Türk esarete nasıl alışamazsa, kurt ta öyledir...
Tavsiye etmem.
Attan inip şu dağlara yaslanır,
Gözü dalar, bakışları puslanır.
GöktürkSelimPUSAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 12:39   #32 (İleti Bağlantısı)
Maria Kılıklı Misyoner Olduğu Anlaşıldığı İçin Atılmıştır

İletiler: 9
Bende Labrador Retriever var. Bana 7 yıldır 24 saat yoldaşlık ediyor. 7 yıl önce beraber eğittik. Görevini biliyor ve halen eksiksiz yapıyor. Artık çok yaşlandı. Gözleri pek görmüyor atrık. Çok üzülüyorum durumuna. Sanırım ömrünün sonuna geliyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
gök-börü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 13:17   #33 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 451
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Hevesinizi kırmak istemem ama ben bu zamana kadar daha hiç bir kurt besleyen bir kişiye rastlamadım. Duyduğuma göre çok küçükken, orman hayatını görmeden alınırsa evcilleştirilebiliyormuş ama sadece alıştığı kişiye yakınlık gösteriyormuş. Yani böyle bir kurt alıp evcilleştirseniz bile (ki bu sağlıklı değildir), eşiniz dostunuz yine tehdit altında demektir.
http://www.atsizcilar.com/forum/hic-...74.html?t=8274

Yukarıdaki başlıkta bir kurdun evde beslenebildiğini ve evcilleştirilip çevresini tehdit etmediğini göreceksiniz.
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 13:19   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 2,143
7 yaşındaki bir köpek yaşını almıştır, doğru ama ömrünün sonuna yaklaştığı söylenemez. Bu yüzden üzülmeyin gök,börü. Labrador köpeklerinin ortalama ömrü de diğer pek çok köpek gibi 10 - 12 yıldır. Bu yüzden köpeğiniz şimdi yaşlılık belirtileri gösterse de öleceğinden endişe etmenize gerek yoktur.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.12.2007, 00:46   #35 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alman kurdu

Köpeğimin 8 aylık olmuş hali. Henüz heyecanını yenemediğimiz için yandan fotoğraf çekemedim.
Alt 11.12.2007, 23:50   #36 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 990
Köpeğinizin karakteri nasıl? Yabancıları görünce oynamak için üstlerine atlıyor mu?
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.12.2007, 00:00   #37 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

göklükıpçak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
Pitbul köpeğinin üstüne köpek tanımam kardeşlerim, ancak hasmini ölünce birakiyor .benimde bir pitbulum var 2yaşında şu topla oyniyan benim pitbulum
Eklenen Resim

göklükıpçak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.12.2007, 00:05   #38 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Eklediğin pitbull resmi internetten alıntı...
Alt 12.12.2007, 00:14   #39 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Eklediğin pitbull resmi internetten alıntı...
Evet değerli kardeşim doğru söylüyorsun benim pitbulumun resmini yüklemeyorum resim cigabayti büyük olduğu için resim yüklenemiyor
Alt 12.12.2007, 00:28   #40 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

http://imageshack.us sitesine yükle, sonra da buraya ekle...
Alt 12.12.2007, 01:28   #41 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Köpeğinizin karakteri nasıl? Yabancıları görünce oynamak için üstlerine atlıyor mu?
Her zaman saldırgan olmaması için yavru iken her gün en az 1 saat çocukların olduğu parklarda dolaştırdım. 4 aylıkken bir kaç kişi sevmek için yanımıza yaklaştığı sıradı atlayıp dişleyince insanlara pek yaklaştırmadım. Onun neticesinde bugün (oyun dışında) sakin ama tanımadıklarına karşı uzak duruyor. Bazen yanımızdan geçenleri sadece izliyor. Kimine havlayıp, kimine ses çıkarmıyor.

Şunu merak ediyorum. Sonuçta köpeğim bahçede serbest dolaşıyor. Tasmayı dışarı çıkınca takıyorum. Bahçede de zincirleyenler varmış. Bu hayvanı saldırgan yapıyormuş. Doğru mudur? Bunu yapmam uygun mudur?
Alt 12.12.2007, 02:32   #42 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
İsenbike adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Her zaman saldırgan olmaması için yavru iken her gün en az 1 saat çocukların olduğu parklarda dolaştırdım. 4 aylıkken bir kaç kişi sevmek için yanımıza yaklaştığı sıradı atlayıp dişleyince insanlara pek yaklaştırmadım. Onun neticesinde bugün (oyun dışında) sakin ama tanımadıklarına karşı uzak duruyor. Bazen yanımızdan geçenleri sadece izliyor. Kimine havlayıp, kimine ses çıkarmıyor.

Şunu merak ediyorum. Sonuçta köpeğim bahçede serbest dolaşıyor. Tasmayı dışarı çıkınca takıyorum. Bahçede de zincirleyenler varmış. Bu hayvanı saldırgan yapıyormuş. Doğru mudur? Bunu yapmam uygun mudur?
4 veya 8 aylık köpek gerçek anlamda ısırıp parçalamayı henüz bilmez; sadece oyun amacıyla insanların üzerine atlayıp hafifçe dişlerini geçirir. Tam anlamıyla ısırabilmesi için yetişkin hâle gelmesi lâzımdır. Yani hasar verici ısırma olayı köpeğin zihinsel gelişimi tamamlandıktan sonra gerçekleşir.

Köpeği bahçeye bağlarsanız, gelip geçene saldırmaya çalışıp havlar. Ama bunu vahşileştiği için değil, bağlıyken kendisini tehlikelere karşı savunamayacağını düşünüp korkuya kapıldığı için yapar. Yani korktuğu için saldırganlaşır ve bu hiç iyi değildir.
Alt 12.12.2007, 03:31   #43 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Benim köpeğimsadece kürtlere saldırmaya eğitimli kürt dediğim anda tutabilene aşkolsun dışarida dolaştırmaya çekiniyorum hayvan kürdün kokusunu aldınmı saldırganlaşıyor zabdedilmesi zor bir canavara dönüyor
Alt 12.12.2007, 03:35   #44 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
göklükıpçak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim köpeğimsadece kürtlere saldırmaya eğitimli kürt dediğim anda tutabilene aşkolsun dışarida dolaştırmaya çekiniyorum hayvan kürdün kokusunu aldınmı saldırganlaşıyor zabdedilmesi zor bir canavara dönüyor
Hikaye okuma, karşında çocuk yok... Fuzuli iletiler eklemekten vazgeç artık, silmekten bıktım.
Alt 21.01.2008, 02:50   #45 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 74
bende de uzun bir zamandir köpek alma hevesi basladi. pitbull, rottweiler, dogo argentino, do khyi ler her ne kadar sert karekterli saldirgan yönlerinden dolayi cok cekici gelselerde benim istedigim biraz daha uysal yapili ama yine de koruyuculuk yapabilecek bir cins olmasi. alman coban köpekleri dis görünüs itibariyle bana pek hitap etmiyor. husky leri ise sirf dis görünüsünden dolayi almak sacma geliyor bana her ne kadar gözleri insani hipnotize edebilecek derecede güzel olsada. haa bu arada köpeklerle ilgili hicbir deneyimim yok kararsizim hangi cinsi tavsiye edebilirsiniz?
Mirzatürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
ALMAN , kurdu

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler