![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Korkunç İftira...
"Kürtler Türkmen, Kürt Alevileri Ermeni kökenlidir"
'Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar' konulu sempozyumda çarpıcı açıklamalarda bulunan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye'de yaşayan Kürtler'in Türkmen kökenli, Kürt Alevileri'nin ise Ermeni kökenli olduğunu öne sürdü. Geleneksel Dadaloğlu şenlikleri kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile birlikte çok sayıda bilim adamı katıldı. Kayseri milletvekili Sadık Yakut'un da izlediği sempozyumda en çarpıcı açıklamalar Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'ndan geldi. Konuşmasında Türkiye'deki etnik yapıdan bahseden ve öncelikle siyasilere seslenen Halaçoğlu, 27 etnik kökenden bahsedilmesinin yanlışlığını vurguladı. Araştırmalara dayanmayan sözler sarf edildiğini vurgulayan Halaçoğlu, siyasilerin konuşurken dikkatli olmalarını istedi. Halaçoğlu'nun etnik yapıya ilişkin çarpıcı açıklamaları ise siyasilere yaptığı uyarıdan sonra geldi. Halaçoğlu, Kürtlerin Türkmen kökenli, Kürt Alevileri'nin ise Ermeni kökenli olduğunu iddia ederek, "Kim olduğunuzu bileceksiniz. Mesela bugün Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğu söyleniyor. Kürtlerle ilgili birtakım sözler sarf ediliyor. Araştırmalarımda şunu gördüm ki, pek çok Kürt dediğimiz insan aslında Türkmen asıllıdır. Yapısal olarak diyorum ama. Bununla beraber bir şeyi daha ifade ediyorum, söyleyeceklerim fantezi değil, bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta Alevi Kürt olarak bilinen insanlar Ermeni'den dönmedir. TİKKO'nun içerisinde yer alan, PKK'nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Ve bizim zannettiğimiz gibi TİKKO ve PKK hareketi Kürt hareketi değil. Bütün bunları yabancı arşiv belgeleri ile o tarihlerde yapılmış birtakım araştırmalara dayanarak söylüyorum" diye konuştu. Utanmadan sıkılmadan ettiği laflara bakar mısınız.Bu ne cürret!! Kaynak: "Kürtler Türkmen, Kürt Alevileri Ermeni kökenlidir" - Mynet Haber |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Halaçoğlu, sıkı Osmanlıcıdır, Osmanlı hayranıdır. Ne bekliyordunuz Irkdaşım. Ülkeyi ümmet çizgisine oturtarak sorunları halının altına süpürmek isteyen birisi TTK'nun başına geçmiş. Gel de TTK'dan hayır bekle. Yurttaşlarımızın vergileri ile Türkleri 77 milletle kardeş ilan eden araştırmalar finanse ediliyor. Artık şaşırmıyorum akepenin % 47 almasına. Şunların yetiştirdiği Akademisyenler, binlerce tarih öğretmeni yetiştiriyor. O tarih öğretmenleri de milyonlarca genç çocuğa tarih eğitimi veriyor. Ümmetçilik tam yol ileri. Ne diyor dayyip. Durmak yok yola devam.
Hep birlikte Türklüğü kemirmeye devam. Ayrıca bugün Anadolu'da Kürt olarak bilinen pekçok ailenin Türkmen olduğunu belirtmiş Halaçoğlu. Sebebini de söyleseydi de, şu Osmanlı'nın maskesi bi düşseydi ya. Yoksa Türk Tarih Kurumu'da mı devşirmelerin eline geçti? TTK.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Televizyonda hacı bektaş-ı veli dernegi başkanı mıydı neydi,tam hatırlamıyorum; bu, kürtlere,alevilere ve ermenilere hakarettir dedi.Lafa bakın,kürtlerin aslı Türkmen deniliyor ve bu biz Türklere değil de kürtlere hakaret oluyor!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
şok oldum bunu duyunca...
bence yakında ruslar,almanlar,italyanlar da TÜRK OLACAK!!!!
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Şimdi, o sempozyumdan Kürtlerin de kökeninin Türkmen olduğunu(?), pkknın asla kürt temelli bir terör örgütü olmadığını(?) hem de Türk Tarih Kurumu Başkanına dayanarak öğrenen(?) bedbaht bir Avşar Türk'ünü düşündükçe içim acıyor.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlarım beni yanlış anlamayım ama gelde basma böyle sempozyomu. Adamlar artık arkamız sağlam diye ağızlarına geleni söylüyorlar. Bu millet niye uyanmıyor. Kafayı yiyeceğim , nasıl görmezler bu çakalları, vatan hainlerini ?
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Halacoğlu'ndan böyle bir ifadeyi duyunca çok şaşırdım, kendisi yıllar önce Ceviz Kabuğu programına çıktığında Atsız'ın görüşlerini referans almıştı,
hani bir ülkücü söylese anlarım da açıklamayı yapan Türk Tarih Kurumu başkanı. Açıklamalar resmen din temelli milliyetçilik anlayışına işaret ediyor. Şimdi herkes bu açıklamaları kaynak gösterecek. Kendisi de çok iyi biliyor ki kürtler farsi bir topluluktur, alevi kürtler ise kürtleşen türkmenlerdir... |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Halacoglu kendini yavuz sultan selim zannediyor herhalde.Kurtleri bagrina basarak sizler bizim din ve oz kardeslerimizsiniz , Alevilere gelincede (Ozu gercek olan Turkmenler) bunlar ermenidir dinleri hiristiyanliktir katliamlari vaciptir.Yorumunu cikara biliriz.Yaziklar olsun bunun gibi adamlarin TTK nin basinda olmasi.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
artık küfür etmekten dilim damağım kurudu.bir de bunu avşar şenliklerinde söylemiş.bunların tanrı belasını versin. yahu akıl var mantık var.kürtler türkmen kökenli olsa az çok bizlere benzerler.adamların bizlerle uzaktan yakından alakaları bile yok.tıpkı suratları eşeği andırıyor. neye dayanarak kürtlerin türkmen kökenli olduğunu söylemiş şaşıyorum duğrusu.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
akp li alevi millet vekili reha camuroglu Türkiye de yasayanlarin karisik bir irk oldugunu söyledi.
Bu nasil bir aciklamadir ben anlamadim. Artik birilerinin bunlara haddini bildirme zamani geldi de geciyor.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Ben belgesiz konuşmam...
YargIsIz infaza isyan eden Prof. Dr. Halaç-oğlu ise, şunları söyledi: “Belgesiz konuşmam. Kayseri’deki sempozyumda 8-10 yıldır süren çalışmamı anlatırken, Türkiye’de Alevilerin yüzde 99’unun Türkmen olduğunu ifade ettim. Tehcirden kurtulmak isteyen Ermenilerin Anadolu’da kalmak için kendilerini Kürt Alevi olarak gösterdiğini söyledim. Sözlerim ’Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir’ diye çarpıtıldı”. Doğru söylemiş arkadaşlar. Yargısız infaz edilmeye çalışılıyor. Oysa ki basın işine geldiği gibi yansıttı bizlere olayı. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alevilere Ermeni, Kürtlere de Türkmen dediyse, bu şerefsiz olsa olsa Hanefi - Arap - Sahte Milliyetçi bir Amerikan yandaşıdır. AKP'li olması çok büyük ihtimaldir.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Şimdi sıra Alevi ırkdaşlarımızı soysuzlaştırmaya çaılşan diğer kışkırtıcılarda.
Yusuf Halaçoğlu konuştu ortalık karıştı. Tarihçiler kendisini istifaya çağırdı. Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun Kürt ve Kürt Alevilerin kökenlerine ilişkin sözleri nedeniyle tarihçiler kendisini istifaya çağırdı: Prof. Dr. Halim Bulutoğlu (Tarih Vakfı Başkanı): Belgelere dayalı konuşmayana tarihçi denmez. Ben bugüne kadar nesnel ve belgeye dayalı çalışmanın böyle bir sonuç verdiğini bilmiyorum. Bu tür açıklamalar bölücülük ve dışlayıcılık yaratır. Erdoğan Aydın (Araştırmacı): Bu açıklama, devlet adına bugüne kadar üretilen tezlerin ne denli bölücü, dışlayıcı, halkın kimliğine yukarıdan aşağı gerçek dışı yüklemler yapmak misyonu gördüğünü bir kez daha gösterdi. Bu Güneş Dil teorisinin yeni açılımıdır. Doç. Dr. Esra Danacıoğlu (Tarih Vakfı): 1930'ların ırkçılığının kokusunu taşıyan açıklamalar yapması bir akademisyene yakışmaz. Ülkenin belgelerinin emanet edildiği kurumun başındaki kişiye hiç yakışmıyor. Utanç duydum. Anadolu'da çeşitli Müslümanlaşma dalgaları, Karadeniz'de oldu. 500 yıl sonra bunlar 'Ermeni' diyerek geriye doğru ırkçı yolculuğa çıkmak, kendi dili ve kültürü olan insanlara 'Kürt değil, Türkmensin' demenin ırkçılıktan başka açıklaması yok. Bu zihniyet bölücüdür. Ahmet İnal (AK Parti- Batman milletvekili): Kürtlerin dipdiri ortada olduğu, kendi orijinal yapısından hiçbir şey kaybetmediği ortada. Bu açıklamalar safsatadan ibaret. Bu tür insanların iddialarında ısrarcı olmaları halinde görevden de alınmaları gerekir. Reha Çamuroğlu (AK Parti-İstanbul): Halaçoğlu'nun bu sözlerini temellendirdiği kitabını bekliyoruz. Tarihçiler bazen kendi buluşlarının doğrudan siyasi sonuçları olduğunu zannetmek gibi bir duyguya kapılır. Kökenlerden mesnet aramak ırkçılık olur, ırkçılığın daniskası olur. Yılmaz Ateş (CHP-Ankara): Neresinden baksanız cehalet ve ayrımcılık kokuyor. Sözler beni dehşete düşürdü. Kazım Genç (Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı): Bu açıklamalar koyu bir milliyetçilikten başka bir şey değildir. Aleviler kendilerini Kürt, Türk, Laz diye ayırmaz. Bu zatın söylemleri hayatın somut gerçekleri ile örtüşmüyor. O görevden derhal istifa etmesi gerekir. Prof.Dr. Kemal Çiçek (TTK Ermeni araştırmacısı): Bu sözleri Osmanlı arşiv belgelerindeki kayıtlarla söylüyordur. Ben ABD arşivleri üzerinde çalıştım. O kayıtlarda da bazı Kürt aşiretlerin Türkmenleştiği, bazı Ermenilerin Kürtleştiği tespit edilmiştir. ABD'li uzmanların görüşü ile mutabıklık var. Halaçoğlu hakkında başlatılan linç kampanyasına siyasilerden ve sivil toplum örgütlerinden de tepkiler gelmeye başladı. YP Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan Halaçoğlu’nun resmi bir kurumun başında olduğunu ve sözlerini tarihi belgelere dayandırarak konuştuğunu vurgulayarak, bu gerçeklerin Türkiye’yi bölmek isteyenleri rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye’de yıllardır yabancı servisler tarafından alt-üst kimlik çatışmaları çıkarılmaya çalışıldığını, mezhep ayrılıklarının baş göstermesi için gayret sarfedildiğini savunan Tantan, “Bu konuda hiç ses çıkmazken ve bu gerçekleri kimse dile getirmezken, Halaçoğlu’nun tarihi belgelere dayanan açıklamaları korkunç bir tepki dalgasıyla karşılaşıyor” dedi. Kaynak: İnternet haber. Diğer tarihçilerin açıklamaları basında neden yayınlanmıyor merak ediyorum.Bu milletin tarihi hakkında konuşmak vekillere, ermenilere ve kendini araştırmacı diye tabir eden birkaç cahile mi kaldı? Madem ki çok biliyorsunuz belgelerle konuşmayı neden denemiyorsunuz. Nerede? Türk soylu alevi ırkdaşlarımız. Onlar suskun kalıp ırklarına yapılan bu ihaneti görmezlikten mi gelecekler. Yada bu ülkece hiç tarihçimiz yokmu? bu hainlere gereken cevabı verecek. Gayri Milliyetçi basın kimi isterse hep onlarmı konuşacak. Bunlara birkaç kaynak verelim de okuyup öğrensin bu kendini bilmezler. Ziya GÖKALP: Türkçülüğün Esasları s38-40 1972 Mircae Eliade Le Chamanisme et Les Technisme Archaique de I'extase,Paris 1968 Fuat Köprülü: Türk Yurdu ve İslam Ansiklopedisi Orhan Türkdoğan: Alevi Bektaşi Kimliği s 45 bunlara birkaç örnektir. Bu örnekler daha da çoğaltilabir. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tunceli bölgesinde ermenilerin oranın yerli halkıyla birleştiği doğru bişe evet bugün kürt alevi olarak kendilerini yansıtan tunceliler bunu kendileri bile söylemekteler. Tarihçi başka bir ifadesinde alevilerin %99 unun da Türkmen olduğunu söylüyor evet buda doğru. Peki bugünkü kürt alevi olarak kendini yansıtanların tamamı ermenimi? hayır. kürt alevi olanlar (bir kaç aşiret dışında) da bugün kürt, zaza, ermeni ve Türk karışımı vardır. çokta abartmamak gerekmiyor kürt alevi olanların bugün sayısı ne kadarırki.
Sünni kürtlerin Türk olduğu tezine gelirsekki işte burda film kopuyor gerçek niyet ortaya çıkıyor. Bunların ağa babası mehmet şerif fırat denen şahıstır. kürtleri Türk yapmak için sadece elindeki kaynakları bu adamdan bulurlar. çünkü başka hiç kimse öylesine tamamen ters bir şeyi yazmamıştır.
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
Kazım Genç (Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı): Bu açıklamalar koyu bir milliyetçilikten başka bir şey değildir. Aleviler kendilerini Kürt, Türk, Laz diye ayırmaz. Bu zatın söylemleri hayatın somut gerçekleri ile örtüşmüyor. O görevden derhal istifa etmesi gerekir.
bu adamin soyu hakkinda bilgisi olan varmi? 100binlik lazlarida katiyorlar ya su mevzulara gülermisin aglarmisin elin lazi da kendini bir bk saniyor sonra |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|