![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
KÖROĞLU
KÖROĞLU
Yiğitler Silkinip Ata Binince Yiğitler silkinip ata binince Derelerde bozkurtlara ün olur Yiğit olan döne döne döğüşür Kötüler kavgadan kaçar hun olur Bir yiğit cidasın almış eline Serini koymuştur yiğit yoluna Kalkan paralana zırhlar deline Kanlı gömlek koç yiğide don olur Bir yiğit cidasını almış atıyor Ağ elleri kızıl kana batıyor Bir kötü kavgadan dönmüş kaçıyor Kaçma kötü kaçma şimdi dön olur KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
BENDEN SELAM OLSUN BOLU BEYINE!
Benden selam olsun Bolu beyine Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır Ok gıcırtısından gürzün sesinden Dağlar seda verip seslenmelidir Düşman geldi tabur tabur dizildi Alnımıza kara yazı yazıldı Tüfek icad oldu mertlik bozuldu Egri kılıç kında paslanmalıdır Köroğlu düşer mi yine şanından Ayırır çoğunu er meydanından Kır at köpüğünden düşman kanından Çevrem dolup şalvar ıslanmalıdır. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ay yansın ağalar güneş tutulsun
Parladı parladı çalın kılıncı Oklar gıcırdasın ayyuka çıksın Mevlanın aşkına basın kılıncı Durmayın orada kargı kucakta Dolansın yiğitler köşe bucakta Bir savaş edelim kelle kucakta Şehitler aşkına çalın kılıncı Koç yiğitler melemeli dev gibi Düşman kanı devrilmeli dağ gibi Dest vurun avını almış bey gibi Haykırı haykırı çalın kılıncı Koç yiğitler bu kış burda kışlasın Yılan dili eğri hançer işlesin Kafir düşman el'amana başlasın Kaçanı göndermen basın kılıncı Koç yiğitler düğün bayram eylesin Küheylan kişnesin aygır oynasın Kazanlarda adam kanı kaynasın Esir etmek yok ha çalın kılıncı Yürü yiğit beyler namımız kalsın Kelle getirenler bahşişin alsın Öldürün atların hep yayan kalsın Yaya kalana da çalın kılıncı Koç Köroğlu girdi meydan almaya Nara vurup düşmanına dalmaya Yemin ettim yedi derya dolmaya Doldurun denizi basın kılıncı. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
YÜRÜN ASLANLARIM SAVAŞ EDELİM!
Yürün aslanlarım savaş edelim Buna kavga derler bey ne paşa ne Haykırıp haykırıp kelle keselim Seyreyleyin eli ayağı şaşana Yürü beyler cenge harbi çalınır İyi kötü bu meydanda bilinir Kılıç değer adam iki bölünür Nusret bizim beyler neci paşa ne Gürzün kösteğini kola takmalı Arap atı sağa sola yıkmalı Kargılar mızraklar birden kalkmalı Fırsat vermen Arap atlar kaçana Köroğlu der durun edek cengimiz Bundan belli olsun yiğit hangimiz Üç saat sürmeli burda hengimiz Tarih yazın şu dağlara nişane. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
KIRATIM MEYDAN YERİNDE!
Kıratım meydan yerinde Gezer horlayı horlayı Bir kötü az bir kavgadan Kaçar zorlayı zorlayı Kırata yakışır bunlar Yiğit giyer demir donlar Ağ gövdeden kızıl kanlar Akar şorlayı şorlayı Köroğlu der al kanları Yere serer çok canları Eğri kılınç düşmanları Kırar parlayı parlayı. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
MUHANETLİK ETMEK DEĞİL KÂRIMIZ!
Muhanetlik etmek değil kârımız Şehriyar sözüne uyanlardanız Meydana girende yoktur korkumuz Kazâya ırıza diyenlerdeniz Ödleklerle hoş değildir aramız Teke tek düşmana varmak töremiz Muhanete saldırmayız yaramız Yarayı kendimiz saranlardanız Bineyidim kır atımın üstüne Alayıdım hançerimi destime Gâfili varmayız düşman üstüne Vakta hazır olun diyenlerdeniz Köroğlu'm çıkalım dağlar salına At sürelim var yemezin malına Başım koydum arkadaşın yoluna Başı dost yoluna koyanlardanız KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
TAN YERİ ATMADAN ŞAFAK SÖKENDE!
Tan yeri atmadan şafak sökende Düşmanın üstüne hörelenmeli Düşman kalkan alıp kılıç çekende Yiğit on beş yerinden yaralanmalı Haber aldım ihvânından kulundan Doyuk olduk akçasından pulundan Hey ağalar akan kanın alından Altımızda kırat kınalanmalı Köroğlu'm der Mirza gele Han gele Ben isterim günde yüz tûfan gele Derelerden oluk oluk kan gele Sele düşüp gövde kürelenmeli. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
MERT DAYANIR NAMERT KACAR!
Mert dayanır namert kaçar Meydan gümbür gümbürlenir. Şahlar şahı divan açar. Divan gümbür gümbürlenir. Yiğit kendini övende Oklar menzili döğende Kılıç kalkana değende Kalkan gümbür gümbürlenir. Ok atılır kalasından Hak saklasın belasından Köroğlu'nun narasından Dağlar gümbür gümbürlenir. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
GINE KURD-OGLU KURD OLUR!
Bizim tekkenin beğleri Kolu kolçaklı merd olur Alır şikarını vermez Ağzı-kanlı boz-kurd olur Lekenin yurdu yurd olmaz Yiğidin sözü derd olmaz Çakal-eniği kurd olmaz Gine kurd-oğlu kurd olur Leke meydana gelemez Gelse de şikar alamaz Alsa da geri dönemez Dönse de gözü dört olur Kılıç çalıp, al-kan döken Kargı ucuyla kad büken Süngüyle kaburga söken KÖROĞLU teki(gibi) merd olur. KÖROĞLU NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Re: KÖROĞLU
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yiğidin eyisini nerden bileyim
Yüzü güleç, kendi yaman olmalı Kasavet serine çöktüğü zaman Gönlünün gamını alan olmalı Benim sözüm yiğit olan yiğide Yiğit olan muntazırdır öğüde Ben yigit isterim fırka dagıda Yiğidin başında duman olmalı Yiğit olan yiğit kurt gibi bakar Düşmanı görünce ayağa kalkar Kapar mızrağını meydana çıkar Yiğidin ardında duran olmalı Safı güzel olan, sol bazı kotu Yiğidin densizi ey olmaz zatı Gayet durgun ister silahı, atı Yiğit el çekmeyip viran olmalı Karac'oğlan der ki, çile çekilmez Hazan tarlalara sünbül ekilmez Sak yabancı ile başa çıkılmaz İçinden sıdk ile yanan olmalı.. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|