Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.08.2007, 14:30   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BİLGEKURT adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 121
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kürtçe eğitime yeşil ışık!

Özel dersanelerde Kürtçe kurstan sonra, Kürtçe eğitim önündeki Anayasa engeli de kaldırılıyor. AKP'nin uzmanlar heyetine hazırlattığı taslak aynen geçerse Kürtçe seçmeli ders olabilecek.

Sivil Anayasa'yı hazırlayan 6 kişilik komisyondaki isimlerden Prof. Ergun Özbudun, "Tüm resmi ve özel okullarda eğitim-öğretim dili, tabii olarak TÜRKÇE olacak. Fakat başka dillerde öğretim yapılmasının önündeki anayasal engel kaldırılacak" dedi.

Eğitim dili yine TÜRKÇE olacak ama Kürtçe de dahil herhangi bir dil, seçmeli olarak alınabilecek. Fakat bunun için, hükümetin ayrı bir kanun çıkarması gerekecek.

Hangi dillerin, hangi süreyle seçmeli ders olacağı kanunla düzenlenecek. Sivil Anayasa ile, 12 Eylül darbesinin izleri de siliniyor. Mevcut Anayasa'nın geçici 15'inci maddesi, 12 Eylül darbesini yapan generallerin yargılanmasını engelliyor.

Yeni bir Anayasa, yürürlüğe gireceği için bu hükümler geçersiz kalacak. Fakat Prof. Ergun Özbudun, "Ortada suç varsa bile bu kişiler otomatikman yargılanamaz, çünkü zamanaşımı söz konusu. Ayrıca 27 sene evvelin hesabını sormaya kalkmak yanlış bir yaklaşımdır ve yeni yaralar açar" dedi.
BİLGEKURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.08.2007, 14:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 53
Yakında dağlara çıkan taraf biz Türk'ler olucak.
Ciddiyim Çünkü kürdlerin dağlarda savaşmalarına bir gerekçe kalmayacak istediklerini yavaş yavaş alıyorlar.
İşin sonunda dağlara çıkp ülkeyi geri kazanmak için biz Türkçülere savaş yolu gözükecek.
ötüken kağanı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.08.2007, 19:06   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 39
Alıntı:
ötüken kağanı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yakında dağlara çıkan taraf biz Türk'ler olucak.
Ciddiyim Çünkü kürdlerin dağlarda savaşmalarına bir gerekçe kalmayacak istediklerini yavaş yavaş alıyorlar.
İşin sonunda dağlara çıkp ülkeyi geri kazanmak için biz Türkçülere savaş yolu gözükecek.
aynen öyle olacak bu gidisle
ATATÜRKİSTAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.08.2007, 19:12   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Devrimci adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Bir sonraki seçimden sonra da (tabi kazanırlarsa) arapça eğitime de yeşil ışık yakar bunlar.
Devrimci Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.08.2007, 19:49   #5 (İleti Bağlantısı)
Yüzü Asık

Tengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 123
Eğitim dili kürtçe olsun. Türkçeyi de seçmeli versinler oldu olacak. Ne zaman uyanacak bu millet, bilmiyorum ki???

TTK.
Alt 26.08.2007, 01:21   #6 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

TemüçiN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 313
Ve geldik korku filminin en önemli sahnesine artık %5o destekle bunlar iyice azıttılar.Herşeyden önce hayatımda akpliler kadar bir araya toplanmış beyinden mahrum insan görmedim anlamadığım olay bu ümmetçi köpekler bu vatanı sahipsizmi sanıyorda böyle saçma sapan işlere girişiyorlar.Atatürkçü,ırkçı gençlik daha yıkılmadı burda bu kadar rahat davranmasınlar her an eşşek cennetini boylarlar.Herşey çok para çok kız çok rahat yaşam demek değildir herşey ırk millet demektir yani demem odur ki o yere göğe sığdıramadıkları tayyiplerinin ayağı her an kayabilir.

DİŞEDİŞ KANAKAN İNTİKAM İNTİKAM
TemüçiN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.08.2007, 01:23   #7 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 89
Tengri aşkına...Bu pimatvari dilin bu topraklarda konuşuluyor olması bile ayrı bir utançtır bizim için...
baba erenler Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.08.2007, 17:39   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Bu kırmançi, sorani, zaza maymunları arasında dil birliği yok, bu SİVİL ANAYASA denen saçmalığın bir amacı da bu birliği sağlamak! Daha dip dibe 2 köydekiler birbirleriyle anlaşamıyorlar!

Sekizer onar enikleyerek Türkiye'nin nüfus çoğunluğunu ele geçirmek istiyorlar. O gün geldiğinde topluca başkaldıracaklar. Peki dil birliği olmadan bu başkaldırı bir yere varır mı, varmaz. SİVİL ANAYASAcılar bunu çok iyi görüyor. Uzun vadeli bu plan yavaş yavaş işliyor. Bakalım bu ülkenin gerçek iyeleri neresinden bozacak bu oyunu.

TTK.
Temir Tav Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.08.2007, 17:41   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Erlik Hann adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 41
Ohoo, her hayvanın dilinde eğitim verilirse, at, eşek, kedi, köpek, kaç tane hayvan türü var Türkiye' de...
Erlik Hann Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.08.2007, 19:32   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 128
Arkadaslar siz oyle diyorsunuz ama, kurtce zaten uluslararasi bir dil ve her ulkede kurtce egitim zaten var. gittigim her ulkenin hayvanat bahcesinde gorillerin bebelerine kurtce egitim verdiklerine bizzat tanik oldum.
Teñri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
eğitime , kürtçe , yeşil , ışık!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler