Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.11.2006, 01:32   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 93
TÜRKLER Rss Beslemesi
Kürtler Federasyon istiyorlarmis (!)

Güneydoğu'ya Kürdistan dediler
Kürt Demokrasi Forumu ve Akademik Araştırmalar Derneği tarafından dün düzenlenen "Kürtler Kürt sorununa nasıl bakıyor" konferansına "federasyon isteği" damgasını vurdu.

Kent Otel'deki toplantıya konuşmacı olarak çağrılan CHP Hakkâri Milletvekili Esat Canan, DTP lideri Ahmet Türk ile eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak katılmadı. Türk'ün, konuşmacıların "federasyon talebi" nedeniyle gelmediği, Canan'a CHP lideri Deniz Baykal'ın izin vermediği yorumları yapıldı. Toplantıyı, ABD Büyükelçiliği yetkilisi Jeffrey S. Collins ile büyükelçiliğin siyasi işler danışmanı Necla Ersoy da izledi.
Konuşmacıların bir kısmı Güneydoğu'dan "Kürdistan" diye söz etti.

Açış konuşmasını Dernek Genel Sekreteri Eyüp Demir, Kürtçe yaptı. Konuşmacılar zaman zaman Kürtçe konuştu. Sosyolog Dr. İsmail Beşikçi, "Kürtler, 1920'den bu yana haksızlıklara uğradı. Kürdistan 1920'de parçalandı, Fransa ve İngiltere tarafından bölündü, ayaklanmaları İngilizlerce bastırıldı. Kürtlerin dili, tarihi silinmek istendi" dedi. Araştırmacı - yazar Faik Bulut, "Erbil'de iki yıl önce yaşanan bombalı saldırıda ölenler için Türkiye'deki Kürtlerden 1 milyon 980 bin başsağlığı mesajı gönderildi. Bu, DTP'nin aldığı oy kadar" diye konuştu.

Federasyon önerildi

Türkiye'deki Kürtler için federasyon öneren HAKPAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürtçe isimli parti ve dernek kurulmasını, Kürtçenin resmi dil olmasını istedi. Tarık Ziya Ekinci, Kürtlerin Türkiye'de azınlık olduğunu savunarak, "Kürtlerin kurucu asli unsur olmaları mümkün değildir" dedi.

Eski Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi, Güneydoğu'dan Kürdistan coğrafyası diye söz edip Kürtler için en iyi yönetimin federasyon olduğunu belirtti. Bu arada, konferans sonucunda görüş birliği sağlanamayınca sonuç bildirisi çıkmadı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi

EY ÜLKÜCÜLER, DEMOKRATLAR, BU ARALAR ULUSALCI GECINEN ESKI TÜFEK BAZI SOLCULAR, OY UGRUNA KÜRTLERLE BILE ISBIRLIGI ICINDE OLAN YOBAZLAR VE MENFAATPEREST AYMAZLAR.SIZE SESLENIYORUZ!!!
KIRMIZI YAZI RENGI ILE ALTINI CIZDIGIM CÜMLEYI OKUDUNUZ MU?
NE DIYOR KÜRT YARATIGI? "Kürtlerin kurucu asli unsur olmaları mümkün değildir"
PEKI ÜLKENIN "BÖLÜNMEMESI" ADINA ÖNE ATTIGINIZ TEZLER NELERDIR?
BIR GÖZ ATALIM MI?

* Kürtlerle 1000 yildir ayni topraklarda kardesce yasadik ve yasamaya devam edecegiz.
* Kürtler bu ülkenin kurulmasinda büyük rol oynamis (!) ve beraber kan dökmüsüzdür.
* Kürtler ile ortak bir din, kültür, gelenek ve dil (!) paylasiyoruz.
* Biz sadece PKK'ya düsmaniz. PKK'li olmayan bir kürt vatandasimiz canimiz cigerimizdir.Basimizin hatta yatagimizin üzerine yeri var.O bizim herseyimizdir.

Evet, bu tür sacmaliklar sizin gibi Türklük ve Atatürkcülük düsmanlari tarafindan yillarca dikte edilmekte ve milletin gözü boyanmaktadir. Fakat hic de PKK'li olmayan ve "demokratik" cercevede muhatap bile kabul ettiginiz "bariscil" kürtler bile bugün bütün tezlerinizi bu haberde görüldügü gibi yerle bir ediyor.
Siz onlara "dostca" ve kardeslik adina yaklastikca, kürtler bunu kullanip kendilerine hareket alani aciyorlar.Kürtler bu tavirlarini hala mi görmüyorsunuz? Oy ve koltuk aski gözlerinizi bu denle mi bürümüs ve sizi adeta kör etmis.
Sizler Türk kimligini, kürtlerin sözde kürt kimligini öne cikariyormusunuz? Kürtler sizin onlara baktiginiz gibi bize kardes gözüyle bakiyorlar mu ki?
Vatansiz bayraksizlar bugün serbeste kroistan diyerek demec vermelerinde en büyük pay sahibi kürde kardes diyenlerdir. Hepsinin mekani kizil tamu olsun ve olacaktir.

Türk milliyetçileri o kizgin atesin ufak bi tadimligini onlara Türk'ün töresi geregi gösterecektir!
TÜRKLER adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2006, 10:47   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tonyukuk19 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 407
Tonyukuk19 Rss Beslemesi
Meydan in bu kadar bos olmasina ve birakilmasina sasiyorum. Böyle suc iceren söylemlerin rahatca ifade edilmesi beni bazen gelecege bakisimi etkiliyor, bügün böyle konusulduguna göre yarinlarda basimiza neler gelecegini kim kestirebilir. Bu kadar göz yuman, vurdumduymaz oldugumuz sürece genel anlamda konusuyorum herseyi hakkediyoruz, adam karimiza göz diker, evimize el koyar biz ise seyredersek olacagi budur. Bu devlet ne yapmaya calisiyor anlamiyorum gelecegini hic mi düsünmüyor, devletin kurumlari neden islemiyor. Yoksa gercekten herýer isgal edilmis durumdada biz artik silahlari kusanmamiz mi gerekecek. Benim sabir tasim coktan catlamis durumda, bazen daga cikmanin tek care oldugunu düsünüyorum. Bir nevi örgütsel anlamda silahli mücadele nin belkide tek yol olduguna kanaat getiriyorum. Yoksa o kadar etki yi en kisa zamanda yapmamizin imkansiz oldugunu düsünüyorum. Sonucta biz bu sekilde yaparak sindirilmeye calisilan milletimize belkide kurtarici olabiliriz...
Tonyukuk19 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2006, 20:41   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 4
EgeLiSA Rss Beslemesi
typ geldi böyle oldu. adamlar resmen bölücülük yapıyor ülkeye zarar verici toplantılar yapıyorlar ama kimse sesini çıkarmıyor! aksine 301.ci maddeyi kaldırarak şerefsizlere söz hakkı veriyorlar ama biz şerefsiz apoya bişiy desek kesin ceza verirler kişilik hakları diye. ama bilmezlerki onda ne kişilik var nede şeref! sözün kısası ülkenin başındakiler resmen ülkeyi satıyorlar..
EgeLiSA adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.11.2006, 21:49   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 6
Xöx Çono Rss Beslemesi
Kürtler'in asıl istedikleri başka ama söylemeye terbiyem müsade etmiyor.
Xöx Çono adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler