![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kürtlere meydan okuyan adam...
...Prof. Dr. M. Kerem Doksat
Evet son günlerde kürt karsiti söylemleriyle gündeme oturan degerli bilim adamimiz, bu sefer de kürtlerin sosyal acidan ülkeyi nasil bir cöküntüye ugrattiklarini ele almis. Daha önce de kürtlerden icin "kanser gibi yayilan etnik unsur" diye söz etmisti. Elbette bu kisi tam istedigimiz düzeyde bir Türk milliyetcisi degildir fakat ülke genelinde özellikle bu kürt konusunda korkunun hakim oldugu bir sürecte önemli bir mevkiide bulunan bir kisinin kürt tehlikesine dikkat cekmesi ve mevzuyu siyirmasi bile etki yaratmaktadir. "Kürde karsi degilim" demesini "politikanin bir cilvesi" olarak kabul edip, "Atatürk milliyetcisiyim" ifadesini de Inönü denen itin kurdugu sistemin bir etkisi olarak kabul ediyoruz. Profesörden Kürtlere ağır hakaret Adnan Menderes için "Keşke asmasalardı da sürünseydi." açıklamalarıyla tepki çeken Prof. Dr. M. Kerem Doksat, bu kez de Kürtlerle ilgili hakarete varan değerlendirmelerde bulundu. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde düzenlenen 'Terör Okulu 3' toplantısına katılan Doksat, Kürtlerin çocuklarını arabaların altına atıp sakatlayarak para talep ettiklerini iddia etti. Askerliğini Diyarbakır'da yaptığını, bu sebeple Kürtleri çok iyi tanıdığını söyleyen Prof. Dr. Doksat şöyle konuştu: "Doğum kontrolünü asla uygulamazlar. Kan parası diye bir âdetleri vardır. Çocuğunu atar sizin arabanızın önüne, çocuğun yaralanma veya ölüm derecesine göre sizden büyük paralar talep ederler. Bir yüzbaşı arkadaşımın başına böyle bir olay geldi. Arabanın önüne atılan çocuk sakat kaldığı için arkadaşım birkaç milyar verip kurtuldu. Ölseydi 10 milyar verecekti." Kürtler için "Büyük şehirlerin etrafını sardılar." diyen Doksat, Türkiye'nin 'Kürdiye' olma yolunda ilerlediğini, Nişantaşı'nda bile sokaklarda Kürtçe konuşulduğunu söyledi. Kürtlere karşı olmadığını savunan Doksat, kendisini Atatürk milliyetçisi olarak tanımladı. Internethaber |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sabah bu haberi gazeteden okuduğumda gerçekten gözlerime inanamadım. Bir Profesör Türkiye'nin kürtleşmesine işaret ediyor ve halkı uyarıyordu. Gerçekten memnuniyet verici. Bu profesörün Türkçü olmadığı ortada. Fakat yaşadığı bazı şeyler kürtçü terörü anlamasını sağlamış. Bu tür açıklamalar artarsa kamuoyunda Türkçü hareketlenmeler için pozitif baskılar meydana gelecektir.
Her kesimden üst düzey Türk, bu konuya değinerek, kürtçü terör hakkında Türk Milletini birlikteliğe çağırmalıdır. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Özellikler konyamızda malesef çok dagıldılar.. umarım en kısa zamanda geldiklere yere geri dönerler.
TTK |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Bence çok olumlu bir gelişme. Umarım diğer öğretim üyelerine örnek olur. Üniversitelerde dinci, solcu, liboş veya kürtçü hocalar görmekten bıktığımız şu günlerde, bu tür gelişmelerin olması yükselen Türk milliyetçiliği adına beni umutlandırıyor.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu iletiyi görünce bende sevinmiştim fakat Doksat'ın kürde karşı değilim ifadesi artık bu yazısında ince hesaplanmış politik bir söz olmaktan çıkmış resmen asıl fikriyatınının ne olduğunu göstermiştir. Maalesef bu ülkede kimse göründüğü gibi sağlam ve gerçekleri konuşmuyor ya korkuyorlar ya da bir süreliğine mantıklı düşünüp yine eski mantalitelerine geri gönüyorlar. İşte Prof. Dr. Mehmet Kerem Doksat'ın 29 Kasım 2006 Çarşamba günü basına yansımış sözleri..
"Ben Kürt düşmanı değil, tam aksine dostuyum. Bu duygusallıktan ziyâde menfaate dayalı ama Diyarbakır’da tanışıp hâlâ görüştüğüm aklı başında Kürtler var; zâten okumuş, olaylara geniş perspektiften bakabilen Kürtler ayrımcılık filân istemiyorlar. Eğer size aşılanan düşmanlığı bırakırsanız, nüfus kontrolüne bir zahmet başlayıp Ortaçağ’dan Yeni Çağ’a geçerseniz ve dostluğu elden bırakmazsanız, siz de biz de dünyaya karşı tek yumruk hâlinde ayakta kalırız. Bunun tek yolu da etnik milliyetçiliği bırakıp, topyekûn eğitim seferberliğine yönelerek cehalet canavarını öldürmek, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde sırt sırta, omuz omuza yaşayabilmektir. Haydi, canlar, Kürdümüz’le, Lâzımız’la, Dadaşımız’la ve daha nice etnik gruptan kardeşler Türklük altında bir olalım. Biz kendi aramızda nasıl olursa hâlleşiriz, bu memleketi emperyalizme kurban etmeyelim! " Prof. Dr. Mehmet Kerem Doksat - 29 Kasım 2006 Çarşamba |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|