![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Be daha önce bu kanarya yarışmaları hakkında birşeyler duymuştum ama nerede ne zaman yapılır hiç bir bilgim yok. Bu konuda mümkünse biraz aydınlatırsanız sevinirim. Bir de kanaryanızın türünü merak ettim.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kanaryaların aşıya ihtiyacı yoktur. Yalnız onlara özel olan ilaçları bulup gerek üstüne sıkmanız, gerekse sularına vs. katmanız (ilacın özelliğine göre) sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır. Çünkü kanaryaların hasta olduğunu pek fark edemezsiniz. Çünkü genelde hasta olunca dayanamayıp ölüyorlar ve çok geç olyor. Bu yüzden hastalık gelmeden önce bu tür ilaçlarla sağlığı garanti altına almak gerekiyor.
Belki aşı da yapılan yerler vardır ama ben rastlamadım. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRKÇÜ
|
Alıntı:
Kanarya'mın ırkı "Roller" ötüm kanaryaları grubuna giriyor. Roller cinsi, gerek pest ve gerek tiz perdede gayet güzel ötüşlü bir kanaryadır.Adi kanaryalar gibi çap-çap ve tüi-tüi'lerle etrafı gürültüyle boğmaz.Derin, saf (DEM) çeker. Ötüşü diğer kanaryalarla mukayese edildiğinde, şu benzetişi yapabiliriz : Davul zurna gürültüsüne karşı klâsik bir garp musikisi. Almancada EDEL asil demektir. Roller ise dem çekici demektir. Edelroller ise (asil dem çekici) mânasına gelir.
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Benim maviş (muhabbet kuşu) bugün uçma talimlerine başladı. Kafesin dışına bırakıyorum, odanın içinde 15 - 20 saniye kadar uçup geziyor ve yorulunca da düz bir yere konuveriyor. 15 - 20 dakika dinlendikten sonra tekrar uçmaya başlıyor. Kafesin içinde ölü alışmasın, uçsun istiyorum. Onun için de bol bol dışarı bırakıyorum kuşu.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim daha önce bir muhabbet kuşum vardı, ancak ilgisizlik dolayısıyla başkasına vermek zorunda kaldık. Yaklaşık bir senedir ise Muhabbet Kuşu'nun büyüğü olan Sultan Papağanı(Nymphicus hollandicus) besliyorum.
![]() Sultan papağanı (Nymphicus hollandicus), kakadugiller (Cacatuidae) familyasından sarı beyaz ve grı renklere sahip evlerde beslenen bir kakadu türü. Sultan papağanı yanaklarındaki turuncu (kulak bölgesindeki) tüylerden ayırt edilirler. Bu tüyler soluk olursa erkek, koyu renkteyse dişi olur. Genelde erkeklerin göz çevresindeki tüyler beyazdır ama dişilerde sarı renklerde olabilir. Ortalama yaşam süresi: Yaklaşık olarak 10-15 yıldır. Baştan kuyruğa uzunlukları 25-35 cm'dir. Kanat uzunlukları 25-30 cm'dir. Çekirdek, kuru incir içi, armut sapı, kiraz sapı v.b besinlerini oluşturur. Erkekler konuşturulabilir. Ekmek ve çekirdek gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler. Kalabalığı severler, kafeste kapalı kalmaktan hiç hoşlanmazlar, erkeklerin çeneleri çok kuvvetlidir. Gagalarını gıcırdatmaları uykularının geldiğini gösterir. Bu durumda kafesleri üzerine koyu renkte bir örtü örtülmeli ve rahatsız edilmemelidir. Sultan papaÄŸanı - Vikipedi |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaşımın biri de besliyordu Sultan Papağınını ama çok saldırgan oluyorlar. Ben bir iki yol elime alayım dedim de parçalamak istercesine hücum etti. Gagaları da muhabbet kuşlarına benzemityor, ısırdığı yeri sanki kopartıyor. Ama güzel kuşlar. Bildiğim kadarıyla da konuşmayı öğrenemiyorlar.
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet doğrudur, çok saldırganlar. Bizimki ilk başta elimize geldiğinde geveliyordu, ancak şu anda elimi uzattığımda cok sert ısırıyor, geneldede kanatıyor. Dışarı çıkardıktan sonra kolumuza geliyor vesaire ama kendine dokundurtmuyor. Biraz'da benden ürktü galiba, ondan bayağı saldırgan.
Tabi zora düşünce(kapının üzerinde mahsur kaldığında) istemeye istemeye elimize geliyor. Birde bu kuşlar birden fazla beslendiğinde çok ses çıkarıyor, ondan bir apartmanda tavsiye edilmez. Dış kapıyı actığımızda tek başına ötmesi bile çok yankı yapıyor, 2 tane birden nasıl ses çıkarırlar düşünmek bile istemem. |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
benim var çok sevimli 2 taneler boncuk(erkek) ile slutan(suzi) (dişi)
yavrulayacaklar çok sevimliler onlara bakmak insanı o kadar rahatlatıyor ki |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Biz esnaflık yaparak geçiniriz. İş yerimizin yanında ise balık ve kuş satan aynı zamandada anahtarcılık işi uğraşan iş yeri vardır. Bu temmuz ayında bir vesile ile iş yeri sahibi dükkanını kapamış ve bir yere gitmiş. Kuşları ise cam dibinde bırakmıştı. Temmuz sıcağında kafeste kuşlar cam önünde beş tane kuş vardı. Kuşlardan ilki öldü, bende durumu görüyorum fakat kararsız kaldım ne yapacağım hakkında. Bu arada ikinciside öldü. Geri üç kuş kalmıştı fakat onlarda her an ölebilirlerdi.
Ben kararsız durumdaydım. Eğer içeri girceksem bu kapıyı kırarak olmalıydı. Sonunda gönlüm o kuşların gözümün önünde ölmesine razı olmadı ve kapıyı kırıp yan komşumuzun dükkanına girdim. İnanın içerisi hamam gibi olmuştu. Ben bile durmakta güçlük çektim. Dükkan hem çok küçüktü hemde hava çok sıcaktı. Tam öğlen vaktiydi! Nihayetinde kuşları kafesiyle birlikte aldım ve pasaja çıkardım! Ordan esen rüzgar kalan üç kuşu kendine getirmeye yetti. Ama öbür iki kuş için yapılacak birşey kalmamıştı. Kapınında fazla hasarı yokmuş kilidi kırılmış dükkan sahibide anahtarcı olduğundan kilidi hemen yaptı. İçerden dışarı çıkardığım muhabbet kuşlarından birini de bana hediye etmişti fakat çok ses çıkardığı için kabul etmemiştim! TTK
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Muhabbet kuşum vefat etti...
Henüz 1 aylık ufak yavruyken alıp büyüttüğüm , türlü numaralar öğrettiğim , çeşitli seyahatlerimde bile yanımda götürdüğüm can dostum , evladım , biricik muhabbet kuşum " ÇITIRIK" , malesef 12 yaşındayken vefat etti.. Çıtırık'a birçok kelime bile öğretmiştim. Özellikle ATA , TÜRK , ATSIZ demeyi çok iyi öğrenmişti.. Eve geldiğimde sevinçle beni karşılar , omuzuma gelir konardı.. Evde serbestçe dolaşır , kapısı daima açık duran kafesine uykusu geldiğinde kendisi girer , uyurdu.. Yemekte bile beni yanlız bırakmaz , elimle verdiğim yiyecekleri zevkle yerdi.. Kuş deyip geçmeyin... Kuşların bile zekası var... yeterki onları iyi eğitin.. Çıtırık beni iyi tanırdı.. sesimden bile benim geldiğimi anlardı... Askeri marşları büyük bir zevkle dinlerdi.. Çok iyi bir kulağı ve işitme yeteneği vardı.. Son 1 senedir eskisi gibi hareketli değildi...Kafesinden pek çıkmaz olmuştu...Son günlerde hareketleri iyice azalmıştı..neşesi azalmıştı... Son gün sabah , kafesinde yerde uzanmış yatarken gördüm. Tam 12 sene.... Dile kolay..... İnsan evladını kaybetmiş gibi üzülüyor...Gençliğimde de Noni isminde irlanda seteri bir köpeğim vardı...Bir kürt dallamasının kullandığı kamyonun altında kalmış , son nefesini kucağımda vermişti.. Bu ikinci oluyor.. Son derece moralim bozuk.....canım çok sıkkın...Hiç keyfim yok... Bu satırları yazarken bile gözlerim doluyor.. Can dostum , muhabbet arkadaşım , evladım Çıtırık'ı kaybettim..:(((
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Sn.KocaTürk Beğ;durumu okuyunca çok üzüldüm,başınız sağolsun..
Kuş beslemenin,özellikle muhabbet ve güvercinin ayrı bir zevki vardır.. Kaybedince de hakikaten evlat acısı gibi oturuyor. Tanrı sabır versin size... |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Başın sağolsun KocaTürk beğ kandaşım. Benim de "Garip" adında bir kanaryam vardı. 11 yaşında öldü. Düşündükçe hala üzülürüm.
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Çok üzüldüm Kocatürk ağabey.
Hayvan bakma konusunda çekindiğim tek şey budur. Eşimin muhabbet kuşu bu mart ayında ölmüştü. Ölmeden önceki 2-3 gün pek hareketsizdi. Üzülmüştük.
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Başınız sağolsun Kocatürk bey.
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Gerçekten çok sevimli bir kuşmuş KocaTürk Beğ. Türkçülerin hayvanlara olan sevgisi takdire değer onu da belirtmek isterim. Sizin gibi, muhabbet kuşunu kaybeden bir arkadaşım vardı, kuşu öldükten sonra çok üzülmüştü. Tanrı daha büyük acılar yaşatmasın.
|
![]() |
| Etiketler |
| kuşu , muhabbet |
| Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|