Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.08.2007, 18:24   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
tr_devrim23 Rss Beslemesi
Laik Türkiye için öneriler

Projemiz kapsamında yetkili mercilere iletilmek üzere eklemek istedikleriniz varsa her türlü öneriye açığız.

1-Ezan kesinlikle Türkçe okunmalı. Ezan başlamadan önce ve bittikten sonra müezzinlere Atatürk’ün “Türkiye şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olmaz” sözü okutulması talimatı verilmeli.

2-Bütün camilere tahta sıralar yerleştirilmeli. Namaz kılmak isteyenler sıraların üstünde oturarak çağdaş yaşama yakışır biçimde ibadetlerini yerine getirmeli. Arap ülkelerinde gördüğümüz çağdışı “eğil, kalk” modeli terkedilip, Türk modernizmine yakışan özgün bir imaj yaratılmalı.

3-Bütün camilerin kıblelerine Atatürk büstü konmalı namaz kılacakların ibadet esnasında Ulu Önderi görmesi, akıllarının irticai yönlere kaymasını engelleyecektir.

4-İmamlara cuma hutbelerinden önce mutlaka Nutuk’dan bölümler okunması için direktif verilmeli. Artı olarak bütün camilere devrim tarihi köşesi açılmalı.

5-Siyasal islamcı yobaz partilere karşı cuma namazlarında cami cemaati bilinçlendirilmeli ve onların iktidarda olmasının ülkeye zararları Türkiye’nin geleceği adına anlatılmalı, cemaati seçimlerden önce bilinçlendirilme misyonu üstlenilmeli.

6-Camilere namaz sırasında cemaat sığmıyorsa kesinlikle cami dışına taşmalarının önüne geçilmeli. Ülkenin çağdaş imajına zarar verilmemeli. Sonradan gelen ve yer bulamayan cemaate gazetenin üstünde namaz kılmaktansa namazlarını kazaya bırakmalarının daha uygun olacağı öğütlenmeli ve bilinçlendirilmeli.

7-Cami cemaatinin namaz sonrası camilerin onarılması adına yaptığı yardım denetim altına alınarak makbuz karşığı toplanmalı. Toplanan para hesaplanarak yarısı TSK rehabilitasyon ve bakım merkezi projelerinde kullanılmak üzere TSK ile elele vakfına verilmeli

8-Diyanet İşleri Başkanlığı’nın irticai yöne kaymasının önüne geçilmesi adına, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlanmalı.

9-Kuran kursları öğrencilerinden toplanan gelirin büyük kısmı yasal düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na aktarılmalı. Kurslardaki eğitim, illerin veya ilçelerin jandarma komutanlıklarından görevlendirilecek bir Astsubay, ya da lider personel yetersiz ise Uzman çavuşların nezaretinde denetime tabi tutularak gerçekleştirilmeli.

10-İmam hatip liseleri müdürleri ve öğretmenlerinin, diyanet ve müftülük personelinin, ve din kültürü öğretmenlerinin mal varlığı çok sıkı denetim altına alınmalı. Banka hesaplarındaki oynamalar anında takip edilmeli.

11-İmam hatip lisesi son sınıf öğrencilerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin komutanlığınca (EDOK) baraj sınavı uygulanmalı. Yanlızca başarılı olanlara diploma verilmesi sağlanmalı. Hafta sonları M.E.B.’e bağlı okullarda isteğe bağlı olarak anaokul çağındaki (3-6 yaş grubu) çocuklara temel olması bakımından okul öncesi Atatürkçülük ve Laiklik eğitimi verilmeli. Burada başörtüsünün ülkeye zararları gibi sosyal içerikli konularla hem çocuklar hem veliler bilinçlendirilmeli.

<!-- / message -->
tr_devrim23 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.2007, 18:43   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 365
Jöntürk Rss Beslemesi
Kardeş merhaba hoşgeldin maddelerin hepsi çok iyi güzelde hangi yetkili merciiye iletilecekki? Dönem akp dönemi devletin önemli mevkilerini tarikatcısı,nurcusu,kürdü,hortumcusu,hırsızı,uğurs uzu,kıbleleri Amerika olanlar kaplamış tek ele geçiremedikleri mercii şanlı TSK.
Jöntürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.2007, 19:32   #3 (İleti Bağlantısı)
Başbuğun Ordusunda Çeri

Gökhan Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 247
Gökhan Türk Rss Beslemesi
Öncelikle hoş geldin kandaşım. Yalnız senin önesürdüğün fikirler modern islam teorisinden ibaret. islamiyetten başka dinler de var.

Bence dinin resmiyeti tamamen kalkmalı herkes dinini kendi içinde yaşamalı. Ancak o zaman tam anlamıyla Laik bir Ülke oluruz.
Alt 09.08.2007, 23:36   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 3
giray_han Rss Beslemesi
Alıntı:
Gökhan Türk´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Öncelikle hoş geldin kandaşım. Yalnız senin önesürdüğün fikirler modern islam teorisinden ibaret. islamiyetten başka dinler de var.

Bence dinin resmiyeti tamamen kalkmalı herkes dinini kendi içinde yaşamalı. Ancak o zaman tam anlamıyla Laik bir Ülke oluruz.
aynen katılıyorum herkes kendi dinini içinde yasamalı bence diyanet işleri baskanlıgıda kaldırılmalı boylece alevilerin sunnilerle esitlenmesi saglanabilir
bir batılılarca kullanılmalarına engel olunur
giray_han adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.08.2007, 22:56   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 261
Tolunay Rss Beslemesi
Bana gore öncelikle İslamiyet haricindeki dinlere inanlar olduguna da onem verilmeli ve herkese dinlerini yaşamak adına esit haklar tanınmalı,din dersleri de kaldırılmalı.
Ne sevgili yanında, ne baba ocağında!
Tolunay adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 01:20   #6 (İleti Bağlantısı)
Türk , Türkçü , Atatürkçü

KızılKurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 88
KızılKurt Rss Beslemesi
Alıntı:
tr_devrim23´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Projemiz kapsamında yetkili mercilere iletilmek üzere eklemek istedikleriniz varsa her türlü öneriye açığız.

1-Ezan kesinlikle Türkçe okunmalı. Ezan başlamadan önce ve bittikten sonra müezzinlere Atatürk’ün “Türkiye şeyhler, dervişler, meczuplar ülkesi olmaz” sözü okutulması talimatı verilmeli.

2-Bütün camilere tahta sıralar yerleştirilmeli. Namaz kılmak isteyenler sıraların üstünde oturarak çağdaş yaşama yakışır biçimde ibadetlerini yerine getirmeli. Arap ülkelerinde gördüğümüz çağdışı “eğil, kalk” modeli terkedilip, Türk modernizmine yakışan özgün bir imaj yaratılmalı.

3-Bütün camilerin kıblelerine Atatürk büstü konmalı namaz kılacakların ibadet esnasında Ulu Önderi görmesi, akıllarının irticai yönlere kaymasını engelleyecektir.

4-İmamlara cuma hutbelerinden önce mutlaka Nutuk’dan bölümler okunması için direktif verilmeli. Artı olarak bütün camilere devrim tarihi köşesi açılmalı.

5-Siyasal islamcı yobaz partilere karşı cuma namazlarında cami cemaati bilinçlendirilmeli ve onların iktidarda olmasının ülkeye zararları Türkiye’nin geleceği adına anlatılmalı, cemaati seçimlerden önce bilinçlendirilme misyonu üstlenilmeli.

6-Camilere namaz sırasında cemaat sığmıyorsa kesinlikle cami dışına taşmalarının önüne geçilmeli. Ülkenin çağdaş imajına zarar verilmemeli. Sonradan gelen ve yer bulamayan cemaate gazetenin üstünde namaz kılmaktansa namazlarını kazaya bırakmalarının daha uygun olacağı öğütlenmeli ve bilinçlendirilmeli.

7-Cami cemaatinin namaz sonrası camilerin onarılması adına yaptığı yardım denetim altına alınarak makbuz karşığı toplanmalı. Toplanan para hesaplanarak yarısı TSK rehabilitasyon ve bakım merkezi projelerinde kullanılmak üzere TSK ile elele vakfına verilmeli

8-Diyanet İşleri Başkanlığı’nın irticai yöne kaymasının önüne geçilmesi adına, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlanmalı.

9-Kuran kursları öğrencilerinden toplanan gelirin büyük kısmı yasal düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na aktarılmalı. Kurslardaki eğitim, illerin veya ilçelerin jandarma komutanlıklarından görevlendirilecek bir Astsubay, ya da lider personel yetersiz ise Uzman çavuşların nezaretinde denetime tabi tutularak gerçekleştirilmeli.

10-İmam hatip liseleri müdürleri ve öğretmenlerinin, diyanet ve müftülük personelinin, ve din kültürü öğretmenlerinin mal varlığı çok sıkı denetim altına alınmalı. Banka hesaplarındaki oynamalar anında takip edilmeli.

11-İmam hatip lisesi son sınıf öğrencilerine Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin komutanlığınca (EDOK) baraj sınavı uygulanmalı. Yanlızca başarılı olanlara diploma verilmesi sağlanmalı. Hafta sonları M.E.B.’e bağlı okullarda isteğe bağlı olarak anaokul çağındaki (3-6 yaş grubu) çocuklara temel olması bakımından okul öncesi Atatürkçülük ve Laiklik eğitimi verilmeli. Burada başörtüsünün ülkeye zararları gibi sosyal içerikli konularla hem çocuklar hem veliler bilinçlendirilmeli.
<!-- / message -->
Uygulanması Gerenkenler ! Fakat Üzülerek Söylüyorum ki Yapılması Zor Fikirler...
KızılKurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 01:28   #7 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 13
turkcunefer Rss Beslemesi
neden islamı araplaştıranlara karşı deiliz de islamın özüne karşıyız ırktaşlarım?
turkcunefer adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 01:33   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
turkcunefer´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
neden islamı araplaştıranlara karşı deiliz de islamın özüne karşıyız ırktaşlarım?

islamın özü güzelse hristiyanlığın da güzel.
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 01:34   #9 (İleti Bağlantısı)

KızılKurt Rss Beslemesi
Alıntı:
Bu Ülke'yi Arabistanlara karıştırma ! Burası TÜRKİYE ! Dilimizde TÜRKÇE !

Neden Ezanlar Resmi dilin TÜRKÇE olduğu bir ülkede Arapça OKunsun ??
Alt 13.08.2007, 01:45   #10 (İleti Bağlantısı)

KızılKurt Rss Beslemesi
turkcunefer<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_41284", true); </SCRIPT> hadi cevabını bekliyorum ! ...
Alt 13.08.2007, 01:56   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 558
Tarkan Rss Beslemesi
tr_devrim23, bunlar iyi güzel de , eğer amaç dini kullanıp şeriatçıları arada eritmek (asimile) ise iyi; ancak amaç bunun dışında bir şey ise bu ülkede sadece sünni müslümanlar yaşamıyor.Daha doğrusu Türkler açısından.
Tarkan adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 01:59   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TanrıKut - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 115
TanrıKut Rss Beslemesi
Alıntı:

Kandasim ezandan sonra Atsiz Atamizin makalelerinden de okutulmali.
Alıntı:

Modern Türkiye`nin goruntusune zarar verilmesi engellenmelidir.Herkesin dinini evinde yasamasi daha uygun bence.

Alıntı:
Atatürk büstü hemen her yere koyulmali.

Alıntı:

Kurulan sistemle tum ulkede Nutuk ve Basbugun vecizeleri dinletilmeli.

Alıntı:

Irticai faaliyete girecegi dusunulen partiler yasaklanmali.

Alıntı:

Herkesin dinini evinde yasamasi daha uygun olur.

Alıntı:
7-Cami cemaatinin namaz sonrası camilerin onarılması adına yaptığı yardım denetim altına alınarak makbuz karşığı toplanmalı. Toplanan para hesaplanarak yarısı TSK rehabilitasyon ve bakım merkezi projelerinde kullanılmak üzere TSK ile elele vakfına verilmeli.

Dini ihtiyaclar icin devlet butcesinden yeterli miktarda kaynak ayrilmali bu tur yardimlar yasaklanmali.

Alıntı:

Diyanet islerinin basina laik oldugu bilinen cagdas kisiler gecmeli.

Alıntı:

Kuran kurslari kapatilmali.

Alıntı:

Imam hatip liseleride kapatilmali.

Alıntı:
<!-- / message -->
Laiklik dersleriyle birlikte Türk`ün töresi dersleri de verilmeli.

Alıntı:
Defol lan arap cocugu seninlemi ugrasacagim!
Alt 13.08.2007, 03:50   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 339
ALPAGU AKBÖRÜ Rss Beslemesi
Türkçülük..Türkçülük...Tekrar tekrar telaffuz etmesi gerekiyor bu sözcüğü kimilerinin.İmanı kendinde saklı olanın , Asıl imanının ruhunu Bu otağda din lafından uzak durarak göstermesi gerektiğini bilmesinden geçmez mi?
Kamcılı-şamancılı müslümanı-imanı başka çok urukdaş var.Yeri midir?Burası mıdır? Yapmayınız.Din müsehatı kişi ile Tanrısı arasındadır.Şahıs Türk ise
dediğimi anlar ve hatta boşa lafüzat edilmiş der.Bilinendir.
Öyledir; İman hakkında en ufak pürüz ne umulmadık yerlere uzatır fikri..Otağımda izliyorum ,Bazen
müslüman bazen kamcıl-şamancı sanal ortamı er meydanı sanıyor.Burası Türk otağı ve otağdaki fikiran ile açıkca milletperver Türklerin zihinleri test ediliyor..
Dinin sırası nerede?
Önce Türk ,Sonra Türk.
Ezen Bolsın.
Alt 13.08.2007, 08:14   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 637
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
hepsinin yapılmasını CANI GÖNÜLDEN istiyorum...
sanırım bunları yapmak bizlere düşmekte...
gelecek TÜRKÇÜ GENÇLERİNDİR!!!!
KARAMANOĞLU adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.2007, 12:59   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METE1989 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
METE1989 Rss Beslemesi
Nüfus cüzdanındaki din hanesi kaldırılıp, yerine ırk hanesi konmalı.Böylece kim Türk kim Türk değil hiç kafa yormadan anlarız.Ayrıca ezan bir din propagandasıdır laikliğe de aykırıdır.Bu yüzden ezan susturulmalıdır.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler