![]() |
|
|||||||
| Spor (Genel) Tüm Spor dallarıyla ilgili haberler, etkinlikler |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Madem forma değişti, BAYRAK DA DEĞİŞSİN(!)
Spor yazarı kazım Kanat, Futbol Federasyonu'nun rengini değiştirdiği formaları sert bir dille eleştirdi.
![]() Kazım KANAT/Sabah O zaman ay-yıldızlı bayrağın rengi de şekli de değişsin! Bir misyon edindim. O da tanıklık ettiğim tarihi olayı bir değil bin kez olsa da anlatmak. Cumhuriyeti kurduk ve 1923'te ilk ulusal maçımızı Taksim Stadı'nda yaptık. Federasyonun 60. yılında yine Romanya ile oynadık. 60 yıl sonra hayatta olan 4 Fenerbahçeli futbolcu Nedim Kaleci, Alaettin Baydar, Cafer Çağatay ve Bedri Gürsoy ile Fenerbahçe Burnu'nda bir yaşlı çınar ağacının dibinde röportaj yaptım. İlk maçı yaşayan bu 4 efsane oyuncu o karşılaşmada soyunma odasında yaşadıklarını ve ulusal formanın öyküsünü bana anlattılar. Soyadını Atatürk'ün verdiği takım kaptanı ve kalecisi Nedim Kaleci arkadaşları ile şunları bana anlattı: "Formalarımız geldi. Bembeyazdı. Bize dediler ki; sahada ölürseniz bu sizin kefeniniz olacak. Kurtuluş Savaşı'na katılan 11 futbolcu çok duygulandık. Biraz sonra soyunma odasına bayanlar geldi, formalarımızı aldı . Hemen orada o formanın üzerilerine birer Türk bayrağı diktiler. O bayrakları bizlere Atatürk yollamış. Şunu anladık: Ölürsek o beyaz forma kefenimiz olacak. O bayraklarda tabutumuzun üzerine örtülecek. Yani şehit olacağız!" Bu sohbetin sonunda, gözyaşlarını tutamayan Bedri Gürsoy; "Maç oynanırken ayağım kırıldı. Savaşı yaşayan bir ulusun önünde ayağım kırıldığını söylemeye utandım. Seke seke maçı bitirdim. O günden sonra benim adım Ceylan Bedri oldu!" dedi. Sohbetin verdiği mesajı bir yere not edin: O kutsal formanın rengi değişemez, değiştirilemez. Çünkü o formanın kutsal bir hikayesi vardır. En kutsal değerimiz olan bayrağımızın renklerini turkuaz yapın da görelim! |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bizim bayrağımızın rengi Kırmızı Beyaz dır
bunu değiştirecek güç yok ! |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Töles
|
Bana göre abartılmaması gereken bir durum, sonuçta turkuaz da Türk'ün rengidir. 2. formamızda turkuaz olabilir. Ancak öncelikle Aurelio gibi devşirmelerin takımdan temizlenmesi gerekir.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Artik Türk'e Türk propagandasi yapmayi birakin.Bayragimizin ne kadar degerli ve kutsal bir varlik oldugunu Türkiye'de bilmeyen yok.Kirmizi rengin anlamini kimse tartismaya acmasin!
Önümüzdeki AVRO2008 Avrupa Sampiyonasi finallerinde sahaya turkuaz sortlarimizda ciktigimizda, bütün dünya bizden "Demek Türkler kendi kültürlerine o kadar bagli bir millet ki, formalarina bile renklerini vermisler" diye bahsedecektir!Bu cok muhtesem bir propagandadir. Almanya'nin bayraginda beyaz var mi?Neden alman takimi her zaman siyah beyaz bir formayla sahaya cikiyor? Italya bayraginda mavi var mi?Hollanda bayraginda turuncu var mi?Neden bu renkler kullaniliyor? Biz neden kendi milli rengimiz olan turkuazi kullanmayalim? Bu anlamli (deplasman) formasini tasarlayan kisiye tesekkür etmek yerine konulari birbirine karistirmak isteyenleri kiniyoruz! |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Turkuaz, Türk mavisi demektir. Hatta isminin kaynağı fransız dilinde Türkiye manasına gelen Turquoise'den almıştır. Bayrağımızda turkuaz renginin bulunmaması, onun Türk rengi olmadığını göstermez.
Hollanda bayrağında Turuncu rengi yoktur ama, her maçta turuncu forma giyer. Çünkü ulusunun rengidir. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Neden ? Turan mavisi değilde turkuaz rengi ile değiştirildi. E canım işte turkuaz bize özgü bir renktir ne var bunda bu kadar abartılacak diyenlerde oldu. Turkuaz rengi aslında adını Hindistan dan çıkarılan bir taştan almaktadır. Taşın, Hindistan dan çıkarılıp avrupaya taşınması O yıllarda Osmanlı İmparatorluğu toprakların üzerinden olduğu için Avrupalı çevreler taşa turkuaz adını vermişlerdir. Kısacası turkuaz öyle anlatıldığı kadar da bize özgü bir renk değildir. Türkiye Cumhuriyeti döneminde bugünkü kadar Türlüğü saldırı hiç zaman olmamıştır. Nedense tüm bu saldırılara da halkı uyutabilcek düzeyde kulplar takışmıştır. Türk milleti yerine Türkiyelilik kavramının nedenini bölünmez bütünlük olarak tanımlamak ve Türk bayrağının rengi olan kırmızı beyazıda milli formadan kaldırıp sözde bize özgü turkuaz rengi ile değiştirmeyi de Türkiye’nin geleneksel mimarisinin önemli unsurlarından olan çinilerin rengi olarak bilinen rengi seçtiklerini söylerek açıkladılar. İçinde Türk düşmanlığı olan tüm bu davranışlara karşı tepkimizi en abartılı en sert şekilde vermeliyiz, aksi taktirde Türklüğe ait hiçbir değerimiz elimizde kalmayacaktır. Birde Turkuaz rengi nerden Türk rengi oluyormuş Türkün bir rengi vardır oda Tarihten bu yana gelen Turan mavisidir. Türk, Türk gibi değilse ona da Türk propogandası yapılır ve yapılacaktır.
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ancak cahil ve at gözlüklü olanlar turkuaz renginden rahatsiz olurlar.Bu formaya karsi cikmanin derin nedeni ise, toplumun büyük bir kesiminin osmanli ve daha dogrusu islam öncesi Türk tarihini kabul etmemesi veya bilmemesidir.
Mesela nazar boncugu takar ama ne anlama geldigini veya bu boncugu takmanin eski bir saman gelenegi oldugunu bilmez. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Turkuaz rengi bir kere öyle anlatıldığı kadar da bize özgü bir renk değildir. Turkuaz az önceki iletimde de bahsettiğim gibi Hindistanda çıkarılan bir taşın Türk toprakları üzerinden avrupaya taşımasından dolayı bu çevrelerin turkuaz olalrak adlandırdığı bir renktir. Öyle seninde saçmalıdığın kadar İslam öncesi Türk tarihine uzanmayan İslamiyet ile Türk çini tarihine girmiş bir renktir. Bugün kırmızı beyaz renkli formanın değiştirilmesine sessiz kalanların yarın Milli bayrağın değiştirilmesinede sessiz kalanlar neslinde olacağı kesindir. Maden eskiye dönmek istiyoruz.Dünya Türkleri spor hayatında sözde bize özgü turkuaz rengi tanımıyor onları beyaz forma üzerinden geçen kırmızı şerit üstündeki ay yıldızlılar olarak tanıyor.Ay yıldızlı forma aynı zamanda Yüce Başbuğ atamızın Türk milli takımı da armağanıdır. Türk karşı Türk propagandası yapılmalıdır ki özüne dönmeyi başarsın.
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Forma bayrak renklerimiz yansıtsa daha iyi olurdu ama Turkuaz yapılıyor madem bu kadar da baştan savma bir forma olmaz ki ,İnternette dolaşan resimlerde ki gibi ise milli formamız güzel olmamış . . .Dün de Ceviz kabuğu programında değinilmişti bu konuya ,kardeşi alman vatandaşı,Kazım Kanat'ın da değinmesi ilginç .Umarım bunun altından da başka bir şey çıkmaz ...
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bence Türkiye milli takımının forması formanın ortasında ay yıldız olan eski forması olsun.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Turkuaz
Turkuaz renginin Türk'ün rengi oldugu apaçık ortadadır. Hatta konuya ilaveten Ulu önder Atatürk'ün bozurtlu para bastırması gibi bu milletin gerçek sembolleri olan degerlerin ön plana çıkarılması formada kullanılması neden burdaki ırktaşları rahatsız ediyor bu ancak ümmetçileri rahatsız eder bilinçli bir bozkurtu degil turkuazın ya da bozkurt başının formada yada göğüsteki armada kullanılması hiç bir Türkçü'nün zoruna da gücünede gitmez. HERŞEY TÜRK İÇİN TÜRK'E GÖRE TÜRK TARAFINDAN.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|