Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Okumak > Kitap

Kitap Okuduğunuz, beğendiğiniz ve ırkdaşlarımıza önermek istediğiniz kitaplar..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.05.2008, 17:30   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Savaşçı_Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 57
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Mai ve Siyah(Halit Ziya Uşaklıgil)

Henüz yirmi iki yaşında, tüm maneviyatı yalnızca bir ümidin gerçekleşmesini beklemekte:Şöhret olmak, herkesçe tanınmak, edebiyat aleminin bir gün yüksek zirvelerine çıkmak ve ismini yükseltmek. O hayalini kurduğu yüksek dereceye bir sınır bulamıyor; sonra da bu derece yükselme arzularına kapıldığından kendi kendinden utanıyordu.Şöhret olmak senelerden beri tek düşüncesi değil miydi?

Batılı anlamda Türk romanının başlangıcı sayılan Mai ve Siyah, dönemin basın, edebiyat ve şiir hayatına ilişkin gözlemleriyle de ayrı bir öneme sahiptir.

Ben bu kitabı daha bugün okudum fena sayılmaz sürükleyici denebilir. Ama eski bir roman olduğu için dili biraz ağırdır o yüzden sıkıntı yapabilir alacak olursanız kitabı yeni basımlarda kitabın aslı bozulmadan eski kelimenin yanına parantez açılıp bugünkü anlamı yazılıp eserin aslı bozulmadan bize kolaylık sağlanmış. Son baskılardan almanız okumanızın daha kolay olmasını sağlayabilir. Hepiniz esen kalın...
Savaşçı_Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2008, 17:54   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GökTürkAlp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 538
Halit Ziya Uşakzade gibi bir sabetayistin kitabını alacağınıza gidip ilk başta Ziya Gökalp, Nejdet Sançar ve Atsız Atanın kitaplarını okuyun. Onlarda okunmuşsa en azından Türk ve laik olan kişilerin kitaplarını alın ki ne paranız boşuna gitsin ne de aklınız karışsın...
Alt 04.05.2008, 19:19   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Savaşçı_Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 57
Alıntı:
GökTürkAlp adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Halit Ziya Uşakzade gibi bir sabetayistin kitabını alacağınıza gidip ilk başta Ziya Gökalp, Nejdet Sançar ve Atsız Atanın kitaplarını okuyun. Onlarda okunmuşsa en azından Türk ve laik olan kişilerin kitaplarını alın ki ne paranız boşuna gitsin ne de aklınız karışsın...
Yok yok ben kendim almadım zaten kitabı kandaşım bizim edebiyat hocamız ödev vermişti de bu kitabı okumamız için ben de okudum işte buraya da yazayım dedim yoksa satın almam zaten. Ayrıca bir dahakine yorumunu yazacağım kitabı seçerken daha dikkatli olurum özür dilerim.Esen kalın...
Savaşçı_Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2008, 22:26   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Lisede bize de ödev olarak verilmişti Halit Ziya'nın Mai ve Siyah ve Aşk-ı Memnu romanları. Mecburen okumuştuk. Sürükleyici değil, dili de ilk başlarda çok ağır gelmişti. Kitabın ortalarına doğru diline alışıyor insan ve yorulmuyor. Halit Ziya yine iyidir. Ben orta sonda iken Orhan Pamuk'un bir kitabı çıkmıştı "kar"; Türkçe öğretmenim bana onu okutmuştu ve sözlü notumu ondan almıştım.
Her yazar okunmalı ki artı eksi yönlerini insan kendi görebilmeli kanaatindeyim. Orhan Pamuğun aşağılıklarını basın yayın organları vasıtasıyla öğrendim; bunun yanında kalitesiz bir yazar olduğunu, çok boş kitaplar yazdığını da kendim okuyarak gördüm.
Okulda öğrencilere seçme hakkı tanınmıyor ki! "-Okumayan benden not alamaz! Kitabın içinden soru sorarak not vereceğim!" Lisede olduğu gibi üniversitede de bu böyle. Hoca kitap yazar ve sınavlar için ondan sorumlu tutar. Dersde dersle ilgili ağzından tek kelime çıkmaz. Tepki verene de kitabı alın okuyun der. Eğitim sistemimiz yanlış. Öğrenciler de kurban.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 03:48   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

pars_ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1
merhaba arkadaşlar orhan pamuk adlı .....zun, bende kar kitabını okumuştum inanın kitabın sonunu getirene kadar gına gelmişti. Amacım bu kadar övülen adamın kalemini aslında merakdı ve hala neden bu kadar çok kitabının satıldığını anlayamıyorum bunda kartel medyasınında büyük etkisi olduğu şüphesiz şerefsiz taiwanda bile imza günü yapılmıştı. göktürkalp kardeşin dedigi gibi okudugunuz kitabın parası kime gittine ve bizim ülkümüze uyan yakın kitaplar okumanın daha iyi olacagı kanaatindeyim.

Y.N: İmla kurallarına dikkat et. İlk iletinde papaz olmayalım!
pars_ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 15:06   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

AyYüce adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
orhan pamugun cevresi ve yalakalari genis kardesim ve dunyada bir cok ulkeye kitaplari tercume edildi, bende merakla onun bir eserini okumustum ve Türklügü küçük goruyor osmanliya hakaret ediyordu sinirlendim bitirmeden geri iade ettim...soyledigin gibi yazilarinda hic keyif yok, insani boguyor

Y.N: Otağımızın taviz vermeyeceği konulardan biri de dilimize saygıdır. Bunu göz önünde bulundurarak dilbilgisi kurallarına bir göz gezdirin!
AyYüce Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.05.2008, 14:09   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Bu başlığın altına yorum yapan arkadaşların kitap okuyan insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan bir değerlendirme yapacak olursak kitap iyi de olsa kötü de olsa dilbilgisi açısından bir kontrole tabi tutulur ve hatalar düzeltilir. Kitap okuyan insanların özel isimlerin büyük harfle yazılacağını, kelime başlarında büyük harf kullanılacağını bildiğine, noktalama işaretlerinden haberdar olduğuna inanıyorum. Bile bile bunu uygulamaya dökmeyenlerde kasıt aramamak mümkün değil. Hızlı yazarken dikkat etmiyoruz diye bir bahane de bizim forumumuzda ileri sürülebilecek bir mazeret değil; keza bu forum kurallarında açıkça belirtilmiştir. Bu konuda hepinizden özen göstermenizi ve kendi dilinize saygı göstermenizi bekliyoruz!
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler