![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
MEB'in yapması gerekenler
bir süredir otağı severek okuyorum. sonunda benim de paylaşacak bir şeylerim olduğunu anlayınca üye olmayı uygun buldum ve düşüncelerim paylaşıyorum. ırkdaşlarım, meb üstün milletimiz için çok eksik durumda. bu sebeple oldukça fazla yeniliğe ihtiyacı var. bu sebepten, kendimce bir liste yaptım. sizlerle yaplaşmak istedim.
- Din dersi yerine, Türk Kültürü ve Türkçülük Bilgisi dersi konmalı. çocuklarımız, henüz kendi ırklarını bilmezlerken, onlardan geleceği teslim almalarını nasıl bekleyebiliriz? - 30 kişilik koca bir sınıfta sadece bir tane Atatürk resmi olması sizce de yetersiz değil mi? bence her sıraya en azından bir Atatürk resmi olmalı ki çocuklarımız sıralarındayken Türk olduklarını unutmasınlar. - Okul koridorları Atatürk ve Eski Türk Büyüklerinin resimleriyle donatılmalı ki çocuklarımız tenefüs zamanında da Türklüklerini unutmasınlar. - Bayrak törenleri sadece pazartesi sabahı ve cuma akşamlarında değil, her gün sabah-akşam olmak üzere yapılmalıdır. Ancak bu şekilde bilinci sürekli ayakta tutabiliriz. - Eğitsel kollar içinde bir Türkçülük Kolu'nun eksikliği hissedilmekte. Buna acilen bir çözüm bulunmalı. - Seçmeli ders olarak Şamanizm okutulmalı. - Beden Eğitimi dersinde takla atmak, basketbol oynamak gibi gereksiz uğraşlar yerine, siper kazmak, turan taktiği gibi etrafımızı çevrelemiş olan düşmanlarımıza karşı her an savaşa hazır bir topluluk yaratmalıyız. Savaşın ne zaman başlayacağı bilinemez. - Cumartesi-Pazar günleri boş gezen çocuklarımız biraraya getirilmeli ve bilgilerini paylaşmaları sağlanmalı. Ayrıca öğrencilerin Nutuk'u okumaları sağlanmalı. Gerekirse mecbur tutulmalı. - Soydaşlarımıza sınıf geçmede kolaylık sağlanmalı. Böylece eğitimden kopmaları engellenmiş olacaktır. - Tarih dersinin haftalık saati yetersizdir. Ayrıca bu derste şanlı tarihimizden yeterince ayrıntılı bahsedilmemektedir. Acilen bir önlem alınmalıdır bu konuda. - İngilizce gibi yapay bir dil yerine, Türklük'ün gereği olan Uygurca-Göktürkçe dersleri okutulmalıdır. - OKS'de Türk Tarihi'nden en az 20 soru bulunmalı. Ayrıca Türkçe ve Türk Tarihi'nin katsayıları artırılmalıdır. bunlar tabi ki yeterli yenilikler değildir ama belki bir nebze olsun kanayan yaramızı düzeltebilir. desteklerinizi bekliyorum soydaşlarım, TTK... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cevap: MEB'in yapması gerekenler
Öncelikle yapılacak iş, Başbuğumuzu dogru bir şekilde anlatmak ve ogrencilere Atatürkçülüğü dogru bir şekilde aşılamaktır. Okullarda Mustafa Kemal Atatürk "O, dil,din,IRK ayırımı yapmaksızın Türkiye'de yaşayan herkesi Türk olarak gormuştur, herkesi eşit kabul eder, ne mutlu Türküm diyene demiştir, ne mutlu Türk olana degil..." gibi laflarla anlatılıyor, bunları tekrarlayan ogrencilere de "ooo aferin aferin, sizin gibi gençlerle gurur duyuyorum..." gibi sozler soyleniliyor... Türk gençliğinin dogru bir şekilde yetiştirilmesi için oncelikle bu duruma bir son verilmelidir...
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Japonya'da okula başlayan minik öğrencileri gezi olarak önce 2. Dünya Savaşında zarar görmüş yerleri ve atom bombalarının düştüğü şehirleri gazdirip savaşta başlarına neler geldiğini ve düşmanlarinin nasıl insanlar olduklarını çocuklara anlatıyorlarmış ve gezinin devamında minik öğrencileri bu seferde teknolojilerini göstererek nereden nereye geldiklerini anlatıyorlarmış.
Çok küçük yaşlarda çocuklara belli aşıları yapmak gerekir. Bizde ise doğru düzgün bir Türk Tarihi bile anlatılamıyor. Gezi olarak en yakındaki otlağa piknik yapmaya gidiyoruz. Tolunay kandaşımın dediği gibi kavramlarda yanlış anlatılaya başlanıldı. Hatta geçen hükümet döneminde meclis başkanı Bülent Arınç, Laikliyin içini değiştirmekten bahsetmişti. Bugün bile Atatürk milliyetçiliği Türk - Kürt kardeştir gibi yansıtılıyor. Eğitim sistemimizin kökten değişmesi gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Herşeyden evvel Millî Eğitim Bakanı kürt-arap kırması Hüseyin Çelik'ten kurtulmak gerekir.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRKÇÜ
|
Alıntı:
ve hatta diyorlarki çalışmazsanız,üretmezseniz,dilinizi,ırkınızı savunmazsanız,birlik olmazsanız başınıza gelecek olan budur... ayrıca öncelikli olarak fettoş düzenbazından kurtulmadıkça daha çok çileler çekecektir Türk milli eğitimi
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
-Türkçülük; toplumda siyasi bir görüştür. Siyasi görüşlerin dersi olmaz, çünkü bunlar kişiye özgüdür.
-Her sıraya Atatürk resmi konması o resimlerin üstüne basılmasına, çizilmesine vs. sebep olabileceğinden, belki de dört duvarın dördüne de asılması daha iyi olabilir. -Okulların yönetim kadrolarına bağlı olarak, koridorlara Türk büyüklerinin resimleri asılabiliyor. Bizim okulda var. Ama daha çok Türk-İslam büyükleri şeklinde... -Haftada sadece 2 kere yapılan bayrak töreninden kaçan gafiller, haftanın her günü olması durumunda isyan edeceklerdir. Bunlara kesin ve kararlı yaptırımlar uygulanmadığı sürece, her gün bayrak töreni yapmak çok mümkün görünmüyor bana. -Türkçülük kolu, ilk maddedeki bahsettiğimle aynı sebepten dolayı mümkün değil. -Seçmeli ders olarak Şamanizmin okutulması, hristiyanlık, musevilik, alevilik, budizm vb. bütün dinlerin okutulmasını gerektirir. Ve bu dinler arasından Şamanizm'i seçenlerin çok az olacağına sizi temin ederim. -Beden eğitimi ile bahsettiğiniz yöntem, günümüz dünyasında cephe savaşları çok fazla kalmadığı için uygulanmayacak; ayrıca yine o bahsettiğim gafillerin canını sıkacak, okuldan soğutacaktır. -Nutuk konusunda tamamen katılıyorum. Ayrıca sadece okunması değil, okunduktan sonra Atatürk'ün 6 ilkesinin kitapta nasıl işlendiğinin yorumunun çıkarılması da gerekir. -Sınıf geçmede sağlanacak kolaylıklar; okumuş ancak bilgi açısından yetersiz insanların çoğalmasına sebep olur. -Tarih dersinin saatleri ve kapsamı genişletilebilir ve detaylandırılabilir. Ancak bu durumun da öğrencileri tarihten soğutabileceği düşüncesindeyim. 14-18 yaş arası gençlere bunlar yük gibi gelir genellikle. -İngilizce dilinin öğretilmesinin sebebi yapaylığı, güzelliği vs. değildir. Dünyada en geniş alanda kullanılan dil olmasının neticesinde doğan zorunluluktur. Göktürkçe öğrenmeyi ben de isterdim açıkçası; ancak eğitim-öğretim programında, öğrenciyi hayata hazırlamak açısından İngilizce, günümüzde daha önemlidir. -OKS ile ilgili fikirleriniz uygulanabilir. Bunlar önerileriniz ile ilgili benim düşüncelerim. Yorumda veya görüşte bazı hatalarım, yanlışlarım olabilir. Cevap verirseniz gözden geçiririz birlikte. Bunun için buradayız zaten. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
SOYDAŞIM ÇOK GÜZEL BİR KONU BUNLARIN OLABİLMESİ İÇİN;
1.MİLLİ EĞİTİM BAKANI DENEN KÜRT-ÜMMETÇİSİNİN DEFOLUP GİTMESİ LAZIM 2.SONRA DA BUNLARI YAPMALIYIZ DANDİK OKUL ZİLİNİN YERİNE 10.YIL MARŞI ÇALINMASI LAZIM 3.KÜRTLER VE DİĞER IRKLAR AYRI SINIFLARDA EĞİTİM GÖRMELİ 4.OKULU BAŞBUĞ ATATÜRK TÜRK BAYRAĞI VE ATSIZ ATA'MIZIN RESİMLERİYLE DONATMALIYIZ 4.TARİH DERSİ HAFTADA 2 DERS YERİNE EN AZ 5 DERS SAATİ OLMALIDIR 5.TÜRKLÜK ANLATILMALIDIR |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
1-Milli Eğitim Bakanı değişmeli...
2-Her öğrenci kıyafetinin üstün de Atatürk resmi olmalı.... 3-Okul zilleri tamamen Türk marşları olmalı... 4-Yeni başlayan çocuklara ilk olarak İstiklal Marşı,Nutuk ve Gençliğe Hitabe ezberletilmeli... 5-İlk okul çocuklarının kıyafetleri mavi değil kırmızı olmalı.... 6-Öğrencilere diğer Irk'tan olan öğrencilere karşı her türlü konu'da uyarmak... 7-Atatürkçülük ve Türkçülük adında bir ders olması gerekiyor.... Şimdilik bunlar..........
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İstiklal marşını okumakdan aciz vekillerin videosunu izlemiştim...
Bu adamlar kime neyi öğretecek? Atatürk resmi fikrine gelince elbette diğer ileti gönderen ırkdaşlarım gibi düşünüyor ve söylüyorum;Bakan değişmeli... Değişse ne olur aynısı... Ağaç yaş iken eğilir.Öğretimin ne halde olduğunu herkes görüyor. Bizzat ,Israrla tadilat adı altında Atatürk ve onun muazzam söylemlerinden seçilmiş cümleler kaldırıyor. Ankara'da çiğdem mahallesindeki, adını vermiyeyim bir okulun bahçesindeki Atatürk büstü kaldırıldı.Tadilat bitti Büst ortada yok? |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|