![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
MENİM TEK MİRZESİ VAR !!!!
MENİM TEK MİRZESİ VAR!
Tanrı bilir men kimem, Ruhumda zerresi var. O nurun, yaşıl sesin Canında lerzesi var. Ruhuma baxt verilib, En uca taxt verilib. Yaşıl sesde dirilib Ağ nurda ölmesi var. Yalqızam-salma anda, Yalqızam, belam-onda. Haqqı qılınc ucunda Kimin ki, kimsesi var. Görmedi Turan odda, Ne Mehemmed, ne Budda. Bu gün Türkün men adda Tanrıya erizesi var. Soruşma kimem, neyem, Ağıllı divaneyem. Tanrının elçisiyem Sözlerimde sesi var. Göy üzünden ne gelse, Ey qelem, çevir sese. Dinmez Tanrı; bilmese Menim tek mirzesi var. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
• OTURUM KEDERLİ BİR ŞER YAZIM
Derviş tek her şeye könülsüzem men, Qelemle, kağızdır olar-olmazım. Dünyanın en qerib adamı menem, Oturum kederli bir şer yazım. Men öz sözlerimde qurd ağızlı er, Bext bundan ne tapar, neyi itirer?! \"Qurd ular, başına bela getirer\" - Oturum kederli bir şer yazım. Kim sözü çevirib üz qarasına, Menim tek duz basar öz yarasına. Heç kim tablaşammaz söz yarasına, - Oturum kederli bir şer yazım. Torpaqdır en böyük iman da, din de, O da oyuncaqdır naşı elinde. Ölen balıqların \"Xezer dili\"nde, - Oturum kederli bir şer yazım. Kim seni qarğıyıb, a bedbext qadın, İçimde yaradır bax, bu gün adın. Sen ki, \"Zeyneb\"den de yazıq yaşadın Oturum kederli bir Şer yazım. Ey yatan qezebim, ayağa dur di, Bugünkü Beyreyin gör nedi derdi?! En böyük isteyi, kiçik bir evdi - Oturum kederli bir Şer yazım. Könül, el çek daha derdi-serinden, Dilim, neler çekdim senin elinden ?! Ne deyim bu günün \"ölü\"lerinden?! - Oturum kederli bir şer yazım. Danışsam, söhbetim, sözüm - o eller, Duman içindedir bizim bu eller. Oturub ağlasam deli deyerler, Oturum kederli bir şer yazım. Derdim kime yaddı, kime doğmadı?! Dilimde giley var, giley var, Adı - - \"Menim aynlığa gücüm çatmadı\", Oturum kederli bir şer yazım RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
• TESLİM OLMAQ
Men deli rüzgar kimiyem, Hamıya sirrim bellidi. Esİb-keçirem; ne doğum, Ne ölüm yerim bellidi. Ne yerdi geldim dayandım. Heç kim deymezmiş heç neye. Getmeye gücümmü bitdi, Yollarmı bitdi getmeye? Bu da divlerin seheri, Bu da cırtdan kimiler... Sahilde ölmüş bir liman Limanda serxoş gemiler... Bu da divlerin seheri, - Tabutu ortada bir ana... On üç yaşında bİr qızcığaz, Bir de mest olmuş meyxana... Bakı - can üste bir liman, Limanda serxoş bir gemi, Gemide ucuz bir meyxana... Ve men burda rüzgar kimi. Bu da Bakı, yerindedi Evvelki keyfi, neşesi. Men de sene teslim oldum, Fahişeler, fahişesi. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
• QİYAMET
Sizinleyem! Kimse yoxmu? Vaxtdı, vaxtdı; Bu bir gün olacaqdı. Tanrının işinden Son xeber getiren melekler de yer üzüne endiler; Kimse yoxmu? Ey sevdiyim adamlar, Siz ey adsız bendeler. Sizinleyem! Kimse yoxmu? Vaxt - vede daralır daha, Bağlanıb tövbeler qapısı, Tükenib sevdalar; Meleklerin xorunda Hüznlü bir dua var: Cennetin qapılan bağlandı Daha yol yoxdu tanriya. Daha sevdalar ölümsüz deyil, Daha felekleri yandıra bilmir En ilahİ bir ah da. Daha adsız, günahkar bendelerden İblis de bezib, tanri da. Yeddi reng bir rengdi daha, Sesler de yekrengdi daha. Hamı tenha, tekdi daha Gelecek heç gelmeyecek. Vaxtdı! İkiye bölünecek bir azdan Gümüşü soyuğuynan ay uğuna-uğuna. Yer üzü göy üzüne axacaq, Ulduzlar göy üzünden Qopub tökülecek Ele göy, üzünün boşluğuna... Vaxtdı! Yer ayaqda, göy ayaqda. Ağlayanların göz yaşlan Könlüme damlamaqda her gece. Her gece göy üzü ulduz - ulduz Könlüme damlamaqda. Kimse yoxmu? Sizin adınıza dua elemeye, Aman istemeye Minare tikirem, Daşım az oldu, hardasız? Günah ağaclan Barını daşımaz oldu hardasız? Vaxt tamam oldu hardasız? Yeddi reng bir rengdi daha, Sesler de yekrengdi daha. Hamı tenha tekdi daha, Gelecek heç gelmeyecek. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
TÜRK MENEM
Türk menem, hey Türk menem Çağı delen o Türk menem Şimdi dili, kolu bağlı, Boynu bükük Kerkük menem Hiç rahatlık yoktur mene Göz dikenler çoktur mene, İlacı azatlık olan, Verin tabib, tohdur menem.. Kolum bağlı naçarım men, Ne yürür, ne uçarım men, Mene bir adım gelende, Size kucak açarım men. Yazım kışım, gurak menim, Size yolum ırak menim, Varmaya aht ederseniz, Adım kuzey ırak menim. Türk menem, hey Türk menem Dağı delen o Türk menem, Başucumda öksüz erbil, Boynu bükük Kerkük menem. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
MENI UNUTMA!
Sensizem,yalgızam yer küresinde, Eşg mene anlatdı ne var, dünyada. ...Taleden,imkandan uzag,çoh uzag, İlahi sevgiler yaşar dünyada. Meni unutma. Sene yol gelirem hesret,gem,ancag, Alın yazısı tek izleyer meni. Sene gelen yollar düşüb ovsuna, Her yerde ayrılıg gözleyer meni. Meni unutma. Sene yol gelirem sısga bulag da, Böyüyür,keçilmez han Araz olur. Temiz sevgilerin ,gülüm nedense, Vüsalı hemişe umulmaz olur. Meni unutma. Delilik gelmese başına,sevsen, Bu eşge inanma ne geder hagsa. Deli mi olmuşam yaz gecesinde Ay da bir insandı dedim ne vahtsa. Meni unutma. Lap Tanri olmuşam seni sevenden, Bilerem ne deyir üz tutsam dağa. Danışar menimle inan adam tek, Söz desem,ağaca,ota,yarpağa, Meni unutma. Menim hoşbehtliyim Araz arhalı, Menim kederimin nağıl yaşı var. Hardasa bir ana dili dualı, Hardasa bir deli oğlan yaşıyar. Meni unutma. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Menim bunTürk, sak babam,
Hun babam, Oğuz babam... Gök Tanrı, Qara xan, Oğuz, Gültekin... Heresi içdiyim Bir anddan gelir... Menim qerib-qerib ulayan sözüm Atilla gözleyen Boz Qurddan gelir. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
BİR MEKTUB YAZ SON DEFE!
Bir mektub yaz son defe, Son defe bir mektub yaz. Yaz, ruhum menim, meni Deliye çevirdi yaz. Bir mektub yaz son defe Sözlerin gözü dolsun Yağış yağsın üstüne İçinde payız olsun. Bir mektub yaz son defe Baxım qalxan tüstüne Alım, açım, oxuyum, Ayrılığın üstüne. Bir mektub yaz, her şeyi Yaz unuda-unuda. Görüm ne cür dönürsen, Yağış, külek, buluda. Bir mektub yaz son defe Anlat bir eşqin yasın. Lap ölenden sonra yaz, Gelib mene çatmasın. Bir mektub yaz son defe Sözlerin gözü dolsun Yağış yağsın üstüne İçinde payız olsun. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|