Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Bozkurt Listesi Buluşma Arama Yeni İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.12.2006, 15:36   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 125
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Milli Eğitim Şurası'nın altında ki Hinlik..

17. ncisi yapılan "Milli Eğitim Şurası'nın" ardından özellikle "İmam Hatip Liselerinin," üniversiteye giriş katsayısının değiştirilmeye çalışılması akıllarda soru işareti bırakmış, fakat anlaşılan; Bu şura dan geriye kalan tamamen siyasete "imam hatip" malzeme yapılmış, Cumhurbaşkanlığı seçimine az bir zaman kala "AKP," bir bakıma kendi seçmenine karşı gövde gösterisi yapmıştır.

Şura'nın asıl amacı ülke de kanayan yaraya parmak basarak, Milli Eğitim sorunlarını çözmek gerekirken, imam hatip liselerini asıl sorunmuş gibi göstererek, üniversitelere dinen yamanmayı kendilerine hedef seçmişler ve bu maksatla "eğitim birliğini" parçalanmanın içerisine sokarak, asıl zihniyetlerini ortaya çıkarmışlardır. Laik düzeni yıkma anlamında üniversitelere dinci kesimi sokmakta ki asıl amaç, imam hatip mezunlarını devletin tüm kademelerine girişini sağlayarak, "Cumhuriyet Türkiye'sine" dini darbe vurmaktır.

Adeta siyasetin arka bahçesi haline getirilen imam hatipler, bugüne kadar birçok siyasi partilerin oy avcılığında ana malzeme olarak kullanılmış, 1980 "Askeri darbesi'nin" ardından getirilen geçici 15. nci madde ile imam hatipler sürekli gündeme oturtulmuştur. Kara zihniyetin altında yatan dinci düşünce, imam hatip okullarının asıl amacı, imam ve hatip mesleğin de alanının meslek erbabını yetiştirmek yerine, milli eğitime, dini eğitimi diğer lise ve üniversitelerin içine sokma teşebbüsüyle asıl aymazlığını ortaya çıkarmış. Bu nedenle şura toplantısına zihni kara, vicdanı kara leke vurulmuştur. Her ne kadar toplantıdan çıkan karar tavsiye niteliğinde dense de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kara zihniyetin getireceği Cumhurbaşkanlığı koltuğu, bu tavsiyeyi onaylama da geri kalmayacak ve ülke ürkütücü nitelikte sonu belli olmayan bir girdabın içine atılacaktır!!
METEHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.12.2006, 22:32   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Yesügey adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 73

Evet bunlar Türkiye'nin bilim ve tekniki açıdan yükselmesini istemeyen kadrolardır. Ülkemizi İran ya da Suudi Arabistan gibi şeri hükümlerle yönetilen ülkelere çevirmek istediklerinden sürekli imam ve din öğretimi konusunda ısrarcıdırlar. Türk gençlerinin beyinlerini safsatalarla doldurup boş düşünen ve boş inançlar peşinde giden bir sürü haline getirmek istiyorlar. Bugün iyi eğitimli ve yüksek kalitede bilgiye sahip biri günümüz koşullarında askeri ücrete tabii tutulurken daha konuşmaktan aciz aşiret reisleri devletin paralarını ceplerine indirmektedirler. Yüzler doktor en zor şartlarda çalışmaya itilirken onun gibi nice branş öğretmenleri sözleşmeli veya vekil konumunda çalıştırılırken ve bütçe nedeniyle(!) kadro açılmazken imamlar ve din eğitimi verecek olan branşların atanması için ne kemer sıkma politikası uygulanıyor ne de bütçe umursanıyor. Böyle bir muameleye tabii tutulan beyinlerde Amerika'nın ya da Avrupa'nın yemi oluyor ve beyin göçü dediğimiz acı kayıplarda bu hükümetlerin basiretsizlikleri nedeniyle yaşanıyor.
Yesügey Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.12.2006, 19:55   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 125
Okumamış, cahil kürtler ülkenin yüksek kademeleri yerlerinde fink atıyorlar. Çıldırmamak elde değil!! Çoğu aşiret reisi. Geneli itibariyle kaçakçılık ile zenginleşen, zenginleşmiş ve yaşamlarını illegal faaliyetlerle sürdüren aşiret reislerini ve bunlara destek vererek üst kademelere çıkmalarını sağalayanlara, biz Türklerin bir an evvel dur demesi gerekmektedir.
METEHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler