![]() |
|
|||||||
| Spor (Genel) Tüm Spor dallarıyla ilgili haberler, etkinlikler |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Milli Yüzücü Derya Büyükuncu'dan Türklüğe Saygı
DERYA BÜYÜKUNCU'DAN TÜRKLÜĞE ATA'YA SAYGI YORUMLARI
Fenerbahçe’nin Ukrayna’dan getirdiği dört yüzücüyü, olimpiyatta madalya alacakları kandırmacasıyla Türk yaptığını iddia eden milli sporcu, “Oysa bu yüzücüler, bırakın finale kalacak dereceleri, olimpiyat B barajını ancak geçebildiler. Asıl amaç 100. yılda Fenerbahçe’ye şampiyonluk kupasını kazandırmaktı. Bence bunun adı sahtekarlıktır. Türklüğü bir teneke kupaya sattılar. O kadar istiyorlarsa, ben onlara bir tane kupa hediye ederdim.” ifadelerini kullandı. Fener’in Ukraynalı sporcuları Deniz Nazar, Serkan Atasay, Volkan Atakan ve Demir Atakan’ın aldıkları soyadlara da dikkat çeken Büyükuncu, “Bir de bu kişilere Atatürk’ü andıran soyadlar verdiler. Bu bizlere ve Ata’ya büyük saygısızlık. Ata’nın ismini almak bu kadar ucuz ve kolay mı?” dedi. Türkiye’deki ilk yüzücü olan Büyükuncu, bu derecesiyle, 200 sırtta B barajına sahip Ukrayna asıllı Volkan Atakan’ın Pekin’e gitmesinin önünü de kesti. Kural gereği, bir dalda A barajı geçen yüzücü varsa, aynı mesafede B barajı geçerli olmuyor. Bir antrenörü bile olmayan ve kendi gücüyle 5. kez olimpiyatlara katılan rekortmen Milli yüzücümüzü demecinden dolayı kutluyorum. Türk budur.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu değerli sporcumuza bile zamanında dedikodu sitelerinde olmadık sözler söyleyenler şu haber karşısında acaba neredeler? Yabancı özentiliğinin en uç sınıra dayandığı şu günlerde çıkar uğruna milli hassasiyetlerimize saygısızlık yapanlara karşın verilecek en büyük cevabı yine Türk'e yaraşır şekilde sayın BÜYÜKUNCU vermiştir. Kendisini gönülden kutluyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Başbuğumuz ne demişti? Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim demişti. Derya Büyükuncu da ne kadar ahlaklı olduğunu ortaya koymuştur. Böyle erdemli ve bilinçli sporculara ihtiyacımız var. Kendisini Türklüğe olan hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Spor hayatında başarılarının artması temennimizdir.
|
![]() |
| Etiketler |
| büyükuncu'dan , derya , milli , saygı , türklüğe , yüzücü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|