Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.03.2008, 17:00   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

C* Ergenekon C* - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 102
C* Ergenekon C* Rss Beslemesi
Mücadele nasıl olmalıdır?

Türk olupta ülkenin geldiği durumdan rahatsız olmayan yoktur.En azından siteyi takip eden herkes bundan şikayetçi olduğunu yazılarıyla belli ediyor.
Gerek pkk meselesi gerek iktidar partisi ve tarikatlarca yönetilen şeriatçilik, ümmetçilik meselesi beni ekran başında baştan uca kızartacak kadar sinirlendiriyor.Haziran ayında bir oğlum olacak.Bunu düşünürken aklıma şu soru geldi.Bir gün yaşlandığımda ve ülke hiç istemediğim şekilde kötü bir durumda olursa oğlum bana "baba bunlar olurken sen ne yaptın" diye sorarsa ben ne cevap vereceğim?
"Oğlum ekran başında sinirden kıpkırmızı oldum" yada
"Oğlum pkk ve akp hakkında ayıp sözler de içeren çok şiddetli iletiler yazdım" cevabı beni hiç tatmin etmedi.
Benim babam bakan olmadığı için bir gemi alıp adını "babam sağolsun 1" koyamadım.Özetle para kazanmak için çalışmam gerekiyor.
Dolayısıyla bu olanlara karşı içinde eylem(yasal sınırlar içinde) içeren herhangi bir karşı koymaya (aklıma gelen seçenekler içerisinde) zamanım pek uygun değil.
Ama bu da hiç geçerli bir mazeret değil.Çünkü söz konusu olan vatan.
Bu konuyu yazmamın sebebi:
Siz soydaşlarımında bu olanlara daha aktif karşı koyma konusundaki fikirlerini almak istiyorum.
SİZCE NE YAPABİLİRİZ?ki ilerde çocuğumuza torunumuza verecek bir cevabımız olsun?
Alt 10.03.2008, 23:30   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 543
Tarkan Rss Beslemesi
Kendi adıma yapabileceğim durumdan son derecede haberdar olup düşünce ve duygularımı saklayarak etrafı gözlemlemek.Kimin ne olduğunu çözüp zamanı geldiğinde ona göre davranmak.Devletin iktidardan bağımsız organlarının kararlarını beklemek(Danıştay,Ordu gibi).Sonuçta tek başımıza yarı pasif direnişten başka bir şey yapamayız.Örgütlenmek gerek, örgütlenmek için güçlenip büyümek gerek; çünkü bu gidişin sonunda kargaşa çıkacağı bariz.Bu kargaşayı kim iyi değerlendirirse o kazanır.

En büyük iç düşmanları iyice bellemek gerek:

- Ümmetçilik ve şeriat tehlikesi
- Satılıklar ve hainler
- Kürtler ve diğerleri

En büyük tehlike bunlar ise düşmanımızın her şeyini öğrenmemiz gerekiyor.Burada tüm bunları tartışarak kendimizi geliştiriyoruz.

Beklentiniz, bizim de beklediğimiz gibi harekete geçmek; ancak iyice güçlenmeden şartlar oluşmadan da harekete geçemeyiz.

Benim kişisel fikrim, düşmanı iyice tanımak ve zayıf yanlarını tamamıyla çözebilmektir.İkinci olaraksa hiçbir şartta kürt,türbanlı,ümmetçi kimselerle alışveriş etmemek ve bunlarla tüm ilişkiyi kesmek olabilir.Tavır koymak zorundayız.

Eğer beklediğimiz kurumlar şeriatı getirmeyi engelleyemezse burada yazmayı ya da işimiz her ne ise bırakıp yönetici büyüklerimizin çevresinde toplanıp birbirimizi daha iyi tanımalı, gizlilik içinde gereken hareketler ne ise onu yapmalıyız; çünkü istemediğimiz bir yerde atom mühendisi olsak neye yarar? İçimizde bunun burukluğu her zaman kalacaktır.Türbanlılara, kürtlere, şeriatçılara,ümmetçilere... hepsine mahalle baskısı nasıl olur öğretebiliriz.Duvarlara, billboardlara afiş asar, yazılar yazabiliriz.Daha da güçlenip dergi,gazete basıp bu aşağılıkları hedef olarak gösterebiliriz.Bugün kızlarımıza yaptıklarının benzeri şekilde "meçhul"saldırılarda bulunabiliriz.

Konuşmakla olmayacak, ben ne gerekiyorsa herşeyi yapmaya hazırım.Yalnızca birbirimizi çok iyi tanımalı, çaşıtları aramıza sızdırmamalı ve bağlarımızı sıkı tutmalıyız.

Diğer bir önerimse farklı alanadları alıp kaliteli siteler (forum/otağ şeklinde değil, yalnızca makale içeren) açıp makaleler yayınlamak.Ne kadar çok olursa o kadar yaygınlaşır; ancak bu siteler farklı kimseler tarafından alınmalı ve tek kaynaktan yayın yapmalı(Yalnızca buradaki Türkçüler'in makaleleri olmalı).
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.03.2008, 23:24   #3 (İleti Bağlantısı)
Türk, Türkçü, Atatürkçü!

TürkŞad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 61
TürkŞad Rss Beslemesi
xxxergenokenxxx ırktaşım, kaygınız ve kininiz çok yerinde ve gerçekten uzun uzun konuşulması, iyice ölçüp biçilmeden karar verilmemesi gereken bir konu. Ancak foruma üye olan kişilerin her ne kadar samimi ve %100 Türk olduğuna inanmak istesekte öyle olmuyor, o yüzden bu ve bu tip konuların forumda konuşulmaması gerektiğine inanıyorum.

Buluşmalar düzenlendikten ve buluşmaya katılan kişilerin samimiyetinden %100 emin olunduktan sonra bu konular konuşulmalı ve karar verilmelidir.

Esenlikler

Tengri Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!

Delinse yer, çökse gök, yansa, kül olsa dört yan
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan,
Ölümlerle eğlenen, tunç yürekli Türkleriz!
TürkŞad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.03.2008, 16:42   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkşad soydaşım, bu konuyu yazarken bu ihtimaller de aklıma geldi.Aslında içimdeki kini buraya tamamen yazamadığım gibi aklıma gelen mücadele yöntemlerinide yazmıyorum.Çünkü burada yazılanların daha sonra bakın Türkçüler neler konuşuyor diye çarpıtılıp kullanılmasını istemedim.
Ayrıca sitede yeni olduğum içinde böyle önemli konularda atlayıp inciler yazmaya da kıdemimin yetmediğini düşünüyorum.Başka bir konuda yazdığım bir iletideki gibi her ne kadar yapılması zorda olsa bu konularda bende yüz yüze görüşmenin çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Esenlikler.
Alt 12.03.2008, 23:58   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Başkan Denktaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRKMENELİ
İletiler: 585
Başkan Denktaş Rss Beslemesi
Yüzyüze görüşmeden önce buyurun sesli sohbet odamıza.Odaya gelmeyen kişiler otağda hoşgörü ve yakınlık beklemesinler.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2008, 15:24   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Başkan Denktaş sesli sohbete katılamıyorum.Çünkü internete kafeden giriyorum.Evime bilgisayar alır almaz sesli sohbete katılacağım.Mutlaka daha önceki tecrübelerinizden bunu yazmışınızdır ama sohbete katılmayanlar hoşgörü beklemesinler biraz ağır kaçmadı mı?
Esenlikler.
Alt 15.03.2008, 18:00   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

ALTAR - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 748
ALTAR Rss Beslemesi
Mücadeleden bahseden kişiler böylesine ufak şeyler için ağır kaçmadımı diyemez.
Derse riyakarlık yapıyor demektir.
Çünkü mücadele demek herşeye rağmenlerle başlayan olumsuzluklara karşı direnebilmektir.
Alt 15.03.2008, 18:31   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Altar Alp kandaşım bana ağır gelen mücadele yada zorluklar değil.Daha öncede belirtmiştim.Ben bu sitede yeniyim.Bir üyeye 10 tane ileti yazdı diye güvenin demiyorum.Sesli sohbete katılmanın da güven için gerekli olduğunu anladım.Ama katılamayanlara da hoşgörü yok kısmı ağır oldu dedim.Yoksa bu tedbirlerin altında mutlaka bir tecrübe olduğunun farkındayım.Bunu duydum diyede ne siteden ne de mücadeleden vazgeçmeyi düşünüyorum.İlk fırsat bulduğumda sesli sohbette görüşmek üzere.
Esenlikler.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler