Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Kuşlar
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 14.02.2008, 22:00   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Muhabbet Kuşu

Evcil hayvanların içinde belki de en tanınmışı muhabbet kuşlarıdır. İnsanlara yakın dostluklarıyla bilinen bu küçük dostlar, son derece oyuncu, zeki ve canlıdır. Çoğu yavruyken alınıp yetiştirildiği takdirde konuşmayı da öğrenebilir.

Benim de bir zamanlar bir muhabbet kuşum vardı. Adı mavişti. Çok harika bir kuştu. En sevdiği şey yemek yiyen insanların yanlarına gelerek, onların yemeklerine ortak olmak, bardaktaki suyun içine girerek banyo yapmak, konuşmak ve marul yemekti. Sonra ama maalesef öldü.

Var mı muhabbet kuşu besleyen arkadaş?
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2008, 22:19   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 637
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
2 yıl önceye kadar 5 adet beslemiştim. Çok hoş hayvanlar bakımıda kolaydır. Ancak ilgi isteyen bir hayvan. Alaman kurdu almaya karar verdim ama bulamadım.İki aya kadar doğum yapacak bir kurt var onu bekliyorum.İlk defa köpek besleyegeğim.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
KARAMANOĞLU adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2008, 22:52   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Güntülü Rss Beslemesi
Benim var bi tane. Yeşil-sarı çok güzel. Aldığımda yaşı geçmiş olduğu için konuşturamadım. Şimdi bide kanarya aldım evin gözdesi o oldu muhabbet kuşunun da pabucu dama atıldı. Kanarya ötmeyi bırakır diye başka bi odaya aldım onu. Şimdi de verecek yer arıyorum yalnız kaldı ayrı odada.
Güntülü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.2008, 22:59   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Güntülü´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim var bi tane. Yeşil-sarı çok güzel. Aldığımda yaşı geçmiş olduğu için konuşturamadım. Şimdi bide kanarya aldım evin gözdesi o oldu muhabbet kuşunun da pabucu dama atıldı. Kanarya ötmeyi bırakır diye başka bi odaya aldım onu. Şimdi de verecek yer arıyorum yalnız kaldı ayrı odada.
Kanaryalar ve muhabbet kuşlarının aynı evde bulunmaları bile sakıncalıdır. Muhabbet kuşunun sesi tizdir. Çok çıkar ve bu sesi kanaryanın duyması pek sağlıklı değildir. Kanarya, kanarya sesinden başka bir kuş sesi duyarsa bunun kanaryaya zararı dokunur.

Muhabbet kuşunuzu ayrı odada yalnız bırakmanız gerçekten üzücü bir durum olmuş. Bence de onu bir an önce güvendiğiniz bir arkadaşınıza verin. Çünkü muhabbet kuşları kalabalıkta olmayı, insanlarla haşır neşir, cıvıl cıvıl olmayı seven hayvanlardır. Yalnız başlarına kalınca çok üzülürler.
Alt 14.02.2008, 23:08   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Haklısınız. Kanaryalar başka kuş sesi duydukları zaman ötmezler. Sadece muhabbet kuşu değil aynı ortamda kanarya dahi bulunsa ötmeleri hemen değişir. Uzun yıllardır kanarya besliyordum bir buçuk sene kadar ara verdim sonra yine dayanamayıp aldım. Hatta şimdi eş arıyorum yavru almak istiyorum baharda.
Muhabbet kuşumu da en kısa zamanda iyi bakacak birine veririm. Onun o durumuna bende çok üzülüyorum.
Alt 14.02.2008, 23:42   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Kuşlara meraklı olan bir arkadaşım vardı. Bana bir kanarya hediye etmişti. Biraz baktım ama sonra uğraşamayacağımı düşünerek bir başka arkadaşıma verdim gitti. Hediye verilmez biliyorum ama bende kalsa öleceği muhakkaktı. Ölmesine gönlüm razı olmadı.

Kanaryadan yavru almak istediğinizi belirtmişsiniz. Bu çok zor bir iştir ve herkesin uğraşıp yapabileceği bir şey değildir. İşin uzmanı olmak gerekiyor.

Ama bakın çiftleştirip yavru alma hevesiniz varsa size halk arasında "hint bülbülü" olarak bilinen Zebra İspinozu'nu öneririm. Uygun şartlar sağlandığında yavru alınamaması neredeyse imkânsız bu kuşlardan. Ayrıca son derece de zarif ve güzel kuşlar.

Alt 15.02.2008, 13:58   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Sayın Buğra Şad ben daha önce de kanarya besliyordum. Bi gün babam eve kanaryaya meraklıyım diyen birini getirmiş benim kuşlarımı göstermeye. Eve geldiğimde bütün kuşlarım kafeslerin dibinde yatıyorlardı. Ondan sonra çok üzüldüm bi daha da almadım. Çok sevdiğim bi abim denizli horozlarına merak sarmış bende ona bir horozumu vermiştim. O da buna karşılık bana memleketinden güzel bi kanarya getirmiş. Geri çeviremedim aldım. Bu seferde tekrar yavru almak istiyorum. Daha evvel defalarca kere yavru çıkarmıştım; bu konuda hiç bir bilgim de yok. Kimileri şans diyor kimileri elinin uğuru var... Bilmiyorum ama hayvanlardan çok zahmet etmeden yavru çıkarabiliyorum. Mevsimi gelince kanarya kuluçkaya hazır hale geliyor bende yumurtalarını altına koyuyorum oda çıkarıyor. Hiç yatırıp da çıkaramadığım olmadı. Şimdi sadece iyi bi dişi kanaryaya ihtiyacım var o kadar.
Hint bülbülü dediğiniz kuşu hiç beslemedim. Hakkında en ufak bir bilgim yok. Evde de çok cins bir kanaryam var hiç bilmediğim bi kuşu eve getirip de onu gözden çıkarmak istemiyorum. Ayrıca söylediğiniz kuşu nerede bulabileceğimi de bilmiyorum, kuşcularda da hiç istediğim gibi kuş bulabileceğime inanmıyorum. Ben kuş beslemek değil; iyi cins bir kuş beslemek istiyorum. Bu sebeple kuşcudan hint bülbülü alsam soylu bi kuş olmayacak, sonra ben kıyıp birine veremem ölene kadar almasaydım diye pişman olurum üstelik öldükden sonra da yasını tutarım bu konuda huyum çok kötü. Cesaret edemiyorum. Ama tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim.
Alt 15.02.2008, 23:24   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Ölen kanaryalarınız için üzüldüm. Kanaryaların artı mı yoksa eksi mi olduğunu anlayamadığım bir özelliği de çok narin olmalarıdır. Yerleri değiştirilince bile hastalanabilir, ilgisiz kalınırlarsa ölebilirler. O yüzden buna dikkat etmek gerekiyor.

Hint bülbülleri görünüşleriyle beğeni toplayan bir kuştur. Küçük ve rengarenk bir kuştur. Göze hitap eden, ötüşleri de güzel olan bir kuş ırkıdır hint bülbülü. Ama tabi kanarya, hint bülbülünden daha üstün bir ırktır. O yüzden hint bülbülü için kanaryadan vazgeçmenizi ben de tavsiye etmem, ben zaten hint bülbülünü yavru alma konusunda başarılı olursunuz diye önerdim.

İyi ırk, soylu bir kuş beslemek istiyorsanız kanarya uygundur derim. Yok eğer size birnevi arkadaş olsun istiyorsanız muhabbet kuşu alabilirsiniz. eğer daha ciddi bir dost ve gerçek bir yoldaş arıyorsanız da gri papağanı öneririm.
Alt 18.02.2008, 19:17   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Bir de muhabbet kuşu aldım arkadaşlar. Bu güzel hayvanı da bir arkadaşımda görerek beğendim ve dün, yuvadan yeni çıkmış küçücük bir muhabbet kuşu aldım. Mavi renkli, yakışıklı bir kuş. Şimdi her gün belli bir süre elime alıp oynayarak evcilleştirmeye çalışıyorum.

Zaten daha küçük olduğu için uçamıyor, bırakmıyorum onun için.
Alt 18.02.2008, 22:56   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Çok iyi yapmışsınız sayın Buğra Şad. Muhabbet kuşları insanlara çok yakındırlar. Biliyorsunuzdur muhtemelen, kuşun insana alışması için yemini elden yedirmeniz sürekli elinize alıp alıştırmanız lazım. Sonra evin içinden bir insan gibi ortalıkda dolaşırlar.
Alt 18.02.2008, 23:58   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Biliyorum sevgili Güntülü, bu konuda tecrübem var. Maviş adında hiç unutamadığım bir muhabbet kuşum vardı. En sevdiği şey biri yemek yerken elinin üstüne konup yemeğine ortak olmaktı. İnanın o kaşıktaki şey her neyse mutlaka gagalar, sevdiği bir şeyse yer, sevmediği bir yiyecekse tadına baktıktan sonra uçar giderdi.

Maviş bayağı büyüktü, ben büyütmüştüm. Banyo yapmaya da bayılıyordu ve kendine has küçük küvetini gördü mü tüylerini kabartmaya başlardı. Muhabbet kuşları gerçekten çok zeki ve akıllı kuşlar. Oyuna çok meraklılar. İnsanlarla vakit geçirmekten çok hoşlanıyorlar. Benim şimdiki kuşu da alıştırıyorum, başının okşanmasını çok seviyor. Ama bırakınca uçamıyor, uçsa bile konmayı bilmiyor daha :)

Anlaşılan biraz daha büyümesi lazım.
Alt 19.02.2008, 00:44   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Kedi beslediğim için ortalıkda dolaşan kuşlara yönelemiyorum. Ama bende çok severim öyle insana yakın davranan kuşları. Kanaryaları pek sevmeye gelmez. Bir kanaryam vardı ele gelmezdi ama sofraya gelir ekmeği yerdi, çay şekerini gagalamaya da bayılırdı. Ondan sonra hiç bir kuşum öyle alışmadı. Böyle ele alışkın kuşları olanlara hep gıpta etmişimdir. Belki birgün benim de olur.
Alt 19.02.2008, 00:59   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Kanaryalar, nimetleri ötüşlerinde olan kuşlardır. Yani kanarya beslemekteki amaç ötmesidir. Bu da, kuş serbest bırakıldığında olmayacak bir iştir. Yani kanaryayı muhabbet kuşu gibi kafesin dışına çıkarırsanız ötmez. Hatta bunu sürekli yaparsanız muhtemelen yaşamaz bile. Kanaryalar narin kuşlardır, özen ve itina ister. Kanaryayı zaten muhabbet kuşu gibi oyuncu, sıcakkanlı, kafanıza gözünüze konup sizinle oyunlar oynayan bir kuş olarak yetiştiremezsiniz. O sadece bol bol öter.

Benim kuş hele biraz daha büyüsün, elime gelip benimle oynamaya iyice alışsın da videolarını çekip eklerim buraya.
Alt 19.02.2008, 01:47   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü Rss Beslemesi
Haklısınız bir kuştan çok şey bekliyorum. Hem çok iyi ötsün, hem de gelsin kendini sevdirsin. Evime gittiğimde bende kuşumu öterken kameraya alır otağa eklerim millet kanarya nasıl olur görsün.
Alt 20.02.2008, 20:53   #15 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 114
ÖZTÜRK Rss Beslemesi
Değerli kandaşlarım,bizde sarı kanarya var.Yaz sonunda almıştık.Ötmede Balıkesir şampiyonu ve iki yaşında.
Yazılanların aksine haftada en az üç kez dışarıya bırakıyoruz.Aynanın karşısına geçtiğinde tam bir felaket.Kendisini görür görmez inanılmaz bir hırçınlık ve saldırganlık bıraksak aynayı çatlatacak neredeyse.
Ama alıştığı için oyunlarını da eksik etmiyor.

Benim birde sorum olacak kanaryalara aşı yaptırmak gerekiyor mu?

Mustafa Kemal ATATÜRK
ÖZTÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler