![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Naldöken Türkmenleri,manavlar,yörükler...
İyi akşamlar.Çoğu kaynakta Bulgaristan a iskan edilen Türk boyu olarak Naldöken Türkmenleri gösterilmektedir.Ben Batı Trakyalı bir Türk olarak Naldöken Türkmenleri ve manav Türkler i arasındaki bağlantıyı sormak istedim.Bilgilendirirseniz sevinirim.Esen kalın.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Değerli kardeşim, batı trakyaya ve balkanlara bir çok boydan Türkmen yerleştirilmiştir fetihlerden sonra. Manav bir boy ismi değildir, manav diye anadoluya gelip yerleşik hayata ilk geçen Türklere denir. Bunlarda çeşitli Oğuz ve Kıpçak boylarındandır. Günümüzde çoğunluk Sakaryada, Eskişehirde, Bilecikte ve Ankaranın bazı ilçelerinde yaşamaktadır manavlar. Yerleşik hayata çok erken geçtikleri için boy bilinçleri son yüzyıllara kadar göçebe olan Türkmenlere göre azdır, o yüzden kısaca manavım derler.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kandaşım bursa manav diyarı olarak bilinir diye biliyorum.
kendim uşaklı olduğum için oradan biliyorum uşakta da azımsanmayacak manav nüfus bulunabilir özellikle köylerde. Y.N: Cümle başları ve özel adlar büyük harfle yazılır! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlar bazı terimleri bilelim....Türkmen : arapların tek tanrılı dinlere inanan Türk'lere verdikleri isimdir...Yörük : göçebe geleneğini devam ettiren hayvancılık yapan ve yerleşik hayata yeni yeni geçen Türkmen ve oğuz boylarına denir. ...Manav: Çok eskiden Anadolu'ya yerleşerek tarıma ve yerleşik yaşama geçmiş Türk ve Türkmen boylarıdır.... Muhacir : Osmanlı İmparatorluğunun Avrupada feth ettiği topraklara, yerleşmeleri ve nüfus oluşturmak amacı ile Anadolu'dan gönderdiği Türkmen ve oğuz boylarıdır..
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
muhacir sözcüğünü hiç sevmiyorum Türkçesi göçmen dururken muhacir demek sası kaçıyor bence
Esenlikler |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Naldöken Türkmenleri mi, bulgaristandaki ve civarındaki TÜRKMEN nüfusu bir zamanlar anadoludakinden daha fazlaydı. onlarca,yüzlerce farklı boy,çoğunlukla iç anadolu ve Osmanlının en büyük rakibi olan KARAMANOĞULLARI bölgesinin Alevi Türkmenleri Balkanlara yerleştirilmiştir. 93 harbi ve sonrası dönemde balkanlarda 5 milyon civarında TÜRK katledilmiştir,bu o tarihteki anadolu TÜRK nüfusuna eş değerdir neredeyse. Maalesef Osmanlının bu sürgüncü politikası neticesinde soyumuzun bir kısmı savaşlarda ve katliamlarda yitirilmiştir o bölgede. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Doğru söylüyorsunuz ancak,göçmen kelimesi Irak tan Filistin den hatta Afrikadan göç eden Türk soylu olmayanlar içinde kullanılıyor.Muhacir kelimesi kullanım itibariyle Bulgaristan ve Batı Trakyadan göç eden Türkler i belirtmekte.Yani göçmen kelimesi Türk soylu göçmenler için kullanıldığında içi boş bir kelime gibi geliyor.İyi akşamlar.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkçesi dururken Arapçasına ne gerek var? Bulgaristanla Batı Trakyadan göç eden Türkler de, Filistinden Afrikadan göç eden Türkler de, Meksika'dan Madagaskar'a göç edenler de göçmendir. |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yönetici Notu: Sen önce adam ol ondan sonra bizden adam muamelesi bekle.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
sürgüncü politikası gibi bir tamlama bilgisiz insanların kullandığı tamlamadır... tarihi okumadan yorup yapmak acizlerin işidir |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|