![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ne tavsiye edersiniz?
Değerli otağ yönecilerimiz,
Bilindiği gibi önümüzdeki günlerde Avrupa futbol şampiyonası başlıyor. Bende Milli Futbol Takımımızın turkuaz renkli formasından aldım. Formanın arkasına sığacak şekilde Göktürk alfabesi ile mesaj içerikli bir şeyler yazdırmak istiyorum. Bu konudaki öneri ve yardımlarınızı şimdiden teşekkür eder, esenlikler dilerim. Tanrı Türk' ünü korusun. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sadece Türk yazsan bile yeter. Ama o turkuaz forma yerine, bunu kırmızı beyaz formamız üzerine yapsan daha iyi. Dünya'da bayrağının rengini taşıamyan bir milli takım var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Turkuaz forma da nerden çıktı anlayamıyorum. Böyle bir saçmalık var mıdır acaba.
TTK! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Turkuaz'a neden bu kadar karşısınız anlamak mümkün değil.
Dünya tarafından Türk rengi diye nitelendirilen bir renk size neden dokunuyor. Kırmızı Beyaz olsa Türk'ü temsil ediyorda Turkuaz olunca etmiyor mu. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Irklar Üstünde Türk Irkı
|
Dünya'da kendi adını renge veren kaç millet vardır ki? TURKuaz, anlamı sanırım Türk mavisidir, ve Türklerin öz rengidir.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Var, hollanda ve italya bayraklarında olmayan portakal ve gök mavisi renklerinden forma giyerler bunlar ilk aklıma gelenler mesela. Turkuaz tüm dünya da Türkleri temsil edebilecek adı bile Türk'ten türemiş bir renktir, bir ülkenin futbol takımının formaları illa bayraktaki renkler olacak diye bir şey yok, bence turkuaz forma göğsündeki ay yıldızla çok şık duruyor.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Turkuaz renli milli forma milli kimliğimize yapılmış bir hakarettir. Yüce Türk Milletinin asil kanından yaratılmış bayrağımızın rengini taşımamaktadır.Kimliksizleşme süreci başlatıldı ve hızla devam ediyor.İlk önce Başbuğ İş bankası reklamında oynatılarak reklam malzemesi yapıldı. Arkasından brezilyalı bir siyahi soytarıya reklamda oturarak İstiklâl Marşı söyletildi. Şimdi de Milli forma rezeleti... Sırada ne var? Yakında ay-yıldızlı iç çamaşırı satışlarıda başlar..
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türklerin milli kimliğini temsil edecek tek renklerin kırmızı ve beyaz olduğunu idda ediyorsan Türklükten anladığın sadece Türkiye Cumhuriyeti ve osmanlı heralde. Turkuaz da Türk rengidir. Göktürk bayrağı gördünmü hiç ordaki renklerdemi Türk kimliğine hakaret ? Boş boş konuşma lafını bilde ileti ekle.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Evet Göktürk bayrağını gördüm. Msn denen şeyde kullandığım yegane simgedir. Türk'ün rengi sadece turkuazdan mı ibaretmiş?Turkuaz renginin üstünde yeşi kurt başıda var o zaman milli takım maçlara yeşil formaylada çıkabilir demekki. Ben Türklüğü osmanlıdan ibaret sanmıyorum ancak bazı kişilerin Türklük denince aklına sadece Göktürk devleti geldiği görülüyor. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türklük denince bizim aklımıza neyin veya nelerin geldiğini herkes bilir, daha okuduğunu anlamakta sıkıntın var ben Türkün rengi turkuazdan ibaret demedim aksine senin kırmızı beyazdan ibaret görüşüne muhalefet eden bir görüş yazdım, iyi oku ondan sonra yaz. Ayrıca otağa daha dün gelip bu gün ahkam kesmeye kalkma, kendini kapıdışında bulursun, uslubuna dikkat et.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Evet ben de turkuaz formayı sevdim.
Ruhumun rengidir turkuaz :)
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Radikal Türkçü
|
Gerekli açıklamalar aşağıdaki köprüde mevcut. Dileyenler burdan yararlanabilir.
http://www.atsizcilar.com/forum/made...in-t10258.html
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Milli takımın formaları tanıtıldığında turkuaz renk bazı kesimleri(Türkiyeli olmak isteyenleri diyorum ben)rahatsız etti.Siz ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Her ülkenin bazı egemenlik simgeleri ve renkleri vardır. Bu egemenlik simge ve renkleri bir ülkenin egemenliğini, gücünü, devletin ve milletin temsil edildiği yerlerde kullanılır. Dünya'nın birçok ülkesinde egemenlik simge ve renkleri bayraklarıyla sınırlı değildir birçok farklı renk o ülkenin resmi rengi olabilir. Mesela İtalya ve Hollanda örneklerinde olduğu gibi, turuncu Hollanda Krallığı'nın, gök mavisi ise İtalya Krallığı'nın resmi rengidir. Bu yüzden egemenlik göstergesi olarak bu ülkelerde her yerde kullanılır. Türkiye'nin egemenlik renkleri ise sadece iki tanedir: Kırmızı ve beyaz. Egemenlik simgesi de iki tanedir: Ay Yıldız ve Cumhurbaşkanlığı forsu. Turkuaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir egemenlik rengi değildir. Bu nedenle milleti ve devleti temsil etmez. Turkuaz rengi (ki turkuaz Türkiye'de bildiğim kadarıyla çıkmayan bir maddedir) belki şirketlerimiz, reklamlarımız, organizasyonlarımız için kullanılabilir. Lakin egemenliğimizi, bayrağımızı, milletimizi, devletimizi temsil eden Milli Takımımız'ın rengi olarak kullanılamaz. |
||
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|