![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Niye "Türkçüyüm" deyince "Ülkücü" damgası yiyoruz?
Uzun süredir , Kime desem ki ? TÜRKÇÜYÜM!
Bana diyorlar , Ülkücüsün. Kandaşlarım , TÜRKÇÜLÜĞÜ nasıl anlatacağız bu gençlere
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yavaş yavaş öğreniyorlar Türkçülük ile ülkücülüğün aynı şey olmadığını..Doğrudan belki ülkücülerin ümmetçiliklerini, Türkçülerin ise soycu(ırkçı) olduğunu söylersen durumu anlayacaklardır.Bunun dışında Atatürkçü ve Atsızcı olduğunu söylersen de ne olduğunu bileceklerdir.
Ayrıca ben kime Türkçü olduğumu açıkladıysam ülkücü olmadığımı anladılar.Demek ki öğrenmeye başlamışlar. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türkçülük ile ülkücülüğü ayıran en büyük fark Türkçülüğün, ülkücülük gibi İslam'la sentezlenmemiş olması ve Türk-İslam sentezine karşı çıkmasıdır.
Maalesef sol görüşlüler/etnik kırıntılar Türkçülere ülkücü yakıştırması yaparak bel altı vurmaktadırlar. Bu da ülkücülüğe her kesimde nefretle bakıldığını gösterir.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bende bundan 2 sene önce yani lise hayatımda milliyetçilik ülkücülerin tekelinde sanıyordum.Ve Ülkücülükle Türkçülüğü aynı şey sanıyordum.Sonradan öğrendim ve Atsız Atamı tanıdım.Onun makalelerini okuyunca anladım gerçek milliyetçiliği.Ondan sonra anladım ülkücülerin Türkçü olmadıklarını.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Milletin sosyo-kültürel seviyesi düşük olduğu için böyle. Nasıl Akp'yi müslüman partisi olarak görüyorlar, ülküsüz çapulcuları da Türkçüden sayıyorlar.
Bizim bedeni de Türk ruhu da Türk olan gerçek Türkler olduğumuzu çok yakın gelecekte tüm millet öğrenecektir. Çapulcular dincidir. Din satarlar ve dini siyasete alet ederler. Oysa gerçekte hırsızdırlar, uğursuzdurlar, melezdirler, ırz ve namus düşmanı olan kansızdırlar.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çevremden gözlemlediklerime dayanarak ülkücü-Türkçü farkını insanlar anlamaya başladı diyebilirim.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben Türkçüyüm dediğimde hemen, "Atsız yolundasın yani" diyorlar.
Durum aslında o kadar da vahim değil. Birçok insan bu iki kavramı ayırt edebiliyor. Geri kalanların da doğruyu öğrenmesi yakındır.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
ATATÜRKÇÜ
|
Aradaki farkı anlatamanın en kolay yollarından biri,ı ülkücülerin kişileri dine göre , Türkçülerin ise Kanına göre ayırmasıdır , bu en belirgin farklardan birisi ile bir nebzede olsa belirtmek yeterli olacaktır sanırım.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kandaşlar birde ne zaman siyasi bir oluşum içinde olacağız ?
veya Ne zaman Atsızcı Otağlarını , Ülkü ocakları gibi açacağız.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu kavram ve bilgi karmaşasının en büyük nedeni, mütareke basınıdır dünya basınını kimlerin yönettiği de malumunuz yahudilerdir. Bu yahudi denilen tüm milletlerin düşmanı sürü dünyayı bir ahtapot gibi sarmış durumdadır. Bu adamların tarihlerine baktığınızda tarih boyu tüm milletlere müsallat olmuşlardır. Tarihte hiç bir milletden dostluk görememiş sığıntı olarak yaşamışlardır, ilk terör örgütünü kuranlar, gizli cemiyetler oluşturanlar hep bu adi kavimdir. Esenlikler
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Son yıllarda Türkçüler ile ülkücüler arasında fark gittikçe herkes tarafından fark edilmeye başlandı. Bunu otağda ki üye sayısından, diğer forumlarda ki yazılardan ve de herkesin "Atsız" ismini bilmesinden çıkarabiliriz. Dikkatinizi çekerse artık Tv kanallarında ülkücülerin arap milliyetçisi olduğu vurgulanmaya ve Melezci Hareket Partisinin hiç bir milliyetçi harekette bulunmadığı yönünde yorumlar yapılmaya başlandı.
Evet doğru şu anda herkes Türkçüler ile ülkücülerin arasında ki farkı tam anlayabilmiş değil ama bir gerçek var ki artık ülkücülerin Türk milliyetçisi olmadığını herkes anladı.....
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Zaten yıllar önce Türkçü bir teşkilat kurmuştuk fakat bugün eski üyelerinin adreslerini İnternet'te dağıtabilecek kadar alçalan ve kahpeleşen bir iti desteklememiz ve onunla birlikte hareket etmemiz en büyük hatamızdı. Bu hata bize 7 yıl kaybettirdi. Ancak biz bu hatadan da dersler çıkardık. Uygun zamanda direk Türkçü bir parti kuracağız. Bu parti ilk başlarda tabela partisi durumunda da olacak olsa, kuracağımız partinin günü geldiğinde ülkenin ve Türk yurtlarının geleceğini tayin etme noktasında çok önemli siyasetler üreteceğine eminiz.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
Karşımızdaki insanları bilgilendirmemiz gerekiyor.
Şahsen ben sınıfımın panosuna, 'Şamanizm' hakkında bilgiler astım, keza aynı şekilde şu anda 'Atatürk'ün Türlük üzerine sözleri' panoda yer almakta. Zaten, bi' kez tartışmaya girdiğin zaman arkası geliyor ve hangi görüşü benimsediğiniz insanlarda yer ediyor. Şimdi benim okulumda bana kafatasçı diyorlar, ülkücü değil. Hatta şamanist bile diyorlar. Kısacası bize ülkücü denmesini istemiyorsak aradaki farkı karşımızda yer alan bireylere anlatmalıyız.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Geçen internette gözüme çarptı , çapulçu ülkücüler kendi forumlarında bir anket yapmışlar. Atsızcılarmı daha milliyetçi ülkücüler mi diye. Bu Atsızcıların, tek alternatif olarak yavaş yavaş görülme belirtileridir.Durum hiçte kötü değil yani:)
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence ülkücü ile TÜRKÇÜ arasındaki en büyük fark.....
ülkücüler m h p teşkilatlarına göre TÜRKÇÜLER ise özgür düşünür. ülkücüler okumaz TÜRKÇÜ nün elinde her an kitap vardır. TÜRKÇÜLERİ YETİŞTİREN BÜYÜKLER SAĞLAMDIR. TANRI TÜRKÇÜLERE GÜÇ VERSİN |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|