Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Bilim & Teknoloji > Bilim & Teknoloji > Teknoloji > Teknoloji > Cep Telefonları > Cep Telefonları > Cep Telefonu Markaları > Nokia
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.05.2008, 21:24   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 95
kutay Rss Beslemesi
ASLA ELEKTRİK PRİZİNE BAĞLI BIR CEP TELEFONUNU KULLANMAYIN

Fotograflara bakın ve bu yazıyı dikkatlice okuyun umarim bunu siz yapmiyorsunuzdur! Bir telefona sarj ettiğiniz sürece dokunmayın, caldığında kabloyuçıkarmadan cevap vermeyin! Bir kac gün önce birisi evde telefonunu sarj ediyordu. Bu sırada bir arama geldi ve o da yanıtladi, telefon hala prize bağlıydı; birkac saniye sonra elektrik telefonun içine girdi ve genc adam kötü bir biçimde yere firlatıldı. Ailesi odaya geldiğinde, onu bilinçsiz, nabzı çok düşük ve parmakları yanmış olarak buldular. Hemen acile götürüldü fakat yolda hayatını kaybetti. Cep telefonları çok kullanışlı bir icat olabilir ama olüme sebep olabileceğini bilmek gerekir.

kutay adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 20:57   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 999
KOCATÜRK Rss Beslemesi
Bu resim ve haberlerin muhtemel bir asparagas haber olduğunu düşünüyorum.

Resimlerin alındığı www.Eqla3.com sitesi ; bir arap sitesidir... araplara kati surette hiç güvenmem..

Resimlere dikkatlice bakıldığında cep telefonunun şarj cihazının sapasağlam olduğu , kulak hoparlörü ile yastığın bir bölümünün yandığı görülüyor.

Esasen , şarj cihazları yapılış itibarıyla elektrik voltaj ve amperini düşüren ve engelleyen cihazlardır. dolayısıyla şarj cihazından yüksek voltajda elektirik akımı geçemez..

Üstelik hepimizi bir şekilde az çok elektirik çarpmıştır ama kimse ölmemiştir.. çünkü normalde elektirk şebekesinde öldürücü olmayan voltajda elektirik akımı kullanılır. ( 200-220 volt)...her devlet elektrik enerjisinin insanları öldürmemesi için voltajını düşük tutar...

amerika ve kanada da 110 volt , avrupada ve türkiye'de ise genelde 200-220 volt enerjili elektirik akımı evlere verilmektedir.

Bir insanın elektirik akımından ölebilmesi için ; yüksek enerjili elektrik trafolarında ( mesela elektrik dağıtan ana direklerin üstünde veya dağıtım şebekelerinde ) çarpılması ya da normal şehir cereyanına en az 3 dakika süreyle maruz kalması gerekmektedir.

Adamın el va parmakları ise ; elektrik yanığından ziyade egzama , ihtiyosis vulgaris veya mucha-haberman hastalığı gibi bazı deri hastalıklarını andırmaktadır..
Elektrik yanıkları çok farklıdır...burada yanan yer kömür gibi siyahlaşır. elektirik yanıklarında giriş ve çıkış olmak üzere 2 tane yara izi bulunur ve derinin alt tabakaları yanar.

Yastıktaki yanık izi ve genel tabloya bakılacak olursa , olayın elektrik kaçağından değil ; muhtemelen sigaranın sebeb olduğu normal bir yanma olayı olduğu görülmektedir.

arap kulağında hoparlör müzik dinleyip yatağında sigara içerken uyuyakalmış.. suçta cep telefonuna kalmış.

Şahsen çoğu zaman şarj esnasında cep telefonu kullanırım.
Henüz ölmedim..

Eğer , herhangi bir sakıncası olsaydı , üretici firmalar bunun sakıncalı olduğunu kullanma klavuzlarında büyük puntolarla yazarlardı..

Bunu yazmaları bütün dünyada yasal bir zorunluluktur.. aksi taktirde herhangi bir ölüm olayında milyarlarca dolar tazminat davaları açılır ve o telefon üreticisi iflas edip fabrikasını kapatmak zorunda kalırdı..

hülasa ; bu haberin bir düzmece ve asparagas haber olduğu görülüyor...
KOCATÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 00:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Desenize ben büyük bir tehlikeden kıl payı kurtulmuşum.

Üniversitedeyken, o zamanlar bir kız arkadaşım vardı ve onunla sabaha kadar cep telefonuyl konuşurdum. Tabi cep telefonum şarjda takılı olurdu, yoksa pili dayanmazdı.

Ama eğer böyle bir şey yaşayacak olsam ben yaşardım, her gece sabahlara kadar şarjdaki telefonla konuştuğum hâlde bir şey olmadıysa, herhalde bundan sonra da kimseye olmaz.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 12:00   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Güntülü Rss Beslemesi
KOCATÜRK' ün verdiği bilgiler daha sağlıklıdır. Keza 6-7 yıldır cep telefonu bağımlısıyım ve bende akşamları saatlerce konuşurum. Telefonumun bataryasını da ancak geceleri doldurabiliyorum; bu yüzden genelde telefon bir taraftan şarj oluyorken diğer taraftan ben birileriyle konuşurum. Hiç böyle birşey yaşamadım, çevremdekiler de benden aşağı kalmazlar bu hususta, buna rağmen onlarda da tanık olmadım hatta böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. Uydurma haberlerden biridir.
Güntülü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler