Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Bilim & Teknoloji > Bilim & Teknoloji > Teknoloji > Teknoloji > Cep Telefonları > Cep Telefonları > Cep Telefonu Markaları > Nokia
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.04.2008, 00:31   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALMİLAM91 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: KOCAELİ
İletiler: 163
ALMİLAM91 Rss Beslemesi
ben söyledim zaten belki başka bir şansımız yok diye ama reklamının yapılmasından rahatsız olduğumu dile getirmek istemiştim sadece. madem öyle yetkili adamlar üretsin yerli markalar ben yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum. gerekli gereksiz yabancı markaları kullanalım sonra ne mutlu Türküm deyip övünelim çok saçma
ALMİLAM91 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2008, 00:48   #17 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 624
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
ALMİLAM91´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Arkadaşlar Türkçü bir sitede yabancı marka telefon reklamı yapıyorsunuz bu da ilginç. Tamam belki onlardan başka telefon kullanma imkanımız yok ama en azından reklamını yapmayalım hele bu sitede. Biraz daha hassas davranırsanız memnun olurum
EY TÜRK! TİTRE VE KENDİNE DÖN..!
Değerli kardeşim senden Türkçe yazım kuralları konusunda da hassas olmanı bekliyorum. Cümleye başlarken ve noktadan sonra gelen harfleri büyük yazmalısın.

Olayı reklam yapmak olarak algılamamalısın bence burda o telefonları kullananlar, deneyimlerinden bahsederek telefon alacak yada değiştirecek arkadaşlara tercih yaparken satıcıdan öğrenemeyecekleri objektif bilgileri aktarıyorlar bu pencereden bakarsan yararlı bir konu.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2008, 18:06   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 794
ALTAR Rss Beslemesi
Telefon kullanıyor musun merak ettim şimdi.
Biz burada telefonların özelliklerini artılarını eksilerini konuşuyoruz bu kadar sığ düşünme.
ALTAR adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.04.2008, 11:45   #19 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BOZ-OK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 77
BOZ-OK Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne yapalım peki? O yabancı marka, bu yabancı marka diyerek Afrika veya Somali'ye mi dönelim? Marifet üretmekdir. Hiç bir şey üretmediğiniz gibi üretilenlerden de istifade etmezseniz çağın gerisinde kalırsınız. Bu da emperyalist ülkeler için biçilmiş kaftan olmanız demektir.

Telefonlar hakkında elbette konuşup tartışacağız. Bu kadar iptidai görüşlü olmayın.
Buğra Şad kandaşım doğru söylemiş. Günlük hayatı veya insan yaşamını kolaylaştıran insanlık hizmetine sunulmuş teknolojileri ve ürünleri biz üretmiyoruz diye red etmek veya bu ürünler hakkında konuşmayı kısıtlamak, biraz abartılı gibi gözükse de bizi mollalardan farklı kılmaz. Onlar da her teknolojik yeniliğin/ürünün şeytan icadı olduğunu söylemiyor mu ?

Senin yaklaşımınla eğer biz üretmiyorsak, araba kullanmayı, televizyon seyretmeyi, tıbbi cihazlardan faydalanmayı, haberleşmeyi, tüketim malzemelerini ve daha nicesini kullanmayı red etmeliyiz veya bunlar hakkında konuşulmamasını sağlamalıyız.

Doğal olarak hepimiz yerli malı kullanmak isteriz. Bu konuda aynı fikirde olduğumuza eminim ama insan yaşamını kolaylaştıran yabancı ürünleri satın alırken, aynı zamanda tüketici ve üretici açısından hukuki düzenlemelerin olduğunu da bilmemiz gerekir. Ürün ile ilgili sorunlar karşısında tüketicinin haklarının korunması gerektiği bilmek ve satın almadan önce tüketicinin bu ürünler ile ilgili gerçek güvenilir bilgilere ulaşmasını sağlamanın neresi kötü olabilir ?

Sağlıcakla kalınız..
BOZ-OK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler