Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 18.09.2007, 21:19   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 77
MertCesurTürk Rss Beslemesi
Nüfus cüzdanında "dini" şamanizm

Başlıktan anlaşılacağı üzere gelecek nesillerimize atalarının dinini öğrettiğimizde nüfus cüzdanında yer alan dini alanda şamanizm yazması Türkiye cumhuriyetinde bir sorun yaratırmı veyahutta şöyle izah ediyim kamusal ve toplumsal açıdan dışlanma, horlanma gibi nelerle karşı karşıya kalabiliriz malesef bizim doğduğumuzda direk dini islam diye yapıştırmışlar. öze dönüşte, bilgilerinizi merakla bekliyorum..
TENGRİ TÜRK'Ü KORUSUN

MertCesurTürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 00:08   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
QasqırJürek Rss Beslemesi
Cevap: Nüfus cüzdanında "dini" şamanizm

Alıntı:
MertCesurTürk´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Başlıktan anlaşılacağı üzere gelecek nesillerimize atalarının dinini öğrettiğimizde nüfus cüzdanında yer alan dini alanda şamanizm yazması Türkiye cumhuriyetinde bir sorun yaratırmı veyahutta şöyle izah ediyim kamusal ve toplumsal açıdan dışlanma, horlanma gibi nelerle karşı karşıya kalabiliriz malesef bizim doğduğumuzda direk dini islam diye yapıştırmışlar. öze dönüşte, bilgilerinizi merakla bekliyorum..
Şamanizm değil, GökTanrı veya Tanrıcı (tengrist) olsa daha doğru olur diye düşünüyorum.
QasqırJürek adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 09:05   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.342
Gökhan Rss Beslemesi

Alıntı:
QasqırJürek´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Şamanizm değil, GökTanrı veya Tanrıcı (tengrist) olsa daha doğru olur diye düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsun. Atatürk, Atsız vs Türk uluları Türklerin Ata dini derken neden Şamanizm demişlerdir? Şamanizm sizde alerji yapmasın.
Alt 19.09.2007, 12:41   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Gökhan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yanlış düşünüyorsun. Atatürk, Atsız vs Türk uluları Türklerin Ata dini derken neden Şamanizm demişlerdir? Şamanizm sizde alerji yapmasın.
Alerji yapmaz, alerjim başka benim. Biz onların anadolu versiyonuyuz. Tengrizmde Şamanlar neyse islamda imamlar odur, şamanistim denek müslümanların imamistim demesi gibi olur... Şaman olmak için şaman oğlu ve ya kızı olmak gerekir ve o bilgilerle gücleri kullanabilmek için bir testten geçirirler, ama o dine veya kültüre inanlar Tanrıcı, Göktanrıcı deniliyor bugün (eskiden önem verilmediği için kabaca Şamanizm denilmiş). Ona inanmakta o milletten olmak gerekir, öyle girip çıkmakla olmaz, bizde mevlana yok.
Alt 20.09.2007, 07:17   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
Alerji yapmaz, alerjim başka benim. Biz onların anadolu versiyonuyuz. Tengrizmde Şamanlar neyse islamda imamlar odur, şamanistim denek müslümanların imamistim demesi gibi olur... Şaman olmak için şaman oğlu ve ya kızı olmak gerekir ve o bilgilerle gücleri kullanabilmek için bir testten geçirirler, ama o dine veya kültüre inanlar Tanrıcı, Göktanrıcı deniliyor bugün (eskiden önem verilmediği için kabaca Şamanizm denilmiş). Ona inanmakta o milletten olmak gerekir, öyle girip çıkmakla olmaz, bizde mevlana yok.
Aslanım kendine göre birşeyler yazıyorsun da yazdıklarının sorduğum soruyla ilgisi yok. Senin mantığına göre müslümanlar kendilerine müslüman demeyip Allahçı demeleri lazım. O senin üstün(!) zekanla düşünmüş olduğun şeyi demek ki sıradan beyinler olan Başbuğ Atatürk ve Atsız düşünememişler de bilmeden Şamanizm ifadesini kullanmışlar!

Sana şamanizmden bahsettim şaman şudur mu dedim de yan çizip saçmalıyorsun?

TÜRKLERİN ARAP DİNİNDEN ÖNCE BİNLERCE YIL VAR OLMUŞ OLAN DİNLERİNİN EVRENSEL ANLAMDAKİ ADI "ŞAMANİZM" VEYA "KAMCILLIKTIR"

Birşey biliyorsan yaz ki seni alim sanalım bilmiyorsan sus ki ümmetçi ve cahil sanmayalım!

Buraya gençler giriyor ümmet köpeklerin yorumlarını buraya yazarak genç beyinlere yanlış bilgiler vermeyin..
Alt 20.09.2007, 18:33   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Tengrizm ile ilgili http://tr.wikipedia.org/wiki/Tengrizm

Şamanizm ile ilgili http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eamanizm

Bunları okuyarak ne demek istediğim anlarsın.

Bana söylenecek ve hakkımda söylenecek her kelimenin dikkatlı seçilmesini isterim.
Alt 20.09.2007, 19:31   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:

Bana söylenecek ve hakkımda söylenecek her kelimenin dikkatlı seçilmesini isterim.

Yuh be! Bak şimdi wikipedia dediğin güvenilir (!) kaynaktaki Şamanizm yazısını doğru olarak bir iki gün içinde nasıl değiştireceğim. İnternet kopuklarının kıytırık kaynaklardan alıp yazdıkları bilgilerle Türk devlerinin yazmış olduğu onlarca kaynaktan öğrenen kişilere gelmiş akıl veriyor!
Alt 20.09.2007, 19:40   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan Rss Beslemesi
Vikipedia'ya bak bakalım Şamanizm bölümüne doğru bilgileri ekledim.
Alt 20.09.2007, 19:42   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan Rss Beslemesi
Atsız'ın hocası Fuat Köprülü'yü oku bak bakalım Göktürkler'in dini neymiş. Orada Tengricik'le ilgili yazı da Şamanim yazılarının bir kopyası.
Alt 20.09.2007, 22:14   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Mengü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 156
Mengü Rss Beslemesi
Alıntı:

Enver Behnan Şapolyo'yu okumanızı öneririm.
Mengü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2007, 18:41   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Gökhan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yuh be! Bak şimdi wikipedia dediğin güvenilir (!) kaynaktaki Şamanizm yazısını doğru olarak bir iki gün içinde nasıl değiştireceğim. İnternet kopuklarının kıytırık kaynaklardan alıp yazdıkları bilgilerle Türk devlerinin yazmış olduğu onlarca kaynaktan öğrenen kişilere gelmiş akıl veriyor!
Yuhu muhu kes. Terbiyeni takın!
Burda fikrimizi paylaşıyoruz, herkesinkine de saygılıyız.
Heralde 10 bin yıllık kültürümüzü, anadolunun Türkleştirilmişlerinden öğrenecek değiliz.
Burda ''benim'' kültürümün adı üzerinde bir tartışma var, SAYGInın da önemi çok büyüktür bizde, karşındakine saygı duyki yanıldığını anlarsan özür dilemene gerek kalmasın.
Atatürküme ve Atsıza saygımız sonsuz ve onları hiçbirşekilde eleştiremem. ONLARIN ZAMANINDA ve yakın tarihlere kadar hep Şamanizm denildi, şimdi tengrist deniliyor. Bunları tartışalım...
Alt 21.09.2007, 19:38   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
Heralde 10 bin yıllık kültürümüzü, anadolunun Türkleştirilmişlerinden öğrenecek değiliz.
Burda ''benim'' kültürümün adı üzerinde bir tartışma var, SAYGInın da önemi çok büyüktür bizde, karşındakine saygı duyki yanıldığını anlarsan özür dilemene gerek kalmasın.
Atatürküme ve Atsıza saygımız sonsuz ve onları hiçbirşekilde eleştiremem. ONLARIN ZAMANINDA ve yakın tarihlere kadar hep Şamanizm denildi, şimdi tengrist deniliyor. Bunları tartışalım...
Senin gibi Türklükten uzak cahillere böyle hitap edilir cahil ezik. Senin gibi sanal forum zibidilerini ayıklıyoruz bilmem hiç dikkatini çektimi? Her türlü soysuzluğu yapıp da Türk töresini sadece hitap tarzında arayan ezikler. Seni kazak özentisi serseri, sevgilisi kazak diye kazak özentisi olan şahsiyeti köpekleşen sevgili köylü komplesli rum atmığı seni!
Alt 21.09.2007, 19:41   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 77
MertCesurTürk Rss Beslemesi
Kandaşlarım istemedende olsa Konu saptırılmış konuyla alakalı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..!!!
MertCesurTürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2007, 20:04   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Mengü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 156
Mengü Rss Beslemesi
Cehalet ve komples çok kötü birşey. Atatürk ve Atsız'dan bu yana adı değişmişmiş. Hay Tanrım bunun adını cehalet mi koymalı yoksa yobazlık mı?
Mengü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2007, 20:16   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Gakkoş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 42
Gakkoş Rss Beslemesi
Alıntı:
Ümmetçi Arap putu allahçı ne oldu şamanizm bir tarafına mı battı?
Öyle bir soysuzsunki hakaretten bahsetmişsin ve Heralde 10 bin yıllık kültürümüzü, anadolunun Türkleştirilmişlerinden öğrenecek değiliz demişsin. Onun için Ata dinini bile ne idüğü belli olmayan kişilerin yazdığı Vikipedia'dan öğrenip yorun yapıyorsun değil mi devşirme çocuk.
Hem o rumızundaki "q" ve j" harfleri ne lan öyle rus göçmeni misin yoksa? Çorumlular yobaz olur sanırım kureyş kabilesinin dini seni rahat bırakmıyor.
Gakkoş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler