![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Nüfus cüzdanında "dini" şamanizm
Başlıktan anlaşılacağı üzere gelecek nesillerimize atalarının dinini öğrettiğimizde nüfus cüzdanında yer alan dini alanda şamanizm yazması Türkiye cumhuriyetinde bir sorun yaratırmı veyahutta şöyle izah ediyim kamusal ve toplumsal açıdan dışlanma, horlanma gibi nelerle karşı karşıya kalabiliriz malesef bizim doğduğumuzda direk dini islam diye yapıştırmışlar. öze dönüşte, bilgilerinizi merakla bekliyorum..
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: Nüfus cüzdanında "dini" şamanizm
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yanlış düşünüyorsun. Atatürk, Atsız vs Türk uluları Türklerin Ata dini derken neden Şamanizm demişlerdir? Şamanizm sizde alerji yapmasın.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alerji yapmaz, alerjim başka benim. Biz onların anadolu versiyonuyuz. Tengrizmde Şamanlar neyse islamda imamlar odur, şamanistim denek müslümanların imamistim demesi gibi olur... Şaman olmak için şaman oğlu ve ya kızı olmak gerekir ve o bilgilerle gücleri kullanabilmek için bir testten geçirirler, ama o dine veya kültüre inanlar Tanrıcı, Göktanrıcı deniliyor bugün (eskiden önem verilmediği için kabaca Şamanizm denilmiş). Ona inanmakta o milletten olmak gerekir, öyle girip çıkmakla olmaz, bizde mevlana yok.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Sana şamanizmden bahsettim şaman şudur mu dedim de yan çizip saçmalıyorsun? TÜRKLERİN ARAP DİNİNDEN ÖNCE BİNLERCE YIL VAR OLMUŞ OLAN DİNLERİNİN EVRENSEL ANLAMDAKİ ADI "ŞAMANİZM" VEYA "KAMCILLIKTIR" Birşey biliyorsan yaz ki seni alim sanalım bilmiyorsan sus ki ümmetçi ve cahil sanmayalım! Buraya gençler giriyor ümmet köpeklerin yorumlarını buraya yazarak genç beyinlere yanlış bilgiler vermeyin..
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tengrizm ile ilgili http://tr.wikipedia.org/wiki/Tengrizm
Şamanizm ile ilgili http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eamanizm Bunları okuyarak ne demek istediğim anlarsın. Bana söylenecek ve hakkımda söylenecek her kelimenin dikkatlı seçilmesini isterim. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yuh be! Bak şimdi wikipedia dediğin güvenilir (!) kaynaktaki Şamanizm yazısını doğru olarak bir iki gün içinde nasıl değiştireceğim. İnternet kopuklarının kıytırık kaynaklardan alıp yazdıkları bilgilerle Türk devlerinin yazmış olduğu onlarca kaynaktan öğrenen kişilere gelmiş akıl veriyor!
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Vikipedia'ya bak bakalım Şamanizm bölümüne doğru bilgileri ekledim.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Atsız'ın hocası Fuat Köprülü'yü oku bak bakalım Göktürkler'in dini neymiş. Orada Tengricik'le ilgili yazı da Şamanim yazılarının bir kopyası.
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Enver Behnan Şapolyo'yu okumanızı öneririm.
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Burda fikrimizi paylaşıyoruz, herkesinkine de saygılıyız. Heralde 10 bin yıllık kültürümüzü, anadolunun Türkleştirilmişlerinden öğrenecek değiliz. Burda ''benim'' kültürümün adı üzerinde bir tartışma var, SAYGInın da önemi çok büyüktür bizde, karşındakine saygı duyki yanıldığını anlarsan özür dilemene gerek kalmasın. Atatürküme ve Atsıza saygımız sonsuz ve onları hiçbirşekilde eleştiremem. ONLARIN ZAMANINDA ve yakın tarihlere kadar hep Şamanizm denildi, şimdi tengrist deniliyor. Bunları tartışalım... |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlarım istemedende olsa Konu saptırılmış konuyla alakalı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..!!!
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Cehalet ve komples çok kötü birşey. Atatürk ve Atsız'dan bu yana adı değişmişmiş. Hay Tanrım bunun adını cehalet mi koymalı yoksa yobazlık mı?
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Öyle bir soysuzsunki hakaretten bahsetmişsin ve Heralde 10 bin yıllık kültürümüzü, anadolunun Türkleştirilmişlerinden öğrenecek değiliz demişsin. Onun için Ata dinini bile ne idüğü belli olmayan kişilerin yazdığı Vikipedia'dan öğrenip yorun yapıyorsun değil mi devşirme çocuk. Hem o rumızundaki "q" ve j" harfleri ne lan öyle rus göçmeni misin yoksa? Çorumlular yobaz olur sanırım kureyş kabilesinin dini seni rahat bırakmıyor. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|