Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.08.2007, 14:38   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 125
METEHAN Rss Beslemesi
Öğretmenlerin isyanı!

Bu yı 205 bin öğretmen adayı KPSS'ye girdi.. Ama ağustos atamasında topu topu 20 bine yakın öğretmene kadro verildi.Onunda yarısı kadrolu yarısıda sözleşmeli. En az 185 bin öğretmen yine işsiz... Tabii kadro dağılımı da evlere şenlik... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1300, Beden Eğitimi: 695, Resim: 395, Müzik 395 derken liselerde açılan fen kadrolarına da baktığımızda bu rakam daha da küçülüyor. Matematik: 30 kişi, Fizik:15, Kimya: 30, Biyoloji: 40 kişi...

Oysa yalnızca Ankara ilinde 53 matematik öğretmeni açığı var...Diğer illerin geçin köy ya da kasabalarını şehir merkezinden bile branş öğretmenleri bulunmamakta. Aç gözlü müdürler önemsiz gibi görülen derslere diğer öğretmenleri sokarak, milli eğitime doğru sayı vermiyorlar. Gerçi verenlerinde hali diğerlerinden farkı yok. Türkiye'deki okulların %35 yakın kesiminde 4 ila 6 öğretmen görev yapıyor. Maliye heryere olur olmaz kiliselere sırf ab şartlarına uymak için paraları sular seller gibi akıtırken nedense iş eğitime geldiğinde sadece din öğretmeni atamasını yapıyor. Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri için açılan kadro sayısı ise kocaman bir sıfır! Bu kafayla hangi çağa adım atılır çok merak ediyorum doğrusu!

Hükümet ne güzel sanatlara ne de fen bilimlerine önem veriyor. İşi gücü camilere müezzin, ilahiyatlıları eğitim kadrolarına doldurmak. Böyle bir düzen içinde hangimizin çocuğu kendi çabamız olmazsa doğur dürüst eğitim alacak bilemiyorum.
METEHAN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2007, 16:54   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 628
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
benim görüşüm şudur...
örnegin bir matematik yada türkçe öğretmeni din kültürü dersinede girebilir...
ancak bir din kültürü öğretmeni matematik dersi veremez...
bu yüzden sayılarının azaltılması iyi olacaktır...
KARAMANOĞLU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2007, 17:20   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Bozkurt33 Rss Beslemesi
OKULLARDA din dersleri tümden kalkmalı din dersi verilmemeli
Bozkurt33 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2007, 18:43   #4 (İleti Bağlantısı)
Türk

İletiler: 106
ÖtükenErgenekon Rss Beslemesi
Şuraya bak 1300 tane din öğretmeni ,bu ülkenin sayısal bilgiye ihtiyacı varken hala din öğretmeni pompalıyorlar.
ÖtükenErgenekon adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2007, 22:30   #5 (İleti Bağlantısı)
869
Türkçü Bozkurt

869 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İsviçre
İletiler: 48
869 Rss Beslemesi
Maksat bilgili, kültürlü, Laik Insan'lar yetistirmek degil, Koyun yetistirmek.

Mustafa Kemal ATATÜRK

869 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.08.2007, 23:53   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 261
Tolunay Rss Beslemesi
Evet ben de katılıyorum,maksat koyun yetiştirmek!Bu kadar din kültürü ogretmeni atıyorlar fakat sayısal ogretmenlere hiç de onem verilmiyor.Cok iyi okullarda bile ogretmenler artık fosilleşmiş,ya da genç ama hiçbir şey bilmiyor,derste siyaset yapıyor...Ornegin kendi okulumdan ornek vereyim.Okulumuzdaki geometri ogretmeninin sesi cıkmıyor,anlatıyor dersi ama duyamıyorsun,fizik ogretmeni Odtü'den mezun olmuş ama pek bir şey bilmiyor,soru sordugumuzda yuzumuze şapşal şapşal bakıyor,ders anlatışı da geometri ogretmeni gibi,ses gelmiyor!Cografya ogretmeni hadi cocuklar bahceye diyor,ders işlemiyor,matematik ogretmeni bagıra bagıra ders anlatıyor ve o kadar rahatsız eden bir ses tonu var ki kulakları tırmalıyor,soru sordugumuzda resmen cıglıklar atıyor,dinleseydiniz diye bagırıyor,dil anlatım ogretmeni komunist,derste siyaset yapıyor,din kültürü ogretmeni ne alakası varsa derste Ziya Gokalp'e ateist diyor...Ve bunlar ülkücü müdür yardımcılarının oldugu bir okulda gercekleşiyor.Hani diyorum,belki biraz milliyetcilikleri vardır,gidiyorum komünist hocayı şikayet ediyorum,onu şikayet eden cok ama elimizden bir şey gelmiyor diyor,matematik ogretmenini şikayet ediyorum,ya onun psikolojisi bozuk idare edin diyorlar...Hükümet de din kültürü ogretmeni atamaya devam etsin,sonra da dersi niye dinlemiyorsunuz,niye dersanelere o kadar para dokuyorsunuz denilsin...
Tolunay adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2007, 00:27   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 29
yalvaç Rss Beslemesi
Baki diye bir din hocamız vardı. Din dersinde hoca zorla sıranın üzerinde namaz kıldırmıştı sözlü olarak.
Zorla arapça dua ezberletiyordu. Allah Türkçe bilmiyormu nedir. İlla onunla arapça anlaşmak lazım.

Aslında bence adı din dersi değil, 'sünnilik afyonlaması' olması veya 'araplaşma dersi' olması lazım.
yalvaç adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2007, 01:50   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TanrıKut - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 113
TanrıKut Rss Beslemesi
Cok saçma ülke sayısal alanda gerilerken yobazlık alanında ilerletiliyor.Gençlerimizin beyni yıkanıyor din dersi tamamen kaldırılmalı bence en azından 16 yasından itibaren seçmeli ders olarak verilmelidir.
TanrıKut adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.08.2007, 17:37   #9 (İleti Bağlantısı)
Başbuğun Ordusunda Çeri

Gökhan Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 247
Gökhan Türk Rss Beslemesi
Din dersi yerine Türk Kültürü ve Türk Ahlakı dersleri verilmelidir.
Alt 08.08.2007, 20:57   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
kayrahan Rss Beslemesi
Alıntı:
ÖtükenErgenekon´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Şuraya bak 1300 tane din öğretmeni ,bu ülkenin sayısal bilgiye ihtiyacı varken hala din öğretmeni pompalıyorlar.
Sosyal bilimcilerin yönetimde olmaması yönetimlerin en büyük eksikliğidir. Sayısal bilimlerde gerçek 0 ve 1 ile tanımlanır. Bir sayısal bilimci için iki şık vardır. Ama sosyal bilimler buçukları da gören disiplinlerdir. Sayısal bilimcilerin yönetici olması siyaset çısından tek düze sonuçlar çıkaracaktır.
Sayısal bilimler önemsiz demiyorum ama ülke yönetimi söz konusu ise sosyal bilimcilerin daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Saygılar
kayrahan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2007, 10:16   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay Rss Beslemesi
Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki Kulaklı İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkadir Karaca, ilçedeki bir açılışa katılan Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün'e okulundaki personel eksikliğini anlatma fırsatı buldu. Karaca, milletvekillerinin önünde dizlerinin üzerine çöktü ve bu yıl ilk kez öğretime açılacak okulunda 1 branş öğretmeni ve 2 sınıf öğretmeni olmak üzere yalnızca 3 öğretmen bulunduğu belirtti.

'Atama gerekiyor'

Okul müdürü Karaca, "Eğitim-öğretim olabilmesi için diğer öğretmen atamalarımızın yapılması gerekiyor" dedi. Kulaklı ve çevre köylerdeki 258 öğrencinin öğrenim göreceği 8 derslikli okul, devletin ve hayırseverlerin katkılarıyla yapıldı.

kaynak:milliyet
Alt 09.09.2007, 12:28   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 165
Ötükenden Rss Beslemesi
Çok iyi hatırlıyorum gazetede okumuştum bundan üç dört sene önceydi 1.500 tane imam lazımken 15.000 tane imam almışlardı.Ülkemizde eğitim gerilerken bunların yaptığına bakın.
Ötükenden adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2007, 12:30   #13 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 114
ÖZTÜRK Rss Beslemesi
parola her mahalleye bir cami,her okula 10 din öğretmeni.

Mustafa Kemal ATATÜRK
ÖZTÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2007, 12:59   #14 (İleti Bağlantısı)
BAŞBUĞ'UN ASKERİ

tanrıkut ilteriş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 87
tanrıkut ilteriş Rss Beslemesi
Bu kadar kutsal bir görevi yapan insanlara hem kadro vermeyeceksiniz hem de yeteri kadar maaş yazıklar olsun.Oy veren öğretmenler düşünsün hallerini onlara acımıyorum da vermeyenler gerçekten müşkül durumdalar.
tanrıkut ilteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2007, 13:24   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay Rss Beslemesi
Alıntı:
tanrıkut ilteriş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kadar kutsal bir görevi yapan insanlara hem kadro vermeyeceksiniz hem de yeteri kadar maaş yazıklar olsun.Oy veren öğretmenler düşünsün hallerini onlara acımıyorum da vermeyenler gerçekten müşkül durumdalar.
Bence maaşları cok bile... Şu anda gorevini yapan ogretmen sayısı o kadar az ki... Ornegin bizim kürt tarih hocası mhp, akp ve şeriat propagandası yapıyordu, Türk-kürt kardestir diye ötüyordu... Ben de sık sık tartışıyordum onunla, diger ogrenciler zaten hiçbir şeyden anlamıyorlar, birazcık anlayan bir iki kişi vardı ama onlar da aman hocadır cart curt diye cevap veremiyorlardı, oğretmen bana dinsiz bile dedi! Bir defa kürdistanı da destekliyorsunuzdur siz filan dedim, güldü, cevap veremedi, siz bu devletten maaş alıyorsunuz, sizin gibiler bu devletten maaş filan alamaz, gidin sizin kürdistan diye tabir ettiğiniz yere, o devletten maaş alın bakalım,sizin gibilerin yeri yok bu okulda filan dedim... Sınıfın içinde bayaa bagırıyordum, arkadaslar sus artık, sonuçta bir ogretmen diye uyarıyordu, ben de ne susacam, kürt işte, kanının gerektirdigini yapıyor, örümcek kafalı filan dedim bagıra bagıra, onu da duydu, hiçbir cevap veremedi... Şimdi bu ogretmen aldıgı maaşı bile haketmiyorken zammı nasıl haketsin... Bunun gibi ogretmenler de bol miktarda mevcut... O yuzden verilen maaş cok bile... Ama gorevini layığıyla yapan asil Türk ogretmenlerine hiçbir lafım yok tabii ki...

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler