![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Okuyucu Mektupları - Emin Çölaşan
Okuyucu mektupları
SEVGİLİ okuyucularım, sizlerden her gün en az yaklaşık 150 adet yazılı mesaj alırım. E-posta, faks ve zarfta mektup. E-posta adresim ve faks numaram yazımın üzerinde vardır. Bunları gizleme, okuyucudan kaçma hakkını kendimde görmem. Zaman ayırıp bunların tamamını okurum, hatta bazılarını yazı konusu yaparım. Çoğu övgüdür. Eleştiri de gelir. Eleştirilerin tümü siyasi konularla ilgilidir. Her kesimin okuduğu bir gazeteciyim. Bunlar bazen ağır da olsa, elbette katlanmak zorundayım. Allah’a bin şükür alnım açık... Ve bugüne kadar aşağıda yazacaklarım doğrultusunda hiçbir eleştiri almadım. Bunları, beni tanımayanların kafasında belki oluşmuş olan bazı "yanlış anlamaları" gidermek için yazıyorum: "Kalemin satılıktır... Çıkar karşılığı yazı yazıyorsun... Geçmişte iş takibi, aracılık yaptın, iş bitirdin... Şu pisliğe bulaşmıştın... Dün ak dediğine bugün kara diyorsun... Egemenlerin sofrasında karnını doyurdun... Eğilip büküldün, rüzgar gülü oldun... Adamına göre muamele yaptın... Zayıfı ezdin, güçlülere yağcılık yaptın... Korktun, kıvırdın... İktidarların, güçlülerin yağcısı, övücüsü olarak yazıyorsun... Yasa, kural ve ahlak dışı para kazandın..." Her gün milyonların önüne çıkan, çeşitli iktidarlar döneminde "bir şey bulursak rezil ederiz" düşüncesiyle geçmişi, ailesi ve kendisi, banka hesapları dahil olmak üzere her şeyi didik didik edilip araştırılan ve en ufak bir lekesi, açığı bulunamayan bir gazeteci için bundan daha büyük onur ve mutluluk olabilir mi? * * * Seçim bitti, AKP kazandı. Seçim sonrasında AKP yandaşlarından gelecek mesajları bekliyordum. Ben doğru bildiklerimi yazmış, savunmuştum. Ama bunlar gelecekti... Ve sadece dün, yaklaşık bin adet yazılı mesaj aldım. Yaklaşık yarısı eleştiriyordu. Bazıları AKP’nin kazanmasından sonra beni gazeteciliği bırakmaya, istifa etmeye davet ediyor, kovulmamı istiyordu. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Bana karşıt olan okuyucuların bir bölümü, beni yanlış tanıyordu. Birkaç örnek vereyim: "Siz uzayda değil, kendilerinizin kurduğu sapık dünyanızda yaşıyorsunuz." Sapık dünya! Dünyam bugüne kadar hiç sapık olmadı. "Şarap kadehleri ellerinizde, seçim öncesinde ahkam kestiniz." Şarapla, içkiyle ilgim yok. Şarabı hiç sevmem. Bazen bir yemekte falan bir kadeh rakı, bazen de akşamüstü bir yudum votka içerim. İkincisini bünyem kabul etmez. On yıl içki içmesem, bir kez olsun aramam. "Sizler villalarınızda otururken..." Villada falan oturmuyorum. Apartmanda, 135 metrekarelik mütevazı bir evimiz var. "Biz havyarı, ıstakozu bilmeyiz. Sizin gibi o masalarda oturmuyoruz. Sosyeteye dahil değiliz. O yüzden AKP’yi seçtik." Ömrüm boyunca havyarlı ıstakozlu bir masada oturmak kısmet olmadı. Ama bir gün bunu mutlaka deneyeceğim! Sosyeteye ise hiç giremedim çünkü gece hayatım sıfır. O sofralarda oturanların kime oy verdiğini siz araştırın bakalım! "Yüzde 46 sonrasında özür dilemenizi, tükürdüğünüzü yalamanızı bekliyoruz." Neyin özrünü dileyeceğim? Namussuzluk mu yaptım? Yalan yanlış mı yazdım? İnananlar özür dilemez. "Yıllarca dinimize hakaretler yağdırdınız. Allah’ın laneti işte böyle üzerinize yağdı. Hesabı musalla taşında verirsiniz." Hiçbir zaman dinimize hakaret etmedim. Yaşantım ve yazılarımda bir tek örnek yoktur. Tam tersine, dinimizin yüce değerlerini savundum. Dinimizi sömüren, onu kişisel ve siyasal çıkarları için kullanan din tüccarlarına, din baronlarına karşı çıktım. "Bu sonuçtan sonra morardın mı, sarardın mı, kanaman oldu mu? Bugün (dün) bir gazeteci yazdı: Oyunu CHP’ye veren gazeteci arkadaşlar, kanamayı durduracak bir tamponu uygun yerlerine tıkmışlardır herhalde." Ne diyeyim ben buna! "Uzaydan geldiğinize göre sizin işiniz bitmiştir. AKP’nin bu zaferinden sonra gazetecilikten istifa etmeniz veya gazetenizin sizi kovması gerekir."
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkçüler, Emin Çölaşan'ın yanında.
Kalemin keskin olsun Emin Çölaşan. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet, Emin Çölaşan'ı destekliyorum.Bu akpci hainler de ne kadar ciddiyetten yoksunlar, bu yazdıkları tam ilkokul çocuğu seviyesinde yazılar.Keşke Çölaşan, bunları yanıtlamakla uğraşmasaydı.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu dinci takıma göre onların dışında herkes islam düşmanı, hırsız. Kendilerine baksınlar asıl.AKP yeni bir zengin tabakası ortaya çıkardı. Bunlar ihalelerden ve yolsuzluklardan geçinen kısım.Karılarının başları türbanlıdır, türban bir nevi simge, bakın biz de sizdeniz simgesi. Bunlar müslüman geçinirler ama ağızlar küfür, kalpleri nefretle doludur.Iftira atmak onların işidir
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sanırım bu yobazlar Emin Çölaşan'ı sorosun çocuklarıyla karıştırıyorlar.Emin Çölaşan'ı okuyoruz ve seviyoruz.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Birgün Hürriyet gazetesinde, Türkleri kötülüyen haber olmustu.O günden itibaren Hürriyet gazetesi almadim,alanida elimden geldigince Hürriyet Gazetesini kötüledim. O güne kadar Hürriyet Gazetesini almamin tek sebebi Emin Cölasanin yazilarini okumamdir. Bu yobazlar Emine Cölasana olmadik iftira,olmadik camur attilar, ama her defasinda tükürdüklerini yaladilar.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben yazarlara bakmam, manşetlere bakarım... Her yayın kuruluşunun kendi politikası vardır ve çalışanlara bu politikaları üzerinde biraz esneklik tanırlar ama hiçbir zaman özgürlük vermezler...
Unutmayın bu satılmış medyada her kalem, sahibinin istediği şeyi gene onun istediği kadar yazar... Emin Çölaşan için değil bu yazdıklarım... Sadece genelleme yapıyorum malum medya ile ilgili olarak... Yahudi taktiği şöyledir; 1- bir akım oluştur, 2- karşı bir akım oluştur, 3- bunları birbirine düşür, 4- para saymayı muhasebecine bırak da keyfine bak... T.T.K. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Buda Çölaşan'ın 2005 Ekin ayında yazdığı bir yazı.Bu çapulcuların ortak özelliği budur.Ağzı bozuk,tartışma kültüründen uzak yaratıklar!Din adı altında her türlü sahtekarlığı yaparlar ama din'i de kimseye bırakmazlar.Çünkü tek sermayeleri dindir.
Yüksek düzeyli Fethullahçı tepkisi ÖNCEKİ günkü yazımda Fethullah Gülen hocaefendi hazretlerinin niçin ABD'de yaşadığını, işleri niçin oradan yönettiğini sormuştum. Müritleri ‘sağlığı bozuk da o yüzden gelmiyor' diyorlar! Oysa her gün kendilerine ait Samanyolu televizyonunda ve Zaman Gazetesi'nde söyleşilerini, görüntülerini izliyoruz. Her konuda aslanlar gibi konuşuyor, akıl veriyor, yol gösteriyor. İç politika, dış politika, aklınıza ne gelirse! Şimdi o yazıma Fethullahçı kesimden dün ve önceki gün gelen yazılı tepkilerden birkaçını sizlere iletiyorum. ‘Düzey' olayını göreceksiniz! (Elektronik posta yoluyla gelen mesajlardaki isimlerin gerçek olup olmadığını doğal olarak bilemiyorum.) ‘Gene küfürbaz ağzınlan hocaefendiye çatmışsın. O gelmek istediği zaman gelir. Senin gibi laik kafalı yobazların istediği zaman değil.' (Abdurrahman Gümrükçü.) ‘Emin efendi hazretleri, ağzında salya, kuduz köpek gibi saldırıp duruyorsun. Gözü dönmüş gergedan. Sen emir kulusun. Kudursan da, hırlasan da, havlasan da kervan yürüyecek.' (Bahadır Bahar.) ‘Adi herif, sen kimsin ki hocaefendiye laf atıyorsun. Sen ne yaptın Türkiye için pis herif. Senin gibi komonistler yüzünden gelmiyor hocaefendi Türkiye'ye. Ama bir gün sen ve senin gibilerin işi bu ülkede bitecek.' (Guendoğan-Kirchberg.) ‘Sana ne lan Fethullah hocanın yaptıklarından, dallama. Derdi seni mi aldı? Artık sizlerin de adam olma (bırak gazeteci felan olmayı) zamanınız geldi.' (Salih Kartal.) ‘Çok rezilsiniz. Merak ediyorum aceba, sizin Türklüğünüzden şüphe ediyorum.' (Tuncay Özdemir.) ‘Bu adam Allah diyor. Allah'la savaşılmaz. Yenik düşersin. Yapma, kendine yazık etme.' (Ali Tunalı) ‘Din düşmanlığı senin kanına işlemiş. Yazık sana. Senin için çöl adamı dediklerini duymuştum bir defasında. Sen birilerinin hareket vermesiyle hareket eden bir piyonsun. Sen İslamın önünde çakıl taşı bile olamazsın. Kendini ezilmekten kurtar. Fethullah hocaefendi senin gibi çapulcularla uğraşmaz. (Hidayet Karaman.) ‘Emin efendi, Fethullah Gülen hakkında yapmış olduğun dayanağı belli olmayan yazılarından dolayı tarih seni affetmeyecek. Bir gün gelecek dünya içinde kaçacak delik arayacaksın. Kendine gel Emin efendi, kendine.' (Erkan Şahin.) ‘Bu kadar çok mu acıyo yaran? Gazetecilik yap. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan Mehmet Barlas Bey ve Fatih Altaylı Bey yardımcı olacaktır.' (Mehmet Karakaya-İngiltere.) ‘Çok lüzumsuz bir insansınız. Cahil bir insansınız. Piyonsunuz. Hayırlı Ramazanlar.' (Serdar Özcan.) ‘En çok neye acıyorum biliyor musun, isminin Emin oluşuna. Bu kelimeyi bile kirletiyorsun. Ciğerin de beş para etmez. Ciğeri beş para etmeyen bu adama mail atılır mı? Atılmaz ama yazısı Fethullah Gülen'le ilgili ise o zaman kayıtsız kalamazdık. Tek kelime ile saçmalıyorsun. Fethullah Gülen'in korkacağı bir şey yok. Korkmak artık sizlere mahsus. AB sürecinde, yaptığınız her şeyin hesabını legal yollardan size soracağız. Siz ve sizin gibilerin kirli yüzlerini, nemalandıkları kaynakları deşifre edeceğiz. Tüm kamuoyu aslında ne mal olduğunuzu anlayacak. Sıcak nefeslerimizi ensende hisset. Artık Fethullah Gülen'e dokunan her kimse, karşısında bizi bulacak. Haberin ola, ciğeri beş para etmeyen adam.' (Tolga Ak.) ‘Ağzından yine b.k damlıyor. Sen kim Feytullah hoca kim. O mübarek insanın ismini ağzına almak kim. Her yerde din düşmanı ve ateist olduğunu gösteriyon. İnanmıyon, bari inanana saygı göster. Feytullah hoca isterse gelir. Sen mi engel olacan? 20 yıldır aynı pisliksin. Hükümetimize güveniyoruz. Nefretle okuduğumuz yazılarının devamını bekliyoruz.' (Yahya Tetik.) ‘Sen hiç merak etme, Fethullah Gülen Hazretleri Türkiye'ye döneceği zamanı iyi biliyor. Aynen Humeyni gibi, Türkiye'de şartlar tam olgunlaştığı zaman gelecek. O zaman kaçacak delik arayacaksınız.' (E. Duman.) İşte, Fethullah Gülen cemaatinden dün ve önceki gün gelen yazılı tepkilerden somut ve düzeyli (!) birkaç örnek. Belki inanmayan olabilir, bunları önümüzdeki cumartesi gününe kadar her isteyene göstermeye hazırım. Türkiye'ye gelemeyen, ABD'nin koruması altında orada yaşayan, ‘sevgi, hoşgörü' gibi göstermelik sözcükleri dilinden düşürmeyen Fethullah Gülen'in bazı müritlerinin gerçek yüzü işte bu. Küfür, hakaret, tehdit!.. Kadroları doğrusu iyi yetişmiş! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
‘Sen hiç merak etme, Fethullah Gülen Hazretleri Türkiye'ye döneceği zamanı iyi biliyor. Aynen Humeyni gibi, Türkiye'de şartlar tam olgunlaştığı zaman gelecek. O zaman kaçacak delik arayacaksınız.' (E. Duman.)
demiş E.Duman..Darbe olunca ben sizin tayfanızı göreceğim: zengin olanınız kaçar da diğerleriniz ne yapacak? Vatanhainleri ! |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Emin Cölasan Bey´e destek yazisi yolladim. Satilmis medya icinde temiz kalmaya ve dogrulari yazmaya calisan ender yazarlarimizdan biridir.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
emin çölaşan uzun süredir akp hükümetinin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarıyor.arkasında onca aydın insan varken secim sonuclarının böyle olması benide cok üzdü...umarım akp hükümetinin 4 yıllık yeni döneminde çölaşana biraz daha kulak kabartır herkez...esenlikler
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Merak etme aslanım.Bu insanlıktan nasibini almamış yobazlara karşı yanındayız.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Emin Çölaşan Türk medyasının kalemini satmayan,dürüst ender kişilerinden birisidir.Kendisini sonuna kadar destekliyoruz.Fetonun ve Akp nin satılık kalemleri,taraftarları ancak küfür eder,kuru kuruya tehdit ederler.Karşımıza çıkmaya cesaretleri yoktur.Bu günler onların iyi günleri,ancak kısa sürecek.Türk'ün ne olduğunu,neler yapabileceğini en kısa zamanda öğrenecekler.Tanrı TÜRKÜ korusun!
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|