![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
OLMAYAN YERIN ADAMINA!!
OLMAYAN YERIN ADAMINA!
Ağacların adamlara oxşayan zamanı geldi, ruhum menim. Hüzn ve keder var her şeyde. Ruhum menim! Sen - külek, bulud, yağış, ağac, deniz olmaq isteyen adam. Payızda külek, bulud, yağış olmaq nedi ki? Ağac, deniz olmağa gücün çatacaqmı, ruhum menim? Deniz olub sahilin üstüne yürümek nedi ki? Sahil olub denizin üstüne yürümek var sonunda. Olmayan bir yer var. Ora getmeyin zamanı geldi. Yazıq ayaqlarımız, yazıq. Bu payız deliler tezeden deli olacaq. Bu deliye dözeceksenmi, ruhum menim? Sen - qıpqırmızı alma çiçeklerinin adamı, Men - yarpaqlarından evvel ölmüş çılpaq bir ağac. Yenildim, ruhum menim, yenildim! İçimdeki sükut ve boşluğu dolduracaq bir şeye (senin dilinde \"neyese\") yenildim. Döz, bir azdan göz yaşlarımın sesini eşideceksen. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
MEN YANMASAM!
Azerbaycan, ruhum canım. Varlığımsan, nece danım, Kür-Araz’ı ahan ganım, - Men sanmasam öleceyem. Nisgilimdi gelib dile, İstemirem yadlar bile. Azadlığı ganım ile, Gazanmasam, öleceyem. Veten, dilin şirin, ince, Sevincini isteyince, Gemlerini bes deyince Yazammasam, öleceyem. Yuhuda bir körpe bala, İsteyirdi körpü sala, O yuhumu men vüsala Yazammasam, öleceyem. Öz –özümü tapmag üçün, İçim yandı için için, Doğulmuşam yanmag üçün, Men yanmasam, öleceyem. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|