Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Kapatılmıştır

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 03.08.2007, 18:50   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
yaşlıtürk Rss Beslemesi
Orta Asya Türklüğü sizce hala devam ediyor mu?

Zira ben gittiğim seyahatlerde çok farklı izlenimler edindim ve çok üzüldüm,ancak konuya derinlemesine girmeden sizlerin görüşlerini almak istiyorum,zira artık o eski boyları kendi içinde milletleşmiş ve ayrışmış gördüm,iki ülke hariç,Türkmenistan ve Doğu Türkistan.
Ne dersiniz?

Saygılar Beğler
yaşlıtürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 03.08.2007, 20:59   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Beğler,

vaktiniz mi yok, nedenhala cevap alamadım?anlatacağım çok şey var

saygılar
Alt 03.08.2007, 21:12   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atam_Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 24
Atam_Türk Rss Beslemesi
Üzülerek söylüyorum ki internette çeşitli sitelerde rastladığım Azeri kandaşlarımız hiç bizim gibi düşünmüyorlar, çoğu Türk olduklarını kabul etmiyolar kökenlerini sorduğumda Azeriyiz diyorlar.Herhangi bir sorun olursa karşılarındaki Türkiye'dense direk Türklüğe küfür ediyolar(Türkler şöyledir böyledir Türklerin ... bilmemne gibi).Adamlara aynı ırktan geliyoruz falan diyorum, hikaye geliyor ne alakası var gibi şeyler söylüyorlar.Tek ortak yönümüz müslüman olmakmış gibi davranıyorlar yani bir arapla bir Türk'ü ayırmıyorlar...

Belki provakatörlük yapıyorum diye mesajımı silebilirsiniz ama hepsi gerçek.
Atam_Türk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 03.08.2007, 21:19   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Atamtürk

Haklısınız,ben yazımda Azerbaycan Türklerini kastetmemiştim,zira onları Uygur Türkleri hariç Türklüğe daha yakın bulmuştum,ama fazla şaşırmadım,ama çok üzgünüm!!!
Bizi yıkan boy isimleridir,başka birşey değil,belki bu kadar yayılmayan bir millet olsaydık bu başımıza gelmezdi,ben birazdan bu gezdiğim orta asya Türleri hakkında bir görüş yazacağım.

Saygılarımla
Alt 03.08.2007, 21:28   #5 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 9
YENİTÜRKÇÜ Rss Beslemesi
Selam andalarım sitemize yeni üyeyim, bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.Esen kalınız
YENİTÜRKÇÜ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 03.08.2007, 21:47   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Gördüğüm Türkler!

Türkmenistan- bu ülkede yaşayanlar bize çok yakın,Oğuz boyundan ama kendi içlerinde Türklük problemleri var.Bazıları mongloid ırk deiğimiz sarı ırktan bazıları tam bizim Anadolu Türkü gibi,ama bize çok sıcaklar ve Türk olduklarını gizlemiyorlar.

Kazakistan-Türklük için çok zorlu bir yer.bazıları Çingiz soyundan geldiklerini beyan ediyor ve bunların bir kısmımoğol kökenli az bir kısmı da Türk olduklarını iddia ediyorlar.Ama geneli sadece Kazak kimliği üzerinde yoğunlaşıyor,ne ise bu sözde kazak kimliği???!!!,ama bir defa milletleşmişler işte!Türk birliğini en fazla isteyen Nur Sultan Nazrbayev acaba okullarda Türk/kazak tarihi ile ilgili ne okutuluyor?Gençlere ne verirseniz onu alırsınız!Kazak dilinin hepsi Türkçe değil,çok moğol kelimeler de var

-Kırgızistan: Aslında bugün kendilerini Kazak diye tanımlıyanlarla aynı topluluk.Biz(demeye utanoyorum,sank,i onlar başkaymış gibi) Türklere KIazaklardan çok daha yakınlar ve Kırgız Türkçesi Kazak Türkçesinden daha anlaşılır,bize göre!Kırgızlar Türk olmaya ve bunu kabullenmeye daha yakın gözüktüler bana!

Özbekistan-Bana hiç bahsetmeyin,rus denen kaltak slavların en çok etkisinde kalmış topluluk,hangi Türk kurultayına katıldılar,belki aralarında Türk olduklarını kabul edenler vardır,ama genelde bana göre TÜRK dünyasının sıfırıdır!

Doğu Türkistan-İşte en büyük ve en samimi Türkler buradadır,en azından bence.Şarki Türksitan deyimiyle,çoğunluğu Uygur kelimesinden ziyade Türk kelimesini kullanmaktadır.Büyük bir savaş vermektdirler ve gök Tengri onların yardımcısı olsun.

Daha sonra Türkiye Türklerinden bahsedeceğim.

Saygılarımla
YaşlıTÜRK
Alt 03.08.2007, 22:02   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 118
Balasagun Rss Beslemesi
Konu oldukça ilgi çekici,Azerilere fars soyundan gelme diyenlere Atsız Ata gereken yanıtı vermişti zaten makalelerinde.
Doğu Türkistan konusuna gelince,Türkleri sudan nedenlerle katleden çin'in üzerine nükleer bombalar yağmasını diliyorum umarım soyu tükenen hayvanlar sınıfında liste başı olurlar.
Balasagun adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 03.08.2007, 22:22   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Sevgili Balasagun

Görüşlerin için teşekkürler.Atsız Hocamız bunları söylemişti,ancak bana Azeri ve Azerbaycan kelimeleri beraber aynı anlama geliyor.Tıpkı Türk ve Türkiye gibi.Ben Azerbaycanlıların en azından bir kısmının Türk olduğuna inanıyorum,zira Kok-Türk yazıtlarında '' AZ'' lardan bahsedilir ve onların Kok-Türk soundan geldiği söylenir.8-10 milyon Azerbacanlıdan hangilerinin gerçek Türk olduğunu söylemek kumda iğne aramaya benzer,onları genelde Türk kabul ederiz,başka bir şey açıklamadıkları durumunda!Benim en büyük hayranlığım çoğunluğumuzın anavatan olduğu düşünülen ancak bu da tartışma konusu olan bu sincan denilen ancak isim olarak doğrusu doğu Türkistan denilen bölge insanlarıdır.
Bence ilerde biz Anadolu Türklerine en yardımcı olacaklar oradan geleceklerdir,ancak,tek bir şartla:
Bu Türk kardeşler müslümanlığı Türklüğün üzerinde görmektedir,ağırlıklı olarak ve batı dünyası ve Çin bunları müslüman terorist olarak görmektedir.Halbuki bu kardeşlerimiz kendi kimliklerini sadece Türk olarak belirleseler,hem daha sempatik olacaklar hem de hedefe daHA Kolay ulaşacaklardır.

Saygılarımla
Alt 03.08.2007, 23:54   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 775
Balbal Rss Beslemesi
Sayın Yaşıtürk

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz , ancak Türkiye Türkleri çok mu farklı. Türk kökenli olup dtp ye oy atan adamları gördüm. Türk değilim müslümanım ya da Türk değilim insanım diyenler bu ülkede çok fazla. Bizler 70 sene önce bağımsızlığımızı kazandık , onlar ise 16 sene önce . Bir de Türkiye Türkleri hiçbir zaman başka bir devletin altında yaşamadı ama onlar yaşadı. Olaya bu açıdan bakmakta fayda var.

Saygılar
Alt 04.08.2007, 00:04   #10 (İleti Bağlantısı)
Türk Milliyetçisi

Ötüken Delisi - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 87
Ötüken Delisi Rss Beslemesi
Alıntı:
yaşlıtürk´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Zira ben gittiğim seyahatlerde çok farklı izlenimler edindim ve çok üzüldüm,ancak konuya derinlemesine girmeden sizlerin görüşlerini almak istiyorum,zira artık o eski boyları kendi içinde milletleşmiş ve ayrışmış gördüm,iki ülke hariç,Türkmenistan ve Doğu Türkistan.
Ne dersiniz?

Saygılar Beğler
GÖZLEMLERİNİZ VE DUYDUKLARINIZ KISMEN DOĞRU OLMAKLA BERABER TAM TERSİ DURUM AKSİNE FAZLADIR.KAZAKİSTAN,KIRGIZİSTAN,ÖZBEKİSTAN,TÜRKMEN İSTAN,
AZERBAYCAN VE DİĞER MUHTARİYET OLAN TÜRK İLLERİ UZUN YILLAR rus HEGOMANYASINDA YAŞATILDI VE ASİMİLASYON POLİTİKASI UYGULANDI.BURALARDA YAŞAYAN IRKDAŞLARIMIZA KENDİ DİLLERİNİ KONUŞMALARI YASAK EDİLDİ.ŞUNA EMİN OLUN IRKDAŞLARIMIZIN YAŞADIKLARI OLAYLARA BAŞKA MİLLETLER MARUZ KALSAYDI TAMAMEN DEĞİŞİRDİ.MİLLETLİKLERİNİ YİTİRİRLERDİ.BEN DURUMUN VEHAMETİNİN O KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM.DÜZELMESİ İÇİN ELBETTEKİ UZUN ZAMAN LAZIM VE EN ÖNEMLİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BU KONUYU DEVLET POLİTİKASI YAPARAK DURUMA EL KOYMASIDIR.OLMAYACAK BİR ŞEY DEĞİLDİR LAKİN BUNU YAPACAK YÖNETİCİ BİZİM ÜLKEMİZDE YOK.TANRIDAN DİLEĞİMİZ BÖYLE YÖNETİCİLERİMİZİN OLMASI.

ESENLİKLER DİLERİM.
Ötüken Delisi adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 04.08.2007, 00:26   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
MustafaMuğlalı Rss Beslemesi
Azerbaycanlıların büyük çoğunluğu zaten kendini Türk olarak görüyor bu ne saçma bir şey Azerbaycanlılar nasıl kendini Türk olarak görmüyor G. Azerbaycanda geçen yıl ki gösterillerde ne diye haykırdıklarini görmedinizmi haray haray men Türk em diye kuzeydede büyük çoğunluk kendini Türk diye görüyor ki zaten de öleler Azerbaycandada gayri Türk gruplar var tat ,lezgi ,talış ,tsing, kürt gibi ve bu gayri Türklerde idarede söz sahibi durumdalar malesefki Ahmet Cevat M.Ali Resulzade gibi Türklük için şahadet içen Azerbaycanlılara haksızlık etmiş oluruz. Bir ikincisi Türkmenistnlılar zaten kendilerini Oğuz evladi olarak görüyor büyük çoğunluğu ve zaten kabul de ediyorlar Türklüğü Azerbaycan,Türkmenistanda ki Türkler Türk olduğunu haykırıyor diğerlerinde kabullenmeme var Kazak,Özbek,Kırgız, bu halkla Türklüğü büyük bir çoğunlukla kabul etmiyorlar demekki bizim ilk önceki hedefimiz yakın yerlerdeki Türkleri bir bünyede bütünleştirmek Kuzey. Güney Azerbaycan, Türkmenistan, Deliorman, Rodopbölgesi bir adı ilede Batı Trakya ,Helep ,Lazkiye diğer adı ilede Bayırbucak bölgesi,Musul,Kerkük,Türkmeneli bölgesi ve Türkiyeden oluşacak kutsal Oğuz birliği Bizim ilk hedefimiz Oğuz birliği olmalıdır deli petronun ruslara son vasiyetini bilirseniz diyim yakın yerlerdeki Türkleri asl birleştirmeyin birleşirlerse bu bizim sonumuz olur sadece bizim değil bütün hristiyan aleminin sonu olur bizde deli petronun inadina yakınyerlerdeki Türkleri yani Oğuzlari birleştirmektir biz Oğuz uz diğerleri kendine Türk dememiş hiçumrumuzdada değil Türk bizler iz Azerbaycanlılar,Türkmen istanlılar, ve suriye ırak, iran ,balkan yarım adasında yaşıyan Oğuz kanlılardır Türk
MustafaMuğlalı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 04.08.2007, 00:27   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 775
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
MustafaMuğlalı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Azerbaycanlıların büyük çoğunluğu zaten kendini Türk olarak görüyor bu ne saçma bir şey Azerbaycanlılar nasıl kendini Türk olarak görmüyor G. Azerbaycanda geçen yıl ki gösterillerde ne diye haykırdıklarini görmedinizmi haray haray men Türk em diye kuzeydede büyük çoğunluk kendini Türk diye görüyor ki zaten de öleler Azerbaycandada gayri Türk gruplar var tat ,lezgi ,talış ,tsing, kürt gibi ve bu gayri Türklerde idarede söz sahibi durumdalar malesefki Ahmet Cevat M.Ali Resulzade gibi Türklük için şahadet içen Azerbaycanlılara haksızlık etmiş oluruz. Bir ikincisi Türkmenistnlılar zaten kendilerini Oğuz evladi olarak görüyor büyük çoğunluğu ve zaten kabul de ediyorlar Türklüğü Azerbaycan,Türkmenistanda ki Türkler Türk olduğunu haykırıyor diğerlerinde kabullenmeme var Kazak,Özbek,Kırgız, bu halkla Türklüğü büyük bir çoğunlukla kabul etmiyorlar demekki bizim ilk önceki hedefimiz yakın yerlerdeki Türkleri bir bünyede bütünleştirmek Kuzey. Güney Azerbaycan, Türkmenistan, Deliorman, Rodopbölgesi bir adı ilede Batı Trakya ,Helep ,Lazkiye diğer adı ilede Bayırbucak bölgesi,Musul,Kerkük,Türkmeneli bölgesi ve Türkiyeden oluşacak kutsal Oğuz birliği Bizim ilk hedefimiz Oğuz birliği olmalıdır deli petronun ruslara son vasiyetini bilirseniz diyim yakın yerlerdeki Türkleri asl birleştirmeyin birleşirlerse bu bizim sonumuz olur sadece bizim değil bütün hristiyan aleminin sonu olur bizde deli petronun inadina yakınyerlerdeki Türkleri yani Oğuzlari birleştirmektir biz Oğuz uz diğerleri kendine Türk dememiş hiçumrumuzdada değil Türk bizler iz Azerbaycanlılar,Türkmen istanlılar, ve suriye ırak, iran ,balkan yarım adasında yaşıyan Oğuz kanlılardır Türk
Dediğiniz Gün. Azerbaycan için geçerlidir. Kuzey Azerbaycan'da Türklük pek o kadar bilinen birşey değil .
Alt 04.08.2007, 00:28   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yaşlıtürk Rss Beslemesi
Balbal Beğ ve Otuken Beğ

Önce size cevap vereyim sayın Balbal Beğ:

Biraz acı olacak ama söyleyeyim.Türk Osmanlı gibi tamamen ırk dışı ,ümmetçiliği öz alan bir imparatorluktan geldi Türkiye coğrafyasında,bir başka ülke veya milletin hegemonyasında yaşamadı ancak Türke en kötüsü yapıldı!!!!!Türk,Türk olmaktan çıkartıldı sadece ümmi yapıldı.KadınlaR Kapatıldı ancak sarayda şaraplar içildi,cinsellik dizboyu(bu arada en beğendiğim taraf harem dairesidir,topkapı sarayında,hadi onu geçelim!) ama Türk kelimesi hor görüldü!.Bundaki neden neydi?Selçuklu ve bilhassa Osmanlının İran üzerinden gelmesi!Bu ne demektir?Bu şudur:
Batı KOK-TÜRÜKLER zamanında ve belki daha evvel batıya göç eden Türkler ister istemez farsilerle berabe olmuştur,o kadar yıl brabe yaşamış olmalarından dolayı bu tartışılmaz ve farsi kültürü benimsemişlerdir.Konusştukları lisan yarı farsi,yarı Türkçe ve kısmen arapçadır,bu selçukluda da kısmen böyledir.
Türkiye Türkleri aslen orta asya Türklerine göre kimlik açısından daha büyük tehlike altındadır!Türkiye Türklerinin Osmanlı ve Selçuklu dan bir kısmının geldiğini düşündüğümüzde ne kadar öz olduğunu da ayrıca tartışmak gerekir,Türkiyede herkes Türk soylu değildir!Bilmem bu cevap niteliği taşıyor mu?

Sayın Ötüken Delisi Beğ

Düşünceleriniz güzel,yanlız bana katılmayacağınız bir şey söyleyeyim size:
Belki çok şaşıracaksınız ama ruslar bu Türk yurtlarını aldıktan sonra komünizmi empoze etmişlerdir(benim iğrendiğim bir rejimdir bu) ancak bu Türk yurtlarına şimdi baktığımızda Türkiyeden çok daha fazla laik bir yapı görürüz,OsmanlınınAnadolu Türküne bıraktığı mrasa göre!Ancak rus slavları kndi dillerini bunlara geçirmişlerdir ve çok önemlisi Türklerin bölünmesi çok eskiye dayanıyor,boylara ayrılarak!Bence en kötüsü bu

Saygılar
Alt 04.08.2007, 00:42   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
MustafaMuğlalı Rss Beslemesi
Türkün gücü tükenmez Türkün kolu bükülmez bir daha kalkan bayrak bir daha asla inmez bu K.Azerbaycan Türküsü değilmi ben Azerbaycana gittim bir kaç kez hastahane inş. için ve orada 3 ay kaldım ben hiç bir Türklüğü inkar gibi birşey görmedim tabi lezgi, talış, tat , kürt gibi gruplar kendini Türk demiyorlar ki zatende değiller ama bir gerçek varki bu gibi etnik özürlüler ikdidarda etkin durumdalar .Hatta pkk ya para aktarımında bulunan bir su firmasınada faliyetine izin veriliyor buda Azerbaycandaki gayri Türk grupların idarededeki etkinliklerinden Azersun,final teksun gibi ermeni pkk bağlantili firmalarin Azerbaycanda etkinlikleri malesefki vardır .Bir sevindirici gelişme K.Azerbaycanda Türkçülük hariketleri günden güne büyümekte gelişmekte büyük bir hızla hatta KKTC nin resmi olarak tanınmaması Türk kökenli halk tarafından tepki ile karşılanmakta bu durum
MustafaMuğlalı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Alt 04.08.2007, 00:58   #15 (İleti Bağlantısı)
Türk Milliyetçisi

Ötüken Delisi - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 87
Ötüken Delisi Rss Beslemesi
SAYIN YAŞLITÜRK SİZE KATILIYORUM ELBETTE.RUSLARIN KOMUNİZMİ IRKDAŞLARIMIZA EMPOZE ETMEYE ÇALIŞMASI ÇOK NORMAL BİR ŞEY.YANİ BENDE KOMUNİST OLSAM ESİR ETTİĞİM KİŞİLERE O DÜŞÜNCEYİ EMPOZE EDERİM.ZATEN BAŞBUĞUN BİR SÖZÜ VARDIR;KOMUNİZM DİYE BİR YÖNETİM BİÇİMİ VARDIR,TÜRK MİLLETİNİN KARAKTERİNE AYKIRIDIR NERDE GÖRÜLÜRSE BAŞI EZİLMELİDİR DİYE.TAM METNİ AKLIMDA DEĞİL AMA BUNA YAKIN.AYRICA LAİKLİK KONUSUNA DEĞİNMİŞSİNİZ ONDADA HAKLISINIZ.BİR ÖRNEĞİNİ VEREYİM;KIRGIZİSTANDA ÜNLÜ BİR KAM VAR ÇOK YAŞLI BU KAM AYNI ZAMANDA MÜSLÜMAN.ŞİMDİ TÜRKİYEDE BİRİSİ KAMLIK YAPMAYA KALKIŞSA VAY EFENDİM BU DİNSİZ MÜNAFIKK,BÜYÜCÜ GİBİ SÖZLERLE ANILIR VE HİÇ İYİ BAKILMAZ.AMA KIRGIZİSTANDA VERDİĞİM ÖRNEK HERŞEYİ AÇIK VE NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYUYOR.

ESENLİKLER DİLERİM.
Ötüken Delisi adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 2 üye okuyor. (1 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)
TÜRK-SUDE
Seçenekler