Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.09.2007, 13:06   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 99
Türkçü Çeri Rss Beslemesi
Otopark mafyası bitti mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Genel Müdürü Kadir Gurbetci, kentte ''otopark mafyası'' ve ''değnekçiliği'' yüzde 90'ı aşan oranda bitirdiklerini söyledi.
VAR OLAN ALANLARIN KULLANIMI
"'Kentteki parklanmanın yaklaşık yüzde 85'i cadde ve sokaklardaki park yerleri tarafından karşılanıyor'' diyen Kadir Gurbetci, İSPARK'ın bu veriler çerçevesinde kentteki otopark sorununu çözümlemeyi ve vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunmayı öncelikleri arasına aldığını kaydetti. Amaçlarının, parklanmanın trafik yönetimindeki önemine dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Gurbetci, ''Her isteyen her istediği noktada aracını park etmemeli, edemez de... Öteden beri söylenen 'otoparkımız yok' sözü doğrudur, eksik var. Ancak var olan otoparkların da yeteri kadar kullanılmadığı da bir gerçek'' diye konuştu.

200 ''DEĞNEKÇİ''YE İŞ
Kentte uzun yıllar niteliksiz işletmeci, ''mafya'' ve ''değnekçiler''in otopark sorununu rant kapısı haline getirdiklerini ifade eden Gurbetci, 2005 yılı sonuda faaliyete başlayan İSPARK'ın ilk işinin vatandaşı rahatsız eden bu duruma son vermek olduğunu söyledi. Gurbetci, şöyle konuştu: ''Şu ana kadar İstanbul'da otopark mafyası ve değnekçileri yüzde 90'ı aşan oranda bitirdik. 20 yıldan beri 11 kardeşle bu işi yaptığını söyleyen 'ben bundan sonra evimi nasıl geçindireceğim' sözleriyle önümüze çıkan kişi ve gruplar oldu. Emniyet ve zabıta ile de birlikte yumuşak bir metodla bu kişilere yaklaştık. Bu işin bir kanun gereği olduğunu, artık denizin bittiğini onlara anlattık. Büyük oranda başarılı olduk. Şu anda ağırlıklı olarak Beyoğlu ve Şişli'de olmak üzere sayıları 40'ı bulan 7-8 grup kaldı. Belli bir mühlet sonunda bu gruplar da bitecek. Otopark mafyası ve değnekçilik yıl sonuna kadar tamamen tarihe karışacak.''

'İstanbul'da parklanmaya yüzde 90 oranında hakim olurken zorluklar tabii ki çektik'' diyen Gurbetci, değnekçi ve otopark mafyası ile mücadele ederken bu kişilerin gerçek durumunu tespit etmek için evlerine bile giderek çevreden sorguladıklarını ifade etti. Gurbetçi, ''Bu işi gerçekten evinin ihtiyacı için yapanları da kurumda istihdam ettik. 1300 personelimiz içinde yaklaşık 200'e yakını değnekçi dediğimiz kişiden oluşuyor. Bunlara görgü kuralları, iletişim, motivasyon, aidiyet hissi, kurumsallık, büyük şehir, dünyada otoparkçılık gibi konularda eğitim verdik. Elbise giydirmek suretiyle bu arkadaşları kuruma kazandırdık'' diye konuştu. İstanbul cadde ve sokaklarında daha önce otopark mafyası ve değnekçilik yapan yaklaşık 700 kişi bulunduğunu da dile getiren Gurbetci, cadde ve sokakları sahipsizlikten kurtardıklarını anlattı.
Türkçü Çeri adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2007, 13:11   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 99
Türkçü Çeri Rss Beslemesi
Biz nasıl bir ülke olduk ki 200 değnekçi (Suçlu) kürt ve çingene işe alınıyor. Bunlarla başa çıkmak bu kadar mı zor?

Ayrıca değnekçilik işinin bittiğini söyleyen yalancının önde gidenidir. Bu belediye parasız yerleri paralı hale getirip daha fazla para kazanma derdindeyken, kürt otopark mafyaları hala 1 saat park için en az 10 ytl almaya devam ediyor.
Türkçü Çeri adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2007, 13:18   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

AlpTürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 54
AlpTürk Rss Beslemesi
Gebzede de var bu.Tam hatırlamıyorum ama parsan mıydı neydı.Ama deynekçileri filan bitirdiği yok sadece onların işini yasallastırdı.Belediye resmen değnekçilerden vergi alır gibi yaptı.Onlar paranın birazını belediyeye götürüyor.Bilet kestiklerini belediyeye veriyor kesmediklerini kendi ceblerine atıyorlar.
Alt 23.09.2007, 17:39   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
"Değnekçilik" olarak tabir edilen bir çeşit hırsızlık hâlen bitmiş değil. Dün Feshane'ye gitmiştik. Bütün otoparklar dolu idi. Arabayı uygun bir yere bırakıp yürüyerek bir otopark arayayım dedim ve çektim sağa, yaktım dörtlüleri ve arabadakileri (aile efradı) indirip uygun bir yer aramak için arabadanın yanından bir kaç adım uzaklaşmamıştım daha ki bir kürt yanıma gelip bozuk bir şiveyle para istedi. Vermezsem çocukların arabanın camlarını kırdıklarını söyledi.

Arabayı yasak yere park ettiğimden polis koşar adım geldi ve polisle birlikte değnekçi kürt de kaçıp gitti. Polise durumu uygun bir dille anlatınca, bana müsait olduğunu tahmin ettiği bir oto park yeri söyledi, ben de oraya götürüp bıraktım arabayı...
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2007, 21:03   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 91
rumelitürk Rss Beslemesi
BEYLER bu değnekçilere verilen para pkk'ya verilen yardımdır
kürdofillerin kariyer yaptıkları 6 alan var
pkk
pjak
otoparkta değnekçilik
dhkp-c
tikko
ve mlkp
beyler
kürtlere karşı en sert tepkimizi verelim
kurtuluş savaşında sayıları 300 bindi
hiç bir şekilde kurtuluş savaşına destek vermediler
köstek oldular
şeyh said isyanı
milli aşireti isyanı
ali batı isyanı
cemil çeto isyanı
koçgiri isyanları
hep kurtuluş savaşı yıllarına rastlar (1918-1922)
ve kürt teali cemiyeti de bizim zorlu o günlerimizde kurulmuştu
kürtdofiller aynı bakteri gibi çoğalıyor
nüfusları son 40 yılda 10 kez arttı
uyuma TÜRK
TANRI TÜRKÜ KORUSUN
rumelitürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2007, 15:56   #6 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 179
DeliErsegün Rss Beslemesi
Türk Yurdunda kürtlere çingenelere iş veriyorlar. binlerce Türk evladı işsiz güçsüz... suçları dürüst namuslu vatandaş olmak...

not: Akşam haberlerde öğrendim. Net maaş olarak da 810 ytl veriliyormuş. O kadar Türk evladı var ki, yarı aç, yarı tok, iş arayan. insanın içinin sızlamaması içten değil.

-----------

Tek Çare, Türkçü Devrim..!
DeliErsegün adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2007, 17:26   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Kubilay Kagan Rss Beslemesi
Nişantaşında, Amerikan Hastanesi yanındaydım işyerim.Orda da 2 tane genç hastaneye gelenlerin arabalarını parkederdi. Bunlar Kürde benzemiyorlardı, hatta modern giyinişli kişilerdi. Birgun bu parkyerlerini belediye aldı ve özel şirketlere ihale etti. Bu kişiler belki de bu deynekcilerden daha fazla alıyor, en son 1 saat 6 YTL idi. Tabi ki bu en azından yasal ve bir kısmı belediyeye gidiyor.
Birgun Maçka'dan Taksiye yürürken bu gençlerden birini gördüm, Ispark çalışanı olmuştu.Konuştum çocukla ve belediyenin onlara burda iş verdiğini soyledi. Bu haber zannımca doğru. Bu tip zorbalara para vermektense bu tür belediyeden ihale alan şirketlere vermek daha doğru.
Fakat bu ispark'in kime ait oldugunu biliyor musunuz? AKPe yakın adamlara ait olabilir her zamanki gibi. Istanbulda en iyisi heryere taksiyle gitmek. Trafikte araba kullanıp sinir olmazsiniz, zaten heryerde park yeri saati 5 TL'den başlıyor
Kubilay Kagan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler