Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.10.2007, 11:33   #1 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 86
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Oxford'da Erdoğan'ı terleten soru

Oxford'da subay kızından Erdoğan'ı terleten soru
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük İngiltere temaslarına, Oxford Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmayla başladı. Türkiye'nin terörle mücadele çalışmalarından Avrupa Birliği ve Ermenistan'la ilişkilerine kadar pek çok konuya değinen Erdoğan, bir Türk kızının sorduğu soru karşısında şaşırdı. Subay kızının “Yedi yaşımdayken bana şeker alan Üsteğmen Erol amcamın PKK'yla savaşmaya gidip geri dönmemesini unutamıyorum. Bizim terörle uğraşan diğer ülkelerden farkımız ne” diye sorması, Erdoğan'ı zor durumda bıraktı.

Bir subay kızı olduğunu ve okula Siirt'teki Mehmetçik İlkokulunda başladığını belirten 22 yaşındaki Lale Can, “Hayatımda beni en çok etkileyen, 7 yaşımdayken üsteğmen Erol amcamın bana kestane şekeri aldıktan sonra PKK'yla savaşmaya gidip geri dönmemesi. Bunu asla unutamıyorum. Geri döneceğim, söz geleceğim dedi ama asla geri dönmedi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük İngiltere temaslarına, Oxford Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmayla başladı. Türkiye'nin terörle mücadele çalışmalarından Avrupa Birliği ve Ermenistan'la ilişkilerine kadar pek çok konuya değinen Erdoğan, bir Türk kızının sorduğu soru karşısında şaşırdı. Subay kızının “Yedi yaşımdayken bana şeker alan Üsteğmen Erol amcamın PKK'yla savaşmaya gidip geri dönmemesini unutamıyorum. Bizim terörle uğraşan diğer ülkelerden farkımız ne” diye sorması, Erdoğan'ı zor durumda bıraktı.
Bir subay kızı olduğunu ve okula Siirt'teki Mehmetçik İlkokulunda başladığını belirten 22 yaşındaki Lale Can, “Hayatımda beni en çok etkileyen, 7 yaşımdayken üsteğmen Erol amcamın bana kestane şekeri aldıktan sonra PKK'yla savaşmaya gidip geri dönmemesi. Bunu asla unutamıyorum. Geri döneceğim, söz geleceğim dedi ama asla geri dönmedi" dedi.

Can, Amerika'nın terör konusundaki hassasiyetini hatırlatan Erdoğan'a, “Bizim subaylarımız şehit olurken neden biz hiçbir şey yapamıyoruz, terörle uğraşan ülkelerden bizim ne farkımız var” diye sordu. Bu sırada salondan alkışlar yükseldi.

Türk öğrencinin sorusu karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Erdoğan, “ABD de terörü halledebilmiş değil. Dünyanın en korunaklı binası Pentagondur. Pentagon terörden teröristten korunabildi mi? Terör Pentagonu da vurdu, ikiz kuleleri de vurdu ve şu anda ABD'ye girerken elinizi kolunuz sallaya sallaya giremiyorsunuz. Ayakkabınız mayakkabınız her şeyinizi çıkartıyorlar, her şeyinizi” dedi. Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri öğrenciler arasında gülüşmelere neden oldu.

“BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ADIM ATILMAZSA KENDİ İŞİMİZE BAKACAĞIZ”

ABD ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Erdoğan, “Dün (önceki gün) ABD Dışişleri Bakanı Rice'la da görüştük, bugün (dün) Cumhurbaşkanımız ABD Başkanı Bush'la görüşmelerini yaptılar ve burada bir çalışmanın içine müşterek olarak gireceğiz. Bir subay kızı olduğun için aslında bununla mücadeleyi babana soracaksın o da size askeri boyutunu anlatacak niye kızım böyle oluyor diye biz çünkü işin siyasi ve diplomatik boyutuyla uğraşıyor ve verilmesi gereken talimatları vereceğiz” diye konuştu.
“Birileri istiyor diye, birileri tahrik ediyor diye bu tür tahriklerini içine giremeyiz” diyen Erdoğan, askeri koşullar oluştuğu ve kendilerine iletildiğinde gerekenin yapılacağını söyledi. Türkiye'nin üçlü mekanizma ile 14 aydır oyalandığını da ifade eden Erdoğan, “Şimdi ABD'ye de gerekenleri söyledik Irak'a da gerekenleri söyledik. eğer şu birkaç gün içinde beklenen olmazsa artık biz başımızın çaresine kendimiz bakacağız” dedi.

ANKA
http://haber.mynet.com/detail_news/?...ate=23Ekim2007
korkusuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 11:40   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 222
Soruya cevap olarak Erdoğan basit ve kaba bir şekilde "Mücadeleyi babana soracaksın" demiş. Madem öyle ben de gürcü Erdoğan'a soruyorum...

Tiyatro sanatçısı Sevim Tanürek'ün ölümüne neden olan oğlun A. Burak Erdoğan ve Dünya Bankası'nda çalışan, New York'ta bilmem kaçıncı caddede dört yüzbin dolara daire satın alan kızıl saçlı oğlun N. Bilal Erdoğan neden askere gitmiyorlar?
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 12:55   #3 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

Başbakan abd de terörü halledebilmiş değil diyor. Abd başaramadı diye bizde mi başaramayız böyle mantıksızlık olurmu biz güçsüz aciz miyiz, bu askerimize ve Türklüğe hakarettir. Başbakanın bir sözü öbür sözüyle çelişiyor. Başbakan ın terörü yok etmeye niyetli olmadığı belli oluyor.
korkusuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 13:01   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Altaylı Asena adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Çalışmadığı konudan soru çıkmış.
Altaylı Asena Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 13:04   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 439
Bence şöyle demek istedi:'Kızım baban amcan yan gelip yatmış. Ben mi yan gelip yattım. Soruyu git yan gelip yatan babana sor.' Ama diyemedi.
GÜLER TÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 13:13   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

"Terörün neden bitmediğini babana soracaksın!"

Alıntı:
GULER TURK adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bence şöyle demek istedi:'Kızım baban amcan yan gelip yatmış. Ben mi yan gelip yattım. Soruyu git yan gelip yatan babana sor.' Ama diyemedi.
Evet, dedi!

http://www.yenisafak.com.tr/dunya/?t...07&c=4&i=76665
Tengri Pusat Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 13:14   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Terbiye fakiri adam. Hem kendisi askere yasal izni zamanında verdi mi ki asker gereği gibi savaşsın.
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 13:16   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Askere laf atacağına önce kendi oğlunu askere göndersin! Kantin subayı!
Tengri Pusat Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 14:53   #9 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Atsızcı_16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 368
Alıntı:
Altaylı Asena adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Çalışmadığı konudan soru çıkmış.
Evet öğretmeni Bush bunu öğretmeyi unutmuş.
Atsızcı_16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 21:27   #10 (İleti Bağlantısı)
Türk, Türkçü, Atatürkçü!

TürkŞad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
tayyip efendi hala "BİRKAÇ GÜN İÇİNDE ADIM ATILMAZSA KENDİ İŞİMİZE BAKACAĞIZ" diyor, ne zaman bitecek bu birkaç gün acaba?

Aylardır aynı palavra. Söylediklerine artık çocuklar bile inanmıyor efendi, sen git bunları kendi sülalene anlat!

Tengri Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!

Delinse yer, çökse gök, yansa, kül olsa dört yan
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan,
Ölümlerle eğlenen, tunç yürekli Türkleriz!
TürkŞad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 21:42   #11 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

ÖZTÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 114
Tayyip ilerki dönemlerde "tayyibustan masallar" adlı kitaplar çıkarsın.
Hep aynı masal hep aynı hikaye,korkaksın işte kabul et !

Mustafa Kemal ATATÜRK
ÖZTÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 21:57   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 49
Anaya, babaya laf söylemeye ne kadar meraklı bu adam böyle.

Köşeye sıkışınca ananı al, babana sor...
Mete Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2007, 22:47   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
İlim cesaret verir cehalet küstahlık. Ey Rufus Tigran Erdiyan artık çok olmaya başlıyorsun TÜRK'ün öfkesinden kimse kurtulamaz. Masallarınıda, küstahlığınıda al git artık!

Sen önce: ABD Savunma Bakan yardımcısı Paul Wolfowitz'in: “Biz Irak’a müdahale konusunda tereddüt ediyorduk, Tayyip Erdoğan bize cesaret vermiştir.”

Yaptığın hizmetler(!) sonucu Yahudi kuruluşlarından aldığın üstün cesaret madalyalarının

HAin Çinlilere Çin'in toprak bütünlüğü hakkında saygımız vardır derken özgürlük mücadelesi veren 30 milyon Uygur Türkü kardeşimize de terörist ilan etmenin

Askelerimizin başına çuval geçirilirken mantı ziyafetleri çekmenin

Sözde ermeni soykırımı iddiları hakkındaki dışişlerinizin ve sizlerin beceriksizliğinizin

İspanya Başbakanıyla beraber Medeniyetlerarası İttifak(!?) eşbaşkanı olmanın. (Medeniyetler arası ittifak, Dinlerarası diyaloğun diğer bir ismidir. Gösterilen tepkiden dolayı, medeniyetler arası ittifak ifadesi kullanılıyor.)

Bush ile birlikte BOP eşbaşkanı olmanın

Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003

Yirmibeş İslam ülkesinin sınırlarını değiştirip hepsini Irak gibi yapma projesi olan ABD kaynaklı BOP’la ilgili ABDullah Gül’ün görüşü: “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek.” (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295)
Not: Vatandaşlarımızın % 72’si BOP’u tehlikeli görüyor.(25.07.2004 – Yeni Şafak)

CEVAP VER
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.10.2007, 20:25   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 203
bu haysiyet yoksunu adam daha birkaç ay önce kasım kasım kasılarak ''ordu bana bağlıdır'' diye haykırmamış mıydı? şimdi neden kıvırıyor???
Kalpaklı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler