![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ÖZBEKISTAN
ORTA ASIYADA YERLESIR. ESKI TUYK YURTUDUR. ERAZISI 447,400 KM, 4,9 FAIZINI SU TESKIL EDIR.EHALISININ SAYI 25,563,441.BASKENTI DASKENT.RESMI DILI OZBEK DILI.PUL VAHIDI SOM.MUSTEQILLIK GUNUNUN TARIHI 1991 CI YUL 1 EYLULDEN BASLIYOR. BU TARIHE KADAR RUSIYA ESARETINDE OLMUSDUR.ÖZBEKISTANIN VILAYETLERI: ENDINCAN (ANDIJON), BUHARA (BUHORO), FERQANE (FARQONA),JIZZAX, HAREZM (HORAZM),NAMANQAN,NAVOIY,QASQADARYO,QARAQALPAQISTA N RESPUBLIKASI,SEMERQEND,SIRDERYA,SURXONDARYO,TASKEN T. BAYRAK VE HERBI.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
OZBEK SARKİSİ TURKUN TURKDEN BASQA DOSTU YOXDUR! |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ÖZBEKİSTANLA İLGİLİ PROQRAM
TURKUN TURKDEN BASQA DOSTU YOXDUR! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
EMİR TEYMURUN MEZARİNDAKİ SIR
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TASKENTDEN GORUNTULER.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Paylaşımların için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Ben Özbek soydaşlarımızın Türkiyeye bakış açılarını merak ediyorum.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
BENİM GENEL OLARAK VEREBİLECEGİM NAÇİZANE BİRAZ BİLGİM VAR.ÖZBEKLER ÖNCELİKLE PEK TABİ TÜRK OLMAKLA BERABER YILLARCA RUS HAKIMIYETI ALTINDA KALARAK BENLİKLERİNİ UNUTTURULMAYA MAHKUM EDILMISLERDIR.ÖYLE Kİ ÖZBEK TÜRKLERİ BİZ ÖZBEKİZ DERLER ÖZBEK TÜRKÜYÜZ DEMEZLER ASLA.BUNUN NEDENİNİ,ÖZBEK TÜRKLERİNİN RUS HAKIMIYETI ALTINDA GECEN HAYATLARI BOYUNCA TÜRK KELİMESİNİ ETMELERİNİN YASAKLANMASINA VE YABANCI GAZETE DERGİ KİTAP VS.NİN OKUNMASININ DA YASAK OLMASINA BİR NEBZE BAĞLAYABİLİRİZ.AYRICA ÖZBEK TÜRKLERİ ÖZBEKİSTAN'DA BULUNAN AHISKA TÜRKLERİNİ 1995'TE SINIR DIŞI ETMİŞLERDİR.BÖYLESİ BİR TUTUMU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR KANIMCA.RUSLARIN ÖZBEKİSTAN VE DEVLET BAŞKANLARININ,VEKİLLERİN ÜZERİNDEKİ ETKİLİ BASKISI VE BU KİŞİLERİN RUSLARA YAKIN KİMSELERDEN OLUSMASIYLA BERABER ÖZBEK TÜRKLERİNİN TÜRKLÜĞÜ KABUL ETMELERİ VE TAM BAGIMSIZ OLMASI MÜMKÜN GÖZÜKMEMEKTEDİR.
BU BİLGİLERİ ŞAHSIM,ÖZBEK TÜRKLERİNDEN VE AHISKA TÜRKLERİNDEN BİREBİR KONUŞMALARLA EDİNDİM. TENGRİ TÜRK IRKINI KORUSUN. Yönetici Notu:Büyük harflerle yazmayınız. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
özbekistan
artık yavaş yavaş onlarda da Türk benliği oluşmaya başladı.komünist rusyanın baskıları sonucu Türk'lük kelimesini yitirseler bile dilleri ve kültürleri hala Türk..
TEK YOL TÜRKÇÜ DEVRİM... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ozbekistan |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|