Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 14.03.2008, 17:46   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Selin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 130
Selin Rss Beslemesi
Özel okulların idari bölümünde Atatürk köşesi şartı kalktı!!

Özel öğretim kurumlarının idari bölümlerinde Atatürk Köşesi, genel müdür odası, psikoloji odası gibi zorunluluklar kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile 23 Haziran 1985 tarihli Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği yürürlükten kalktı. Eski yönetmelikte yer alan özel öğretim kurumlarının yönetim bölümlerinde Atatürk köşesi, kurucu veya kurucu temsilcisi odası, genel müdür odası, genel müdür yardımcısı odası, müdür odası, öğretmenler odası, rehberlik servisi odası, psikolog odası, büro hizmetleri odası, arşiv, dosya odası, depo, ambar ve misafir odası olması zorunluluğu yeni yönetmelikte yer almadı.

AZINLIK OKULLARI Yönetmelikte, daha önceki yönetmelikte "Lozan Antlaşmasına göre açılan okullar" olarak belirtilen okullara ilk defa "azınlık okulları" denildi. Rum, Ermeni ve Musevî azınlıklar tarafından kurulmuş, Lozan Antlaşması ile güvence altına alınmış ve kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin devam ettiği okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim özel okullarını azınlık okulları statüsünde değerlendirilecek.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi
Alt 14.03.2008, 17:56   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Başkan Denktaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRKMENELİ
İletiler: 611
Başkan Denktaş Rss Beslemesi
İnternet yerleşkelerinden kopyala-yapıştır yapmak yasaktır.Örnek verdiğiniz konu hakkında yorum yapmalısınız.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.03.2008, 18:00   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Selin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 130
Selin Rss Beslemesi
Nelerin döndüğünü, kimlerin neler yaptığını, iktidarda olan insanların artık ayan beyan "Atatürk ilke ve inkılaplarına zarar vermek için her şeyi yaptığını", basın haberleri ile sizlerle paylaşmak istedim.
Alt 14.03.2008, 18:02   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Başkan Denktaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRKMENELİ
İletiler: 611
Başkan Denktaş Rss Beslemesi
Alıntı:
Selin.´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Nelerin döndüğünü, kimlerin neler yaptığını, iktidarda olan insanların artık ayan beyan "Atatürk ilke ve inkılaplarına zarar vermek için her şeyi yaptığını", basın haberleri ile sizlerle paylaşmak istedim.
Türk basınında olan gelişmeleri kendi yorumunuzla aktarınız.Bu konuda bir daha uyarılmayacaksınız.Ayrıca ortadoğu adlı gazeteden burada asla örnek vermeyiniz.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2008, 01:01   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 558
Tarkan Rss Beslemesi
Bu tayyip ve tayfası her kutsalımıza dil uzatmaya başladılar.Bugün azınlık okullarından Atamızın resmini kaldırtırlar, yarın bayrağımızı..Daha sonra bu azınlık olmaktan çıkar "çoğunluğa" yayılır.Şimdilik yargının kararını beklemeliyiz.
Tarkan adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2008, 01:10   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 173
karayazı Rss Beslemesi
Bunların hedefi belli kandaşlarım şu çıkan kanunlara bak hep iç tehditleri güçlendirecek yasalar tanrı için bir tanesi memleket yararına olsa ya yok hep bölücü yıkıcı kanunlar tanrı hepsinin belasını versin. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2008, 01:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 308
ALPGIRAY Rss Beslemesi
Bugün özel okullarin büyük bir bölümü cemaatlerin elinde, tabiyatiyle hepsi Atamiza düsman. Hükümetinde arkasinda bu cemaatlerin oldugunu düsünürsek normal karsiliyorum.
ALPGIRAY adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2008, 03:26   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Yaşadığı Yer: Kırşehir
İletiler: 21
volkansas Rss Beslemesi
Rayına oturmuşcasına dönüyor dünya!!
diyenlerlere tek sözüm KESER DÖNER SAP DÖNER!!!
Yazık bu vatanın bu TÜRKLERİN emeklerine vergilerine!! müslümanmış bunu yapanlar!! bunları hiç bir din kabul etmez!!
volkansas adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.03.2008, 00:12   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 451
Aybala Rss Beslemesi
Herhalde artık Atatürk'ün resimlerini kaldırtıp yerine fettoş resimleri asarlar.

M. Kemal Atatürk.
Aybala adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.03.2008, 20:23   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Bunlar hep psikolojik harptir. Psikolojik harpte en önemli şey göz aşinalığıdır. Hani yobazlar diyor ya "kardeşim devlet dairelerinde Atatürk resmi olunca ne olacak? Ne değişecek" diye, işte devlet dairelerinde Ulu Önder'in resmi olursa, Türk toplumu üzerinde bu göz aşinalığı yaratır. Yani toplum, devletin olduğunu hissettiği her yerde Atatürk'ü hatırlar ve onun varlığı zihinlerden asla kaybolmaz.

İşte bunların yaptığı, Atatürk'ü toplumun zihninden silmek. Bugün okullarda yasaklayacaklar, yarın başka yerde, böyle böyle Atatürk iyice silinmeye çalışılacak. Bu oyunlara gelmemek lazım.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.03.2008, 20:56   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
NoyanHan Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bunlar hep psikolojik harptir. Psikolojik harpte en önemli şey göz aşinalığıdır.
Tek kelime ile kusursuz bir tespit. Esas amaç "şuursuzlaştırma" politikasıdır. "Önemsiz" ve "ufak detay" olarak nitelendirerek kaldırılan manevi değeri büyük bu tip değerler, milli benliğimizi ve sonunda milletimizi kaybetmemize yol açacağa benziyor. Esas üstünde durulması gereken ve beni düşündüren konu ise, basının bu kadar haksızlığa, duyarsızlığa nasıl kulak tıkadığıdır. Hoş, onların da çoğu iktidar yalakası. Dilerim atsizcilar.com olarak başlayan bu kutlu hareket, ileride Atsiz Gazete, Atsiz TV olarak büyüyerek, gelişerek, ve daha geniş kitleleri arkasından sürükleyerek devam eder, devam eder de budunumuz kandırılmış değil uyanmış olarak, hayatta kalma değil birlik olma savaşı verir.

Tanrı Yardımcımız olsun,
TTK

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.03.2008, 17:26   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GökTürkAlp - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 515
GökTürkAlp Rss Beslemesi
Canlı bir balığı kızgın tavaya atarsanız hemen sıçrar ve tavadan yere düşer fakat ilk önce balığı koyup sonra yağı yavaş yavaş kızdırırsanız o balık orda pişer.

Şu anda hükümetin yaptığı aynı bu örnekte ki gibidir.Tek tek, adım adım ülkülerini yaymak için, bu ülkede Atatürk isimini unutturmak için çalışıyorlar. Ve bunları sessizce ve kılı kırk yararak yapıyorlar.İlk önce özel okullarda kaldıracaklar sonra diyecekler bakın bir şey olmadı devlet okullarındada kaldırırsak hiç bir şey olmaz ve plan tıkır tıkır işliyecek.

Fakat; bunların düşünceleri böyle gitmeyecektir.Bunların yaptığı dikensiz gül bahçesinde bunlara yumruk atanlar elbet bulunmuştur,bulunuyordur ve bundan sonrada bulunacak.
Yaşasın Türk Ordusu, Yaşasın Türk Yargısı !
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez......
GökTürkAlp adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler