![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Parayla türban takma mesleği de icat olundu
Gelen bir e-postadan aktarıyorum kandaşlarım, sonunda bu da oldu:
"Yaşanmış bir olay: İstanbulda annemlerin bir komşusunun kızı okulunu bitirmiş iş aramaktadır. Birileri aracı olur ve belediyelere iş yapan ve iktidar destekli bir firmaya iş görüşmesi için randevu alınır. Bu kızımız görüşme sırasında öz geçmişini ve referansını açiklarken görüşmeci şahıs kızın sözünü keserek; bırak şimdi bunları diyerek yan tarafında yığınla duran kara çarşaflardan bir tanesini alıp kıza uzatır. Bunun yanısıra kıza bir tane AKBİL (tren-otobüs-metro ve vapurda geçerli akıllı bilet ) vererek senin işin bu çarşafı giyinerek akşama kadar tren, otobüs, vapur v.s. bineceksin ve meydanlarda görüntü vereceksin der. Aylık 500 ytl maaş+ sigorta + yemek vaadi ile işe alınacağı söylenir. Anlayacağınız gibi kızımız işi kabul etmediği için konu bizlere kadar ulaştı. Ben özellikle Üsküdar meydanında bu görüntülerin artışına anlam veremiyordum,cevabını öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca bir gazetede çıkan yazıda türban kullanımının son dört yılda beş kat arttığı belirtiliyor. Bence bu araştırma çarşaf konusunda yapılmalı. Güzel günler umudumuz olmasın geleceğimiz olsun diyorum. Ö.Oğuz TOPÇUOĞLU" Durum sanıldığından da vahim anlayacağınız. Laik Cumhuriyeti korumakla görevlendirişmiş olan kişiler de geliyorum diyen ve adım adım yaklaşan felaketi bizim izlediğimiz gibi izleyecekler mi acaba bu kişiler, daha neyi bekliyorlar? Geçenlerde İstanbul-Beşiktaş'ta otobüs beklerken okuldan çıkmış liseli türbanlılar gördüm. Kim bilir belki, bunların türban takması karşılığında ailelerine para, kömür, mercimek yardımları yapılıyordur. Son 5 yılda, oturduğum şehirde türbanlıların bu kadar artmasını başka hangi gerekçe ile açıklayabiliriz ki?
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Oylarını kömüre satanların, bunu da parayla yapacakları, akla gelmeyecek birşey değil.Çevrede, üstü kaval altı şişhane olan,sözde ahlak timsallerinin ne mal olduğu bellidir. İnanca saygı diye haykıranların,inançlarını bilmemelerinden cahillikleri zaten tescillidir.Sağolun Sn.AYBALA.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]() |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aslına bakarsanız bu olay öyle geçiştirilecek bir şey değildir. Ne kadar zekice bir iş planlamışlar görüyor musunuz? Yani amaçları, toplumda göz aşinalığı yaratmak, çarşafı, topluma hazmettirmek.
Bu tür misyonerleri (kara çarşafı toplumun gözüne alıştırmak için çalışan kimseleri), özellikle büyükşehirlerin lüks diye tanımlanan mekânlarına gönderiyorlar. Çünkü buralardaki insanlar eğitim ve kültür seviyesi, maddi durumu ve toplumsal düzeyi yüksek olan kimselerdir. Amaç, bu kimselere kara çarşafı, türbanı, yani şeriatın simgelerini kabullendirmek için bilinçaltına gizlice bu şekilde saldırmaktır. Bu işe karşılık yapılabilecek tek şey, bu propagandayı önlemektir ama bunu yapmak, AKP iktidar olduğu sürece imkânsızdır. Çünkü işi tasarlayan, iktidarın kendisidir. Kimi kime şikâyet edeceğiz?.. İşte görüyorsunuz, cumhuriyet karşıtları nasıl çıfıtça düzenler kurup cumhuriyetin kökünü kazımaya çalışıyorlar. Bunu yapanların uzun vadedeki planlarını varın siz düşünün artık. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kuşadası'nda yaşayan 1 kızı evli 1 kızı bekar olan bir akrabamız var.Adamcağız emekli,bir küçük dükkanı,bir elden düşme arabası,bir de kendine ait küçük bir evi var.Eşi de başörtülü,ama genelde kışın,dışarı çıkarken takar. Birgün, Akp'li bir şahıs gelmiş dükkanına...Adamcağıza demiş ki,eğer eşin ve kızların başını kapatırsa,senin yeni ve büyük bir dükkan kiralamana yardımcı oluruz,arabanı da değiştirir daha tasarruflu bir araba almana destek oluruz demiş.Bizim akrabada benim eşim ekseriyetle başörtülüdür ama,kızlarımın biri evli eşi istemez,diğeride zaten başörtüsü kullanmaz demiş.Akp'li demiş ki, ben zaten başörtüsü demiyorum,TÜRBAN taksınlar diyorum! Kısacası,gidişat hiç iyi değil, bu anlattığım olay gibi belki yüzbinlerce insana,aileye bu şekilde baskı uygulanıyor,Türk Millet'i bu gaflet uykusundan uyanır umarım,çok geç olmadan.Her taraftan kuşatılmış vaziyetteyiz,Tanrı yardımcımız olsun..
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Normal şartlarda, normal bir ülkede asla inanmayacağımız, dalga geçeceğimiz bu tür olayların, bugünün Türkiyesinde gerçekleşme olasılığı çok yüksek. Devlet kadrolarını en alt seviyeden en üste kadar ele geçirmiş dinci zihniyetin bu tip aşağılık işlere başvurmayacağı konusunda kimse ikna edemez beni.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
70'lerin ikinci yarısı Şah karşıtı gösteriler yoğunlaştı, İslamcılarla solcular ortak cephede yer aldı. Şah'ı devirip demokrasi getireceklerdi.
Üye sayısı milyonu aşan İRAN KOMÜNİST PARTİSİ (TUDEH) yönetimi, mollalara iki isim yakıştırdı: İLERİCİ DİN ADAMLARI, DEVRİMCİ İSLAM. 16 Ocak 1979'da Şah, İran'ı terk etti. 1 Şubat'ta Humeyni Tahran'a döndü, 1 Nisan 1979'daki halkoylamasının tek maddesi vardı: İSLAM CUMHURİYETİ'NE EVET Mİ HAYIR MI? O koşullarda HAYIR çıkması olanaksızdı. Solcular hâlâ uyanmamıştı! Bir yıl sonra Şubat 1980'de Humeyni, üzerine küçük bir yetki aldı: TÜM YARGI ATAMALARINI YAPMAK! Nisanda "İSLAM KÜLTÜR DEVRİMİ" paketi kabul edildi. ARTIK BAŞKA KÜLTÜR YOKTU. VE SOL UYANDI! Tüm üniversitelerde eylemler yapıldı, karşı çıkıldı. Mollalar buna çok demokratik yanıt verdi: "ÜNİVERSİTELER İKİ YILLIĞINA KAPATILMIŞTIR." Bu zaman diliminde üniversitelerdeki molla rejimine karşı çıkan tüm öğrenciler, öğretim üyeleri ayıklandı. 1983'te son darbe indirildi: TÜM TUDEH YÖNETİCİLERİ TUTUKLANDI. O süreçte İran'da molla rejiminin kıyımına uğrayan SOLCU, AYDIN SAYISININ 2 MİLYON OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR. Mollalar İLK GÜNLERDE BAŞI AÇIK KADINLARA DOKUNMADILAR. Biraz güçlenince DEVLET DAİRELERİNDE KARA ÇARŞAF ŞART DEDİLER. Kadınlar buna gülüp geçtiler, olur muydu öyle şey? Bu yasanın çıkma arifesinde Tahran sokaklarında tümü kadın 50 bin kişi yürüdü. REJİMİN İKİNCİ YILINDA devlet dairelerinde, sokaklarda, özel işyerlerinde, kısacası hiçbir yerde BAŞI AÇIK TEK KADIN KALMAMIŞTI. Başı kapalı ama ojeli olduğu anlaşılan kadınlar, rejim muhafızları Pasdaranlar tarafından sarı renkli minibüslere götürülüyor, ELLERİ İÇİ BÖCEK DOLU POŞETLERE SOKULUYORDU. Türkiye İran olur mu? Olmaz ama, İran'a benzer başka bir Türkiye ile karşılaşabiliriz. İran'dan kaçabilen solcuların ortak söylemlerinden biri şudur: "ALIŞTIRA ALIŞTIRA GELDİLER. Bir taviz kopardılar mı, aldıkları taviz sanki yıllardır uygulamadaymış gibi doğal karşıladılar, hemen yeni taviz peşine düştüler. KISA SÜRE SONRA İTİRAZ ETMEYİ UNUTAN İNSANLAR HALİNE GELDİK. ARTIK SAĞCI, SOLCU, MİLLİYETÇİ, LİBERAL YOKTU, İYİ MÜSLÜMAN-KÖTÜ MÜSLÜMAN VARDI. Bunun ölçüsünü de mollalar koyuyordu." Lamba da bize gerek alıştıra alıştıra, gerekse dayatılarak gündeme getirilen kimi değişiklikleri şöyle bir düşünün... Sanki koşullar benzer bir süreç yaşadığımızı gösteriyor. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu ülkede kim ileri gittiyse bir şekilde bunu canıyla ödemiştir.Değişik kuramlar üretilse bile, Menderes ve Özal en bariz örnekleridir.RTE de ileri gittiğinde aynı son ile karşılaşabilir.Şu an türban tavizini kopardılar, devamı çarşaftır.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Artık normal memurlar bile yükselmek için veya tayinlerini istediklere yaptırmak için karılarına sıkmabaş giydiriyorlar.
Artık durum öyle vahim ki polisler bile 2 hafta bir sırf gidip millete cuma namazında görünmek için amirlerinden izin almaya çalışıyor. Artık durum öyle vahim ki memurlar 1 aylık bebeğine türban takıp fotoğrafını çekiyor ve bunları arkadaşlarına hava atmak amacıyla gösteriyor. Artık durum öyle vahim ki cuma günleri lokantaya gidince adamlar ters ters bakıyor. Artık durum öyle vahim ki Atatürk'ün kurduğu (Türk)iye Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirliklerinden biri olmaya doğru gidiyor.....
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|