![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Perinçek: "Türk diye bir ırk yok"
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bazı ulusalcıları Atatürkçü olmamakla suçladı.
Perinçek ulusalcılara çattı Önceki gün partisinin Ümraniye teşkilatı tarafından Princess Düğün Salonu'nda düzenlenen Avrupa Birliği konulu konferansta konuşan Perinçek, bazı ulusalcılara çattı. Perinçek şöyle konuştu: Türkiye'de bugün herkes korku filmi anlatıyor. Aydınları birbirleri arasında konuşuyor, nereye gidiyoruz diye. Edirne'ye de gitseniz, Kars'a da gitseniz bu konuşma. Ne konuşuluyor? Efendim Türkiye batıyor, kıskaç altında Türkiye, çöken Türkiye, batan Türkiye. Yazılan kitaplara bakın kuşatılan Türkiye, çöken cumhuriyet, Erol Manisalı'nın, Vural Savaş'ın, General Özbek'in ve diğer aydınların kitaplarında Türkiye hep kuşatılmış, bitmiş. Frankeştayn filmleri gibi, korku filmleri gibi. Kimse çözüm yolu göstermiyor. Atatürkçülük bu değil. Türk diye bir ırk olmadığı iddiasını tekrarlayan Doğu Perinçek, Türklerin çeşitli toplulukların bir araya gelmesinden ve kaynaşmasından oluşmuş bir millet olduğunu öne sürdü. (internethaber) |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]() PERİNÇEK ERKEKSE BU RESİMİN HESABINI VERSİN...
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
![]() |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir yıl önce MHP'li Mehmet Gül, bir televizyon programında bir pkk'lı ile uzlaşmaya (!) çalışırken aynen şöyle demişti :
- Aslında Türk diye bir şey yok! Çeşitli etnik parçaların birleşmesiyle oluşur. Demişti. Bu inanış aslında MHP'nin ana başlığı gibi bir şeydir. Bu bağlamda Perinçek grubu ile MHP ülkücüleri fikren örtüşmektedir. Aferin onlara diyoruz. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaslar,
Tam da bu konu üzerinde Perinçek'e ithafen bir tenkit yazıp, Ip Propaganda masası başkanına göndermiştim. Nitekim her ikisinden de ayrı ayrı cevap gelmişti. Türk, diye bir ırk olmadığı gibi,ingiliz, alman, fransız diye de bir ırk olmadığı aşikardır. Zira bilinir ki, ırklar millet adlarıyla sınıflandırılmaz. Beyaz ırk, Sarı ırk, Siyah ırk diye bilinirler. Fakat, Perinçek san ki bunu bilmiyormuş gibi, Türk diye bir ırk, yoktur, diyince, bunu elbette ki maksatlı anlamış ve tepki göstermiştik. Onu savunmak maksadıyla değil, ama mertlik adına, bize verdiği cevaba deyinmek gerekirse. Bizi doğruluyor ve bunu bir konferansta, üst başlık olarak değil, ayak üstü, hava alanında yöneltilen bir soru üzerine söylediğini beyan ediyordu. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
seksenlerin koministti, doksanlarin kürtcüsü, ikibinlerin ulusalcisi.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
En basit sindirme yöntemi.
Perinçek'in ne mal olduğu herkes tarafından zaten biliniyor. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
BAŞBUĞ'UN ASKERİ
|
Markisist ideoloji temelinde kurulan pkk it sürüsü terör örgütü perinçek adlı şahıs tarafından kendisi de kominist olduğu için savunulmuştu.
Tabi ki herkes faşist bir kürtçü örgüt olduğunu idrak edene kadar.Şimdi zavallının savunacağı bir şey kalmamış sağa sola yalpalıyor.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ben soyumu biliyorum onla gurur duyuyorum sen kendi adına konuş biz senin ne olduğunu biliyoruz bu resimler niye gazetelerde çıkmaz hala sana oy veren var ya ona yanıyorum.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
bi imzada benden.çok haklısınız...
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kendisinin ne olduğu tam olarak net olmadığı için tabi ki ırkının da ne olduğu konusunda ikileme düşmüş herkesi kendisi gibi sanıyor napsın adamcağız yazık :)
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aşağıdaki sözler İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e aittir:
“Kürt sorununa çözüm demokratik, federal, emekçi cumhuriyetidir. Türk milliyetçisi ve piyasacı düzen partileri Kürt illerinde iflas etti… Kürt milleti kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterlerse ayrı bir devlet kurabilir. Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönül birliği gerçekleştirmektedir. Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılığı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir…” (Doğu Perinçek, 2000′e Doğru Dergisi, 15 Eylül 1991) 6 bin insanın katili bölücü terörist Abdullah Öcalan’ın DGM savcıları tarafından İmralı Cezaevi’nde alınan ifadelerindeki şu sözleri, Perinçek’in kimliğini en iyi şekilde gözler önüne seriyor: “Doğu Perinçek’in 1991 yılında kampımıza geldiği ve benimle görüşmeler yaptığı doğrudur. Doğu Perinçek bana ’siz bu şekilde muvaffak olamazsınız, benim siyasi yapılanmam içinde yer almanız daha doğru olur’ şeklinde telkinlerde bulunuyordu.” Perinçek, 1991 seçimleri öncesinde çeşitli yerlerde ve televizyonda yaptığı bu gibi konuşmalarda, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine propaganda” suçu işlediği için Ankara 1 No’lu DGM’de hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra doğu ve güneydoğu illerindeki İşçi Partisi teşkilat binalarına PKK bayrağı ve Abdullah Öcalan’ın resmini astırmaktan hüküm giyerek bir kez daha hapis yattı… |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
perinçek diye bir ADAM var mı ki boş sözlerini haber yapmışlar?
Yalnız Türkoğuz'a katılıyorum. 2000'lerin ulusalcısını bilmem ama bu boş sözlerin sahibi 2000'lerin ülkü ocakları başkanı olabilir...Baksanıza herkesi bir araya getirip kaynaştırmış, kardeş olmuşlar üç gün sonra da 'din kardeşi' edebiyatı yaparsa bitti. Daha iyi başkanı nerden bulacaklar? |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|