![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
QEZEL! MENDE MECNUN´DAN FUZUN ASIKLIK ISTI´DADI VAR...
QEZEL! MENDE MECNUN´DAN FUZUN ASIKLIK ISTI´DADI VAR...
Mende Mecnûn'dan füzûn âşıklık isti'dâdı var Âşık-i sâdık menem Mecnûn'un ancak adı var N'ola kan tökmekde mâhir ola çeşmüm merdümü Nutfe-i kâbildürür gamzen kimi üstâdı var Kıl tefâhur kim senün her var men tek âşıkun Leylî'nin Mecnûn'u Şîrîn'ün eger Ferhâd'ı var Ehl-i temkînem meni benzetme ey gül bülbüle Derde yoh sabrı anun her lâhza min feryâdı var Öyle bed-hâlem ki ahvâlüm görende şâd olur Her kimün kim devr cevrinden dil-i nâ-şâdı var Gezme ey gönlüm kuşu gâfil fezâ-yı ışkda Kim bu sahrânun güzer-gehlerde çok sayyâdı var Ey Fuzûlî ışk men'in kılma nâsihden kabûl Akl tedbîridür ol sanma ki bir bünyâdı var FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
MENI UNUTMA....
Sensizem,yalgızam yer küresinde, Eşg mene anlatdı ne var, dünyada. ...Taleden,imkandan uzag,çoh uzag, İlahi sevgiler yaşar dünyada. Meni unutma. Sene yol gelirem hesret,gem,ancag, Alın yazısı tek izleyer meni. Sene gelen yollar düşüb ovsuna, Her yerde ayrılıg gözleyer(1) meni. Meni unutma. Sene yol gelirem sısga bulag(2) da, Böyüyür,keçilmez han Araz olur. Temiz sevgilerin ,gülüm nedense, Vüsalı hemişe umulmaz olur. Meni unutma. Delilik gelmese başına,sevsen, Bu eşge inanma ne geder hagsa(3). Deli mi olmuşam yaz gecesinde Ay da bir insandı dedim ne vahtsa. Meni unutma. Lap Allah (4)olmuşam seni sevenden(5), Bilerem ne deyir üz tutsam dağa. Danışar menimle inan adam tek, Söz desem,ağaca,ota,yarpağa, Meni unutma. Menim hoşbehtliyim(6)Araz arhalı(7) Menim kederimin nağıl yaşı var ´8´ Hardasa bir ana dili dualı, Hardasa bir deli oğlan yaşıyar. Meni unutma. 1-bekler.2-pınar.3-doğruysa,hakikatse. 4-tam ilah. 5-sevenden beri. 6-mutluluğum. 7-Aras'a yaslanmış,onunla bağlıdır, 8-masal kadar eskidir. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
GAZEL !
GAZEL!
Benî candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı Felekler yandı âhımdan murâdım şem'i yanmaz mı Kamû bîmârınâ cânan devâ-yî derd eder ihsan Niçin kılmaz banâ derman benî bîmâr sanmaz mı Gamım pinhan dutardım ben dedîler yâre kıl rûşen Desem ol bî vefâ bilmen inânır mı inanmaz mı Şeb-î hicran yanar cânım töker kan çeşm-i giryânım Uyârır halkı efgaanım karâ bahtım uyanmaz mı Gül'î ruhsârına karşû gözümden kanlu âkar sû Habîbım fasl-ı güldür bû akar sûlar bulanmaz mı Değildim ben sanâ mâil sen etdin aklımı zâil Bana ta'n eyleyen gaafil senî görgeç utanmaz mı Fuzûlî rind-i şeydâdır hemîşe halka rüsvâdır Sorun kim bû ne sevdâdır bu sevdâdan usanmaz mı. FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
GAZEL-ICINDIR!
Âh eylediğim serv-i hırâmânın içindir Kan ağladığım gonce-i handânın içindir Ser-geşteliğim kâkül –i müşkınin ucundan Âşüfteliğim zülf-i perîşânın içindir Bîmâr tenim nerkis-i mestin eleminden Hûnin ciğerim lâ’l-i dür-efşânın içindir Yaktım tenimi vasl günü şem’ tek ammâ Bil kim bu tedârük şeb-i hicrânın içindir Kurtarmağa yağmâ-yı gamından dil ü cânı Sa’yim nazar-ı nerkis-i fettânın içindir Can ver gönül ol gamzeye kim bunca zamandır Cân içre seni sakladığım ânın içindir Vâiz bize dün dûzahı vasf etti Fuzûlî Ol vasf senin külbe-i ahzânın içindir FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
GAZEL-BAK
Reng-i rûyundan dem urmuş sâgarı sahbâya bak Âftab ile kılur da’vî tutulmuş ayâ bak Şem’ bâşından çıkarmış dûd-ı şevk-ı kâkülün Böyle kûteh ömr ile başındaki sevdâya bak Sînemi çâk eyle gör dil iztırâbın aşktan Revzen aç her dem hevâdan mevc uran deryâya bak Ey Fuzûlî her nice nâsıh seni men’ eylese Bakma anın kavline bir çehre-i zîbaya bak FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
GAZEL
Sabr ile gönül derdine derman ire umma Can atma oda bihüde canan ire umma Gözün sadefinden nice dürdane dökersin Şol dişi güher dudağı mercan ire umma. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Hâsılım yok ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yok reh-i aşkında fenâdan gayrı Ney-i bezm-i gamem ey âh ne bulsan yele ver Oda yanmış kuru cisminde hevâdan gayrı Perde çek çehreme hicran günü ey kanlu sirişk Ki gözüm görmeye ol mâhlikadan gayrı Yetti bi-kesliğim ol gayete kim çevremde Kimse yok çizgine gird-âb-ı belâdan gayrı Bozma ey mevc gözüm yaşı habâbın ki bu seyl Komadı hiç imâret bu binadan gayrı Bezm-i aşk içre Fuzûli nice âh eylemeyem Ne temettu´ bulunur neyde sadâdab gayrı FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Öyle ser-mestem ki idrâk etmezem dünyâ nedür Men kimem sâkî olan kimdür mey û sahbâ nedür Gerçi cânândan dil-i şeydâ içün kâm isterem Sorsa cânân bilmezem kâm-ı dil-i şeydâ nedür Vasldan çün aşık-ı müstâğni eyler bir visal Aşıka maşukdan her dem bu istiğnâ nedür Hikmet-i dünyâ vü mâfiha bilen arif degül Arif oldur bilmeye dünyâ vü mâfiha nedür Ah u feryâdun Fuzûlî incidübdür âlemi Ger belâ-yı ışk ile hoşnûd isen gavga nedür FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Ey giyip gülgûn demâdem azm-i cevlân eyleyen Her taraf cevlân edip döndükçe yüz kan eyleyen Ey beni mahrum edip bezm-i visâlinden müdâm Gayri, hân-ı iltifatı üzre mihmân eyleyen! Ey demadem reşk tiğiyle benim kanım döküp Mey içip ağyâr ile seyr-i gülistân eyleyen. Bunca kim efgaanımı ey mâh, işittin giceler Dimedin bir gice; ´´Kimdir bunca efgaan eyleyen.´´ Aşk derdiyle olur aşık mizâcı müstakîm Düşmenimdir dostlar, bu derde derman eyleyen. Derd-i hicrân, natüvan etmiş Fuzûlî hasteyi, Yok mudur Yâ Rabb devâ-yı derd-i hicrân eyleyen FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Zülfü kimi ayağın koymaz öpem nigârum Yohdur anun yanında bir kılca i´tibârum İnsâf hoşdur ey ışk ancak meni zebûn et Ha böyle mihnet ile geçsün mi rûzigârum Bildi temâm-ı âlem kim derd-mend-i ışkam Yâ Râb henûz hâlüm bilmez mi ola yârum Vaslundan ayru n´ola kanun tökelse gül gül Men gül-bün-i belâyem bu fasldur bahârum Tasvîr eden vücûdum yazmış elümde sâğar Ref´ olmağa bu sûret yoh elde ihtiyârum Dûr istemen zemânı mey neş´esin başumdan Toprağ olanda yâ Râb dürd-i mey et gubârum Rusvâlarından ol meh saymaz meni Fuzûlî Dîvâne olmayum mı dünyâda yoh mu ârum FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Batalı kana ohun dîde-i giryân içre Bir elifdür sanasan kim yazılur cân içre Yeridür sîne-i sûzânuma külhan deseler Anca kim yandı ohun sîne-i sûzan içre Cânı ten içre ne sahlardum eger bilse idüm Ki degül gizlü gam-ı lâ´l-i lebün cân içre Ala gör ohlarını dîdelerümden ey dil Hayfdur olmaya nâ-geh ite müjgân içre Çâk gönlüm yarasında yaraşur peykânun Akd-i şebnem hoş olur gonca-i handân içre Kaddüne serv demiş goncalarun ta´nından Duramaz bâd-ı sabâ hîç gülistân içre Ey Fuzûlî kime sûz-ı dilümi şerh edeyüm Yoh menüm kimi yanan âteş-i hicrân içre FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Dehenin derdüme dermân dediler cânânum Bildiler derdümi yohdur dediler dermânun Olsa mahbûblarun ışkı cehennem sebebi Hûr u gılmânı kalur kendüsine Rıdvân´un Geçdi meyhâneden il mest-i mey-i ışkun olup Ne meleksen ki harâb etdün evin şeytânun Urmazam sıhhat içün merhem ohun yarasına İsterem çıhmaya zevk-i elem-i peykânun Ne bilür ohumayan Mushaf-ı hüsnün şerhin Yere gökden ne içün indügini Kur´ân´un Yerden ey dil göge kovmuşdu sirişküm melegi Anda hem koymayacakdur oları efgânum Ey Fuzûlî oluben garka-i girdâb-ı cünûn Gör ne kahrın çekerem döne döne devrânun FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Dost bî-pervâ felek bî-rahm ü devran bî-sükûn Derd çoh hem-derd yoh düşmen kavî tâli´ zebûn Sâye-i ümmîd zâ´il âfitâb-ı şevk germ Rütbe-i idbâr âlî pâye-i tedbîr dûn Akl dun-himmet sadâ-yı tâ´ne yer yerden bülend Baht kem-şefkat belâ-yı ışk gün günden füzûn Men garîb ü râh-ı mülk-i vasl pür-teşvîş ü mekr Men harîf-i sâde-levh ü dehr pür-nakş-ı füsûn Her sehî-kad cilvesi bir seyl-i tûfân-ı belâ Her hilâl-ebrû kaşı bir ser-hat-ı meşk-i cünûn Yelde berg-i lâle tek temkîn-i dâniş bî-sebât Suda aks-i serv tek te´sir-i devlet vâj-gûn Ser-had-i matlûba pür-mihnet tarîk-i imtihân Menzil-i maksûda pür-âsîb râh-ı âzmûn Şâhid-i maksad nevâ-yı çeng tek perde-nişîn Sâğar-ı işret habâb-ı sâf-ı sahbâ tek nigûn Tefrika hâsıl tarîk-i mülk-i cem´iyyet mahûf Ah bilmen neyleyem yoh bir muvâfık reh-nümûn Çihre-i zerdin Fuzûlî´nün dutupdur eşk-i âl Gör ana ne rengler geçmiş sipihr-i nîl-gûn FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Ey musavvir yâr timsâline sûret vermedün Zülf ü ruh çekdün velî tâb u terâvet vermedün Işk sevdâsından ey nâsih meni men´ eyledün Yoh imiş aklın mana yahşi nasîhat vermedün Dün ki fursat düşdü hâk-i dergehünden kâm alam N´oldu ey göz yaşı göz açmağa fursat vermedün Göz yumup âlemde isterdüm açam ruhsâruna Cânum aldun göz yumup açınca möhlet vermedün Bu mıdur rahmün ki hâlün eyler iken kasd-i cân Çıhdı hattun kim anı men´e de ruhsât vermedün Verme hüsn ehline yâ Rab kudret-i resm-i cefâ Çün vefâ çekmekde ışk ehline tâkat vermedün Ey Fuzûlî öldün efgân etmedün rahmet sana Rahm kıldun halka efgânunla zahmet vermedün FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fuzuli Gazel
Ezel kâtipleri uşşâk bahtın kare yazmışlar Bu mazmûn ile hat ol safha-i ruhsâre yazmışlar Havâs-ı hâk-i pâyun şerhini tahkîk edîp merdüm Gubâr îlen beyâz-ı dîde-i hûnbûre yazmışlar Girip büthâneye kılsan tekellüm cân bulur şeksiz Musavvirler ne sûret kim der ü dîvâne yazmışlar Muharrirler yazanda her kime âlemde bir rûzî Bana her gün dil-i sad-pâreden bir pâre yazmışlar Yazanda Vâmık u Ferhâd u Mecnûn vasfın ehl-i derd Fuzûlî adını gördüm ser-i tumâre yazmışlar FUZULI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Etiketler |
| asiklik , fuzun , isti´dadi , mecnun´dan , mende , qezel! , var... |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|