![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Resim Çalışmalarım
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Elinize yüreğinize sağlık hepsini indirdim
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kardeşim eline sağlık çok güzel olmuş.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Hülagünün Izinde
|
Eline saglik, cok güzel olmus soydasim.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
harika emeğine sağlık
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK IRKI ÜSTÜNDÜR
|
ellerin dert görmesin..çok güzel olmuş..
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
BOZKURT
|
Emeğine sağlık resimler çok güzel olmuş.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Resimlerinde kullandığın kişilerden biride sanırım Ziya göklap. Bu şahsın Türkleşmek İslamlaşmak Muhasırlaşmak(Asrileşmek,modernleşmek)isimli kitabını okuduktan sonra kullanmanı ve o yüce insanların arasına koymanı tavsiye ederim.Esenlikler.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ziya Gökalp
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
TANRI TÜRKÜ KORUSUN
|
Eline sağlık Soydaşım,izninle hepsini arşivimeekliyorum.
"Türk bu ülkenin yegane efendisidir. Yegane sahibidir.Saf Türk olmayanların bu ülkede bir tek hakları vardır, hizmetçi ve köle olma hakkı, dost ve düşman hatta dağlar bu hakikati görsünler" MAHMUT ESAT BOZKURT |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Şartların ışığında Türkçü bir yönetim anlayışının oluşması sebebiyle dinamik bir fikir adamı olan Gökalp; fikirlerini gözden geçirmeyi bilmiş ve Türkçülüğün Esasları adlı yapıtı ile Türkçülüğe anlamlı bir hizmette bulunmuştur. Nihâl Atsız'ın, "Büyük Adamlar" bölümünde Gökalp ile ilgili makalesini mutlaka okumalısın. Nihâl Atsız'ın Gökalp hakkındaki makalesinden alıntıladığım bu bölüm yeteri kadar açıklayıcıdır. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yazmış olduğu "Türkleşmeş İslamlaşmak Muasırlaşmak" adlı eserinin islamcılıkla veya ümmetçilikle alakası yoktur. Gökalp Hoca, Türk'ün son asra ayak uydurmasının ve gelişiminin mutlak gerekliliğini anlatmak ve vurgulamak amacıyla bu eseri ortaya çıkarmıştır. Bunu iyi anlamak ve Türkçülüğün geçmişteki emektarlarına ve önderlerine saygısızlık yapmamak gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
KARAMANOĞLU kandaşım çok başarılı bir çalışma olmuş. Eline sağlık..
Alıntı:
Ziya Gökalp Türkleşmek, İslamlaşmak ve Çağdaşlaşmak isimli eseri kaleme aldığı o günün koşullarında, ortaya koyulabilecek en iyi eseri kaleme almış, Türkçü bakış ve duruşunu sergilemiştir. Atsız Atamız tarafından da yeri geldikçe taktir edilmiştir. Dolayısı ile eleştirmek ne haddimizdir ne de bilgi birikimimiz bu konuda söz söylemeye müsaittir.
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kimseye karşı boynum eğilmedi hayatta. Okudum öğrendim.Bildiklerim kimsenin bilmedikleri değil.Kitap ortada ama yazan ortada yok okuyun yorumlayın sonra tartışalım.Bu kitabın anlatmaya çalıştığı yani ana fikri.bu günlerde çapulcu dediğimiz kişilerin ana fikridir.Hiç birini onaylamak mümkündeğil.Yoksa Atsızatanın makalesinde anlatılan fikirle günümüzde uygulanan fikirleri Türkçülükle bağdaştırmakta güçlük çekiyorum hepsi bu.
Bizim mesnetimiz dayanağımız bu değil bu olmamalı.Turan dendimi daha geniş daha engin bir fikir yapısı gerektiriyor.Koskoca denilen Osmanlı bile sığ kalıyor benim fikir yapımda.Söylediklerimin yazdıklarımın arkasındayım her zaman.Benim kitabımda Türk islam sentezi yok Türkçülük ,Türklük ayrı bir şeydir İslam ayrı bir şey.Ben önce Türküm ve bundan gurur duyuyorum. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bahsi geçen konudaki kitabı okuyan ,bunu yorumlayabilen kaç kişi vardır günümüzde.Yoksa çıkarılmış özetlerden esinlenilen fikirlerden Anayasa çıkarmak ne kadar doğru olabilir.?
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|