![]() |
|
|||||||
| Resimlerle Atatürk Türk'ün Son Başbuğu Atatürk'ün Resimleri |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Canakkale'de Başbuğ Atatürk [Kendi Cektigim Resimler]
Başbuğ Atatürk'ün Gözetleme yapdiği yerde çektirdigim Resim.[Conkbayırı]
![]() ---------------------------------------------- Okulda düzenlenen Canakkale gezisine katilmayi adeta aliskanlik haline getirmisdim. digerleri Kapadokya,Antalya,İzmir gibi eglence yerlerine giderken ben üst üste 4 defa Çanakkale gezisine katildim. Orda bulunmak oranin havasini solumak ayri bir zevk veriyordu insana sizlerin gitmesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle Başbuğ Atatürk'ümüzün bulundugu yerlere gitmek ayri bir zevk ve heyecan veriyor insana. Başbuğumuz Atatürk hakkında Conkbayırı'nda geçen Mucizevi olay ; ![]() 10 Ağustos 1915 günü yapılan taarruz esnasında Mehmetçiğin saldırısını ön safta yönetirken düşmanın bir şarapnel parçasının Mustafa Kemal'in göğsüne çarpması sonucu, saatinin parçalanması ile hayatının kurtulduğu yere dikilmiştir. Taarruz sırasında Atatürk'ün yanında bulunanlardan Alay Komutanı Yb. Servet Bey olayı şöyle anlatır: “Düşmanın şiddetli topçu ateşi başladıktan sonra Mustafa Kemal'in elini birden göğsüne götürdüğünü gördüm. Heyecanımı sezip, parmağını ağzına götürerek bana susmamı işaret etti.” Atatürk ise anılarında bu olayı şöyle yazmaktadır: “Gökten şarapnel, demir parçaları yağıyordu. Büyük çaplı deniz topçularının tam isabetli daneleri yerin içine girdikten sonra patlıyor, yanımızda, kenarımızda büyük lağımlar açıyordu. Bütün Conkbayırı yoğun dumanlar ve ateşler içinde kaldı. Herkes tevekkülle işin sonunu bekliyordu. Çevremiz şehitler ve yaralılarla doldu. Muharebe alanında bir şarapnel parçası göğsümün sağına çarptı. Cebimde bulunan saati paramparça etti, vücuduma girmedi. Yalnız, derince bir kan lekesi bıraktı.” Aynı gün akşama doğru karargâhta Ordu Komutanı Liman Von Sanders Paşa ile karşılaşan Mustafa Kemal, “Bu saat benim canımı kurtardı. Müsaade ederseniz bugünkü muvaffakiyetin hatırası olarak bu saati size takdim edeyim” der ve parçalanmış saatini çıkarıp Ordu Komutanı'na verir. Liman Paşa, yürekten kopan bir teşekkürle uzatılan saati alır ve karşılığında, ailesinin soyluluk armasını taşıyan kendi altın saatini verir. Bugün; Başbuğ Atatürk'ün Liman Von Sanders Paşa'ya hediye ettiği saat Almanya'daki bir müzede, Liman Paşa'nın Atatürk'e armağan ettiği altın saat ise Anıtkabir'de sergilenmektedir. ![]() Ve Çanakkale'den Çektigim Bir kaç Kare .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini Türk,Türkçü olarak gören her arkadaşımın gitmesini istedigim yerlerden birisidir Çanakkale. oraya gidip oranin havasini solumak ayri bir zevk orda yasananlari dinleyince her defasinda tüylerim ürperir Türk'lügün destan yazdigi bir yer Çanakkale... Ulu Tanrı Türk'ü Korusun Ve Yüceltsin... Saygilar.. Sevgiler.. Esenlikler..
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
paylaşım için teşekkürler kandaşım
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben Tesekkür Ederim ...
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ellerine sağlık güzel resimler çekmişsin, makine de gayet iyi çekim yapmış.
Yeri gelmişken Çanakkale hususunda bir rahatsızlığım var, şeriatçi yobazlar Çanakkale savaşında sanki Türk milleti değil de, ak sakallı dedeler savaşmış da onlar savaşı kazanmış gibi gösteriyorlar bu da beni delirtiyor. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
|͇̿c͇̿¤̿ ͇̿|
|
Emeğine sağlık uruktaşım güzel bir paylaşım.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|