Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 14.05.2008, 22:39   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.017
KOCATÜRK Rss Beslemesi
Restoranlarda ’bir duble rakı’ dönemi kapanıyor

Restoranlarda ’bir duble rakı’ dönemi kapanıyor

Alkollü içki satışını düzenleyen ve yarın yürürlüğe girecek 5752 sayılı yasa, uygulama tebliğleri çıkarılmadığı için kargaşa yaratacak.

Yasa, alkollü içkilerin orjinal ambalajları dışında bölünerek satışını engelliyor. Bu nedenle, restoranlarda rakı, şarap viski gibi alkollü içki içmek isteyenlerin birer şişe satın almaları gerekecek. Uymayan işletme 10 bin YTL’ye kadar ceza yiyecek.

Restoranda bardakla şarap satmak yasak.

Marketten telefonla şarap-rakı istemek yasak.

Tatilde şampanya ödülü yasak.

Restoranlarda ’bir duble rakı’ dönemi kapanıyor - Hürriyet

Yakında bütün ülke genelinde her türlü alkollü içecek yasaklanır..

Bu işler adım adım , yavaş ve derinden yapılıyor..

Farkettirmeden , çaktırmadan....

Bir zamanlar iran'da böyleydi... Sıra şimdi TÜRKİYE'de....

Önce türban , şimdi alkol..Arada sigara yasağıda geldi..

Şeriatın ayak sesleridir bunlar...

"Şüphesiz Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır." (Nebe Suresi, 31'inci ayet)

Dünyada içkiyi ve fuhuşu günah sayan islam, cennette erkeklere göğüsleri yeni çıkmış (yani sübyan) genç kızlar ve dolu kadehler vaad eder.

BU dünyada yasak...ama öbür dünyada içkide serbest , zina da , fuhuş ta...

arap kürt partisi ve ümmetçi hareket partisi ; dingil terör partisi ile el ele ülkeyi ne hale getirdi..
KOCATÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 22:50   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
AKP, yavaş yavaş ılımlı islam modelini Türkiye'de uygulamaya başladı ama kimsenin haberi yok. Şöyle bir bakın; artık içki de sigara da içemeyeceksiniz. Alın size buz gibi islami kurallar, yani şeriat. 6 yılda bu kadar ilerleyebilen, bunları kabul ettirebilen adam, bir 6 yıl daha kalırsa neler yapar? Bu soru insanın tüylerini ürpertmeye yetiyor da artıyor bile.

Şeriat nasıl gelir? Hiç bir devrim bir günde yapılmaz. Çok uzun süre gerekir. Bu uzun süre de altyapı hazırlanır, yapılacak devrimin ilke ve standartları insanlara baştan kabullendirilir. Her zaman belirtildiği gibi artık Türkiye'de bir karşı devrim süreci başlamıştır. Milletin gözünün içine baka baka o elsiz ayaksız yeşil yılanlar, Mustafa Kemal'in yaptığı ne varsa yıkıyorlar. Bunu herkes görüyor ama bu sessizliğin hikmeti nedir çözemiyoruz.

Şu kapatma davası olumlu sonuçlanır da AKP kapanırsa ne hoş, yok aksi olursa artık Türkiye'yi ılımlı islam ve ardından patlayacak şeriattan kimse kurtaramaz. İşte gördünüz; adamlar 13 gün önce İstanbul'da bir güç gösterisi yapıp, kendi ordularını kurduklarını gösterdiler. Yarın bir gün o kendi orduları, şeriata karşı çıkanlara hücum ettiğinde inanın bana cumhuriyeti savunan herkes terörist ilan edilecek. Tıpkı sözde Ergenekoncular gibi...
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 22:59   #3 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 82
Yamtar_85 Rss Beslemesi
Restarontta balığın yanında bir kadeh rakıyı çok görüyor bu yobazlar , diyelim ki şişe açtıacaksınız eğer ki araç kullanacaksanız 2-3 kişi ile dışarı çıktığınızda dahi o şişe bitmeyecektir , israf değil midir bu ? Bunlar alıştırma turları şimdi kadehi yasaklıyorlar, sigarayı sağlık adı altında yasaklıyorlar , biraz daha güçlendiler mi alkolü kökten yasaklamaya çalışacaklar , ya da şehir dışlarına taşıyacaklardır , Buğra Şad yöneticimizin söylediği gibi ılımlı islamın ayak sesleri geliyor ... Akp kapanmazsa Tanrı yardımcımız olsun .
Yamtar_85 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 23:49   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 558
Tarkan Rss Beslemesi
Bu aptal akpliler kendilerini çok zeki sanıyorlar; ama bir kadehlik kapalı şişelerde satılan içkilerden haberleri yok sanırım.Genelde cep içkisi olarak ya da tren yolculuklarındayken yemekli vagonlarda servis ediliyor.

Amaçları sahte içkinin önüne geçmekse (bu her ne kadar bahanesi olsa da) belki uygulanabilir; ama toptan içkiyi yasaklamaksa (ki gerçek niyet budur) hodri meydan, haydi bakalım.Tek kadehlik içkilere de bir bahane bulsun bakalım bu takıyeciler.

Eski bir atasözümüz bu durumu özetler:

Abçı neçe al bilse, ayıg anca yol bilir.
(Avcı ne kadar hîle bilse, ayı o kadar yol bilir.)

Zekasını seveyim şu şeriatçıların !!
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 23:59   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Bu haber dünkü Hürriyetin manşeti, ama bugünkü gazeteler bu haberi yalanladı. Yasağın sadece büfe vs. yerlerde açık içki satışına yönelik olduğu, restoran ve bar gibi yerlerde kadeh içki satışının yasaklanmadığı yönünde.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 00:27   #6 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
bağatarkan Rss Beslemesi
Haberler doğru tv'de de izlemiştim. Fakat bunu akp yada din konusundan bakmamak gerekir. İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum. Sigara dumanı ne kadar zarar veriyor çavrenizdekilere ya da içki içinler dünyayı kurtardıklarını zannediyorlar ya. Bence iyi oldu hatta fiyatlarını 5 katına çıkarsınlar da kimse içemesin :)
bağatarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 00:31   #7 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 Rss Beslemesi
Alıntı:
bağatarkan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Haberler doğru tv'de de izlemiştim. Fakat bunu akp yada din konusundan bakmamak gerekir. İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum. Sigara dumanı ne kadar zarar veriyor çavrenizdekilere ya da içki içinler dünyayı kurtardıklarını zannediyorlar ya. Bence iyi oldu hatta fiyatlarını 5 katına çıkarsınlar da kimse içemesin :)

Haklısınız ancak bunların amacı sağlık filan değil , ülkeyi abd'nin çizip biçtiği ılımlı islama adım adım yaklaştırmak ...Öte taraftan, sigara sadece içene değil aynı ortamda bulunanada zarar verir ancak içki sadece içene zararlıdır , içen kişi çevresine zarar vermiyorsa ,içene karışma hakkı kimsede bulunamaz .
Alt 15.05.2008, 00:39   #8 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
bağatarkan Rss Beslemesi
Alıntı:
Yamtar_85´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
içen kişi çevresine zarar vermiyorsa ,içene karışma hakkı kimsede bulunamaz .
Kandaşım sende haklısın ama mesela benim komşum içiyor içiyor sabaha kadar bağıra bağıra şarkı söylüyor beni uyutmuyor. Dolaylı yollardan olsa da beni rahatsız ediyor. Evet akpnin amaçları farklı ama yerinde bir karar. Ki bunların aga babaları necmettin erbakan'ın da fotoğrafları çıkmıştı içkili masada önünde kadeh hatırlarsınız. Tek amaçları dini yönden reform! yapmak.
bağatarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 00:49   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 558
Tarkan Rss Beslemesi
Alıntı:
Kandaşım sende haklısın ama mesela benim komşum içiyor içiyor sabaha kadar bağıra bağıra şarkı söylüyor beni uyutmuyor.
İçkiyi yasaklamak çözüm değildir, polisi arayınız.
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 00:55   #10 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 Rss Beslemesi
Alıntı:
Kandaşım sende haklısın ama mesela benim komşum içiyor içiyor sabaha kadar bağıra bağıra şarkı söylüyor beni uyutmuyor. Dolaylı yollardan olsa da beni rahatsız ediyor. Evet akpnin amaçları farklı ama yerinde bir karar. Ki bunların aga babaları necmettin erbakan'ın da fotoğrafları çıkmıştı içkili masada önünde kadeh hatırlarsınız. Tek amaçları dini yönden reform! yapmak.
Kandaşım , başı ağıran bir insanın başını mı kesiyoruz ki , böyle bir durumda içkinin yasaklanmasını savunabiliyorsunuz üstte Tarkan soydaşımızın dediği gibi polisi aramak yani bir asprin içmek sorunu çözüme kavuştracaktır ...
Alt 15.05.2008, 00:57   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alparslan-Türkçü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 90
Alparslan-Türkçü Rss Beslemesi
Bunlar son çırpınışları Yüce Türk Yargısı bunlara gereken cevabı verecektir.
İçkiye içen adam gene içer.Tamam iyi bir şey değil ama,böyle cahilce yasalar çıkarmakla bişeyler yaptıklarını zannediyorlar.
Alparslan-Türkçü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 06:09   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Efe Sumen - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 61
Efe Sumen Rss Beslemesi
Kandaslarım tamam,zaten kimse içkinin iyi yönleri vardır şöle faydalıdır diye tartışmıyor....Ben bugün yinede Türkiye Cumhuriyeti'nde içkinin her tarafta serbest olmasını isterim,bu gün baktıgımızda hiçbir kayda deger geçmişi olmayan en bitik ülkelerde bile kadınlı erkekli,halka açık kafelerde dahil içki serbesttir.Biz ki,dünyada gittigimiz yerlere medeniyetimizi taşıdıgımız bir ırkın evlatları olarak bunu başaramıyorsak bu saadece bizle bagdastırılmak istenen bazı şeylerin önden gözüken yüzüdür.
Tamam hak veriyorum o içer sapıtır,şu içer şarkı söyler ama anlamayanların şunu anlamasını isterim bize dayatılmak istenen şeriat hükümleridir.Bu ülkede içkiyi yasaklayarak suç işlemlerinin önüne geçmeyi düşünecek kadar saçma bir mantalite olabilirmi
Ve bir örnekte verebilirim,ben bugün İstanbul'uma geldigim zaman bogazda şöyle bir,rakı-balık yapamiyacaksam,bu içki içenler sapıtıyor yok efendim suç taşkil ediyor diyemi olucak.Madem ülkemiz,sapıtanların yanına kar bırakıcak bir ülke degilse,bu ülkenin emniyeti vardır,güvenlik gücü vardır.
Bu kadar basit gibi görünen konular bir ülkeyi şeriat,din,hükümleriyle yönetilmeye taşvik eder.
Efe Sumen adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 09:19   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
Atatürk'ün Askeri Rss Beslemesi
Alıntı:
Arslan Beğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu haber dünkü Hürriyetin manşeti, ama bugünkü gazeteler bu haberi yalanladı. Yasağın sadece büfe vs. yerlerde açık içki satışına yönelik olduğu, restoran ve bar gibi yerlerde kadeh içki satışının yasaklanmadığı yönünde.
Evet ben de Arslan Beğ'in dediği gibi okudum ama durum hala belirsiz.

Şu ana kadar zaten,

1. Bakkala, tekel bayisine, büfeye gidip; yarım şişe (açılmış) içki alabiliyor muyduk? Zaten alınmıyordu. Yasak idi.

2. Çay bahçelerinde, içki ruhsatı olmayan lokantalarda vs ise içki zaten içilemiyordu. (El altından ruhsatsız satan vardır tabii, ama resmi olarak zaten yasaktı.)

Hülasa, o zaman bu yasa neden çıktı? Bu yeşil yılanlardan bir hayır gelmez. Bu yasanın altında da elbet bir pislik vardır, hep beraber göreceğiz.

(Sigara kullanıyorum, genelde her akşam da yemekle beraber 1 kadeh rakımı içerim, bu konuya çok canım sıkıldı, ama zaten çarşambanın gelişi perşembeden belli olur...)
Atatürk'ün Askeri adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 09:59   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Ne yani? Trafikte bir kere kaza yapan insan için de arabaları mı yasaklayacağız? Böyle şey olur mu? Eğer birisi sizi rahatsız ediyorsa, durumu kolluk kuvvetlerine bildirirsiniz, gereken müdahale yapılır. Bu yüzden içki yasaklanamaz. Kaldı ki diğer bir kaç arkadaşın da belirtiği gibi bu içki ve sigara yasağı, sağlık yönünden düşünüldüğü için değil yapılmış bir iş değildir. Kafalarındaki projenin hayata geçirilmesi için, toplumu kendi yasalarına alıştırma çabasıdır.

Yasak olan toplumun huzurunu bozmaktır, içki içmek değil.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 10:22   #15 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Yaşadığı Yer: Antalya
İletiler: 21
Kağan_Bahadır Rss Beslemesi
AKP hükümetinin, gizliden gizliye yürüttüğü "Ilımlı İslam Devrimi"nin bir parçası olan bu yasanın devamı gelecektir. Topluma yavaş yavaş dayatılan bu yasaların sonu İran İslam Devrimi gibi olacaktır...
Biz Türkçüler, geleceği bugünden görebilen insanlarız. Hepimiz de görüyoruz bunların ne yapmak istediğini... Yüzde kırk yedilik gruba da bunların gerçek amacını belirtmek en önemli adımımız olacaktır.
Kağan_Bahadır adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler